עישון בהריון

לוני5

New member
בתור מעשנת לשעבר ../images/Emo120.gif

וסובלת קשות
מכל מיני בחילות, הקאות וחבריהן בשליש הראשון ++ החשק שלי יורד אוטומטית ואני אפילו לא יכולה להריח סיגריה. מה שלא מונע ממני לחזור לעשן בין ההריונות. גם לדעתי סיגריה- שתיים ליום לא תזיק, אבל תעשי כמובן את השיקולים שלך. אני למשל אוכלת ג'אנק פוד ושותה קולה <במידה> למרות שזה ממש לא מומלץ או אידיאלי.

בתור אחת שמעשנת

וכרגע לא מסוגלת לחשוב על כך. אינני רואה שום דבר פסול אפילו בסיגריה אחת ליום. מכיוון שאני סובלת מבחילות/הקאות וכל הגועל מסביב. אינני מסוגלת להריח סיגריה. בכל ההריונות שלי וזה השלישי במספר לקראת חודש שמיני אני מעשנת סיגריה אחת.... נדמה לי שזה לא כל כך נורא. כל אחת והחטאים שלה וגם הגבולות שלה. הכל עניין של מידות ומינון.

אם פי 3

New member
תראי...

אין ספק שבריא יותר לא לעשן. לך, לעובר, לסביבה. כל סיגריה מזיקה, והנזק מצטבר. מצד שני, ברור גם, שהנזק מעישון מועט, הוא מועט יחסית. זה גם מאד תלוי בנתונים הספציפיים שלך, שאף אחד לא יודע אותם (כולל אותך) - יש תינוקות שיותר מושפעים מעישון, ואפילו סיגריה אחת ביום, תהיה מה שיבדיל בין תינוק בריא ללא, ויש כאלו שיצאו במצב סביר, גם אם האם מעשנת הרבה. אין לדעת איזה תינוק יש לך... השיקול הוא שלך. לעניות דעתי, אם הצלחת עד עכשיו, כדאי להמשיך ולנצל את המומנטום, בשביל לבצע גמילה ממש. אם את כבר חודשיים ויותר ללא עישון, אז נראה לי שעברת את השלב הכי קשה...

מיבת

New member
היי...

אני מעשנת 1-2 סיגריות ביום גם בהריון קודם היה ככה. המלצה למי שרוצה להפסיק- בשום אופן לא בבת אחת זה לא בריא לגוף ולא אפקטיבי ... אף תהליך גמילה לא מומלץ לעשות במכה אלא בשלבים. עדיף לתת לגוף את הגועל הזה ... ולתת לגוף להבין בהדרגה שעוד מעט כבר לא יהיה הגועל יותר...

נעמונת8

New member
אני גונבת מידי פעם סיגריה

ברמה של 3 סיגריות בשבוע לא מעיק לי על המצפון, זה לא הדבר ה"אסור" היחיד שאני עושה: גם שותה פחית דיאט קולה ליום (רחמנא ליצלן), כוס יין יוצא לי אולי פעם בשבוע.. כל דבר במידה, לא צריך להגזים לאף כיוון. ובטח דימויים כמו "עובר ששוחה ברחם אפוף עשן" לא עוזרים כאן ובטח לא מתאימים. סתם דמגוגיה.

