עייפה מבכי וכאב

עייפה מבכי וכאב

הי לכולם...אני חדשה פה..צופה בכם מידי פעם..אני נשואה 5 שנים + ילד , אני מרקע דתי (חרדי) והנישואים שלי ממש לא עלו יפה..כאילו יש רגעים ממש כיפיים שאני מתה על בעלי אבל אז מגיעה הנפילה הוא מתנהג לא יפה, לעיתים מקלל פוגע, עזרה אין!!! הכל אני..אני ממש לא יכולה כבר לסבול אותו אבל בתוך תוכי עדיין אוהבת .אני מפחדת להתגרש יותר בשביל הילד לא רוצה לעשות לו את זה..וגם מפחדת מהלבד..אשמח לשמוע אם יש פה אנשים במצב שלי? ואולי לשמוע חוות דעת..

seeyou

New member
האם יש פה אנשים במצב דומה לשלך?

את יכולה להיות רגועה
לדעתי יש הרבה נשים במצב דומה לשלך ולא חשוב אם באו מרקע חילוני אודתי/חרידי) לזוגיות/נשןאים יש יתרונות ויש הרבה יותר חיסרונות כול אחד צריך ללמוד איך להשתלב במשחק החיים מיקרה אחד לא דומה לשני לכן קשה לאדם מבחוץ לתת עצות מעשיות תתחילי לרשום את הדברים שמציקים לך ואת הדברים שמטיבים תתחילי להבין למה קורה שהאווירה בבית משתנה מקצה לקצה ותנסי להימנע מלהיות גורם לזה. תדמיני שבעלך דומה לרובות כפי שאת רןאה בתמונה לרובות יש כפתורים שמעפילם אותו תלמדי להימנע מללחוץ על הכפתורים הלא רצויים בהצלחה יוסי

Orlandosha

New member
הרסת אותי..

"לזוגיות/נשןאים יש יתרונות ויש הרבה יותר חיסרונות".. אז ברמה העקרונית עדיף בלי? זה מה שאתה אומר?

קארניו

New member
גם אותי הוא הרס אבל החלטתי לא להגיב לו

ברמה העקרונית הוא מציע לה להשאר בזוגיות ולהתעלם מהרגשות שלה ויתרה מזו ,לדעתו , היא צריכה להתאים את עצמה לבעלה הרובוט שמופעל ע"י כפתורים הנכונים ז"א ההוראות להפעלה נכונה חלות עליה וכל טעות מצידה היא צריכה לשלם עליה. בקיצור, הרובוט למעשה זו היא ולא בעלה כי מי שמתכחש לרגשות שלו ומוותר על עצמיותו ונכנע הרי שהוא הרובוט האמיתי.

seeyou

New member
מה האלטרנטיבה שלך ?

שהיא תתחיל להישתלב בעולם הגרושות? את לא חושבת שבמוקדם או במאוחר היא תצטרך להתאים את עצמה למציאות? קשה להתאים את עצמינו למציאות אך יותר קשה להתאים את המציאות לנו

קארניו

New member
קודם כל

שלא תתכחש למצב ושלא תתעלם מהבעייה ותטטא אותה מתחת לשטיח בתקווה שדברים יסתדרו עם הזמן ובינתיים יתוספו לה עוד כמה ילדים שירחיקו אותה מעצמה ואז בכלל לא יהיה לה זמן להתעסק בחיי הנישואים בכלל וברצונות שלה בפרט. שתלך לקבל עזרה כי עכשיו היא מתמודדת לבד ואם אין לה אפשרות להעזר ע"י המגזר החרדי אז שתפנה לקבל את העזרה מהחילוני. וצריך רק לרצות להתאים את המציאות לצרכים שלנו ולא לקבל כגזר דין שרירותי את המציאות שנכפתה עלינו.

seeyou

New member
מסכים -שתלך לקבל עזרה

להעזר ע"י המגזר החרדי להבנתי לא יהיה לטובתה ימליצו לה לעשות יותר ילדים ולציית לבעל/דת/מסורת

seeyou

New member
אני אשתדל לתרגם לך מה שכתבתי

זה לא מדובר ב"כמות" הבעיות אלא באיכות היתרונות

דנאידי

New member
"תלמדי להימנע מללחוץ על הכפתורים הלא רצויים"

"תלמדי להימנע מללחוץ על הכפתורים הלא רצויים" - נו באמת! הוא מקלל, הוא מדבר לא יפה והיא זאת שצריכה להיזהר? איך העולם עובד בדיוק שתמיד האישה היא אשמה?

