עייפות

yonimarom1

New member
עייפות

שלום לכולם,
מישהו יודע האם יש קשר ישיר בין הפרעת קשב (ללא היפראקטיביות, להיפך) לעייפות?
האם אילו מכם שלא "בורכו" בהיפר, חווים עייפות?
אם כן, מה ההשפעה של הריטלין במקרה זה?
קראתי על אנשים שמדווחים על עייפות גדולה לאחר התפוגגות השפעת התרופה.
אז מה חווים אלה שגם ככה סובלים מעייפות, בזמן השפעת התרופה ולאחריה?

תודה

עייפות = שיעמום

אחת התכונות של אנשים עם הפרעת קשב אך ללא ההיפריות, זה "סוג של עייפות", הם מדווחים במשפטים כמו: "כל הזמן אני עייף...", "אני לא מצליח להזיז את עצמי...", "הרטלין ממש לא עוזר לי...", "אין לי חשק לעשות כלום...", "רוב הזמן משעמם לי..." וכו'.
אחד התחומים עליו חשוב לעבוד הוא: "לפעול מעבר לנסיבות", כלומר, ללמד את אותם האנשים להכניס את עצמם למודל של עשייה ולצאת מהמודל של תרוצים וסיפורים (אני קורא למודל הזה: תרצת נפוצה). תחשבו שזה פשוט שריר חלש שצריך לחזק ולתחזק, עם הזמן והעשייה - הכל הופך להיות קל ופשוט יותר.

נולדתי עייף ואני חי כדי לנוח...

כן. חד משמעית. אנשים וילדים הסובלים מ-ADD היפו אקטיבי- הם עייפים. וככל שישנים יותר - כך יותר עייפים.
המנוחה הופכת להתמכרות, וככל שנחים יותר כך פעילים פחות.
למעשה מה שקורה לנו זה שבניגוד להיפרים- אנחנו לא מכורים לאדרנלין, וקשה לשכנע אותנו לעשות ספורט. ככל שנחים יותר- כך יורדת כמות האדרנלין בדם.

אז, בהנחה שאין חוסר אמיתי בשעות שינה.
הפתרון הוא לישון פחות, להתאמץ יותר, ובעיקר , למצוא את מקור האדרנלין שלך- מה ממריץ אותך? לפעמים זה ספורט, לפעמים מתיחות, לפעמים קפה חזק, לפעמים זה דיבור או העברת שיעור, לפעמים זה משחק תופסת עם הילדים, לפעמים זה צעקות, לפעמים זו שירה בקול רם... וכן הלאה וכן הלאה.
כל אחד צריך למצוא בעצמו מה ממריץ אותו.

לגבי ריטלין- ריטלין הוא תרופה ממריצה. ההיפרים מתמקדים ונרגעים תחת השפעתה, ואנחנו מקבלים מרץ- עד כדי היפר אקטיביות. למשל כשאני לוקחת ריטלין- אני לא מפסיקה לדבר....{איזה פדיחות..}, ואני מכירה הרבה יותר מדי אנשים, שלוקחים ריטלין כדי לא לישון בלילה...
ואחרון חביב- תתארי לעצמך את ישיבות הממשלה ב1942 בלונדון. יושב לו ראש הממשלה ווינסטון צ'רצ'יל, [שמתיאוריו על ילדותו ברור שהיה ADD,} , ו....נרדם מול עיניהם המשתאות של השרים. ולא סתם ישיבות ממשלה שבהן מדברים על תקציבים למוזיאון מדאם טוסו...
1942!!! המילחמה באירופה בשיאה, וראש הממשלה- עייף... טוב , הוא באמת היה עייף, כי הוא לא יכול היה לישון הרבה במצב שהיה.
ובכל זאת, בצר לו, הוא פונה לחברו הפסיכיאטר.
וזה, בפעם הראשונה המתועדת, מביא לראש הממשלה תרופה לא חדשה , שעד עתה היתה בשימוש רק בבתי חולים פסיכיאטרים- ריטלין.
זה עזר...

yonimarom1

New member
אם אני מבין נכון את תגובתך

אז לאחד כמוני, שהוא לא לחלוטין לא היפר אלא כל הזמן עייף
לא מומלץ לקחת ריטלין או דומיו?

בדיוק ההיפך!

