עישון ביאכטה

בת ים

New member
ברור ומובן מאליו../images/Emo26.gif

אין שום סיבה שבעולם להתחיל להיות שמרטף במקום שבו אמורים להתעסק בענינים אחרים לחלוטין, כמו ים ושייט. האמת, הגישה שלך דווקא נראית לי מאד. הייתי רוצה לחשוב שסקיפר יהיה אחראי במלוא מובן המילה על הצוות ומעשיו, גם אם פה ושם מדובר בהשבתת השמחה. אגב, אחלה שילוב של אומטיקונים בטקסט-חגיגה לעיניים

arye9

New member
הי אפרים

כמובן שנתתי את הדוגמה רק להראות את ההגינות בהסברה של הכללים לפני הSIGN ON ולא לאחר שמוציאים מהכיס סיגריה ואחר כך מתברר שאסור לעשן, כמובן זו זכותו של הסקיפר ו/או הבעלים לאסור כל דבר שאינו לרוחו. הרחמא ליצלן שהוספתי הוא כמובן אישי (שלי). אני עם כל הרצון לא אוכל להצטרף אליכם(ללא קשר לעישון/שתיה), אבל בשעה שקראתי את כל הכתוב באתר "שיחקתי בנדמה לי" וכאשר הגעתי לאיסור עישון/שתיה הבנתי שהמשחק שלי נגמר
. העישון (טבק בלבד, סמים אפילו איני יודע איך הם נראים) הוא הרגל שאיני יכול ואיני רוצה להפסיק, והשתיה, בירה בארוחות, אפרטיב לפניהן אבל מעולם לא עליתי לגשר שיכור!!! הבנת המקצוע גוברת על אהבת השתיה. בנמלים, כאשר שאלו אותי איך ביליתי בחוף הייתי אומר שכנראה שביתיתי מצויין, איני זוכר מה שהיה, אבל בהפלגה רק כמה בירות אבל מעולם לא עליתי לגשר שיכור. גם בפעמים המועטות שהפלגתי עם חברים ביכטות לקפריסין וטורקיה, הינו שותים בארוחות אבל לא בכמות שתהווה סכנה. ובקשר לעישון? כמו השתנה, מתחת לרוח גם אם זה לא מפריע.

סקיפר1

New member
תלוי עם מי שטים. 40 בירות (אפילו

אמריקאיות - חלשות) הן מתכון בטוח לצרות. במיוחד אם הן נצרכות רק על ידי 2 אנשים.

soso_sami

New member
גם אני רוצה להגיב

כאחד שלא מעשן ושונא עשן מכל סוג שהוא אני מצטרף לכל המגנים. אולם... ואני תכף אגיע לאולם הזה מייד אחרי שאציין כמה שמחתי ונהניתי לקרוא את תגובתו וגישתו של אפריים לשייט ולשהייה בים. גם אני כשמפליג בתור סקיפר לא מרשה ומאפשר שתייה בים או עישון סמים. גם בהפלגות יום (Day Run) אני מקפיד שלפחות שתי ידיים (שני אנשים) יהיו ללא שתייה כלל - אפילו בלי כוסית אחת. יכול להיות שאני קיצוני בעניין אבל אחרי כמה וכמה חירומים לא סימפטיים אני מעדיף להיות עם לפחות עוד מישהו חד וצלול לגמרי כמובן בעדיפות שגם לא יהיה חולה ים. כבר ראיתי מקרים רבים של שתייה בים ולדעתי כמו שלא שותים ונוהגים - לא שותים ומפליגים. ראיתי גם את ההיקפים שאפריים דיבר עליהם ואני מזדהה עם כל מילה שלו. לגבי העישון אז הנה ה"אולם" שלי: כאחד שגדל כילד בבית של מעשנים אני יודע ומודע לצורך ולהנאה המופקת מסיגריה בזמן זה או אחר. אני משתדל לרכז סביבי צוות ובכלל אנשים שאינם מעשנים אבל ישנה תופעה מוזרה ובלתי מובנת שבין כל אותם אנשים מעשנים ישנם גם כאלה נחמדים ואפילו הפכו להיות חברים שלי ונעים לי בחברתם עד שהם מדליקים את מקל האש בין האצבעות. כמו שאני לא מוותר על חברתם בחוף אני לעיתים לא מוותר על חברתם בים. אנחנו משתדלים להגיע להסכמות משותפות על מנת לאפשר חוויה מענגת לכל הצדדים. קודם כל לא מעשנים בפנים, שנית מעשנים רק מתחת לרוח, שלישית חייבים לשטוף את הסיפון או הקוקפיט אחרי העישון מכל האפר שהתפזר. אפילו כשאני מתארח על סירה של חבר שהוא הסקיפר והוא המעשן שמעשן בפנים ובחוץ מעל ומתחת לרוח בכל פעם שאנחנו יחד הוא מתחשב ומעשן בתנאים האמורים. אני חושב שאם בכלל כולנו היינו מחפשים דרכים איך בכל זאת להסתדר ביחד ולסבול פחות היינו חיים הרבה יותר טוב בכל תחום של החיים. והנה סיפור מעשנים נחמד: היינו בדרך לסנט מרטין שבאיים הקריביים עם יכטת קטמראן יפיפיה 42 רגל. יכטה חדשה לגמרי הישר מהתערוכה במיאמי לצארטר באיים. היינו שלושה, ריקי, אנדי ואני. ריקי ואנדי מעשנים כבדים ואני שונא את כל הכרוך בכך. הפלגה נעימה של שבוע עד עשרה ימים התארכה מסיבות שונות ליותר משבועיים בעקבות שטיל בזרם הגולף וסערות לא צפויות אחריו אבל זה סיפור נפרד. בעקבות העיכוב אזלו לריקי הסיגריות. אנדרו המנוסה יותר דאג למלאי ביטחון אבל לא היה מוכן לחלוק את שלו עם ריקי מהסיבה שפחד שששניהם בסוף ישארו בלי כלום. אחרי יומיים בלי סיגריות ריקי הפך להיות בלתי נסבל וכבר שקלנו לתת אותו מאכל לכרישים הרבים סביבנו. תוך כדי ישיבה בקוקפיט ורכילות ראינו מרחוק יכטה מנועית מפליגה לכיווננו. הצעתי לריקי לבדוק אם יש להם סיגריות ולשנורר מהם אבל האמריקאי הזה עם הנימוסים הבריטיים לא היה מסוגל לכך ולא ידע אפילו איך עושים זאת. אני, שלא יכולתי לסבול יותר את העצבנות שלו והמתח בסירה יצרתי איתם קשר ולבסוף חברנו והם העבירו לנו פקט של מלבורו ולא הסכימו אפילו לקחת כסף. ריקי היה מאושר, אנדי היה מאושר ואני הייתי רגוע. אז זו דעתי על העישון - אני לא אעצור את המעשנים אבל אבקש ואדרוש מהם להתחשב בי ובאחרים כמו שאנחנו מתחשבים בהם ואנסה להינות מההפלגה עד תום.

