עכשו

עכשו

צפיתי בדיון בתרופות פסיכיאטריות שנלקחות ע"י הציבור הרחב בכמויות גדולות, גם ע"י אנשים הנחשבים נורמטיביים.

וחשבתי לעצמי: כמה מסכנים.

אילו רק ידעו...

neophile

New member
מה יש לדעת ?

מה את היית אומרת להם ?

אני בהחלט מסכים עם הסנטימט שלך אבל אז אני שואל את עצמי האם הרעיון שלי ושלך ל"אילו הם רק ידעו" הוא זהה או דומה .

למואל א

New member
מה אתם מתנשאים?

יש לכם מושג מה זה דיכאון, חרדות, סכיזופרניה, הפרעות קשב וריכוז?
מה, אני לא בנאדם נורמטיבי, אנשים שיש להם אלרגיות וצריכים לקחת כל יום תרופות הם לא נורמטיבים?
אה הבנתי, תרופות פיזיות זה בסדר אבל תרופות פסיכיאטריות זה טאבו

לא יאומן כמה פרמיטיביות באנשים עאלק "רוחניים"

תרופות נועדו למי שהרופא רשם אותן.

במיוחד תרופות פסיכיאטריות.

אבל מתברר שאנשים נזקקים לתרופות פסיכיאטריות ואחרות גם כשהם בריאים, וללא עצת רופא.

וזה בהחלט מיותר.
תרגול סדיר של מדיטציה בבית נותן תוצאות טובות הרבה יותר, ללא תופעות לואי, וב - 0 עלות.

למואל א

New member
מדיטציה ויוגה מאוד יכולים לעזור

ולפתח את האישיות והבריאות אבל זה לא פתרון קסם, וזה משתנה מאדם לאדם, יש הרבה בעיות נוירולוגיות ותורשתיות שגורמות לבעיות נפשיות שמדיטציה לא תמיד פותרת.
כנ"ל אירועים קשים בחיים, ההגדרות של "בריא" או חולה גם מאוד דינמיות.
למשל אנשים שסובלים מדיכאון/או קבוע אבל זה לא ניכר עליהם, כנ"ל בעיות פיזיות.
בשורה התחתונה מדובר על כך שמישהו סובל סבל מיותר שאפשר לפתור אותו בקלות ע"י תרופה, לא כולם יכולים להתמיד בתרגול מדיטציה ולא לכולם זה עוזר באותה מידה, לכן הולכים לפסיכיאטר ומספרים לו על הבעיות ואז הוא מחליט אם כדאי תרופה ואיזו ובאיזה מינון, או שהוא מסביר אם לדעתו זה מיותר.
אני גם בעד קנאביס רפואי, לפעמים זה יכול לעזור הרבה יותר, יש הרבה משאבים טובים שאנחנו מקבלים מהטבע והמדע וחבל בגלל דעות קדומות וסטיגמות להמשיך לסבול.

רוב המדיטציות זה ב 0 עלות, כשאני התקשרתי למ"ט אז אמרו לי שזה עולה בערך 8,000 ש"ח.

רבים עסוקים

בבעיות במקום לעסוק בפתרון.
הכל מתחיל ומסתיים במתח - stress.
דכאונות, חרדות, מצבי אי-שקט, דאגות, תסכולים, בעיות....
אז איך מתמודדים עם זה?
אלכוהול, סמים (עם או בלי מרשם), אלימות... לא!!!
אנשים לא מבינים שכל אלה לא יתנו להם אלא מזור זמניי ביותר שבטווח היותר ארוך יביא לכאב רב יותר.

ממרה של אדם חכם: במקום לטפל בחושך, הדלק את האור.
אתה יכול ללכת לפסיכיאטור, לפסיכולוג, למאמן, לבאבא... כדי שיסביר לך על מהות הבעייה.
האדם החכם דואג לטיפול.
במקרה הזה "להדליק את האור".
או לסלק את הסיבה לבעייה.
לנטרל את כל המתחים (סאמסקארות).

הדרך האלגנטית ביותר לנטרל מתחים היא לגרום לדבר ההפוך למה שגרם למתח.
המתח נגרם כתוצאה מעומס-יתר (פיזי או נפשי).
מה הפוך לעומס-יתר?
מנוחה.
ככל שהמנוחה תהיה עמוקה יותר, כך גם יתפרק מתח שמושרש ברמות עמוקות יותר.
מאוד פשוט, מאוד יעיל ומשיג את התוצאות.

למואל א

New member
פרופסור דניאל הנכבד, גם אתה אני מבין

חקרת את כל ה drugs - תרופות למיניהם והחלטת שזה הכל שלילי ולא נחוץ, ואתה גם כנראה חי בעולם אידיאלי שלכל אחד יש זמן לנוח כמה שצריך.