דוקא ריטלין עובד מצוין עלינו. ממריץ, ובזמן ההשפעה אני לא עייפה בכלל.
במשפחתי- עוד 4 הם "עייפים" כרוניים, וכולם מתפקדים הרבה יותר טוב עם ריטלין.
העייפות "אשכרה", נעלמת לה...

איך תיאר את זה הבן הגדול?

אמא- מה קורה לך כשהכסור מפסיק לפעול?
בן - אני מפסיק לרצות...

ואני- מתחילה לאכול{לצערי}, ואחר כך לאט לאט , נעצמות העיניים...וכמו שכתבתי קודם- נולדתי עיפה ואני חיה כדי לנוח...{זו היתה הסיסמה שלי בתור תיכוניסטית, הרבה שנים לפני הריטלין}

mandm2

New member
מירב...לפי נוסחתך...

האם גם קונצטרה אמור לשפר עייפות כזו?
כי הבן שלי נרדם עם הקונצרטה.
העלו לו את המינון עכשיו אז אולי יהיה יותר ערני....
אבל בעיקרון הכדור פועל כמו ריטלין רק בלי הדפיקות לב המהירות ויותר חשק לאכול .לא?
שלחו אותו למעבדת שינה כי הוא נרדם בכל מקום בלי כדור. עם כדור הוא ערני יותר אבל עדיין עייף תמידי.

1. קונצרטה זה ריטלין

2. גם לי אין בעיה להרדם אם לקחתי ריטלין באותו היום,{בכלל אין לי בעיה להרדם - אף פעם...}
3. גם לתזונה יש קשר הדוק עם תחושת העיפות- למדתי את זה על בשרי- יש מאכלים מסוימים, שאם אוכל אותם - ארדם גם אם לפני חצי שעה לקחתי ריטלין. פסטה, ותפוחי אדמה למשל...
4. אחד מבני קיבל שנים ריטלין רגיל, והשפעתו לא היתה מספיק טובה במיוחד בתחום העירנות, למרות מינוון גבוה במיוחד. המעבר לקונצרטה+ שינוי תזונתי חריף+טיפול כירופרקטי אינטנסיבי {בגלל בעיות אחרות}, פתרו את הבעיה. והוא יכול היה להפסיק את הקפה בבוקר.

יעל גגג

New member
האם נעזרתם באיש מקצוע בתחום התזונתי עם הבן

אם כן, בדיאטנית של הקופה, או אלטרנטיבי - כמו נטורופט?

הדיאטן של הקופה יודע רק לתת תפריט דל קלוריות.

מי שנתן לנו את הדיאטה הספציפית שעזרה הוא הכירופרקט. אבל חשוב להדגיש שלמורת רוחו של הכירופרקט, הבן שלי ממשיך להשתמש בקונצרטה. {אלב לא בחופש}

ועוד, הדיאטה לא נועדה לפתור אותו מADD,

ומהמאפינים שלו.
היו לו בעיון אחרות,שהדיאטה עזרה להיפטר מהן, ועל הדרך הוא גם יותר ערני.
כמו שהסברתי למעלה יש עיפות בסיסית שהיא מאפין ידוע של ADD היפואקטבי, וכדי לטפל בה משתמשים בריטלין, ובנוסף מחפשים מקור אישי לייצור אדרנלין.
את העייפות המוספת כתוצאה מעיכול לא נכון או בעייתי- אפשר לפתור באמצעות דיאטה מתאימה.

05 מיכל

New member
עייפות/הירדמות = חוסר גירויים

אצל שניים מילדיי שיעמום הוא עניין קטלני כמעט, ואחת מהם פשוט נרדמת ברגע שמשעמם לה.
אנשים עם הק"ר זקוקים לתוספת גירויים, וכשהם חסרים אז או שנרדמים או שמייצרים אותם - בצורה טובה או לא טובה. לא טובה זה לכרסם בלי סוף, להתעצבן על משהו, לריב עם מישהו, לחפש סכנות וכו'.
טובה זה לעשות משהו מועיל כמו ספורט או פעילות אחרת, אבל צריך להיזהר, כי גם לדברים טובים אפשר להתמכר, ואז זו כבר התמכרות, וזה לא טוב. (הכרתי למשל מישהו שהתמכר לספורט. זו הייתה בעיה חמורה - שיבש לו את החיים.)
אצלי אישית הרטלין פותר את הבעיה כמו גדול.

למעלה