עיצוב אישי

michaly44

New member
עד ש ה"אני" שלך ילך לאיבוד...

ומי שישתנה למען האחר לא ימצא את עצמו כי הלך לאיבוד, אבד לו אי שם בין השינויים..ואיבד את ה"אני" שלו..

שינוי...

אם תנסי לשנות אפיק של נחל זה עלול לעבוד והוא יזרום באפיק החדש בכייף עם חיוך אך ברגע שהנחל חתחיל לסעור ולקצוף הוא יבחר לעצמו את האפיק הרצוי לו ואז כל העבודה היתה לשווא מסקנה אם שינוי הוא שנדרש אני לא הייתי מתאמץ אבל אם זה פשוט לתעל למקומות טובים יותר זה עדיף....

../images/Emo140.gif הולכת בזהירות ליד התעלה

הנחל נראה יפה יותר אז הכיון הוא טוב יותר

No name5

New member
../images/Emo127.gif אופי האדם הוא הגוונים של היקום

הכולל בתוכו מנטליות ודרך חיים וכד' - לא ניתן או רצוי לשינוי. התנהגות היא ניתנת לשינוי בהתאם לדרישות מקום כזה או אחר עם רשות הבחירה. וזה מדבר על התנהגות סטנדרטית שאינה חורגת מגבולות הפגיעה באחר.

ophra

New member
הבדיחה אומרת:

"גברים מתחתנים עם נשים בתקווה שהן לא ישתנו נשים מתחתנות עם גברים בתקווה שהם כן"
אבל ברצינות - גדלנו בגרנו החכמנו ולמדנו שהרצון לשנות אדם אחר לא רק שאינו מועיל הוא אפילו מזיק. בקיצוניות - בדייט ראשון, אם אני מוצאת את עצמי יושבת מול האדם שמולי וכבר מתחילה למנות את הפרטים שלא מוצאים חן בעיני (חיצוניים ופנימיים כאחד) אני יודעת שאין טעם לדייט שני...
לשמחתי - התופעה הזו הולכת ונעלמת (אצלי) לאט לאט מתמקדת בלהקשיב, לקלוט, לנהל דו שיח ופחות ב"לבחון ולבדוק" בחינות ובדיקות תמיד (אבל תמיד!) יובילו למציאת "פגמים" אין שלמות בעולם, בטח לא בבני אדם ולכן הפגמים יימצאו אם נבחר להתמקד בהם ולהניח אותם מתחת לזכוכית מגדלת בלתי נמנע שנרצה גם "לתקן" אותם או "לשפר" את המצב כל נסיון לתיקון או שיפור כאלה - קרוב לוודאי יגרום רק להחמרה של ה"פגם". עם זאת אנשים משתנים כולנו משתנים ואם נשכיל לנהל את חיינו. ביחד ולחוד אולי יתמזל מזלנו והשינויים שיעברו עלינו יעברו באופן מתאים (לאו דווקא זהה) על האנשים שלצידנו. עפ
(לוחצת "שלח" בלי לקרוא. מה שיהיה יהיה...
)

מורגון36

New member
בלתי נמנע ומבורך

קראתי את התגובות ולא הבנתי אינני נחשב אדם קל בטח לא לעיצוב ובכל זאת כשניסו לעצב אותי קיבלתי את זה והשתדלתי לעזור אם הדבר לא היה עקרוני לי אז זה מנע תלונות מיותרות ואם הדבר עקרוני זה עבר שיקול בקשה להסבר והסבר נגד למה זה לא טוב כי זה מגיע מאהבה למי שלא אכפת לא טורח להשקיע בטח לא בפרוייקט קשה כלכך ועדיף עזרה בעיצוב ע"י בן הזוג מעיצוב החיים הם הרבה פחות עדינים איתנו

הנכונות שלך להשתנות ../images/Emo20.gif

היא אחלה כל עוד היא למען הקשר והיא באה מתוך הרצון שלך בשינוי והרגשה שניתן לשנות בך לפי מה שכתבת גם הינך נותן שישנו אותך בזוגיות וזה באמת מבורך ושוב כל עוד זה בה ממך ומרגיש לך הכי נכון כל שינוי הוא שינוי שאדם צריך לחוש שהוא רוצה בו אחרת הוא נהפך לבגד שמנסים לשנות לקצר להאריך ..בדומה לחפץ

מורגון36

New member
קשיחות ושינוי

חוסר היכולת להשתנות בעולם שזז כלכך מהר היא חיסרון בעיני אנחנו משתנים בגלל שהחיים משנים אותנו וכך גם נקודת הראות שלנו חברות נישואין נשואין עם ילדים צבא לימודים עבודה. זה לא השינוי של בן הזוג במערכת זוגית שקשה זה היכולת להקשיב לאדם קרוב כל בלי לזלזל בדעתו ולהבין שזה בא מהרצון שלו לשפר אותנו לפי ראות עיניו ולרוב אחד מבני הזוג חווה את השינוי לפני השני לדוגמא סיום לימודים ותחילת עבודה או לידת ילדים האישה עוברת את השינוי מחוסר בררה הרבה לפני שהגבר קלט מה קורה וכן זה דורש מאמץ לחנך אותו ולהסביר לו את המצב החדש הוא לא אשם שהוא לא מבין לא קל בייחוד במדינה שלנו שיש כל כך הרבה כעס ולחץ אבל נדרש. וזה תלוי בטיב הקשר דעתי על שינויים וקשר זוגי :) אולי תמים קצת אבל כך זה עבד אצלי

מורגון36

New member
בטח תהרגו אותי על השובניסטיות

אבל אין מה לעשות אשה חווה את השינוי בהרגלים אחרי לידה לפני הגבר גם אם הוא סופר אוהב ילדים ומוכן לגדל אותם ושאישתו תפרנס 3 ימים ביולדות כמה שבועות חודשים בהתחלה הנקה האכלה אני לא מכיר הרבה זוגות שהאישה משחררת את הנולד ביום השני לבעל ואומרת תאכיל אבקה על השייש תקרא את ההוראות על הקופסא אני הולכת לישון ובבוקר לעבודה תסתדר. אל תעיר אותי בלילה.

מסכימה איתך לפחות בהתחלה

שינוי בעולם שזז... גם אנחנו זזים, חייבים לזוז אבל לחנך את בן הזוג??? סליחה כן אבל אין כל סיבה שיתוף, הבנה ,תאום ציפיות - כן חינוך - לא

מורגון36

New member
חינוך ../images/Emo70.gif

כן חינוך חינוך = השכלה, הגדרת נורמות חברתיות, והגדרת ציפיות מבן הזוג. ושמירה על הבסיס שנקבע תקראי לזה איך שתקראי כל גמישות ואי בהירות בנושאים האלה נגמרת רע את הבסיס קובעים לפני החתונה והשאר פשוט גדלים עם החיים אני מחנך את הילדים שלי לערכים וכולל גם השכלה בהגדרה הזו בה"ס מחנך את הילדים שלי הבנק מחנך אותי מה הגבולות מה מותר מה אסור הלקוחות מראים לי איפה אני מגזים אז לאהובתי נשמתי שרוצה רק את טובתי אסור? וזאת הנקודה אם הדבר נעשה מאהבה אז יש לבת הזוג שלי הזכות לנסות לשנות אותי אני לא מבטיח להסכים אבל אני מבטיח להקשיב. זו הגישה שלי לזוגיות. ולא איכפת לי לשים גנטים ממגנזיום אם זה עושה לה טוב זה נוסע אז בסדר.

למעלה