arik2000

New member
עישון ביאכטה

כמישהו שמעשן (בכיף) אני לא מרשה לאף אחד ...אפילו לעצמי לעשן בתוך היאכטה אולם אינני רואה סיבה למה לא לתת לאנשים שיהנו בקוקפיט וכל הסיבות בעולם למה לא אינם מוצדקות. אבל מי שממש לא יכול לשאת זאת אני מציע לו להודיע על כך מראש למי שרוצה להפליג איתו ואז יש לזה את המחיר שאותו מעשן פשוט לא יצא איתו לים. ולכל המחמירים לא לעשן או לא לשתות הם כנראה ישארו רק עם מפליגים שנימנים עם החברה בסולט לייק .... אז אל תחמירו עם המעשנים כי מה אתם הייתם עושים אם הייתם כאילו....

דמיטרי

New member
אתה לא יכול לראות סיבה מוצדקת...

לא לאפשר לאנשים לעשן לידך? אז הנה אחת. כשאתה מעשן - אתה, כנראה, נהנה (אפילו שאתה הורס את הבריאות שלך: מצפים לך דברים נחמדים כמו סרטן הפה, הגרון והראות, בעיות בכלי דם וסיכויים גבוהים למחלות לב - כנראה שעבורך התענוג שווה את זה). אך כל מי שמסביבך, במיוחד הלא מעשנים שבחבורה - לא נהנים בכלל. הם מקבלים את העשן המסריח בפנים (שזה גורם להם לאותן בעיות בריאותיות - על עישון פסיבי שמעתה?), האפר נופל עליהם, ולפעמים גם ניצוצות חמים. אז במצב שהבן אדם נואש וחייב סיגריה, והוא מתחשב במי שמפליג איתו (וזה אומר - לבד מתיישב מתחת לרוח ומנקה אחרי עצמו) - מילא. בכל מקרה אחר - שיתאפק.

אדם99

New member
תודה לכלל המגיבים

כנראה שהשאלה נגעה בנקודה רגישה אצל כולנו שגולשת הרבה מעבר לים ולשייט. קראתי את כל התגובות בענייןונראה לי שבעתיד אנהג ככה: - אתלה שלט על יד ה-gangway "כאן לא מעשנים". - אבקש מידידי המעשנים אם אפשר להתאפק במשך ההפלגה, -ואם מישהו ממש חייב להדליק אז רק בירכתיים במורד הרוח. שוב תודה לכולם על ההתיחסויות. אדם

שמוצקין

New member
אפשר גם ללעוס

מסטיק עם ניקוטין.אני זוכר שזה מה שעשה בעל היכטה בפעם האחרונה שהפלגתי

למעלה