העישון אסור, שתיה מותרת לאחר עגינה!
אריה צודק חלקית אני נמצא בארה"ב והחברה פה לא יודעים כל גבול לגבי שתיה אז צריך להסביר מראש מה המצב ואז כולם יכולים להנות.
בנוסף לזה האמריקאים ממש חיים על תביעות נזקין והיות ואחריות הקברניט היא גם שלא לתת למישהוא אלכהול כשהוא "עבר את הגבול" אז קראתי פה על מספר תביעות על סכומי עתק כפיצויים לאיש צוות שהשתכר ונפל למים!!!
כשיוצאים למספר שעות זה מצב אחד (למרות ששיכור אחד על הסיפון יכל לגרום לאסון גם תוך מספר שעות) ונסיעה של ימים ושבועות זה דבר אחר. להלן הסיפור שגרם לעליזה לאסור על עישון ולהגביל שתיה לזמן שלאחר עגינה בטוחה. בנסיעה מניו יורק לפלורידה (10 ימים) היו 5 אנשים על עליזה ואחד מהם עישן. הבעיה היא שהיות והיה קר מאוד (דצמבר בניו יורק זה מינוס 10 צלסיוס!) הוא היה יוצא למעלה מעשן ויורד למטה. זה ממש הסריח את החדרים למטה. גם כשהיגענו לאזור פלורידה (החם יותר) הסירחון של הסיגריות זה דבר מצטבר ונדבק לכל דבר. שמיכות, ציפות, וכו. עדיין לא עשיתי דבר בנידון. אבל בהפלגה מפלורידה למקסיקו השתנו מספר דברים. הצטרף חבר של הבחור (גם הוא מעשן) והיינו 8 אנשים על עליזה שזה הרבה יותר צפוף. בקיצור תוך שלושה ימים של הפלגה הגענו למצב הנ"ל: שני החברה הסריחו את כל הספינה. ושתו כל הזמן (הם הביאו כ50
, 4 ליטר וודקה, ו4 ליטר רום לקבינה שלהם. באמצע הלילה איבדתי את הספיניקר בזמן שאחד מהם עמד במישמרת ולא פעל מהר מספיק לאחר נפילת הנווט האוטומטי. (הספיניקר ניקרע, נאסף מהים ותוקן במקסיקו אבל היה מסוכן מאוד והבחור במשמרת לא הגיב בסדר אז שלחתי אותו למטה לנוח ולא להיות לנו בן הרגליים) היו גם חוייות אחרות שהראו לי שהחברה לא בדיוק 100% אבל הגענו למקסיקו. לאחר עגינה בטוחה התחלנו לדבר ולנתח את האורעות ההפלדה (לימוד לקחים זה חלק ממה שאנשי צוות מבקשים בשביל ללמוד יותר על הפלגה בים) במקסיקו התברר ששני אנשי הצוות מעשנים סמים ולא רק טבק! כמו כן בשלושה ימים הלכו 40 בירות 4 ליטר רום ו3.5 ליטר וודקה (הם אהבו יותר RUM & COKE מאשר וודקה
) לא נשארו לי הרבה ברירות נאלצתי להסביר שחברה כאלה מקומם לא על עליזה!
היות והם מהווים סכנה בטיחותית לספינה וכל אנשי הצוות. צריך פה גם לדעת שברוב מעולם הגדול ובמיוחד במדינות העולם השלישי גילוי סמים על ספינה מביא להחרמת הספינה ללא כל משפט או ערעור! והקברניט תמיד אחראי אפילו אם לא ידע שהחברה מעשנים סמים!!! - שיעור חינם בחוקי הדרך לבעלי רישיון משיט בן-לאומי
אם חשבתם שכבר קפצתי למסקנות והכרזתי שעליזה "נטולת עישון ושתיה" אז יש עוד פואנטה קטנה. (מה שניקרא "אפילוג"
) לאחר מספר ימים בעגינה אשת צוות שלי ירדה לחוף להפגש עם שתי חברות חדשות
שהכירה באי. יחד הלכה גם אשת קברניט שעגן לידנו. ואני ובעלה הצטרפנו אחר כך. אחרי כשעה הנשים הלכו "להתפדר" !?!? ומשום מה לקח להן הרבה זמן לחזור... אני שהייתי צריך לחזור לעליזה וגם לקחת איש צוות נוסף לעליזה אמרתי לחברי שימסור ד"ש ולהתראות בשמי ושיחזיר את אשת הצוות כשתגיע חזרה. ה
וה
נחתו עלנו תוך מספר דקות, בסיפור שלוקח את ה
.. בזמן שהלכתי לספינה אני שומע בקשר שלי (רדיו נייד) את אשת הצוות שלי צועקת אפרים חזור, בא חזרה, לך אחורה!! לקחתי את המכשיר ושאלתי"איפה את?" והיא אומרת בתחנת המשטרה שעברת רק לפני רגע...
להבנת הענין: החבורה נאסרה על עישון סמים בידי ה
המקומי ונאלצתי שלשחרר אותם מבית הסוהר תוך שיחוד ה
(כסף טוב לא שקלים!) והרגשת תודה לאלוהים שהיא לא סיפרה למשטרה שהיא מהספינה עליזה כוון שאז היו באים לעשות לי חיפוש על הספינה באמצע הלילה... לסיכום
ישראלי מצוי (אני) שלא מעשן טבק וכמובן לא נוגע בסמים. לא יודע מתי אנשים שיכורים (קצת בשביל שזה ישפיע אבל לא נראה בברור) או מסוממים, עלול להכנס לבעיות רציניות ביותר! אז מאותו היום אני
רק אנשים שלא מעשנים על עליזה, לא משתמשים בסמים
ושותים מתוך אחריות אישית וקבוצתית בזמן ובכמות הנכונה. וגם יש לזכור שאני ואבא שלי בנינו את עליזה ומשייטים העולם כדי להנות ולא להשטה בשכר או כל דבר עסקי אחר. השתתפות הצוות בהוצאות היא רק השתתפות בהוצאות ולא סיבה שאני צריך לעבוך חוויות כאלו!