עיסקת שליט,כן או לא?

יפים לך החיים בשחור ולבן../images/Emo197.gif../images/Emo189.gif

אני מאמין שהחיים הרבה יותר צבעונים ומהמדפסת שלי הצלחתי להבין שיש אפילו גוונים באפור.

moshe010

New member
נכון

אבל במקרה שלנו זה שחור משחור ואין בו בכלל צבעים אחרים ובודאי לא צבע לבן המקרה שלנו דומה למדפסת שחור לבן שכל הדף הודפס שחור

אז אולי תציע את עצמך לשבת במקום שליט?

הרי מה אתה מציע ?: לא לעשות עסקה ואז א:שליט ירצח ב:שליט ינמק בשבי עד סוף ימיו ואז ימות . (בלי להכנס למקרה קיצוני שהוא ישוחרר בפעולה צבאית, ודרך אגב: מה היית אומר לו היהאפשר לשחררו בפעולה כזו תוך כדי סיכון חיילים האם גם אז תאמר מה אשמים החיילים שמסתכנים ?) מה אשם החייל הזה שצריך להשאר חטוף בגלל שלא רוצים שיחטף החייל הבא? וכי רק בגלל ששליט כבר נחטף אז הוא זה שצריך לשלם את המחיר ? הרי אם הוא לא היהחטוף והיית יודע שחייל חטוף זה תעודת ביטוח מפני חטיפות לא היית נותן אותו לחמאס? ומכיון שלחמאס לא משנה אם יש להם חייל זה או אחר מן הראוי היה שאחד התנגדים לעסקה יציע את עצמו לשלם את מחיר אי חטיפת החיילים הבאים

אגס 10

New member
מישהו אמר שהחייל אשם במשהו?

גלעד שליט לא אשם בכלום בדיוק כמו שכל החיילים שנהרגו עד היום בצה"ל לא אשמים בכלום ובדיוק כמו שכל ההרוגים שיהרגו אם יבצעו את העיסקה המטורפת הזו לא יהיו אשמים בכלום. וסתם למען העובדות,אין ספק שאם חמאס היה מבין שאין לו שום סיכוי לקבל את מה שהוא מבקש גלעד כבר היה בבית מזמן. בעצם האנשים כמוכם מישראל שצועקים שיש לשחרר את גלעד בכל מחיר שהחמאס תובע גורמים לכך שגלעד שליט נשאר בשבי.

סליחה המשך

אבל למדינאים לאנשי הבטחון ולרון ארד יש ספק וזה בדיוק כמו שתאמר: אין ספק שאילו חמאס ידע שלעולם לא יקבלו את זכות השיבה במלואה יפסיק את הטרור

אגס 10

New member
תבין דבר בסיסי

לחטיפה אין מטרה בעצם החטיפה,לחטיפה יש מטרה להשיג הישג,כשיבין החמאס שהוא מיצה במו"מ את ההישג שיוכל להשיג באותו יום הוא יחתום עליו. חבל שאנשים כמוכם גורמים לו לשבת בשקט ולהמתין שאתם תעשו בשבילו את העבודה לכפות על הממשלה את קיום כל תנאיהם.

moshe010

New member
זה דמוגגיה

נתאר לעצמנו תאורתית שהחמאס היה דורש על שיחרורו של שליט רציחת 300 חיילים אחרים על ידי מדינת ישראל האם גם אז הית בעד העיסקה? האם אז הית מסכים להחליף אותו? בקיצור מה הקשר ומה הענין להכניס אותי אישית בסוגיה הויכוח הוא מה טוב למדינת ישראל השארת המצב הקיים או לבצע עיסקה עם החמאס שיביא בודאות למאות הרוגים ואם אתה לא מבין לבד את ההבדל בין מסירת חייל לחמאס לבין התנהגות פסיבית שלא לשחרר מאות מחבלים עליך לחזור על השאלות ששאלתי אותך בתחילת הפוסט ולענינו אילו באופן תיאורטי היה יוצא רווח אדיר למדינת ישראל ממסירת חייל לשבי, היתי אולי מסכים בלב כבד לבצע הגרלה הוגנת מי ימסר לשבי אבל המצב הוא ממש לא כזה רק אמרתי ששיחרור חייל אחד יביא קרוב לודאי לחטיפת חייל אחר כך שלא נרויח הרבה ומצד שני נפסיד הרבה מאוד מה שאומר שאין שום הגיון למסור מרצון חייל לשבי כי מקסימום הם יחטפו חייל שזה לא יותר גרוע

moshe010

New member
ובקיצור

לכל אחד יש קו אדום, גם לך אני לא יודע אם זה מסירת תל אביב לחמאס או דרישה מהחמאס לרצחת כל חייל הטייסים תמורת שליט וגם במקרה הנ"ל אני מנחש שלא תציע את עצמך להתחלף עם גלעד שליט ולכן טענתך הדמוגגית לא רלונטית הויכוח ביניניו היא רק מה הקו האדום ומבחינתך משום מה הגרלה לרציחת מאות אזרחים נחשבת למחיר ראוי