אחוות המעשנות נפתחת בשנית ../images/Emo120.gif

היי סיסי! מזהירה - אאררווךך... גם אני כשגיליתי על ההיריון שאלתי הראשונה הייתה בנושא הסיגריות ואני עוד מהכבדות והמכורות ה"אמיתיות". רופאת הנשים אמרה לי שעד 4-5 ביום זה ממש לא נורא ומבחינתה אם אני אשמור על כמות כזו אז אין שום בעיה (עישנתי כמעט קופסא וחצי ליום לפני...). אבל אני גיליתי על ההיריון רק בשבוע 6-7 בערך כך שאת יכולה להבין מה ספג האומלל עד שהבנתי שמאחר לי המחזור... ועם כל זה, קשה לי מאוד להפסיק ואני פשוט כבר לא מנסה.. הורדתי משמעותית את הכמות (ולא אחשוף כאן מספרים פשוט כדי לא להרגיש תחת עין בוחנת ומבקרת שאני עושה לעצמי בכל מקרה) אבל עדיין לא הגעתי לגבול שהרופאה אמרה שמותר לי (לצערי הרב, אני לא משלה את עצמי שזה בסדר, חו"ח). אם הצלחת במשך כמה שבועות לא לעשן - אשרייך! תשתדלי להמשיך לרכב על הגל כי נורא קשה להפסיק, לחזור, ולהפסיק שוב - זה בדיוק מה שקרה לי. הצלחתי להימנע תקופה מסוימת וברגע השבירה חזרתי ועכשיו קשה לי פי כמה עד כדי ייאוש של ממש. אני כבר בשבוע 15 ובדיוק השבוע שאלה אותי חברה אם אני מעשנת הרבה (היא לא יודעת שאני בהיריון). אמרתי שהפחתתי ולא המשכתי. ואז היא אמרה, "נו מילא לא נורא, אם את נורמאלית אז את תפסיקי כבר בהיריון". אני לא יכולה לתאר לך איזו הרגשה נוראית זו הייתה. תחושת הביקורת קשה הרבה יותר מהפסקת או המשך העישון. ובכל זאת, אני עדיין מעשנת ולא, אין לי שום תחושת גועל (פיזית הכוונה). אם את ממש לא עומדת בזה ואת מרגישה שאת נכנסת למערבולת של דאגות וחרדות, לדעתי (האישית בלבד והממש לא מקצועית), סיגריה פעם ב- לא תהרוג אף אחד. חרדות, לטעמי, גרועות הרבה הרבה יותר. ואפרופו להישמר מכל מיני מזיקין ומריעין... אגזוזים של אוטובוסים/רכבים/משאיות וכו', ערפיח וימי שרב מאובקים, סוגי מזון מסוימים, ועוד ועוד מזיקים לא פחות (וחלקם אף יותר) לך ולעובר! ועוד פרט אחד אחרון ואני יודעת שהרבה יחלקו עליי בנושא - עד היום עדיין לא ברורה הסיבה החד-משמעית למוות בעריסה! נכון שמצאו שבקרב נשים מעשנות ישנו אחוז גבוה יותר אבל מעולם לא בדקו למה עוד נחשפו אותן נשים ומה גם שעדיין לא הצליחו להוכיח את הקשר הישיר בין השניים (וקראתי הרבה מחקרים בנושא שלא מחלקים במרפאות טיפת חלב כי שם כל המחקרים הם בעלי אוריינטצייה משוחדת). אסטמה, שבעבר גם כן קושרה לעישון, היום ידועה כמחלה תורשתית שגם מאוד תלויה באקלים מסויים ונטייה גנטית. הדבר היחיד שהוכח בצורה מחקרית הוא נושא משקל העובר: לנשים מעשנות יש סיכוי גבוה ללידה מוקדמת או לתינוקות במשקל נמוך. ושוב, לכל מחקר יש את המחקר ההפוך לו... אימי עישנה במהלך ההיריון איתי ונולדתי 3690. כנ"ל לגבי אחי והוא נולד 3900. בעלי נולד לאמא מעשנת (משקל 3500) והוא יצא ענק !!! כיום בריא (חמסה-חמסה-חמסה) וגודלו 1.90 בלי עין הרע... ואני מכירה עוד עשרות דוגמאות גם מהשנים האחרונות. נכון, סיגריות זה רע ומאוד לא בריא לך ולעובר אבל שלא ימכרו לך הפחדות היסטריות של רפואה משוחדת. ושוב, אני ממש לא מעודדת לעשן כמו שאני לא מעודדת לאכול סושי, להיות על בסיס קבוע בקרבת כביש סואן במשך ההיריון, לאכול פסטרמה עם ליסטריה, לגעת בקקי של חתולים, לסבול מחרדות ודאגות, לשתות אלכוהול, ולהרים חפצים כבדים. אם הכל בפרופורציה ותוך בדיקה והבנה במה מדובר וכיצד יש להיזהר ומהם הסיכונים אז אין בעיה. את פשוט צריכה לקחת בחשבון שהעישון מזיק ועשוי לגרום ל-1,2,3,... כמו הרבה דברים אחרים... מצטערת על האורך אבל גם אני הייתי חייבת כבר לפרוק קצת מהתסכול....

