עיין ערך: פשיזם

Deathatred

New member
הכותב אינו דידי הררי

אלא אחד מראשי תנועת הסרבנים "יש-גבול" שמנסה במסווה של ביקורת מוסיקה לשלול מכל וכל שירים שמדברים על אהבת הארץ ולא רק על שנאה לישראל וליהודים.

אהבת הארץ...

מה אני אגיד לך צחי, אהבת הארץ מתבטאת מצויין בשיר 'תרדי לי' של סאבלימינאל, הפטריוטיות זורמת בעורקיו. זמר מזעזע עם מסרים פאשיסטיים וגזעניים, אבל אני חושב שהררי לקח את הטמבל הזה ברצינות מדי- אין מסר אמיתי מאחורי גיבוב השטויות העלוב של הצמד הזה.

Deathatred

New member
לא שמעתי אף שיר של סאבלי'

חוץ מ"הפרדל ומשול" אבל לא נראה לי ש"התרדי לי" עצבן אותו כמו המסרים ה"לאומניים" או הלאומיים. זכורה לי עוד ביקורת של גל חו-משהו-ניסקי במעריב כנגד שירה בציבור מאחר שהיא "התקרנפות" "לאומניות פשיסטית" ומבטאת תמיכה ללא סייג בממשלה. יוצא שהרבה מבקרים מבקרים יצירה לא לפי האיכות שלה, אלא לפי העמדה שלה. המבקרים הנ"ל יתארו כל סרט שמצדד בפלשתינים כסרט "הומני, פיוטי ורגיש" אפילו אם הוא סרט הסתה גבלסי לכל דבר (ג'נין, ג'נין) ואילו כל סרט שקמת מחמיא לישראל או מנסה להבין את חיילי צה"ל מקבל ביקורת של "סרט לאומני, צר אופקים ופשיסטי" ואפילו "הסרט מבטא אטימות כי לא מזכירים בו את הפלשתינים" (בני ציפר). ובכלל, בני ציפר באחד מהטורים האחרונים שלו כתב פיסקה שלמה שהיא ליקוק *אתה יודע מה* לשיראק. מה הקשר של זה לביקורת טלוויזיה? את מי זה מעניין מה הפנטזיות החולניות של ציפר על הצרפתי המנוול?

SuB D

New member
מה הקשר?

מה הקשר עכשיו לשיר "תני לי" ? בכל אלבום/דיסק,יש כמה שירים מכמה סוגים,מה אתה רוצה שכל הדיסק הם יטחנו את המצב בארץ ?! 3 שירים מספיק. יש עוד כמה שירי הומור,כמה שירים שמדברים על פשע,כמה שירים שמדברים על מסיבות,וכל מיני סוגים. אין קשר לשיר תני לי בכלל.

לא הסכמתי עם המאמר...

כי אני לא חושב שבשירים של סאבלימינאל באמת יש איזשהו מסר פאשיסטי. מעבר לכל מיני משחקי מילים מטומטמים ופה ושם משפט שכביכול מתקשר לפוליטיקה, באמת שלא מצאתי שום דבר. אז המאמר מיותר, אבל להגיד שבשירים האלו מתבטאת אהבת הארץ, נו באמת...

לא יצא לי לשמוע אף שיר של סאב'...

גם כן, לכן קשה לי לשפוט לגבי מסרים פאשיסטים וכו', בכל אופן, תיזהרו עם השימוש במילה הזו, יותר מדי אנשים, בעיקר בקרב השמאל הישראלי ובני נוער נוטים להשתמש במילים כמו פאשיזם או יותר גרוע מזה - נאציזם - על תופעות שרוחקות למדי מהמילים הללו ורק גורמות לטענותיהם של אותם אנשים להישמע מגוחכות. אני מציע לפתוח לקסיקון במילים פאשיזם ונאציזם ולקרוא לפני שכותבים את המילים הללו. בכל אופן, אני לא אתייחס למאמר כי באמת אין לי זמן לקרוא אותו עכשיו. אבל לגבי השירים של סאבלימנאל, הבנתי כי יש לו לא מעט שירים שהם פשוט שירי עידוד אונס... ככה שפאשיסט\פטריוט\לאומן או איך שלא תקראו לו, אני מעדיף לקרוא לו מעודד-אנסים-שובניסטי ולא לתת לו אפילו שקל אחד מכספי על שירי עידוד האונס שלו...

