עכו"ם...

• פותח הנושא ro99
  • פורסם בתאריך

ro99

New member
עכו"ם... ../images/Emo31.gif

כל הפרימיטיבים של העולם מתאחדים. מילא אספסוף משולהב ב-trailer camp, אבל מדובר בחברי כנסת. או שאני פשוט לא קולטת את ההוויה הישראלית? זאת רמה של מדינה כביכול מפותחת? אלו האנשים שנחשבים כבעלי ידע מספיק בכדי לייצג את העם? רפובליקת בננות forever

Nirvana0

New member
../images/Emo6.gif אהבתי את זה

"ח"כ איברהים צרצור (רע"מ-תע"ל) אמר בדיון כי בחברה המוסלמית אין "בעיה" של הומוסקסואליות..." ה-צ-י-ל-ו אני לא מסוגלת להפסיק את הצחוק

Nirvana0

New member
אה ושכחתי להגיד ת-ו-ד-ה ל...

ח"כ צרצרור, הצחוק הגיע בזמן בסט טיימינג...... משעשע הבחור הזה

TrigATUSA

New member
וזה עוד סיבה למה חשוב לצעוד בירושלם

המענה לבורות ושנאה הוא בניראות ונחישות

eig

New member
שאננות יתר

זה מאוד נחמד שאנחנו יכולים לשמוע התבטויות כאילו ולבקר אותן בציניות ובזלזול כאילו נאמרו ע"י שיכור בודד בסמטה חשוכה. אנחנו, אלה שחיים להם בבועה קטנה בצד הנוח של האוקיאנוס, חיים לנו, מזדיינים לנו, מתחתנים לנו ומתחילים לשכוח שאף אחד מאיתנו, צעיר ככל שיהיה, אפילו לא נולד למציאות שכזו. העובדה המצערת היא, שברב מרביתו המכריע של העולם, הומוסקסואליות היא עדיין עניין פסול. מליארדי אנשים חיים בחושך תרבותי (שלא נדבר על עוני), ולהם אין אפילו את הליגיטימציה לחשוב על לממש אהבה חד - מינית. אז כשבישראל מתארגנים כמה מנהיגים דתיים שאנחנו אומנם רואים בהם כבובות ללא תוכן, הם עדיין מייצגים את הרב. רב האנושות עדיין הולכת עיוור אחרי אלוהה כזה או אחר. אפילו בצד שלנו של האוקיאנוס. אם ניכח כל התבטאות, חשוכה ככל שתהיה, בשיא הרצינות. אולי נוכל לישר קו פעם ולנהל שיחה בגובה העיניים. אם נדחוף את כדור השלג של ההתעלמות מכל דבר שנוח לנו להתנשא מעליו, המצב הקיומי האידיאלי של רובינו יכול להיות מאוד זמני.

eig

New member
אגב הומואים...תראו את זה

למי שלא רואה את זה בטלוויזיה, תצפו בקליפ הבא, מצחיק מאוד... http://youtube.com/watch?v=wjYiEc92dVw&search=gay%20show

ro99

New member
מסכימה איתך

הבבונים האלו מייצגים את מה שהרוב חושב ולא מעיז לאמר בארץ. ולכן בארצות מערביות מתקדמות (כמו הולנד, בריטניה, לשם דוגמה), לא תשמע כיום התבטאויות כאלו בבית הנבחרים (במיוחד לא בלי שיהיו consequences רציניים ביותר!), כי זה לא מייצג את מה שהרוב חושב. אני לא מאמינה שהשנאה התהומית שחוויתי בארץ לפני 25 שנה בערך פתאום נמוגה והשאירה מאחוריה סובלנות ואהבה. אבל יש כל כך הרבה שכן מאמינים בבועה הקוסמטית התל-אביבית (שאפילו בה אני לא מאמינה לרגע, כי את כל התענוג והאהבה חוויתי בדיוק באותה תל אביב...). ואני מאוד מודעת לכך שבאנגליה הכל היה די אחרת עד לא כל כך מזמן. צעדתי במספיק הפגנות נגד Clause 28 הידוע לשמצה של השמרנים ומרגרט ימח שמה ושתשרף בגהינום לעד טפו טפו. ואני זוכרת את הסיפורים של אמא שלי על איך הומוסקסואליות was decriminalised עוד בזמני ועל איך אנשים סבלו לפני זה. ולא כולם מתעלמים, בכל מקרה לא במעגלים שבהם אני מסתובבת. פרייד שזה עתה היה בלונדון היה על תקן אנטי-הומופוביה והזדהות עם הומואים מדוכאים בעולם כולו. וזאת רק דוגמה אחת. אקטיביזם עוד לא עבר מעולמנו.