iry

New member
מעשנת לשעבר- חייבת להוסיף משהו.בבקשה קיראו

בהריון הקודם הפסקתי בחודש שני, חזרתי לעשן 5 סגריות ביום בחודש החמישי בערך. פשוט לא עמדתי בזה. אבל...תוך מספר שבועות עליתי לכמעט קופסה ביום. עומדת עם בטן של תשיעי וטוחנת סיגריות במשרד בלי הכרה בכלל. (אבל בקפה לא נגעתי..איזה מפגרת הא?) היום אני בחודש הרביעי להריוני השני.לקחתי כדור להפסקת עישון והפסקתי לחלוטין כשנכנסתי להריון (גיליתי מוקדם בערך בשבוע 4). כן, השמנתי, כן, קשה לי ואני משתגעת עדיין אחרי ארוחות. אבל אף אחד ושום דבר לא ישבור אותי הפעם. הבת שלי נולדה עם סטרידור (לא רוצה להפחיד הריוניות אז לא נפרט כרגע). התינוק הבא יתפתח ברחם נקי לחלוטין. וכל השכנועים העצמיים על 5 סיגריות ביום? בולשיט. הנזק המצטבר הוא היסטרי לאם לעובר יחד. שורה תחתונה- זה לא כזה קשה כמו שזה נראה לפני שמפסיקים. היתרונות??? אני רצה כמו שד (מתאמנת), יש לי ריח מהמם ועור פנים זוהר. אה ואני גם גרה בארה"ב שבה אישה בהריון מעשנת בטח מוגלית מיידית לכלא אלקטרז או משהו.אשמח לתמוך בכל מי שרוצה!!!!

טויטי 1

New member
גם אני מארצות הברית...וכם אני

הפסקתי לחלוטין לעשן בהריון.... 12 שנה של עישון ללא הפסקה של ממוצא קופסא ביום החלטתי שאני על תינוק שעוד לא נולד לא מוכנה לקחת אחריות בכל מה שקשור לסיגריות.. אני ישקר אם אני יגיד שאני לא מחכה ללידה ואז להדליק סיגריה.. אני עדיין נחשבת בן אדם מעשן שכל יום נלחם לא לעשן.. בשלושה חודשים הראשונים היו קלים יחסית עם ההפסקה של העישון כי הרייח הגעיל אותי .. אבלמחודש רביעי זה בהחלט לקום כל בוקר ולהגיד את לא מדליקה סיגריה ולא משנה מה יהיה... אני לא שופטת אף אחת ... כל אחת שתעשה מה שהיא רואה לנכון.. אני לצורך העניין לא יכולה לוותר על דיאט קולה בהריון.. יהיו בנות שיגידו לי שזה גרוע יותר מסיגריה.. אבל מה לעשות... אני עשיתי טקס חגיגי העישון הסיגריה האחרונה אחרי שבדיקת ההריון הראתה חיובי .... ופשוט עשיתי לעצמי עבודה פסיכולגית שחבל על הזמן... אין דבר העומד בפני הרצון .. לי מעולם לא היה רצון להפסיק לעשן... עד ההריון.. לגבי מה יהיה אחר כך... עישון פסיבי של התינוק .. ריח על הבגדים... אני ממש לא הולכת לעשן לתינוק שלי בפנים .. אבל וואלה התינוק שלי גם לא הולך לחיות האינקובטור כל החיים שלו .. בלי להיות חשוף לזהומי אויר ברחוב או רייח של סיגריות על בגדים...ככה שאני חושבת שכל אחת יודעת מה טוב לה שבסופו של דבר תדע מה טוב לתינוק שלה....

תירתיר

New member
לאמא במפתיע

סליחה שאני הורסת לך, אבל יש לי הרגשה שאת עובדת על עצמך מבחינה פסיכולוגית שהנזק לר נורא כ"כ ויש דברים גרועים יותר... בזמן שאת צריכה לקחת עצמך בידיים ולהפחית את הנזק שאת גורמת ביודעין. ברור שיש עוד דרכים להזיק לתינוק, אבל להכניס לו הרבה עשן ורעל כל יום לא נשמע טוב במיוחד. שימי לב למה שכתבה זאת הודעה אחרייך. היא למדה לקח מהריון עם עישון. ברור שזה לא נחמד לקרוא הודעה שלא תומכת בדרכך אבל צר לי... עדיף שתייסרי את עצמך קצת אבל שיגדל לך תינוק בלי גורם הסיכון המיותר הזה. בהצלחה... נשמח להתעדכן אם הצלחת להפחית קצת.

מיבת

New member
את לא חייבת ..

את נגד עישון סבבה אין לך זכות לקטול אף אחת! בעיניי מה שכתבת זה לרדת על בן אדם מה אכפת לך בכלל? שאלה לי אלייך, האם את עישנת? שתית? האם היה לך הרגל מגונה לפני ההריון?

תירתיר

New member
להסניף אגזוזים נחשב?