מהיכן הגעת למסקנות שכ-ל הבעיות נובעות ממתח?
יש לך מושג מה זה בעיות נוירולוגיות, אונס, דיכאון שלא קשור למתח, ועוד?
מדהים, איך אנשים בלי היכרות אישית עם מקרים של מחלות נפש, ובלי מחקר רציני קובעים נחרצות שהרבה תרופות מיותרות ורק להם יש את הפיתרון האולטימטיבי.
הפסיכיאטרים למשל, בחיים לא יגידו לך תפסיק עם המדיטציה.
כל אחד מרוויח ממשהו, זה לא פוסל את הכל, גם במ"ט מרוויחים יפה מאוד.
על סמך מה אתה קובע שהכל יביא בעתיד כאב רב יותר?
יש מספיק אנשים שתרופות פתרו להם את הבעיה ב 90% וזהו, לא גרמו לשום כאב כמו שהסיינטולוגים המטורפים ממציאים.
גם אין שום רע בקנביס למשל, אם זה היה חוקי יכול להיות שזה יכל להחליף הרבה מהתרופות

אין לי תואר פרופסור

רק 2 תארי ד"ר (אף אחד מהם, השם ישתבח, לא ברפואה).
אשמח אם תציין שם של תרופה א-ח-ת, שאין לה שום תופעות לוואי.
תספיק לי אחת.

בתי הקברות מלאים באנשים שאין להם "...זמן לנוח כמה שצריך..."
בטח ראית בצדי הדרכים אנשים תקועים משום שלא היה להם זמן למלא דלק.

זמן הוא הדבר הצודק ביותר שקבלנו כולנו.
לכל אחד יש בדיוק 24 שעות ביממה.
לא שנייה פחות ולא דקה יותר.
השאלה מה אנחנו עושים עם הזמן שיש לנו.
סדרי העדיפויות שלנו.

מנוחה נכונה, תביא לכך שלא תבזבז זמן מיותר.
כל שהקונספט "אין לי זמן" הוא ממש, אבל ממש, לא רלוונטי.
חשוב על החיים שלך, האם יש לך בכל יום (אפילו ביום הצפוף והעסוק ביותר) כמה דקות, שעה, ובטח ובטח שגם יותר מזה, שבזבזת על:
חוסר ריכוז, עיפות-יתר, חשיבה לא-בהירה, טעויות (וכמובן הזמן לאתר ולתקן אותן), בהייה בטלביזיה...

לגבי בעיות נוירולוגיות שבאות מטראומה, אתה יכול לסחוב את הטראומה כל החיים.
ולסבול.
אתה יכול גם לסלק את המתחים שגרמה אותה טראומה.
מכיר אישית ניצולי שואה שסחבו איתם את הטראומה (הנוראה ביותר שאדם יכול לשאת) כל החיים.
ומכיר גם אחרים, שלקחו את החיים שלהם חזרה (ובלי תרופות פסיכיאטריות) והמשיכו הלאה.

אני מאוד ממליץ על הרצאתו (או קרא את ספרו - Transcendence) של ד"ר נורמן רוזנטל, רופא פסיכיאטור בעל שם עולמי, לפני הצוות הרפואי של Northern Westchester Hospital.

אתה ממליץ על קנביס?
"יש לך בעייה, תתמסטל וכך תפתור אותה".
זה מה שאתה אומר?
כי אני אומר "יש לך בעייה, השתמש ביותר מהמשאבים הפנימיים האינסופיים שלך."
או שוב, יש חושך, הדלק את האור.

