אחוות המעשנות נפתחת בשנית ../images/Emo120.gif
היי סיסי! מזהירה - אאררווךך... גם אני כשגיליתי על ההיריון שאלתי הראשונה הייתה בנושא הסיגריות ואני עוד מהכבדות והמכורות ה"אמיתיות". רופאת הנשים אמרה לי שעד 4-5 ביום זה ממש לא נורא ומבחינתה אם אני אשמור על כמות כזו אז אין שום בעיה (עישנתי כמעט קופסא וחצי ליום לפני...). אבל אני גיליתי על ההיריון רק בשבוע 6-7 בערך כך שאת יכולה להבין מה ספג האומלל עד שהבנתי שמאחר לי המחזור... ועם כל זה, קשה לי מאוד להפסיק ואני פשוט כבר לא מנסה.. הורדתי משמעותית את הכמות (ולא אחשוף כאן מספרים פשוט כדי לא להרגיש תחת עין בוחנת ומבקרת שאני עושה לעצמי בכל מקרה) אבל עדיין לא הגעתי לגבול שהרופאה אמרה שמותר לי (לצערי הרב, אני לא משלה את עצמי שזה בסדר, חו"ח). אם הצלחת במשך כמה שבועות לא לעשן - אשרייך! תשתדלי להמשיך לרכב על הגל כי נורא קשה להפסיק, לחזור, ולהפסיק שוב - זה בדיוק מה שקרה לי. הצלחתי להימנע תקופה מסוימת וברגע השבירה חזרתי ועכשיו קשה לי פי כמה עד כדי ייאוש של ממש. אני כבר בשבוע 15 ובדיוק השבוע שאלה אותי חברה אם אני מעשנת הרבה (היא לא יודעת שאני בהיריון). אמרתי שהפחתתי ולא המשכתי. ואז היא אמרה, "נו מילא לא נורא, אם את נורמאלית אז את תפסיקי כבר בהיריון". אני לא יכולה לתאר לך איזו הרגשה נוראית זו הייתה. תחושת הביקורת קשה הרבה יותר מהפסקת או המשך העישון. ובכל זאת, אני עדיין מעשנת ולא, אין לי שום תחושת גועל (פיזית הכוונה). אם את ממש לא עומדת בזה ואת מרגישה שאת נכנסת למערבולת של דאגות וחרדות, לדעתי (האישית בלבד והממש לא מקצועית), סיגריה פעם ב- לא תהרוג אף אחד. חרדות, לטעמי, גרועות הרבה הרבה יותר. ואפרופו להישמר מכל מיני מזיקין ומריעין... אגזוזים של אוטובוסים/רכבים/משאיות וכו', ערפיח וימי שרב מאובקים, סוגי מזון מסוימים, ועוד ועוד מזיקים לא פחות (וחלקם אף יותר) לך ולעובר! ועוד פרט אחד אחרון ואני יודעת שהרבה יחלקו עליי בנושא - עד היום עדיין לא ברורה הסיבה החד-משמעית למוות בעריסה! נכון שמצאו שבקרב נשים מעשנות ישנו אחוז גבוה יותר אבל מעולם לא בדקו למה עוד נחשפו אותן נשים ומה גם שעדיין לא הצליחו להוכיח את הקשר הישיר בין השניים (וקראתי הרבה מחקרים בנושא שלא מחלקים במרפאות טיפת חלב כי שם כל המחקרים הם בעלי אוריינטצייה משוחדת). אסטמה, שבעבר גם כן קושרה לעישון, היום ידועה כמחלה תורשתית שגם מאוד תלויה באקלים מסויים ונטייה גנטית. הדבר היחיד שהוכח בצורה מחקרית הוא נושא משקל העובר: לנשים מעשנות יש סיכוי גבוה ללידה מוקדמת או לתינוקות במשקל נמוך. ושוב, לכל מחקר יש את המחקר ההפוך לו... אימי עישנה במהלך ההיריון איתי ונולדתי 3690. כנ"ל לגבי אחי והוא נולד 3900. בעלי נולד לאמא מעשנת (משקל 3500) והוא יצא ענק !!! כיום בריא (חמסה-חמסה-חמסה) וגודלו 1.90 בלי עין הרע... ואני מכירה עוד עשרות דוגמאות גם מהשנים האחרונות. נכון, סיגריות זה רע ומאוד לא בריא לך ולעובר אבל שלא ימכרו לך הפחדות היסטריות של רפואה משוחדת. ושוב, אני ממש לא מעודדת לעשן כמו שאני לא מעודדת לאכול סושי, להיות על בסיס קבוע בקרבת כביש סואן במשך ההיריון, לאכול פסטרמה עם ליסטריה, לגעת בקקי של חתולים, לסבול מחרדות ודאגות, לשתות אלכוהול, ולהרים חפצים כבדים. אם הכל בפרופורציה ותוך בדיקה והבנה במה מדובר וכיצד יש להיזהר ומהם הסיכונים אז אין בעיה. את פשוט צריכה לקחת בחשבון שהעישון מזיק ועשוי לגרום ל-1,2,3,... כמו הרבה דברים אחרים... מצטערת על האורך אבל גם אני הייתי חייבת כבר לפרוק קצת מהתסכול....