עיקוב בניה

עיקוב בניה

אני שוכר בית, על מגרש שצמוד לשני מגרשים נוספים. כל שלושת המגרשים שיכים לאותו בעל נכס, שרוצה לבנות בשני המגרשים. שאלתי האם אני יכול לעקב את הבניה הזאת עד לסיום חוזה השכירות, למרות שלא הייתה התניה כלשהיא בחוזה.

מאגר

New member
../images/Emo59.gif עיקוב בניה

לפי מיטב ידיעתי אין באפשרותך לעקב את הבניה על המגרשים האחרים מאחר ולא וכנס סעיף כזה החוזה השכירות אך סביר להניח כי הוכנס סעיף שבהתראה של X חודשים או ימים או שבועות רשאי בעל הנכס לבקש ממך לפנותו תמורת פיצוי כזה או אחר או שהוא יכול להודיע לך שבתום התקופה הוא אינו ממשיך להשכיר לך את הנכס מכאן שאין לך שום דרך לעצור אותו מלהתחיל לבנות שוב זה לפי מיטב ידיעתי אבל תבדוק את זה גם עם עורך הדין שהחתים אותכם על חוזה השכירות

עיכוב בניה!!!

שלום אביב לא רק שאין לך זכות חוקית לכך, אני חושבת שגם אין לך זכות מוסרית. לפי טענתך כל אדם שגר בקרבת מגרש יכול לדרוש שלא יבנו בו כל עוד הוא גר שם... מה זכותך בתור שוכר עדיפה על זו של מי שגר ברכושו... זה שבעל הבית שלך הוא גם בעל שאר המגרשים איננו רלוונטי. כל זמן שהוא איננו בונה על המגרש ששכרת, זכותו לעשות בנכסיו ככל העולה על רוחו. בגבול ההגיוני כמובן. זכותך לדרוש שלא יעבדו בשבתות וחגים. שלא ישאירו פסולת בתחום הרבים או על המגרש שלך. וכהנה בקשות הגיוניות. ובכלל, אולי תפיק מהבניה משהו??? אתה יודע איזה יופי זה לראות בית צומח מאפס? הילדים שלי שמים כסאות בדשא ומסתכלים בשקיקה על השופלים שעובדים ואחר כך הקודחים והיציקות עם המשאבה, חבל על הזמן, הם קוראים לזה אף של פיל... תנסה למצוא בכך דברים חיוביים. מומלץ....

כנראה שיש אי הבנה

הבית שהושכר הוא עם בוסתן מאד גדול שאנו מטפחים ומשקים ובשטח זה יש בכוונתו לבנות. לא ברור אם השטח הכולל מחולק לכמה מגרשים או שהוא מגרש אחד שבעל הבית רשאי לבנות על השטח הנותר. הבית הושכר על ידינו בכוונה תחילה בשל שטח הגן הגדול שלו ובעל הבית לא הזכיר שום בניה עתידית קרובה כששאלנו אותו.

אכן היתה אי הבנה!

אם שכרת מגרש שלם, ולא משנה גודלו, ועליו מתוכננת בניה, כלומר שאינך יכול לממש את החוזה ולהשתמש בכולו. אז יש כאן טעם לפגם. ואותו דבר היה גם אם בעל הבית סתם היה רוצה לגדר לחלקות קטנות... אתה צריך להסתכל בחוזה ולראות האם מצויין ששכרת את המגרש כולו. אם כן אתה מסודר. אם לא , אני מציעה שתתייעץ עם עו"ד כי יש גם את עניין הכוונה וגבול הסביר. כלומר שאם שטח הוא גינה / בוסתן אחד או ביחד, אז יש עניין שברור היה לצדדים שמדובר בהשכרה של כל הנכס. אתה במקרה בקדימה??? בהצלחה

סקיפר1

New member
עכשיו דברים מתחילים לצאת. האם הגן

והשימוש בו הם חלק מחוזה השכירות? האם הבוסתן שייך למבנה ולבעל המבנה? האם הדבר מוזכר בכתב? האם שאלתם במפורש על בניה עתידית ונעניתם במפורש בשלילה? וגם אם כל התשובות הן חיוביות, לא נראה לי שתוכל לעכב בנייה שאושרה כחוק. זו מילה שלכם מול שלו. תחשוב אם שווה לך אפילו לעסוק בתביעת פיצוי בגין אובדן ההנאה, אבל ייעוץ ראשוני עם עו"ד כדאי בכל מקרה.

למעלה