למואל א

New member
למרות התארים אתה מאוד מקובע ולא יודע הרבה

לגבי תרופות וצמחי מרפא. קנביס זה לא סתם להתמסטל, זה יכול מאוד להקל על הרבה דברים ולפתור בעיות, אבל כמובן שהממסד החליט שזה לא בסדר וגם לך אין אינטרס שישתמשו בזה כי אז פחות ישלמו למ"ט. ו 24 שעות ביממה אני יודע שיש לכל אחד, אתה לא מחדש כלום.
יש אנשים שצריכים לעבוד הרבה, וגם לנסוע לעבודה הרבה שעות, מה לעשות, אתה תפרנס להם את הילדים?
יש גם הרבה בעיות תורשתיות נוירולוגיות.
לכל תרופה כמו כן לאוכל יש תופעות לוואי, הכל זה עניין של מידה, אני יכול להעיד גם מניסיון אישי וגם מהיכרות עם הרבה אחרים ומחקרים, שבהרבה מקרים תופעות הלואי מזעריות ובהחלט היתרון שווה את זה, והמחקר ממשיך להתפתח וכל תרופה חדשה שיוצאת יש לה פחות תופעות לוואי. אחרת למה שמישהו בכלל ירצה לקחת את התרופה?
בטח שלא כ"כ הרבה אנשים.
לבית הקברות כולם מגיעים, וזה בכלל לא רלוונטי הגיל, השאלה היא איך בנאדם חי, ויש אנשים שמעדיפים לחיות בריגוש ולמות בגיל 50 מאשר לחיות חיים משעממים ולדעוך 10 שנים או יותר עד גיל 80+.
אני כמובן בעד תרגול רוחני, אבל בניגוד לאחרים אני לא מקובע ושולל דברים אחרים שלא הולכים בדיוק עם מה שמתאים לי, בטח ובטח שאני לא מתנשא מעל אחרים ואומר: אוי, איזה מסכנים הם לא מוארים ולא יודעים את הידע האדיר שיש לי, הם בחושך ואני באור
אני מודה שאני לא יודע הרבה אבל יש דברים שאני כן יודע, והחכמה היא לא להתנשא ולפסול סתם

למואל ידידי

עדיף לאדם שלא יזדקק לתרופה כלשהי.
עד כאן אתה מסכים אתי?
מניעה, ואורח חיים נכון (שבכלל לא צריך להיות משעמם) יכולים להביא אדם לבריאות משולמת.
לדפוק את הראש באיזה בר ומישהי בשרותים, ומוסיקה בווליום שהורס את השמיעה, האם לזה מה שאתה קורא לו "לחיות בריגוש"?

כשאני מדבר על בריאות מושלמת אני לא מדבר על להיות קצת פחות חולה.
אני מדבר על להיות שלם.
מצב בו לעולם לא יהיה לו צורך בתרופות.

נכון. קנביס לא זה לא סתם להתמסטל.
קנביס זה גם להרוס את המוח הנפלא שיש לכל אדם.
המתנה הכי יפה שקבלנו ממי שברא אותנו.
כשהקנביס "פותר" בעיות, הוא יוצר תחתן בעיות אחרות שלא ברא השטן.

אז לפיך, החיים הם מאסר-עולם עם עבודת-פרך?
אם לא תעבוד כמו חמור, מצאת החמה עד צאת הנשמה, לא תוכל לפרנס את הילדים שלך?
אז"ש.
אולי ה-LED בחדר שלהם יהיה קטן יותר.
אולי הם לא ילבשו נייקי/אדידס/פולו...
אולי תגורו בדירה 20 מ"ר קטנה יותר.
בשביל כל אלה לוותר על החיים?
זכור תמיד Life Is Bliss.
אם הם משהו קטןם פחות מזה, אלה לא חיים.
אלה בזבוז של החיים.

למואל א

New member
דניאל, אתה שוב מתעלם מחלק גדול מהמציאות

יש הרבה אנשים שאין להם את האפשרות לנוח כמה שהם רוצים, נתתי ילדים רק כדוגמא, יש הרבה אנשים בעולם שאין להם ברירה, מספיק שתעשה פעם חישוב של משכורת ממוצעת של מה שפעם היה מעמד ביניים, תוסיף לזה שני ילדים, וזה עוד בלי לקחת בחשבון מחלות/פיטורין/מוות וכד'.
קנביס מאוד יכול להקל על הכאבים של חולי סרטן למשל, ועוד הרבה נכים, ולומר שהוא בורא עולם תחתון כ"כ חמור זה מתאים לשטיפת המח שמנסים לעשות בבתי הספר.
זה פשוט מגוחך, רובם המוחלט של אלו שמעשנים או עישנו קנביס לא הופכים לנרקומנים ולא מתמכרים לזה, והאמן לי שאני מכיר לא מעט, זה כמו לומר שמי ששותה אלכוהול פעם בשבוע יהפוך לאלכוהוליסט.
בזבוז של החיים?
הכל זה "בזבוז" של החיים, אין לכולם אפשרות לשמור על הבריאות בצורה מושלמת, לשמור על הבריאות 100% בתוך העולם שאנו חיים בו עם כל האילוצים שיש.
אתה חושב ש 10 דקות ביום אולי זה מספיק לנוח, אז לא זה לא כך.
כן, יש סבל בעולם, כן החיים קשים, וכן צריך להתפשר הרבה בחיים, אתה מציג את זה כאילו כולם חיים במדינת רווחה עשירה עם המון משאבים ושטחים, ומביאים לעולם רק ילד וחצי בממוצע.
המציאות קשה, ואם לדעתך זה בזבוז של החיים, אז בעצם רוב האנושות אמורים להתאבד, מה זה לא בזבוז? מי אמר בכלל שחיים בסבבה זה חיים טובים וזה מה שאמור להיות?
שוב אתה קובע משמעות קטגורית מה נכון לכולם.
ועל חיים בריגוש זה לא מה שתיארת, ז"א לא רק, העולם הרבה יותר מגוון ממה שאתה חושב ויש לאנשים העדפות שונות, שוב, אם היינו חיים בעולם אידיאלי אז לא היה צורך בתרופות ומלחמות

המציאות היא ברובה

מה שאדם בוחר לעצמו.
איזה חיים הוא רוצה לחיות.

