עירו של המלך הכהן!

La Gamba

New member
עירו של המלך הכהן!

הלא היא איסטר, תורגמה ע"י עמנואל לוטם בתור עשתר, שהיא עיר בבלית, כמדומיני, מישהו יודע למה?

KeNd3r

New member
יש עיר כזאת באמת אם אני לא טועה

אבל לא הייתי סומך עלי אם הייתי אתה.

Moondust

New member
יכול להיות ש...../images/Emo41.gif

לעשתר (נדמה לי שזו אלה בבלית, עשתורת) פשוט קוראים באנגלית Istar.

strahd

New member
ולמהדרין

ISTAR זה השם האנגלי של אלת הפריון הבבלית עשתורת.

NJS

New member
כנראה

שמסיבה כלשהי עמנואל לוטם החליט שכל פעם שיש "א" באנגלית זה מתורגם לע` בעברית (ע"ע עלפים)

נצל"ש - מוזר../images/Emo12.gif../images/Emo72.gif../images/Emo116.gif

לפני כמה ימים קראתי בפעם המיליון את כבשן הנשמה, ולפתע עלה בדעתי לבדוק מיהו המתרגם המהולל. ובכן, בדקתי, ומי זה? בועז וויס, חביבינו בעל הפרוטקציות!
עכשיו אני שואלת, איך זה שאת כבשן הוא תרגם כל כך טוב - אלפים, גדילן קוץ רגל וכל השאר, ואת דל"ק כל כך גרוע? המ?

Moondust

New member
הוא למד מהטעויות../images/Emo41.gif

יכול להיות שכשהוא תרגם את דל"ק הוא לא היה מודע למונחים של ספרי פנטסיה, ולכן תרגם Elves כ"שדים" ו Draconians כ"דרקונים" (טיקה המוכשרת, עזבו אתכם מרומח הדרקון, יש מחבת בראש) וגובלינים כ"מפלצות" ולא יודעת מה. זה כמובן לא תירוץ ל"גדילן היחף" (
) ולטייפו מביכות כמו "קיט-יארה" ו"גדילון", אבל זו גם אשמת ההגהה... מה שבאמת מפליא זה עמוד 280: "תאניס הביט בשד האפל. 'החדשות שבפיך גרועות עד כדי כך?' 'יותר מכך, חצי אלף', אמר דאלאמר בשקט". אוקיי, במשך פאקינג 580 עמודים כתוב "שד" "שד" "שד", מאיפה הגיע ה"אלף" הזה?! ואם הוא כבר שם, למה כל הטקסט לא ככה?!

Wing Chan

New member
האמת

בועז וייס הוא דווקא בסדר. יירשם לטובתו תירגום סידרת האלף האפל, של ממלכות נישכחות. אז בדל"ק הוא פישל, לא נורא. :]

סרינה99

New member
יא אם מתלוננים כבר על בועזלה

סוף סוף סוף הבנתי מה הייתה הבעיה בתרגום הדבר הכי מעצבן שלא קשור לבועזוש זה הקטע שבדפוס או איפה שלא שכחו לשים אותיות או שמו אות לא נכונה ולעזאזל איך מישהו יכול להיות כל כך מטומטם בשביל לתרגם דרקונים לדרקונים ודרגונים לדרקונים

למעלה