עיר הפשע והרשע

Serpent Axis

New member
בימי הביניים

לא היו ארגוני פשע לאומיים או בינלאומיים או גילדות גנבים חוצות גבולות (ואני לא מתכוון "זזות מפה לשם", אלא משתרעות על השטח הזה). למעשה, אחת הסיבות לכך היא שלא היה כוח משטרה מאורגן. מה שנחשב לפשע ומה שנחשב לעונש השתנה מאוד ממקום למקום. מה שנחשב לפשע שעונשו מוות באנגליה, למשל, היה מסתכם בנשיקה על הצלב בקונסטנטינופוליס. מה שנחשב לעבירה נגד הסמכות בארץ אחת, היה עניין פרטי לחלוטין בארץ אחרת (כן, אני אפילו מדבר על דברים כמו רצח, אונס וגניבה). בקשר לשודדי ים, הם לא היו ארגון וגם לא תמיד יכולת להגדיר אותם באופן פשוט כל כך. לדוגמא - אבירי רודוס, לשעבר האבירים ההוספיטלרים, משהוגלו לקפריסין מטריפולי (לבנון של היום אם אני לא טועה, לא מטריפולי שבצפון אפריקה) הם פנו בעיקר לפעולה דרך הים. זה הדבר הכי קרוב ל"ארגון" שהיה לשודדי ים וגם אז, זה לא בדיוק שודדי ים - זה צי צבאי שממשיך להתנהג כמו צלבנים גם בים (כלומר לבזוז ולשחוט). אבל גם זה קרה בשלב מאוחר יחסית של ימי הביניים. פיראטים בימי הביניים לא היו פשע מאורגן במובן המודרני, מדובר בספינות ספציפיות והצוות שמשיט אותן - כמו בחבורות שודדים ספציפיות. אני גם לא מתייחס לפיראטים יותר מדי - אנחנו מדברים על ערים. בימי הביניים, החוק היה משהו מאוד מקומי והיו שינויים ניכרים בין החוק ביישובים סלביים לבין החוק בסקנדינביה לבין החוק באנגליה לבין החוק בקורדובה - ואנחנו מדברים רק על החוק החילוני בינתיים, ההבדלים ניכרים גם בין חוק חילוני לחוק כנסייתי (חוק הקאנון). אני לא מומחה, אני מסתמך בעיקר על מה שקראתי בעבר בנושא (וייתכן ואני לא מודע למחקרים חדשים בתחום).

backdoorslam

New member
לסיכום

אני וגם אתה לא מומחים בעיניין. בכל אופן, אני משוכנע שפשע מאורגן הוא בשום אופן לא המצאה מודרנית - ממש כמו שריגול בינלאומי לא התחיל אתמול. רק שאנחנו התרגלנו לדמיין מרגלים כמו ג'יימס בונד. אותו דבר לגבי פשע מאורגן עירוני. לא קונה את הטענה הראשונה שלך בדבר קנה המידה של פעולת האירגון: לאומיים/ בינלאומיים/ חוצות גבולות. כשיכולת התנועה מוגבלת מאוד ואיטית מאוד ואמצעי התקשורת גם הם מוגבלים אז תופעות קיום האירגונים נעשות במסגרות מצומצמות. לדעתי אם לא נדרוש את קיומו של קנה מידה גדול, אז אפשר יהיה להתאים אירגוני שודדים מקומיים להיות פשע מאורגן לכל דבר ועיניין ("כלומר לבזוז ולשחוט" כדבריך). בשביל זה לא צריך להיות היסטוריון, מספיק להבין כמה מונחים בסוציולוגיה.

אז תקראו ספר של מומחה לעניין

כמו למשל את ההשוואה הזו בין פיראטים לארגוני פשע וטרור טראנס-לאומיים בני ימינו. או את הקלאסיקה הזו. או את הפרק על אוטופיות פיראטיות בספר האנארכיסטי "אזור אוטונומי ארעי" (לא באמת קוראים למי שכתב אותו "חכים ביי" אבל מצד שני הוא תומך בארגון הפדופילים NAMBLA אז זה לא יותר טוב)

Serpent Axis

New member
בימי הביניים

לא היו ארגוני פשע לאומיים או בינלאומיים או גילדות גנבים חוצות גבולות (ואני לא מתכוון "זזות מפה לשם", אלא משתרעות על השטח הזה). למעשה, אחת הסיבות לכך היא שלא היה כוח משטרה מאורגן. מה שנחשב לפשע ומה שנחשב לעונש השתנה מאוד ממקום למקום. מה שנחשב לפשע שעונשו מוות באנגליה, למשל, היה מסתכם בנשיקה על הצלב בקונסטנטינופוליס. מה שנחשב לעבירה נגד הסמכות בארץ אחת, היה עניין פרטי לחלוטין בארץ אחרת (כן, אני אפילו מדבר על דברים כמו רצח, אונס וגניבה). בקשר לשודדי ים, הם לא היו ארגון וגם לא תמיד יכולת להגדיר אותם באופן פשוט כל כך. לדוגמא - אבירי רודוס, לשעבר האבירים ההוספיטלרים, משהוגלו לקפריסין מטריפולי (לבנון של היום אם אני לא טועה, לא מטריפולי שבצפון אפריקה) הם פנו בעיקר לפעולה דרך הים. זה הדבר הכי קרוב ל"ארגון" שהיה לשודדי ים וגם אז, זה לא בדיוק שודדי ים - זה צי צבאי שממשיך להתנהג כמו צלבנים גם בים (כלומר לבזוז ולשחוט). אבל גם זה קרה בשלב מאוחר יחסית של ימי הביניים. פיראטים בימי הביניים לא היו פשע מאורגן במובן המודרני, מדובר בספינות ספציפיות והצוות שמשיט אותן - כמו בחבורות שודדים ספציפיות. אני גם לא מתייחס לפיראטים יותר מדי - אנחנו מדברים על ערים. בימי הביניים, החוק היה משהו מאוד מקומי והיו שינויים ניכרים בין החוק ביישובים סלביים לבין החוק בסקנדינביה לבין החוק באנגליה לבין החוק בקורדובה - ואנחנו מדברים רק על החוק החילוני בינתיים, ההבדלים ניכרים גם בין חוק חילוני לחוק כנסייתי (חוק הקאנון). אני לא מומחה, אני מסתמך בעיקר על מה שקראתי בעבר בנושא (וייתכן ואני לא מודע למחקרים חדשים בתחום).