אני לא רוצה להישמע ציני.
לא פעם אנחנו רואים באמצעי התקשורת את האמא ה-"אומללה" שאין לה במה להאכיל את הילדים שלה.
יש עליה תספורת גוונים ב-500 ש"ח.
קופסת מלבורו בכיס....

אם אדם בוחר לחיות כשהוא משתמש רק בחלקיק מהפוטנציאל שלו - שיסבול.
שוב, צר לי לומר, זה מגיע לו.
כי בלי ספק, העולם הוא לשורדים.
מי שלא רוצה לנצל יותר מהיכולות שלו, ההתמודדות שלו עם "המציאות" קשה בהרבה.
כשיש לכל אדם היכולת לנצל יותר מהפוטנציאל שלו, עד למלוא הפוטנציאל, מהר מאוד הוא ירגיש שעם ניצול יותר גבוה, הכל יותר קל לו, הוא מצליח יותר, הוא נהנה יותר ממה שהוא עושה.

אז שכל אחד יבחר את החיים שהוא רוצה לחיות.
חיים של סבל או חיים של BLISS.
ויפה שעה אחת קודם.

בהווה, אני כותבת

את המשפט הזה.
זהו, נגמר
האם אני כבר בעתיד? האם בחרתי בבליס או בסבל? איך אדע אם הגשמתי את מלוא הפוטנציאל שלי או לא?

יפה

אבל.
את תמיד בהווה.

אם שמעת אי-פעם את המושג 'קארמה'.
ההווה שלנו מוכתב ממה שעשינו (אמרנו ואפילו חשבנו) בעבר.
העתיד ייקבע לפי אלה בהווה.

הדרך לקבוע אם את באושר-עילאי או בסבל.
האם ממשת את מלוא הפוטנציאל שלך או לא.
הדרך מחולקת ל-2 היבטים.
אובייקטיבי וסובייקטיבי.

מבחינה סובייקטיבית תוכלי לבדוק לבד האם את סובלת או מאושרת.
כל הזמן.
אושר שאינו תלוי בדבר.
אם את חושבת שיש לך עוד לאן "לצמוח" סימן שעדיין לא ממשת את מלוא היכולות שלך.

מבחינה אובסייקטיבית, יש היום הרבה מדדים אובייקטיביים לחלוטין שיכולים להצביע על אושר או סבל על כמה ממימוש הפוטנציאל אכן הגשמת.

שאלות-

1. אם מדובר על אושר שאינו תלוי בדבר-
איך יתכן שהוא תלוי בתשובה הסובייקטיבית שלי?

2. אם מדובר על אושר שאינו תלוי בדבר,
איך יתכן שהוא תלוי ב"מדד אובייקטיבי" כלשהו?
(אגב, מהו מדד אובייקטיבי?)

3. למה הכוונה "אושר שאינו תלוי בדבר"?

4. אם אני תמיד בהווה, למה אני צריכה לחשוש מהעתיד?

שאלה

אם את מחכה למכתב שייתן לך תשובה טובה, נגיד מאהובך הרחוק אלפי מילין או מראיון לעבודה נחשקת במיוחד, או חס וחלילה, בדיקה רפואית, איך קוראים לאושר כזה?

תשובה
אושר התלוי בדוור

תשובות

1. שאלת איך אפשר לדעת את מצבו של האדם.
התשובה שלי התייחסה לזה ולא במה תלוי אושר (רמז, התשובה נמצאת בתוך השאלה) שאינו תלוי בדבר.
2. כנ"ל.
3. זה לא שאת מאושרת כי בן הזוג שלך היה נחמד אליך או שבית"ר נצחה (או הפסידה) או שקבלת העלאה במשכורת.
אושר שאינו תלוי בדבר הוא אושר שנמצא כל הזמן וכשמו, לא תלוי בארוע כזה או אחר שישפיע עליו.
4. לא צריך לחשוש מהעתיד.
צריך להתכונן לקראתו.
בצורה הטובה ביותר.

למעלה