סתם. לא עישנתי או שתיתי ,ועדיין יש לי זכות לומר לאדם את האמת שהוא מנסה לא לראות. זה לא קטילה. אם הייתי מעשנת אין ספק שהייתי מפסיקה בשניה שהייתי מגלה על ההריון. ויש הרבה מעשנות שעשו זאת בלי לחשוב פעמיים.

sisvi

New member
לכל המגיבות

קודם כל תודה על כל העצות ולאלה שלא תומכות אז אני לא מאמינה שאתן עושות הכל כפי שצריך כי אני בשבוע 11 רק וממה שהבנתי שאסור בהריון כמעט אסור כלום וקשה לשמור על הכל. דבר שני שבועה הבא בע"ה אני בשקיפות אצל הרופא שלי שהוא מקסים וריאלי לא מלחיץ לגבי בדיקות ממש מדהים אני אתייעץ איתו ואשמע לעצתו. כמובן שאם יש עוד תגבות אשמח לשמוע

עד עכשיו לא התערבתי למרות שאני מעשנת כבדה

ולשמחתי עכשיו אני כבר לא מעשנת.. פשוט כ"כ מרגיז אותי ההתנשאות הזו: "אם הייתי מעשנת אין ספק שהייתי מפסיקה בשניה שהייתי מגלה על ההריון." (ואני אומרת את זה כי אני יכולה להבין את המקום ממנו הביקורת הזו מגיעה - אין לך פשוט מושג כי גם אני כמעשנת חשבתי כמוך פעם) יקירתי, עישון זו התמכרות לכל דבר! יש לה עוצמות שונות אצל אנשים שונים. היא התמכרות פיזית, ריגשית, התנהגותית. בואי ואגלה לך סוד - כשהייתי עומדת בחוץ ומעשנת בעבודה והייתי רואה נשים בהריון מעשנות זה היה מזעזע אותי!! אני עומדת בחוץ, שואפת לקירבי את העונג הגדול הזה (מעל לקופסא ביום!!) ומרשה לעצמי להזדעזע איך ההריון לא גורם להן להפסיק. היו לי כל המאנטרות המתיפייפות ש: "זה כבר לא אני, זה אחריות על מישהו אחר" "הוא יהיה הדבר הכי חשוב בעולם, איך אוכל לחשוב על להרעיל אותו במודע" "לא מסוגלת לקחת אחריות על חיים של מישהו אחר..." "אני יכולה לגרום לו לנזק במו ידי.." וכו' וכו' וכו'....... כשגיליתי שאני בהריון, לא היה דבר קשה מהצורך (לא רצון, צורך!!) שלי בסיגריה. למזלי היו לי סיבות אחרות שבעתיין נאלצתי להפסיק לעשן אבל חד משמעית - אלמלא הן, הייתי מעשנת כמו גדולה את המינימום ה"מותר" בספרות הרפואית. כל ההסברים היפים והסיסמאות מתמוססים וזה ממש אבל ממש לא "להפסיק בשניה". אני בתור מעשנת כבדה חשבתי שזה ממש קל ואפשרי עד להריון... זה רחוק מזה אלפי מילין!!!!!!!! אז נכון שיש כאלו שמצליחות להפסיק (כל הכבוד, באמת!) ויש המצליחות להמעיט אבל עד שלא תהיי בנעליה של אחת שנלחמת ולא מצליחה והתסכול כ"כ קשה (גם אם "אין תירוצים" בעיני העולם לגבי עישון בהריון) אז אל תשפטי אותה! אם היה כ"כ קל להפסיק התמכרויות, הרבה מכוני גמילה היו נסגרים (וכן, סיגריה זו התמכרות לא יותר קלה מאלכוהול או סמים מבחינת הקושי להפסיק). לא מעודדת עישון, לא חושבת שיש לזה הנמקות חיוביות, או תירוצים, או כל דבר אחר אבל די לצייד המכשפות וההתנשאות הזו... זה חרא של התמכרות אבל זו התמכרות. אני כותבת את כל זה ואין לי ספק שלא את ולא אחרות שלא מעשנות, לא תצליחו לעולםםםם להבין את זה (למזלכן). בברכת בריאות לכולן.. מעשנת (לשעבר)

