עיסקת שליט,כן או לא?

אגס 10

New member
כן,אסביר למה

אם הצעדה היתה תמיכה והזדהות עם משפחת שליט\גלעד שליט הייתי תומך מכל הלב ואולי אף צועד(בהתחשב באניסותי...) השערוריה שאמרתי היא בגלל שהפכו את הצעדה להפגנה למען שחרור גלעד שליט גם במחיר שחרור מחבלים,וזה שערוריה לדעתי.

mister xy

New member
ההורים חצי שכולים ואתה אומר להם שמה שהם עושים

זו שערוריה ? ? ?

moshe010

New member
כן

וכי הורים שכולים מותר להם לעשות ככל העולה על רוחם? היתי מצפה ממישהו שיודע ששיחרור בנו יביא להריגת מאות אזרחים ולערעור הרתעת ישראל לנהוג קצת יותר באחריות כמה חיילים נהרגים כל שנה על מנת לשמור על ביטחון המדינה ואף אחד לא מארגן הפגנה כמה חיילים נהרגים כל שנה על מנת להביא למאסר מחבלים ואף אחד לא מפגין נגד זה מה הית אומר על מישהו שפתח רימון בטעות ובכדי לא לההרג זרק את הרימון לתוך קהל של 300 איש והרג אותם מה הית אומר על הורה שבכדי להציל את חיי בנו הוא מוסר מידע לאויבים שבמצאותו הם הצליחו להרוג 300 איש אז נכון זה לא לגמרי דומה אבל בעיקרון זה מאוד דומה ולולא התקשורת והפוליטקליקורקט לשחרר מאות מחבלים מי שהיה דוגל בעד שיחרור מאות מחבלים היה דומה למי שבעד למסור מידע ועזרה לצחבלים לעשות פיגוע ספציפי תמורת שיחרור חיל אחד

pokeret

New member
אם הוא היה הבן שלי הייתי

עושה אותו דבר. לא קשור למה שההנהגה הייתה בוחרת לעשות.

אגס 10

New member
זה בדיוק העניין

שראש ממשלה אסור לו לקבל החלטות כאבא\אמא אלא כמנהיג המדינה כולה.

pokeret

New member
בהחלט

אבל אין סבה להתלונן על הוריו, הם פועלים כבני אנוש בניגוד לאברהם שהסכים למען מטרה נעלה להקריב את בנו. יפה בעיני הדבר שהורים חושבים על ילדיהם לפני חושבם על ילדים אחרים.

אגס 10

New member
מסכים איתך לגמרי

אין לי שום ביקורת על משפחת שליט,הביקורת שלי היא על התקשורת בישראל ששוב בשיטחיות מתייחסת בחד צדדיות מקוממת.

אגס 10

New member
אגב

זה שגלעד שליט לא בבית היום זה בגלל העיסקאות המטורפות האלה שנעשו בעבר. אם היה ברור לחמאס שאין להם למה לצפות לקבל את האסירים שהם מבקשים מזמן הם היו מתפשרים על זה. תנו לי סיבה אחת הגיונית למה שחמאס יסכים להתפשר כעת על מחבל אחד אם התקשורת וההפגנה עושה בשבילו את העבודה בדרישה לשחרר את שליט בכל מחיר שהם רק ידרשו למה שהם ירדו מהדרישה שלהם בכלל? בעצם הלחץ שההפגנה כעת מפעילה על נתניהו מחזק את חמאס לעמוד על דרישתו. אם למשל הצעדה היתה יוצאת לכיוון עזה בדרישה מהחמאס לשחרר את גלעד שליט אני מאמין שהמדינה כולה היתה תומכת במצעד הזה.

לא באלף רבתי

כבר כתבתי לך למעלה שבשביל לפתור את הפרדוקס תציע את עצמך ואז ההורים של שליט ודאי לא יפגינו לשחרורך כי הם "יודעים" ששיחרורך יביא להריגת מאות אזרחים "באופן ישיר" דבר שני :מאסר מחבלים שהחיילים מחרפים נפשם בשבילו אינו מטרה בפני עצמה אלא על מנת להפחית את אירועי הבטחון (כולל אי הפקרת שבוי) מאידך גורמי הטרור מצידם לא חוסכים מאמץ כדי לפגוע במאמצי כוחות הבטחון ומה לעשות לפעמים גם ידם על העליונה כמו בעת החטיפה כלומר: ישראל הפסידה כבר בעת החטיפה ואי ביצוע העסקה לא ישנה זאת לכן יש לבצע עסקה ובד בבד להמשיך במלחמה

אגס 10

New member
בדיוק להיפך

אני מציע לכל הצבועים שתובעים להחזיר את גלעד שליט בכל מחיר להציע את עצמם להחליף את גלעד בשבי,האם תסכימו?בכל מחיר אתם אומרים,לא?

לטעמי יש מחיר הרבה יותר זול

לשחרר מחבלים. אבל אם אתה בטוח שאתה צודק למה שדוקא הוא ישלם את המחיר ? כי הוא נתפס קודם ?

אגס 10

New member
אני לא אמרתי שהוא צריך לשלם מחיר

המציאות היא שהוא נחטף וזה מצער מאוד וצריכים לעשות מה שאפשר לשחרר אותו אבל לא להרוג בשביל זה אנשים אחרים. אבל לא הבנתי מה ענית לגבי להחליף אותו בשבי?מה זה קשור שיש אפשרות לשחרר מחבלים? אני שואל שאלה פשוטה,במצב הנתון שלא משחררים מחבלים,האם תסכים להחליף אותו בשבי בשם מה שאתה כ"כ צועק שחייבים לשחרר אותו בכל מחיר??? יכול להיות שכששמים לך את זה על השולחן ומציבים בפניך את ההשלכה הכואבת של ה"בכל מחיר"פיתאום אתה מתבלבל???

אגס 10

New member
לא דיברתי על ההורים

דיברתי על ההפגנה,ההפגנה היא שערורייתית,כי היא עלולה להביא להרג של עוד הרבה אנשים בשם דמגוגיה של חייל בשבי,לדעתי זו שערוריה. שוב,אם ההפגנה היתה תמיכה והזדהות והעלאת זיכרונו של גלעד הייתי תומך בה לגמרי,אבל כשכותרת ההפגנה היא"בכל מחיר להחזיר את גלעד"כן,זו שערוריה.

סוג ב

New member
אני חושבת שאני בסדר

לא מגבשת דעות, לא מצביעה, לא מפגינה, סתם אחת....

למעלה