ליאורה יקירתי, מה יהיה???
שבוע טוב לך ליאורה. אנסה לכתוב שוב, אולי הפעם אהיה ברור יותר, (למרות שגם קודם עשיתי כך). אני כתבתי לצביק1, שאין יותר מ-10 צעדים צעדות, בריקודי העם הישראלים. את הגבת שאת חולקת עלי, ושיש אפילו יותר, ואיך הסברת לי את "היותר"? אני מצטט אותך: "ומה השאלנו מריקודי העמים? היום נהוג לסרס את המונחים העבריים, שנתנו לצעדים אלו". סוף ציטוט. עכשיו תסבירי לי בבקשה, מה הקשר בין מה שאמרתי, למה שהגבת? אני דיברתי על הצעדים עצמם, ולא על שמות הצעדים שסורסו. לא הזכרתי כלל, את השמות העבריים ואת הסירוס שלהם, אלא את הצעדים עצמם!!! ואת המשכת להגיב, ואני מצטט: "זה נכון שריקוד הצ´ה צ´ה צ´ה, קיים לפני קום המדינה, אבל לא מינוח הצעדים" סוף ציטוט. ושוב את עונה למינוח ולא לצעדים עצמם, שאותם אנחנו השאלנו מהעמים, ועליהם אני מנסה לדבר, ועליהם אמרת שיש יותר מ-10, לא ביקשתי 10 שמות או מונחים, ביקשתי 10 צעדים וצעדות, שהם שלנו כחול לבן. אין לי בעיה שתמשיכי להתווכח אתי, אלא עשי זאת על הנושא, שאני העלתי, ולא על מה שבא לך, והנושא היה להזכירך: צעדים וצעדות בריקודי עם ישראלים. (ובבקשה לא עוד פעם מונחים ושמות, אלא הצעדים עצמם). בתקווה שאכן הפעם הבנת אותי, אני מצפה ממך בבקשה, למנות לי 10 צעדים וצעדות, בריקודי העם הישראלים, שהם כחול לבן שלנו, ולא מושאלים או מיובאים,(לא שמות). לגבי טעויות נפוצות של המדריכים, במונחים לא שלנו בעת הלימוד, זה כבר נושא אחר וויכוח חדש, (שבטעות בגלל איך שהשרשור התגלגל ענו לך חברי הפורום). לגביי באופן אישי, הרי שאני משתדל מאוד ללמד עם המונחים העבריים, אבל פה ושם, מחליקה לי המילה: צ´ה צ´ה, ולפי דעתי זה בסדר גמור, כל עוד והרוקדים מבינים היטב את כוונתי.(לא רואה בזה פסול, מה גם שהצעדה הזו בכלל לא שלנו אלא של העמים, ואנו הישראלים יהדנו אותה). זוכרת ליאורה? 10 צעדים וצעדות ולא המונחים שלהם. שבוע טוב שיהיה לך. יום טוב.