bulllli

New member
בלי לפגוע באלו מאיתנו

המאמינים באלוהים, הנה משהו שכתבתי לחברה מאוכזבת שגרה (לא עלינו) בארץ: קראתי וראיתי את הטמטום בכנסת ואכן עצוב. מצד שני, אנו יודעים כי רוב יושבי המקום אינם מייצגים אותנו ולכן אני מעדיף לנצל רגעים אלה ולחזור לבועה שלי, כי בני אדם הם לנצח מפגרים יהיו ואל לנו לנסות לחנך אותם, בטח לא כשהם מדברים בשם אלוהים. הרי החוצפה הזאת שראשי הדת לוקחים עליהם את הזכות לדבר בשם האלוהים היא הרעה החולה בעולם ולא נגיע לשום מקום כל עוד דוברי אלוהים, החל במנהיג כמו בוש וכלה בח"כ כדוגמת צרצור, מנסים להראות לנו, האזרחים, את הדרך הנכונה. הטינופות האלה עושים מעשים בלתי נסבלים, וחבל שאני לא מאמין באלוהים, כי אם הייתי מאמין אז הייתי יודע שהוא יעניש אותם. ולכל הטוענים כנגדינו, והתשובה היא פשוטה: אם להיות הומו/לסבית זה לא טבעי, אז למה אלוהים ברא אותנו? ולחילוניים: אם זה לא טבעי אז למה אתה יושב בבית עם אור אחרי שהשמש שוקעת? גם זה לא טבעי, נכון? בקיצור, תעזבי אותי באמא'שלך. לא נראה לי שאי פעם יהיה בעולם המחורבן הזה שוויון, ולצערי, כשאני ובן זוגי נלך יד ביד ברחובות ומרחוק נראה חבורת בריונים אז נוותר על הפגנת האהבה שלנו למען לא נחטוף מכות. בטבע האנושי, הבריון והמטומטם מנצח. ולראיה, מה שיביא על האנושות את סופה יהיה הטמטום האנושי. אני יודע שאלה דברים קשים, ייתכן ואם הייתי בריון, שרירי ובעל רשיון לנשק, לא הייתי מפחד להתמודד עם החוליערות מסביבנו. "יש שני דברים אינסופיים בעולם: הייקום והטמטום האנושי. ולגבי הראשון אני לא בטוח" (אלברט איינשטיין).

eig

New member
על ניראות וטמטום .

על פניו, באופן מיידי אכן "הבריון והמטומטם מנצח". המין האנושי בנוי מפרמידה שכמו ברב פירמידה הרב נמצא בתחתית. במדינות דמוקרטיות אמיתיות המציאו חוקה על מנת להגן על זכויות בסיסיות מידיי הרב. בדמוקרטיה השיטה אמורה להגן על הכלל מפני הרב, שהוא בד"כ בריון ומטומטם. עממה, להוריד את היד מחשש להיתקל בהמון, זה בעייתי. אני לא מנסה לעודד אף אחד ללכת ולקבל מכות באופן וולנטרי, אך ניראות היא הדבר היחיד שיכול להביא לשינויים. הרבה מאוד מוסכמות חברתיות שהיו פסולות בעבר, גם משיקולי כנסייה וכו, השתנו בעשרים השנה האחרונות בעקבות ההתנהגויות של הסלברטאים האמריקאים מהוליווד. הסיבה היחידה היא הניראות שבכך. ההמון יוכל לשנות את דיעתו או לפחות למתן אותה ברגע שהומואים מחזיקים יד ביד יהיה דבר שבשגרה. שרואים בכל יום שיוצאים לרחוב. מכות הולכים פעם פעמיים, אבל לא על בסיס יומי. אני משתדל בד"כ ליישם את התיאוריות שלי, ולמען הניראות משתדל ללכת עם בן-זוגי יד ביד, כתף לכתף כמה שרק אפשר ואיפה שרק אפשר. לרב, זה מרגיש שאנחנו הזוג הגאה היחיד בעולם. לעיתים נדירות שאנחנו רואים זוגות גאים אחרים מתנהגים כך. אני בטוח שהם שם איפה שהו אבל מתחבאים. אפילו בקנדה. כאשר יוצאים מהגטאות הניראות הולכת ופוחתת. זו בועה. וזו הבעיה. יד ביד הלכתי מרחובותיה של הערים הקטנות בישראל, דרך ערים אירופאיות, קנדיות כמובן ואפילו העזתי בלב ליבה של מכסיכו סיטי. אפשר את האחרון לתאר כניסוי בבני אדם. הסתכנתי לא מעט בשביל הניראות. ככך שהראש נמצא למעלה מתוח וחזק, זה מבלבל אנשים. הם לא כ"כ מהר מרימים ידיים. לגבי הטמטום, אני נוהג לצטט את המשפט הבא של מרפי: "כמות האינטיליגנציה בעולם קבועה, זו האוכלוסיה שגודלת בהתמדה". God Save the Queen