כרמיון

New member
כתבת יפה ../images/Emo45.gif

ואני רוצה להוסיף שני דברים: 1. בתור מעשנת "קלה" (משהו כמו סיגריה אחת ליום לפני ההריון), בשני ההריונות הפסקתי מיד כשנודע לי על ההריון - ואפילו לי היה הרבה פעמים במהלך ההריונות חשק רציני לסיגריה. דווקא בהריון יש מצבים של מתח ומפתה לחשוב על הדלקת סיגריה. אז עמדתי בזה יפה ולא עישנתי (חוץ מכמה שאכטות בחתונה שלי, בשבוע 16 בהריון הראשון), אבל החשק בהחלט היה שם, וחוזר מדי פעם. אני לא יכולה אפילו לדמיין מה עובר על מי שמכורה הרבה יותר ברצינות ממני ומעשנת קופסה ליום או יותר. בטח מאוד קשה, ואני לא מתפלאת בכלל שיש כאלה שלא מצליחות להפסיק לגמרי. אני ממליצה ללא מעשנות לא לשפוט ולא לומר בכזה ביטחון "אני במקומך הייתי מפסיקה". 2. הפסקה פתאומית ומוחלטת של עישון כבד היא באמת בעייתית ועלולה להכניס את הגוף לסוג של הלם שבמיוחד בהריון מומלץ לא להסתכן בו. אני מכירה סיפור של בחורה - אמא לילד שהיה עם הבן שלי בגן - שהפסקת עישון הסתיימה אצלה בנזקים ממשיים וקבועים לגוף. (אני לא אפרט מעבר לזה כרגע מה קרה לה, אלא אם מישהי תבקש ממני. אבל אני יכולה לומר עכשיו: מה שקרה לה הוא לא צחוק). כמובן שלא תמיד זה קורה, יש שמפסיקים בבת אחת ויוצאים מזה בשלום, אבל כדאי להיות מודעים לסיכון ולהיזהר, ולא במקרה בחורות סיפרו פה שהרופא המליץ להן לא להפסיק עישון כבד בבת אחת.

אווווח תביאי בוסה ../images/Emo25.gif

וגם משאית של צלש"ים
שאני גאה בעצמי
(במבטא פולני כבד...) תודה

../images/Emo6.gif קבלי אחת ענקית (ורטובה כמו שרק בפולניה

יודעים לתת) חחחחחחחחחח

מסכימה,

אני מאד מעריכה את הבנות שהפסיקו לעשן ויכולה לתאר לעצמי כמה זה קשה, לא אגיד לעולם שאני הייתי מפסיקה לעשן כי כל עוד לא הייתי מכורה למשהו אני לא יכולה לדעת איך הייתי מתמודדת עם המצב. הבעיה שלי היא אחרת. אני שמה לב שנשים בהריון שמעשנות עושות מסע מסיבי של שכנוע - הן של עצמן והן של הסובבים אותן, למה בעצם לעשן בהריון זה לא כ"כ נורא, ואפילו הרופאים אמרו שזה בסדר, ושזה לא פוגע בעובר. ואנחנו נחשפים כל יום לעשן אוטובוסים אז זה בסדר ועוד הרבה תירוצים. אני חושבת שאם מישהי בוחרת לעשן בהריונה היא צריכה לקחת אחריות על הנזקים שהיא עלולה לעשות לתינוקה. יש הרבה דרכים להזיק לעובר במהלך ההריון אבל לי אישית עישון נשמעת לי הדרך הגרועה מכולן - להכניס לגוף באופן יום יומי עשן סיגריות, לא נשמע לי דרך בריאה לגדול. אבל אם אישה אומרת - "אני מודעת לסכנות ובכ"ז בוחרת לעשן" בעיניי זה יותר מכבד אותה מאשר מישהי שמנסה להצדיק את העישון שלה בהרבה סיבות. זה נושא רגיש כי אף אם לעתיד לא שמחה לשמוע שהיא במו ידיה עושה דבר לא בריא לאדם שהיא הכי תאהב בעולם, אבל אם בוחרים לעשן צריך לשאת בתוצאות ובסכנות.

סליחה, אני עדיין חושבת שצריך להפסיק

בתור מעשנת מכורה מאד לשעבר, יש לי עצה לכל אלה שיודעות שהן מכורות ולא מסוגלות להפסיק בבת אחת - להפסיק לפני הכניסה להריון!!!! אני הפסקתי 3 חודשים לפני ההריון, כי ידעתי שכשאכנס להריון, יש סיכוי שלא אצליח להפסיק מיד. זה עניין של בחירה אישית. הפסקתי בבת אחת וחודשיים טיפסתי על הקירות. למעשה, רק עכשיו אחרי שנתיים החשק לעישון עבר לי. מי שלא הפסיקה לפני ומעשנת בהריון - אני מבינה כמה שזה קשה להפסיק, אבל לא צריך להיתמם ולהגיד שזה לא גורם נזק. גם במינונים קטנים זה עדיין רעל, צריך להיות מודעת לעניין ולהפחית כמויות כמה שאפשר.

למעלה