אני גם לא מתעלפת מעונג
מה-Civil Partnership, במיוחד כשאני כעת חייה בהולנד... אבל! ואבל גדול! מאוד! זה צעד ענק (מבין רבים) קדימה. אז לכלכו כי לא הלכו עד הסוף, אבל בכל זאת. הבכל זאת הראשון הוא שזה כן נותן את כל הזכויות שאין בארצות שמחרבנות על גאים מגבוה (או אוסרות, הורגות, או אפילו סתם מטפטפות ארס ושנאה), וזה בהחלט not to be sneezed at. ובכל זאת נוסף: אתה יודע כמה דברים השתנו ב-180 מעלות באנגליה מאז שחזרתי לגור שם (לאחר גלות הרבה יותר מדי ארוכה בישראל)? אתה יודע שעד לפני שנים לא מעטות המשטרה היתה עושה באופן קבוע entrapment של cottagers, ואנשים היו נכנסים לבית סוהר בגלל דברים כאלו? אתה יודע שאנשים היו נעצרים בגלל שהחבר שלהם היה בגיל פחות מ-21? אתה יודע שהיו מקרים מעולם שבעקבות גירושים, אם האישה היתה לסבית והבעל היה רע במיוחד, אז היו לוקחים לה את הילדים ולא היה לה סיכוי להלחם בכך ולזכות? אני מכירה אישה אחת שזה קרה לה. ויש עוד המון דוגמאות של אפלייה שהורסת לאנשים את החיים, אבל אין מקום וזמן לזה פה. אז זה באמת מרגיז ובאמת מראה על חוסר שוויון מוחלט כי זה מבדיל בצורה בולטת לעין, אבל in the greater scheme of things זה בקושי עושה גלים. מבחינה פרקטית זה נותן את הכל כבר עכשיו (כולל זכויות ירושה והגירה), ובגלל שאני מכירה כבר את איך שעושים דברים באנגליה, לא נראה לי רחוק במיוחד היום שבו גם השוני הקטן הזה ימחק לחלוטין. אולי זה יהיה בעקבות court case כמו של שתי הנשים שנשאו בקנדה, או בעקבות לחץ של אירגוני הקהילה שיביא לשינוי המיוחל, אבל השינוי יבוא - ככה זה מאז ומתמיד שם. אני לא מתרצת ולא מקבלת את העמדה שמביאה לחקיקה מבדילה כמו ה-Civil Partnership, אבל אני יודעת מאיפה זה בא. זה נסיון "לפייס" את העכו"ם ואת Middle England שעדיין חולמים על warm beer, cricket in the village green and bicycles, ונסיון פרגמטי לחלוטין (ולמעשה מוצלח, כי זה עבד) להעביר חקיקה במקום להתעקש על דבר כביכול (למעשה? לא, בהחלט כביכול) קוסמטי שיגרום לאנשים לדחות אותה. אם נשווה את זה לאמריקה, שם מפייסים את עובדי האלילים ע"י נסיונות מרחיקי לכת להכניס לחוקה את ההגדרה של נישואים כבין גבר ואישה בלבד. בארה"ב יש נסיון למנוע את הזכויות באופן מוחלט. אם תשאל אותי מה אני מעדיפה, אז זה נראה לי ברור לגמרי. ואם תוסיף למשוואה ארצות כמו איראן, ערב הסעודית, מצרים, פולניה, רוב מזרח אירופה וכל מדינה אפריקאית חוץ מדרום אפריקה, אז אתה בעצם לא צריך לשאול, כי רק מטורף היה מעדיף לשבת במעצר או למות...