SuB D

New member
עוד בור

קודם תלמד שסאבלימינל זה לא להקה. סאבלימינל זה ראפר. ולא ידעתי שקצת ציונות ואהבת הארץ זה פאשיזם.

הגינגי

New member
אז בוא נחדש לך

אבליש משהו יותר פשיסטי, טרנספר, אשר מופיע בחתימתך, הוא רעיון פאשיסטי בעליל.

SuB D

New member
ותגובה לגבי הכתבה:

כתב מטומטם,אין מילה יותר מתאימה,יש לו דיבור נחות ביותר. קודם כל,מזה ההתבטאויות האלה ? "הוא חרא של מוסיקה" , למה חרא של מוסיקה? תפרט,תסביר,תנמק! קל לזרוק שטויות באוויר,אם הוא יסביר ויפרט נבין טוב יותר,אבל כנראה שזו עוד אימרה מטומטמת. "טקסט עילג", למה אתה לא נותן ציטוטים לדוגמאות מהטקסט העילג שלו? שוב אתה רושם דברים כדי שיהיה לך מה לרשום? נו,עד השורה הזאת הספקתי להבין שהוא לא כתב אינטיליגנטי במיוחד. טוב,יתר על השטויות,עוד כתב שמאלן קנאי. כואב לו , כואב לו ההצלחה של סאב והצל,כואב לו שהיום הרבה נוער מסתובבים עם מגן דוד,כואב לו שהמסר חודר עמוק לתת מודע של הרבה אנשים. אבל לא נורא,בינתיים השמאלנים מנסים ומנסים,עוד כתבת גנאי נגד סאבלימינל,ועוד אחת,רק כדי לנסות להכפיש וליצור פרובוקציה,או אולי סתם בשביל תשומת לב,אבל לא הולך להם. אבל אני מקווה שימשיכו לנסות,זה רק עושה אותי מאושר יותר.

MoonShield

New member
מה שיש לי להגיד על זה...

דבר ראשון - הכתבה/מאמר/קריאה לחרם באמת פאטתית ועלובה, רמת הכתיבה נמוכה והנימוקים צולעים. דבר שני - סאבלימינל סתם מנסה להיות קשוח ולחקות את ההיפ-הופ האמריקאי, יש לו קצת מוטיבים לאומנים בשירים אבל באמת לא הייתי הולך כל כך רחוק וקורא לו פאשיסט. אם אנשים נהנים מהמוזיקה הזאת, שיהיה להם בכיף. אם הם מאמינים שיש משהו מאחורי הטקסטים הרדודים של ה"ראפר הקשוח" הזה שימשיכו לשמוע להנאתם.

SuB D

New member
בוא אני אגיד לך משהו........

סאבלימינל לא מנסה לחקות שום היפ הופ אמריקאי,הההיפ הופ בארץ היה צולע,עד שקם סאבלימינל וניסה להעיר אותו,אני לא רואה בזה חיקוי,זה פשוט הסגנון שלו,ואם זה יפה,למה לא לשמוע את זה? ותגיד לי,למה הוא התעלם משורות כמו: 1."חולם על שלום מקבל להתראות,פאק ניסים ונפלאות הכל רק אשליות." 2."אז שני עמים יד ביד וראש מורם,שלום סלאם פיס לכולם בעולם." 3."אז למה אי אפשר לחיות ביחד? למה לסובב אחורה את הראש נהיה סימן לפחד?" אהה,זה טקסטים לאומנים? אני לא חושב,פשוט קל להתעלם ממה שאתה לא מסכים איתו. חוץ מזה,כתבת יפה מאוד על גרמניה הנאצית ואיטליה הפשיסטית, אך אנשים שקוראים להחרים אחרים בגלל דעותיהם, קרובים יותר לעמים הנ"ל מאשר סאבלימינל והצל. לא?

MoonShield

New member
תגובה

לי זה נראה שהוא מנסה לחקות את ההיפ הופ האמריקאי, בין אם אתה מסתכל על הפוזות שהוא מצטלם בהן, הנסיונות הפאתטיים (שוב לדעתי...) להראות גנגסטר קשוח או הבגדים והשרשראות שהוא הולך איתן. המשפטים הספציפיים שהבאת הם לא לאומנים, אבל זה לא סותר את הטענה שלי שבשירים שלו יש מוטיבים לאומניים (מצטער שאני לא יכול לצטט לך, אני פשוט לא שומע ולא זוכר טקסטים שלו, הספיק לי פעם אחת לשמוע בשביל לקבוע מה דעתי)

למעלה