ניסית כדורים אחרים?
אם לא - לדעתי כדאי לך לנסות... אולי תמצאי כדור שאותו עושה אפקט ופחות מעייף...
גם אני לוקחת כדורים מעייפים - סרוקוול וקסנקס XR בשביל חרדות ועוד, יש כאלה שהסרוקוול מעלף אותם, אבל אני מסתדרת איתו, בהתחלה הוא היה יותר מעייף אותי, אבל אני מצליחה לקום בבוקר עם שני הכדורים האלה וזה בתנאי שאני הולכת לישון מוקדם. הסרוקוול גם עוזר לי להירדם... ויש עוד כדורים שעושים עבודה דומה... (לא יצא לי לנסות ריזדין, אבל ניסיתי הרבה אחרים).
לגבי הקימה בבוקר - זה היה דבר שהיה לי בעיות קשות איתו עד גיל 19, הייתי מאוד מתקשה לקום בבוקר ומאחרת תמיד לבי״ס ונענשת, וגם יותר מאוחר כשהייתי בשנה הראשונה של השירות הלאומי התקשיתי מאוד לקום ופעם בשבוע או יותר לא הייתי הולכת ואומרת שאני לא מרגישה טוב או שמאחרת... (הייתי במצב נפשי לא טוב) גם שם חטפתי צעקות מהרכזת ואיומים שהיא תעיף אותי...
בשנה השניה של השירות הלאומי התחלתי לקחת את עצמי בידיים, הבנתי שאני חייבת לשנות את החיים שלי ולגרור את עצמי בכוח מהמיטה... אז עשיתי את זה ואחרי כמה זמן זה נהיה פחות ופחות קשה... כשהתרגלתי לקום 5-6 פעמים בשבוע מוקדם ודאגתי לישון מוקדם...
אח״כ עבדתי בשתי חנויות בגדים לתקופה קצרה (ארבעה חודשים בכל אחת) והיה קשה אבל לא ויתרתי לעצמי... (גם בגלל שפחדתי...)
כשהייתי באשפוז יום הייתי כל-כך להוטה להגיע כל יום כי זה היה בעיני גן עדן ולא התכוונתי להפסיד, לקח לי שנים להגיע לטיפול והייתי כל-כך נזקקת ורעבה לעזרה שזה נתן לי מוטיבציה חזקה מאוד לקום בבוקר, לדעת שאני הולכת למקום שיקשיבו לי ויעזרו לי...
אז הייתי קמה 5 ימים בשבוע מוקדם וגם הולכת לישון מוקדם, הייתי שם שנה וחצי...
לאחר מכן הגעתי למסגרת שיקומית שבה הייתי 4 שנים והיה חובה לקום בבוקר, בהתחלה למפעל מוגן ואח״כ לעבודה / לימודים... מי שלא יקום הרבה פעמים מסתכן שיעיפו אותו ומאוד היה חשוב לי להישאר שם כי עזרו לי שם הרבה...
וכך גיליתי מניסיון אישי שכשדואגים לישון מוקדם ולקום מוקדם - זה נהיה בסופו של דבר שיגרתי ומתרגלים לזה... אבל ההתחלה קשה מאוד...
ומאז התקדמתי והשתפרתי בנושא... אני יודעת שאני איטית ולוקח לי הרבה זמן להתארגן אז אני קמה מוקדם מאוד ומתארגנת באיזי שלי... וכך יוצא שלא רק שאני לא מאחרת לעבודה אלא אני אפילו מקדימה בכרבע שעה...
אני חייבת לאכול בבוקר כדי שאני אוכל לתפקד...
לוקח לי לפעמים זמן להתאושש ולהתעורר... אבל אני שונאת לעבוד ערב / להתחיל בצהריים / משמרות... כי במקרים כאלה כל החיים שלי הם רק שינה ועבודה... ובערב אני בלי כוחות... אני אוהבת לעבוד רק בקרים...
DBT זה טיפול שמיועד ספציפית להפרעת אישיות גבולית.
את לא מרגישה צורך בטיפול?
מספיק לך הליווי של הדיור המוגן?