0Pandemonium0

New member
להיפך, אסור שיהיה גוף שולט.

גם אם יש איזשהו כוח חזק מהאחרים, שהוא כביכול "שולט" עדיין קיימים מספיק, ואפילו יותר מדי, אנשים שיעשו מה שהם רוצים, מתחת לפני השטח. כלומר, גם אם למישהו נדמה שהוא שולט, הוא שולט רק במה שהוא רואה, ברמת המאקרו. ברמת המיקרו עדיין ייפעלו כל האנשים שהשליט לא אוהב. אפשר אפילו לקחת את העולם שלנו כדוגמא: סמים, זנות, דמי פרוטקשן, כיוס ושוד הם אסורים לפי החוק, אבל עדיין יש מספיק אנשים שעוסקים בכך באופן קבוע. אלה בדרך-כלל אנשים שלא שמים-לב אליהם, ואף-אחד בכלל לא יודע שהם קיימים כי אין להם משפחה והם לא הולכים לבית-הספר או לעבודה. בקיצור, גם אם יש כוח "שליט", גם הוא בעצם רק תפאורה, ולא באמת שולט בעיר. אנרכיה היא המפתח כאן.

Serpent Axis

New member
לאו דווקא אנרכיה

פשוט כמו נאדסוקור, מדובר כנראה בעיר רקובה, עם מערכות מאוד רעועות. קיימות, אבל רעועות.

Serpent Axis

New member
זו עיר בממלכות הצעירות (סט"ב)

שוכנת בצפון-מערב וילמיר, נאדסוקור הייתה פעם מקום קצת יותר סימפטי אבל מגיפות וכל מני חולירעות הפכו אותה למקום גרוע מאוד. עדיין לא גרוע כמו אינסמות' (עיר בדיונית יצירת דמיונו הפורה של לאבקראפט), אבל גם לא כל כך רחוק. היא ידועה כעיר הקבצנים עליה מולך אוריש בעל שבע האצבעות. זו עיר רקובה, מלאה בטיפוסים מבחילים. כמעט כל מי שנמצא בא הוא פושע מסוג כלשהו (גנבים ופורצים, אני מניח) או קבצן. בעבר, לאחר שמגיפה הכתה בעיר ואף אחד מהאלים לא שש לעזור שם, קבצנים השתלטו על עיר הרפאים וכעת היא משמשת כמעין עיר מפלט עבור קבצני הממלכות הצעירות.

בנאדסוקור חיים רק קבצנים מגעילים

היא כמו התחנה המרכזית של באר שבע, רק בלי המילואימניקים.

Serpent Axis

New member
לא רק קבצנים מגעילים

גם קבצנים מגעילים שסוחבים לך את הארנק בזמן שהם משתעלים את נשמתם האחרונה החוצה...

Blue Beetle

New member
מקבץ טיוטות לרעיונות

אני מניח שעיר כזו היא משכן טוב לאלכימאי מושחת שמחפש סובייקטים אנושיים לניסויים שלו. מושל מושחת יכול להטיל מס דרקוני נגד נושאי נשק. פטור ממס יש רק לאנשי משמר העיר. חברות במשמר העיר מחייבת אותך לבצע מעשים מפוקפקים. פיות מאומנות שמסוגלות להפוך בלתי נראות יעליות הרבה יותר לכיוס העוברים ושבים מאפשר סתם ילדי רחוב. כת של דת מרושעת יכולה לגייס ילדים רכים (וחסרי הגנה בעיר כזו) לשרותיה. יכול להתפתח סחר של רכיבים מפוקפקים לטקסים מפוקפקים.

JuffoWup

New member
אפשר לחשוב לכייון אנך-מורפורק

בתקופה הקדם משמר שלה; אין משטרה, איש הישר בעיניו יעשה והחזק שולט. אם יש משטרה היא מושחתת ומתעלמת מהפשע במכוון אלא אם הוא מפריע לה במיוחד (כמו למשל, שדדו את חנות הסופגניות). למרות שלדעתי, בערים גדולות גם לפשע יש נטיה להסדיר את עצמו בארגונים, כך שזה לא ממש אנרכיה.

thepriest

New member
אתם כל הזמן מזכירים משטרה

הענין הוא שמשטרה קיימת רק כי אנחנו משלמים מסים, לא נשלם מיסים לא יהיה משטרה. עם מדברים על תקופות קדומות, ערי פשע כאלה שבהן כל הישר בעיניו יעשה, העשירים והאצילים היו שוכרים לעצמם שומרי ראש, שכירי חרב ובקיצור צבא פרטי שישמור על משפחתם וביתם.... לדעתי, אין שום סיבה שבעיר שנמצאת בכאוס מספר שנים טובות, יהיה כוח שיטור ולא משנה כמה מושחת....

למעלה