ודאי שיש לי קו אדום

העניין הוא שהצגת הדברים על ידך מסולפת . א : הנתון ש300 חיילים ירצחו הוא מוגזם בכל קנה מידה ב: לפני ההגרלה על רציחת האזרחים יש הגרלה נוספת האם בכלל ירצחו אזרחים כתוצאה ישירה משחרור כשהסיכוי לכך קטן מאד הצגת הנתונים באופן זה נובעת מתוך תפיסת עולם דוגמטית שאומרת שאסור להכנע לטרור בשום אופן ולא מתוך הכרת המציאות ג: זה שאתה שואל אותי מה הייתי אומר אילו דרש חמאס רציחת 300 חיילים תמורת שליט מראה שאתה מבין בעצמך שאינה דומה הראיה לנידון לכן אני מוצא עצמי פטור מלעמוד על ההבדלים ביניהם ד: גם אם יחטף חייל כתוצאה ישירה מהשחרור (להזכירך שאחרי אי שחרור רון ארד המשיכו להחטף חיילים) עדיין יש רווח עצום מהשחרור השנים האלה ששליט חופשי הם רווח בל יתואר וגם החייל הבא לא יסבול בתחילת שביו כפי ששליט סובל לאחר 4 שנים ותסכים איתי שאם כל יום יתחלף חייל בשבי אז בכלל לא יהיהמשמעות לחטיפה כי חלק מהאפקט זה משך הזמן מהחטיפה וחוצמיזה ממש לא התכוונתי אותך אישית אלא שאלתי באמת גם אם כל מה שטענת נכון וביצוע עסקה הוא נזק למדינה אזי מדוע ששליט יהיה זה שישלם את המחיר רק בגלל שהוא נתפס ראשון?

משה, אתה מהשפויים היחידים במדינה.

כולם,,,, אבל כולם,,,,,, [כולל אלו שכותבים כאן בפורום] מפחדים מהצל של עצמם,,,, זה לא יפה, לדבר כנגד משפחת שליט זה לא הומני, זה אכזרי, זה נשמע לא טוב, אתה היחידי שמנתח את הדברים באופן חד וברור, בלי לערב פחדים אישיים והרגשה מטופשת של להיות טוב עם כולם ומגיע למסקנא הברורה והנחרצת 'אסור בשום פנים ואופן לשחרר חיל חטוף בעד יותר מרוצח אחד' אין בנושא הזה בכלל שני צדדים, ומי שמשחרר שבויים גורם לכולנו נזק עצום ובלתי הפיך שלא ינתן לתיקון.

סוג ב

New member
אני לא אשתף אותכם כאן בדעותיי

כי זה לא רלוונטי ואותי לימדו בבית שדעות פוליטיות הן אישיות ולא מספרים למי בוחרים (אני לעולם לא בחרתי) ולמה ותמיד להישאר נטרלי. האמת, עכשיו שאני חושבת על זה, זה נירא לי בגלל שלאבא שלי היו דעות שלא בהכרח מותרות בציבור החרדי והוא לא רצה שכולם ידעו מזה. אולי אני טועה. בכ"א, מה שאני רוצה להגיד, שברוב התגובות של הכתבות שקראתי וברוב המקומות ברשת, רובם נגד שחרור מחבלים ורובם אומרים שאי אפשר להיכנע לדרישותיהם, אבל מאידך, רובם מצטרפים לכמ"נ עצומות, מיליוני חברים בקבוצה של שליט בפייסבוק, מלא מכוניות עם סטיקרים של שליט, הרבה מצטרפים לצעדת מחאה, אז אני צריכה להבין מזה שעם ישראל אם כל הצבועים!! כשאף אחד לא רואה והכל אנונימי- הם נגד השיחרור לעיני כל- תומכים ב 100%

alleko

New member
מי יכול לעמוד מול הורים

ולומר צריך להשאיר אותו בשבי אפילו שאפשר להציל, לא משנה בגלל מה אפילו הסיבות הכי מוצדקות זה פשוט לא אפשרי במיוחד כשיודעים שלא היינו מרגישים אחרת במקומם רק מה שהחלטות כאלה צריכות להתקבל לפי האינטרסים של המדינה ולא לפי רגשות עם כל הצער שבדבר

אגס 10

New member
מוסריות???

על איזה מוסריות אתה מדבר בשחרור מאות מחבלים שרצחו בדם קר אנשים נשים וטף חפים מפשע??? אם יש שיקול לשחרר אותם זה רק בגלל שיקול קר של הצלת חיי אדם וממש לא שום שיקול מוסרי! וכשהשיקול הוא הצלת חיי אדם צריכים לשקול בצורה קרה האם זה אכן יביא להצלת חיי אדם או להצלת חיי אדם אחד והרג של חיי הרבה אנשים.

sec op

New member
מי אמר שזה אותו קהל?

הרי באותן עצומות והפגנות ומסעות, לא משתתף כל העם, משתתף חלק. ובאותן הודעות ודעות הנשמעות, שאסור לשחרר, משתתף חלק אחר. איפה כאן הצביעות?

סוג ב

New member
אף אחד לא אומר שזה אותו קהל

אבל המציאות מראה לי ברשת שרוב התגובות שאני קוראת- נגד והמציאות גם מראה לי בפייסבוק (לי אישית אין)- רוב עם ישראל תומך בשחרור גלעד. איך זה הגיוני?

mister xy

New member
טוב שאמרת שאת לא בפייסבוק,

כמעט נפגעתי....

אגס 10

New member
זה מראה על דבר אחד פשוט מאוד

העם בישראל לא צבוע הוא פשוט שטחי מאוד! אין לו מושג בכלל על מה הוא מגיב ועל מה הוא מפגין. מצד אחד בכל סקרי דעת הקהל רובם בעד הצעדה השערורייתית שיצאה היום מצד שני רובם נגד שחרור המחבלים הכבדים שחמאס דורש,אז אני שואל אותך,מישהו כאן חושב ברצינות בכלל לפני שהוא מגבש דעה?

למעלה