אכן

אכן, ברב רובו של העולם הומוסקסואליות היא פסולה. הבעיה היא שיש מדינות כביכול נאורות שעדיין מנסות למצוא דרכים לאפשר דרכים שונות של אפליה נגד הומואים. ישראל ואמריקה הן לא היחידות. אבל באנגליה צורם לי שאני לא יכול להתחתן והמציאו איזה מושג מפגר ל"חתונה" של הומואים. הרי יהודי יכול להתחתן עם נוצריה, ככה שלא מדובר פה בעניין דתי אלא פשוט באפליה נגד הומואים. סיטיזן יוניונשיפ מיי אס. זה נשמע מוזר, אבל יותר קל לי להבין את אלו ששונאים אותנו לגמרי. כשמדובר באנשים שמקבלים הומוסקסואליות כתופעה נורמלית, אבל עדיין מסרבים לתת להם זכויות שוות, זה לגמרי מוציא אותי מדעתי.

ro99

New member
אני גם לא מתעלפת מעונג

מה-Civil Partnership, במיוחד כשאני כעת חייה בהולנד... אבל! ואבל גדול! מאוד! זה צעד ענק (מבין רבים) קדימה. אז לכלכו כי לא הלכו עד הסוף, אבל בכל זאת. הבכל זאת הראשון הוא שזה כן נותן את כל הזכויות שאין בארצות שמחרבנות על גאים מגבוה (או אוסרות, הורגות, או אפילו סתם מטפטפות ארס ושנאה), וזה בהחלט not to be sneezed at. ובכל זאת נוסף: אתה יודע כמה דברים השתנו ב-180 מעלות באנגליה מאז שחזרתי לגור שם (לאחר גלות הרבה יותר מדי ארוכה בישראל)? אתה יודע שעד לפני שנים לא מעטות המשטרה היתה עושה באופן קבוע entrapment של cottagers, ואנשים היו נכנסים לבית סוהר בגלל דברים כאלו? אתה יודע שאנשים היו נעצרים בגלל שהחבר שלהם היה בגיל פחות מ-21? אתה יודע שהיו מקרים מעולם שבעקבות גירושים, אם האישה היתה לסבית והבעל היה רע במיוחד, אז היו לוקחים לה את הילדים ולא היה לה סיכוי להלחם בכך ולזכות? אני מכירה אישה אחת שזה קרה לה. ויש עוד המון דוגמאות של אפלייה שהורסת לאנשים את החיים, אבל אין מקום וזמן לזה פה. אז זה באמת מרגיז ובאמת מראה על חוסר שוויון מוחלט כי זה מבדיל בצורה בולטת לעין, אבל in the greater scheme of things זה בקושי עושה גלים. מבחינה פרקטית זה נותן את הכל כבר עכשיו (כולל זכויות ירושה והגירה), ובגלל שאני מכירה כבר את איך שעושים דברים באנגליה, לא נראה לי רחוק במיוחד היום שבו גם השוני הקטן הזה ימחק לחלוטין. אולי זה יהיה בעקבות court case כמו של שתי הנשים שנשאו בקנדה, או בעקבות לחץ של אירגוני הקהילה שיביא לשינוי המיוחל, אבל השינוי יבוא - ככה זה מאז ומתמיד שם. אני לא מתרצת ולא מקבלת את העמדה שמביאה לחקיקה מבדילה כמו ה-Civil Partnership, אבל אני יודעת מאיפה זה בא. זה נסיון "לפייס" את העכו"ם ואת Middle England שעדיין חולמים על warm beer, cricket in the village green and bicycles, ונסיון פרגמטי לחלוטין (ולמעשה מוצלח, כי זה עבד) להעביר חקיקה במקום להתעקש על דבר כביכול (למעשה? לא, בהחלט כביכול) קוסמטי שיגרום לאנשים לדחות אותה. אם נשווה את זה לאמריקה, שם מפייסים את עובדי האלילים ע"י נסיונות מרחיקי לכת להכניס לחוקה את ההגדרה של נישואים כבין גבר ואישה בלבד. בארה"ב יש נסיון למנוע את הזכויות באופן מוחלט. אם תשאל אותי מה אני מעדיפה, אז זה נראה לי ברור לגמרי. ואם תוסיף למשוואה ארצות כמו איראן, ערב הסעודית, מצרים, פולניה, רוב מזרח אירופה וכל מדינה אפריקאית חוץ מדרום אפריקה, אז אתה בעצם לא צריך לשאול, כי רק מטורף היה מעדיף לשבת במעצר או למות...

