עיצוב אישי

עיצוב אישי../images/Emo20.gif

זה כמו לקנות אותו ולהרכיב לו ספויילרים ועוד תוספות לחיצוני יפה יותר, זה כמו לקנות בובת ברבי ולהלביש אותה במלבושים לזוהר עשיר יותר, זה כמו לקחת את הכסא והשולחן ולחשוב שאם נוסיף לו צבע הוא יהיה איכותיושווהיותר... אבל לקחת אדם ולהתחיל לעצב אותו זה מורכב: לקחת את עצמך להביט במראה ולהגיד הבגדים לא הולמים את הגיזרה זה אפשרי, אפשרי לגוון את האדרת להוסיף עוד צבע לזוהר ולהגיע לחיצוניעשיר איכותי שווה מוכר .. אבל כשצריך לעצב את האדם הפנימי שבך זה כבר קשה יותר- זה האני הפנימי שלך מה כבר תוכל לעשות בו יותר? גם זה אפשרי לקחת את עצמך בידיים ולהגיד אני רוצה שינוי, להבין שאתה לא מספיק טוב גם לעצמך, אז אתה יכל לדעת מעצם ההחלטה שאתה מוכן לשינוי שבך. אבל לקחת אדם אחר ולעצב אותו כבגד זה פשוט אפילו מיותרמעצם המחשבה בכלל, זה לא בגד שאפשר להגיד לו תשנה סגנון ותהיה יפה יותר בפנים, כל אדם מעוצב בפנים כבר לא מעט שנים, אתה רק יכל להמליץ לו על שינוי הגוון לתת לו רעיון, הוא זה שישנה את עצמו כרצונו אם רק יחפוץ כי הוא לא חפץ..

michaly44

New member
חי היחידה...../images/Emo23.gif

בואי ניסתכל על זה מזוית שונה... כמה פעמים נשים אומרות לעצמן על בן זוגן שהן יכולות לשנות אותו? כמה פעמים האינסטינקט האימהי הזה , גורם לנשים לומר לעצמן: אנחנו יכולות לעצב אותו..וגם הפוך: כמה גברים בעצמם משנים את בנות זוגן? מלבישת בגד ותסרוקת עד קו חשיבה והתנהגות שלדעתם נכונה? עיניין של שליטה.. הרי זה קורה שוב ושוב. הרי אי אפשר לשנות מהות או נשמה. אפשר להתאים עצמך למצב להתמע בין הדרישות..להפוך עצמך למיותר כדי לרצות אחרים.. עיצוב נפשי למען אחרים..זה ביטול עצמי. מי שרוצה לעצב אדם אחר לפי ראות עיניו..טועה בגדול. אפשר להגיע לפשרות אך בעיקר רצוי לקבל לא רק את הטוב אלא גם את הרע..רק משום שאת אוהבת את האדם כמכלול ועל מה שהוא. ישנם אנשים שמעצבים את עצמם לפי דרישת החברה.. אנחנו עושים זאת כל יום: להלן חלק מרשימת קניות ----------------------- מורטות עצמנו בכל הגוף --וואי זה כואב..אבל מי רוצה בואש מתחת לבית השחי? דיאטה- מי אמר ששמן זה לא יפה.? יש שמנים שניראים נהדר..כי ככה הם משדרים. השתלת שיער? הלבנת שיניים..ניתוחים פלסטיים..-הכל עיצוב..עיצוב הגוף , עיצוב השכל גם. סה"כ אנחנו שבויים בסטיגמות..בפירסומים..ושטיפת מוח. אך הכי חשוב להדגיש..שאי אפשר לשנות מהותו של אדם. וטעות היא לנסות.

../images/Emo23.gifאם התאהבנו באדם מסויים

אולי אחרי שנשנה אותו לא נאהב אותו דווקא בגלל השינוי

ניקו 45

New member
לא ניתן../images/Emo12.gif

תפנימי את הענין שלא ניתן לשנות אדם שאישיותו כבר מעוצבת . אל תנסי לשנות ... אל תנסי להשתנות , היי את עצמך ! כפי שכתו לפני בשיר של דני ליטני : ...אני לא רוצה שתשתני , ואל תהיי אחרת , אל תעשי דברים , שלא יוצאים מתוך הלב , אל תנסי לתת לי , הרגשה שאת עוזרת , או לזייף חיוך , שרק יגביר את הכאב , אז, אני רק רוצה ממך, את מה שיש לך להציע , ואם אין לך כלום כרגע , זה גם כן לא נורא ........

