עירו של המלך הכהן!

E l y s s a

New member
וזה לא רק זה...

עבר המון זמן מאז שקראתי את רוחמ הדרקון, אבל אחד הדברים היותר דכורים לי הוא השימוש בשפות זרות לשמות. הדוגמא הראשונה שעולה לי בראש היא chislev, שאני היחידה שזה מזכיר לה את החודש כסלו? עוד אל כזה הוא hidukel, שדומה בצורה מפתיעה לחידקל... ויש עוד כמה שכבר הספקתי לשכוח. ולמרות שעמנואל לוטם תוקע "ע" בכל מקום אפשרי, הוא מתרגם נפלא. שנאתי את התרגומים של בועז וייס... (צר לי, כל מעריציו. האלף האפל היה מצויין, אבל צריך לתבוע אותו על התרגום שלו ל"רומח"...)

Wing Chan

New member
Habbakuk = חבקוק. בנו של פלדין.

מוזכר לראשונה בלג'נד אוף הומה נדמה לי. כשמספרים על האגדה שפלדין ובניו בעצם יצרו את אבירי סולאמניה.

strahd

New member
כמעט כל האלים של הרומח מבוססים

על משהו מוכר. זה עוזר גם להם וגם קצת לנו להכיר את האלים יותר טוב. עלינו לזכור שלחודשים העבריים יש מקורות בבליים עתיקים וידוע על אל הנקרא תמוז, ושמו אפילו מופיע בכישור הזמן. כמוש, אל האל-מתים, הוא אל בבלי קדום, וכך גם עשתרות. האם ידעתם שגם השם עינת הוא שם של אלה בבלית? זבילין, אל הזמן הוא למעשה עיוות של השבט זבולון, וכמו כן כבר הוזכר חבקוק והיודקל (חידקל). פלאדין הוא כמובן אביר צדק (פאלאדין), טאקיזיס היא המצאה טהורה של המחברים.

KeNd3r

New member
מעניין...

ידעתי שעינת זה שם של אלה בבלית אם זה מענין אותך. P: חשוב להוסיף שלפלאדין ב-DND יש יכולות כישוף, בנוסף ללחימה. עוד משהו שרציתי להוסיף - טאקיזיס מזכיר קצת טוקסיד (רעיל), ובכלל - אם תשימו לב (וזה יכול להיות דיון מעניין) שמות עם ז/ס/ט(ת) (לפחות שתי אותיות) עושים קונטציה (לפחות לי) של רוע. די מוזר. קשה לי לתת דוגמאות כרגע אבל אם אני אזכר במשהו אני אגיד. נ.ב: משהו משעשע לסיום. מלקור (משורש מ.ל.כ) הוא דמות בספריו של טולקין. טולקין היה בלשן ולכן שילב שפות זרות בספריו.

python 4

New member
רעיל - טוקסיק

ויש בזה משהו. בנוסף, בשם tahkisis מסתתרת האלה Isis, שהיתה מלכת האלים המצריים (dragonqueen?) והאלה האם, וכן היתה האלה הממונה על הכישוף ועל פולחן המתים (האביס..). מצד שני היא היתה גם אלת ההריון והלידה, והפטרונית של יורדי הים.

KeNd3r

New member
אתה צודק, למרות ששחשבתי ככה בהתחלה

אנגלית זה לא הצד החזק שלי (אני קורא עכשיו רומח הדרקון באנגלית בתקווה לשפר מעט את האנגלית).

python 4

New member
ותאניס עושה לך קונוטציה של רוע?

האת היא.. שיש בזה משהו. אגב ענת, היא אחותה של עשתורת, ושתיהן אחיות ובנות הזוג של בעל (זה מכישור הזמן).

KeNd3r

New member
המ

האמת שתאניס, משמיעה ראשונה דווקא כן עושה לי קונטציה של רוע.

KeNd3r

New member
אגב,

בעל מופיע במלא מקומות כאל (BG למשל, DIABLO - לא בטוח רק שמעתי, ולא שיחקתי).

python 4

New member
בממלכות נשכחות

בעל (Bhaal) הוא אל הרוצחים, משם אתה מכיר אותו בבאלדור'ס גייט. בכישור הזמן זה בעלזמון (שילוב של בעל ו- demon, כמדומני) ובדיאבלו זה בעל, אדון ההרס (Baal, lord of destruction), בקיצור הרבה יצירתיות אין פה, מצד אף אחד.

KeNd3r

New member
כן,

ידעתי שזה מבוסס על ממלכות נשכחות, למרות שלא קראתי את זה (זה היה הסמל של פורגטן רלמס שהסגיר אותם?). תודה על הפירוט לגבי דיאבלו וכישור הזמן (שאותם לא הכרתי).

python 4

New member
אני אוהב את הסמל ההוא של

הפורגוטן רלמס, אבל הישן. אגב, מעל למילים forgotten realms יש כיתוב בכתב רונות, שאומר: herein lies the lost lands, כאן שוכנות האדמות האבודות.

סרינה99

New member
זה הממלכות הנשכחות...או איך שקוראים

לסידרה הזאת...חיחיחי אני חושבת שקראתי ספר מהסידרה קראו לו ההרפרים...והיו שם תיאורים דוחים במיוחד ויצירתיים במיוחד על שבירת מפרקות זה חלק מהסידרה או שאני סתם סתומה?

E l y s s a

New member
אני לא מצליחה לקרוא...

איזה כתב רונות, כתב רונות פגאני אותנטי או משהו שהומצא לסדרה?

python 4

New member
כתב רונות אוטנטי לחלוטין.

בלוגו החדש של ממלכות נשכחות זה כבר לא מופיע, משום מה.

Uzumaki Naruto

New member
זה לא ברור? פאלאדין הוא

האביר מדיאבלו, משם לקחו את זה.

סרינה99

New member
../images/Emo7.gifהאם ידעתם גם שהשם ענת הוא שם

של האבא של מישהו בתנך נראה לי שופט או נביא קראו לי על שם שמגר בן ענת...איזה בושה והוא מת אחרי חצי פרק משהו כזה

למעלה