bulllli

New member
יש משהו בדבריך אבל

כאחד שעשה איחוד זוגי כזה בברלין, אני יכול רק לשמוח על כך ולא לחפש את העקמוּמיות שבתהליך. נתנו לנו- אז ניקח. לא נפסיק להילחם לעוד זכויות, אבל ניקח! אז ללכת יד ביד, שלא באיזור ידידותי - קשה לי! אבל לבוא, למשל עם תעודת זוגיות לקופת חולים ולקבל ביטוח רפואי משפחתי כי יש לי בן זוג חוקי זו חוויה מדהימה. פתאום אתה מרגיש יותר נעים. אתה בעל מעמד חוקי במדינה זרה ובעיקר - בעל מעמד חוקי כהומו. יש לך זכויות ואף אחד לא ייקח את זה ממך.

ro99

New member
QED...

התגובות הסטנדרטיות בכל עיתון ישראלי (בין אם צהובון או הארץ למשל). זה מחזיר אותנו במעגל מושלם למה שנטען בתחילת השירשור: זה הרוב המכריע וזה מה שהוא חושב. תחת מסווה האנונימיות מעיזים להגיד את האמת. ואז קל לראות שהעכו"ם בכנסת זה לגמרי לא מקרי.

Woking

New member
תשמע

זה לא ענין של חוק או הומופוביה אלא עניין פשוט של סמנטיקה. מה אפשר לעשות והמשמעות של המילה marriage כבר התקבעה:http://www.webster.com/dictionary/marriage . וגם אם נגיד שזוג הומואים יחשב כ-married, מיהו ה-husband ומיהו ה-wife, שלא לדבר על זה ש-wife בהגדרה היא אישה. לנסיון להגדיר מחדש משמעות של מילים יש ריח של 1984. בקיצור אתה הכרזת מלחמה על השפה ולא על הממסד. באופן אישי אני חושב שזה מאוד אירוני שמיעוט מדוכא יתעקש לאמץ את הטרמינולוגיה של המדכא.

לא מסכים בכלל

עובדה שיש מדינות רבות בהן ניתן להתחתן: קנדה, דרום אפריקה ועוד. נראה לך שהגדרות מילוניות לא עוברות עדכון פה ושם? הרי עובדה שאנשים בני אותו מין יכולים להתחתן באופן חוקי במדינות שונות בעולם ככה שההגדרה של וובסטר כבר לא רלוונטית ומוטעית. ואני לא חושב שמדובר בטרמינולוגיה של "המדכא" כי זו הכללה גסה - לא כל הסטרייטים והנשואים הם הומופובים. הרי באוסטרליה עד שנות השישים הילידים השחורים לא נחשבו בני אדם והוחשבו בתור "חי וצומח". אז האם הם צריכים היו לסרב לקבל את ההגדרה "בני אדם" כי זו היתה ה"טרמינולוגיה של המדכא"? אז אם אנגליה מחליטה להיות ליברלית ולהרשות להומואים להתחתן, זה צורם שיש לזה שם אחר כשבמדינות אחרות כן קוראים לזה נישואים.

bulllli

New member
עזבו הגדרות, איפה צרצור?

הנה השכנים שלנו במצעד הגאווה בפאריז. לא בטוח, אבל נראה לי שהם הומואים. נכון? אתם חושבים שהם גם מוסלמים?

למעלה