מסכימה איתך ניקו שלא ניתן

וגם לא מציך לשנות אדם אחר ויחד עם זאת להשתנות ניתן אם רק רוצים שינוי , כאשר אתה עושה אותו למען עצמך ממקום בו אתה חש כי אתה רוצה בו מבורך אישית , אם מתבוננת בעצמי היום לעומת איך שהייתי לפני 10 שנים לא מכירה את עצמי מאדם חסר שקט , אימפולסיבי וביקורתי הפכתי להיות רגועה , מקבלת ומכילה כמעט הכל מאדם שמנסה להוכיח לכל העולם ולעצמו מה שוויו הפכתי להיות פשוט אני לא מנסה להוכיח לאף אחד דבר ואחת כמה וכמה לא לעצמי בטוחה ואוהבת את מי שאני ויותר מאדם שניסה לרצות ולהיות נחמד עם כל העולם הפכתי להיות נחמדה עם עצמי גם אם מתבוננת בניצת שהיתה לפני שנה ובזו של היום מוצאת הבדלים ות'אמת? נהנת וגדלה עם כל שינוי ועל כן אומרת - לשנות אחר - לא! להשתנות בעצמך בהתאם לרצונך - כן, כן ועוד פעם כן

ניקו 45

New member
מהזוית שלי....

קראתי את שכתבת ומסקנתי היא שפשוט .... התבגרת . גם באם הרגלים ותכונות מסוימות בך השתנו את בבסיסך לא השתנית . בבגרותנו אנו מסתכלים על עצמנו , על האחרים ועל החיים במבט אחר , מפוכך יותר , בוגר יותר , מנוסה יותר , ולפיכך משנים מעט בעצמנו .ואין זה אומר שהשתננו . גם אני לא אותו נער שהייתי , ולא אותו גבר שהייתי לפני 10 שנים . אך לבטח אותו אדם שהייתי כל חיי . בגרנו ....חביבתי .

בגלל שאדם שרוצה לשנות את האחר

זה גם אדם שעלול להשתנות מהר ומחר הוא ירצה לשנות שוב אדם אחר

r e d head

New member
תגידי...

איזה מחשבות יש לך באמצע הלילה? לשנות אדם אחר לבקר אדם....זה נושא נורא רגיש אצלי. אני רק מרגישה צליל כזה של ביקורת ומתרוממת על קצות האצבעות עם ציפורניים שלופות. החברים שלי הם האנשים שאני מקבלת אותם לטוב ולרע, לא שאני לא רואה את תכונותיהם הפחות מרהיבות, אבל אני מקבלת אותם באהבה. וזאת נקודת המפתח. כל שכן בקשרים עם בני המין השני, באהבה, זאת היכולת להכיל אותו כמו שהוא. למה שתרצי לגרום למישהו אחר להשתנות? אולי כי לפי עולם המושגים שלך - הדרך שלו צריכה להיות אחרת מי אמר שמה שרואות עיניך זאת הדרך הנכונה? יש אקסיומות קבועות בעיצוב נפש של אדם? (ואני לא מתכוונת חלילה למקרים קיצוניים של מישהו שמכור לסמים וכד') למרות כל האמור לעייל דיברת על שינוי.. יתכן מקרה שאדם נמצא במצב שהוא מרגיש שיש לו בעיה, אז אפשר בעיקרון לעזור לו. זה מאוד מורכב ורגיש רוב האנשים הלא מקצועיים לא יודעים לתת ביקורת בונה, כזאת שלא תיצור התנגדות. ואני מדברת מניסיון, חברה שחשבה שהיא צריכה לשנות אותי, וממזמן שאנחנו כבר לא חברות. מצד שני, יש אישה אחת שאני מאוד אוהבת, שגרמה לי השנה לראות ולגלות דברים אחרת. בדרכה המיוחדת והנעימה ללא ביקורת. אבל אני זאת ששיניתי ועדיין עובדת על זה. יום טוב

../images/Emo153.gifכדי לרצות לשנות את הזולת

ישנה תחושת עליוניסטיות. אני יודע מה טוב לזלת. קודם נשנה את עצמנו ואחכ נעסוק בשינוי זולתנו

על הביקורת

לפעמים גם אנו מבקרים את האחרים גם בלי מתכוון אנחנו לרוב עושים זאת מטוב ליבנו גם אם זה פוגע לפעמים זה עוזר חשוב לקבל ביקורת ורק אנחנו יודעים מי המבקר ויכולים לדעת אם הביקורת בונה ואם כן זה לא מזיק גם אם לא הועיל.

r e d head

New member
מה שנכון נכון....

לפעמים עושים דברים בכוונה טובה. לא תמיד אנחנו מצליחים עם הכוונות שלנו.

הממממממממ..נכון!

כאחת שהיא מזל בתולה..מזל מאוד ביקורתי כן אני מה לעשות ביקורתית ביקורת היא לפעמים בונה ולעיתים הורסת ולמדתי שאם היא שלילית אני לא אומרת כלום. מעדיפה לקבל את האדם כפי שהו בלי לשנות יש צורת התנהלות שאם תפריע לי..בטח אזרוק איזה הערה..לדוגמא: זריקת גרביים בכל מקום..והיום אני עובדת על הבנים שלי בקטע המסריח הזה.. אך חושבת שאת המהות והאישיות לא הייתי רוצה לשנות, הרי בגלל כל המכלול שקיים בו..אני אוהב אותו.

איך שאני הבנתי את הנאמר,

הכוונה היא לשינוי עצמי, ולא שאת תשני מישהו אחר. אבל מצד שני, אולי פשוט לא קראתי נכון..

למעלה