עיסקית בדליקטסן
פגישה עם חבר שהגיע מאירופה לסופשבוע התגלגלה לעיסקית בדליקסטן.
אני הובלתי לשם לביקור ראשון שלי במקום, וכשהגענו התברר שהוא היה שם בעבר בבראנץ' ואהב.
בסיבוב השני שלנו מצאנו חניה בנחמני(ותודה לאלת החנייה ששמעה תפילתנו), וכשהגענו התפנה בדיוק שולחן בחוץ עבורנו בתיזמון מצויין(אי אפשר להזמין מקומות באמצע השבוע, אבל
כשצלצלתי נאמר לי שלא תהיה בעיה למצוא שולחן לזוג ושנבוא).
העיסקית כוללת ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית.
תחילה נשאלנו, ביקשנו וקיבלנו מנת לחם ופנכה עם חמאה רכה.
במנה היו ארבע פרוסות עבות מאוד של שני סוגי לחם.
לא היה בהם ייחוד כלשהו אבל הם היו טובים וטריים.
אין לי מושג האם הלחם כלול בעיסקית או ששכחו לחייב אותנו כי עתה אני רואה שאין חיוב בחשבון.
ראשונות –
האחת, מנת ירקות קלויים: חתיכות גדולות של דלעת וסלק, שני פרחי רובית ושתי פרוסות חצילים מתובלות.
אני טעמתי רק מהשניים האחרונים: הכרובית היתה בסדר ולא יותר, אבל החצילים היו מעולים ומתובלים היטב.
האורח אהב הכל וחיסל בזריזות את כל המנה.
השניה, ממיוחדי היום, היתה של סלט תפוחי אדמה ועליו חתיכות סלמון צלוי.
הסלט היה טעים מאוד והביסים שכללו אותו ואת סלמון היו תענוג אמיתי בפה.
כהרגלי בקודש, מרוב התלהבות ניקיתי את הצלחת עם הלחם...
עיקריות –
האורח בחר בסלמון וקיבל חתיכה לא גדולה של סלמון ולצידו, במקום התוספת הקבועה, הוא ביקש וקיבל קערית סלט עגבניות.
להתרשמותי, מנה טובה, בסיסית אך גם קצת קמצנית מבחינת כמות הדג. הוא חשב שהיא בסדר גמור. 79ש"ח.
אני בחרתי במנה של פרוסות רוסטביף עם תפוחי אדמה צלויים ושעועית ירוקה.
פרוסות הרוסטביף שהיו כמעט נאות לחלוטין(המלצרית הזהירה מראש על מידת העשייה) נחו על מעט קוביות תפוחי אדמה אפויות עם קצת יותר מדי שמן ושעועית ירוקה שסבלה מעודף קל של תיבול בפלפל שחור. הבשר היה טעים וגם התוספות, על אף החסרונות, היו לא רעות בכלל, אלא שהייתי שמחה לכמות גדולה יותר של קוביות תפוחי אדמה. 79ש"ח.
על קינוח האורח ויתר(נגמל ממתוקים לגמרי לפני שנה), אבל אני, שהייתי עם חשק עז למשהו מתוק, הזמנתי אקלייר וניל, שהיה טעים עם טיפ טיפה מתיקות מוגזמת(מה שלא מנע ממני לחסל אותו בשניה ורבע בערך). 19ש"ח.
שתינו שתי כוסות של סיידר אגסים מבעבע שאהבנו, ומים רגילים שהגיעו בבקבוק ולצידו כוסות יין עם קרח.
האורח שתה גם אספרסו קצר לסיום הארוחה.
השירות היה זריז וידידותי, במיוחד על ידי מלצרית אחת ששלטה היטב בתפריט והיתה מאירת פנים.
לא אהבנו את השולחן העגול שהיה גם קטן מידי וגם חסר יציבות. את הגודל לא אהבתי גם בהוטל מונטיפיורי, וחבל שגם כאן בחרו בשולחנות לא מוצלחים.
הכל עלה 235ש"ח לפני תשר.
למרות שלא הכל היה מושלם, נהננו (ולא רק מהמפגש המחודש בינינו), ואני אשמח לשוב לנסות מנות אחרות.
פגישה עם חבר שהגיע מאירופה לסופשבוע התגלגלה לעיסקית בדליקסטן.
אני הובלתי לשם לביקור ראשון שלי במקום, וכשהגענו התברר שהוא היה שם בעבר בבראנץ' ואהב.
כשצלצלתי נאמר לי שלא תהיה בעיה למצוא שולחן לזוג ושנבוא).
העיסקית כוללת ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית.
במנה היו ארבע פרוסות עבות מאוד של שני סוגי לחם.
לא היה בהם ייחוד כלשהו אבל הם היו טובים וטריים.
אין לי מושג האם הלחם כלול בעיסקית או ששכחו לחייב אותנו כי עתה אני רואה שאין חיוב בחשבון.
ראשונות –
אני טעמתי רק מהשניים האחרונים: הכרובית היתה בסדר ולא יותר, אבל החצילים היו מעולים ומתובלים היטב.
האורח אהב הכל וחיסל בזריזות את כל המנה.
הסלט היה טעים מאוד והביסים שכללו אותו ואת סלמון היו תענוג אמיתי בפה.
כהרגלי בקודש, מרוב התלהבות ניקיתי את הצלחת עם הלחם...
עיקריות –
להתרשמותי, מנה טובה, בסיסית אך גם קצת קמצנית מבחינת כמות הדג. הוא חשב שהיא בסדר גמור. 79ש"ח.
פרוסות הרוסטביף שהיו כמעט נאות לחלוטין(המלצרית הזהירה מראש על מידת העשייה) נחו על מעט קוביות תפוחי אדמה אפויות עם קצת יותר מדי שמן ושעועית ירוקה שסבלה מעודף קל של תיבול בפלפל שחור. הבשר היה טעים וגם התוספות, על אף החסרונות, היו לא רעות בכלל, אלא שהייתי שמחה לכמות גדולה יותר של קוביות תפוחי אדמה. 79ש"ח.
האורח שתה גם אספרסו קצר לסיום הארוחה.
השירות היה זריז וידידותי, במיוחד על ידי מלצרית אחת ששלטה היטב בתפריט והיתה מאירת פנים.
לא אהבנו את השולחן העגול שהיה גם קטן מידי וגם חסר יציבות. את הגודל לא אהבתי גם בהוטל מונטיפיורי, וחבל שגם כאן בחרו בשולחנות לא מוצלחים.
הכל עלה 235ש"ח לפני תשר.
למרות שלא הכל היה מושלם, נהננו (ולא רק מהמפגש המחודש בינינו), ואני אשמח לשוב לנסות מנות אחרות.