seeyou

New member
דרך טובה לשנות את הגישה של מישהו היא

לשנות בעצמך נכון,הוא מקלל, הוא מדבר לא יפה והיא זאת שצריכה להיזהר אם היא רוצה/מעונינת להמשיך לחיות ביחד. "לתקן/לחנך" אותו זה קצת מאוחר איך העולם עובד בדיוק שתמיד האישה היא אשמה?
- זה הדבר היחידי שאת לא מבינה בהיתנהגות ה"טבע"/ה' אז למה לדעתי בהרבה מיקרים "שתמיד האישה היא אשמה"? איך מסבירים את זה? אפילו אם אישה אחרת ו/או בזמן אחר פגעה בו ריגשית זה ניכנס בתת מודע שלו לתמיד
ומתפרץ בשעה של מצוקה קונוטציה (רמז, הקשר) בין מה שהיא אמרה/עשתה גורמת לפיצוץ.(לפעמים מספיק מבט
יוסי

קארניו

New member
אתה הוא זה שלא מבין ושוב טועה בחשיבה שלך

אם היא תשתוק ותנהג בו בעדינות כדי לא לעצבן אותו אז מה שיקרה הוא שהאלימות כלפיה תלך ותגבר ומקללות זה יעבור למכות . כי ככה זה בטבע האנושי (אצל המופרעים) החזק תוקף את החלש ששותק. הוא יפסיק רק אם יחנכו אותו לנהוג בה בכבוד ואם הוא לא ירצה לשנות את ההתנהגות שלו אז שתשלח אותו לכיבינימאט ומהר ככל האפשר. חומר למחשבה : מקרי אלימות קשים בבתי ספר . במי מתעללים? תמיד בחלש שמפחד להחזיר וממשיך להיכנע לחזק והמעגל הזה יפסק רק כאשר החלש יחזיר לתוקף החזק . חולשה מזמינה תוקפנות !!!!!!!

chenby

New member
יש לכם רב?

מישהו שאתם יכולים להתייעץ איתו? צ'מעי, את אשה מאמינה, את מכירה את עצמך ויודעת איפה טוב לך ואיפה לא טוב לך. מה יותר חזק - הרצון להישאר או הרצון ללכת? אני מכירה רב אחד מוכר שהתגרש מאישתו לפני חצי שנה, הם היו יחד 20 שנה, שניהם בני 50 ו... בלי ילדים כי היא עקרה לא עלינו, אין לי מושג מה הוביל לגירושין, זה לא באמת ענייני, הוא תוך חודשיים התחתן מחדש, היא תוך 3 חודשים התחתנה מחדש.. נכון שזה אחרת אצל חרדים, את גם לא חייבת מיד להתחתן, אבל מה מפחיד בלבד? לתקופה זה כיף, כשזה לא יהיה כיף, תחזרי לחפש.. למצוא.. אבל ממה הפחד באמת? מעתיד שאין לך מושג אם הוא קיים או לא..

chenby

New member
אוקי

קודם כל את יכולה ללכת לייעוץ לבד. דבר שני, מה את מרגישה? מה את רוצה? יותר חזק הפחד מהלא נודע אם תלכי? או הפחד מהלא נודע אם תישארי?

זו אגדה

New member
הוא לא מוכן ללכת לייעוץ ?

אז גם את אל תסכימי ללכת למקווה, שיראה שלמטבע יש שני צדדים. אם היית חיה לבד, הייתי מקבל שאת אשמה בכל, אבל כשחיים בזוגיות שני הצדדים שותפים למערכת היחסים העכורה, כמו שכאשר מערכת הזוגיות תקינה זה בדכות שני בני הזוג, אין שחור ולבן, אחד אשם בכל ואחד נקי מכל חטא. עם אל הכבוד לרבנים, אני חושב שאין תחליף לייעוץ אצל בעלי מקצוע ונדמה לי שבמחלקות הרווחה ברשויות המקומיות יש גם ייעוץ לזוגיות וצריך לבדוק את זה. עדיף מוקדם לפני שיוולדו ילדים נוספים ושאלת הגירושים (שאני מקווה שלא תגיעי אליה) תחמיר. לסיכום, קחי את גורלך בידך, קבעי תור לייעוץ, תחילה לבד ואחר כך בעצה עם היועץ/ת הזמיני אותו להצטרף, לא יסכים ? כמו שאמרתי אל תלכי למקווה ושיחפש את עצמו.

chenby

New member
למה

היא הולכת למקווה בשבילו? חחחחח קרעת אותי

זו אגדה

New member
נסי להיות רצינית,

היא בטח לא הולכת למקווה בשבילו, אבל אם לא תלך למקווה הוא לא יוכל לבוא אליה. היא כדתייה בטח לא תלך עם מישהו אחר, והימנעות מהליכה למקווה היא סנקצייה חריפה בשביל גבר דתי. אם היתה חילונית הייתי בטח אומר לה לסגור רגליים, אז, לצורך העניין, זה אותו דבר.

למעלה