עיוורים מלידה

גואנו

New member
עיוורים מלידה

אז חיפשתי באינטרנט ומצאתי בפורום הזה מאמר על שינה שם כתוב שעיוורים מלידה מרגישים תחושה של מרחביות בחלומם. חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי עוד מידע. בגלל שמצאתי שבריר של מידע בפורום הזה חשבתי שאולי תעזרו לי להשלים מידע ולמצוא עוד בנושא- על מה עיוורים מלידה חולמים? האם הם רואים צבעים או צורות? זה משהו מולד נרכש? איך הם מתארים את תחושת המרחביות הזו בחלום?

ASHY

New member
אני לא בטוח...

תראה, חלומות הם בעצם הרצה בהילוך מהיר שהתת מודע שלך עושה על אירועי היום. הסיפור מאחוריהם, הוא סיפור שהמוח שלך מנסה לפאנח מתוך התמונות הרצות מהר. (כמו שתראה שלושה תמונות של איש על הגג, באוויר ומחוץ על הריצפה, תוכל להבין את הסיפור מאחורי זה, לא?) עיוורים קולטים את העולם בדרך שונה משלנו - הם אינם תופסים את העולם הרחוק מהם והם אין מבחינים בין צבעים, במיוחד עוורים מלידה שלא יכולים אף לשחזר את מהלך חייהם הקודם. לכן אני חושב שעיוורים מלידה לא חולמים בצבעים משום שהם לא יכולים להבין אותם, חלומותיהם מתרכזים בחושים האחרים שלהם. כמו החלום של תחושת הנפילה - את התחושה הזו הם יכולים לדמיין ולחוש, לכן יכולים לחלום עליה.

הדבר הכי חשוב שצריך להבין

הוא שאותם אזורים במוח שפעילים כשרואים, הם אלה שפעילים כשמדמיינים באופן ויזואלי, חולמים באופן ויזואלי וכו'. אצל עוורים מלידה, האזורים הראיתיים במוח מנוונים. לכן, הם לא יכולים "לראות" גם בדמיון, גם בחלום, וגם אם הם יקחו סמים (כמו LSD) שגורמים לבני-אדם רואים לראות צבעים פסיכודילים. החושים שאנחנו משתמשים בהם בחלום הם אותם חושים שאנו משתמשים בהם בעולם הפיזי - פשוט כי האזורים בהם אנחנו לא משתמשים מתנוונים, והמוח מנצל אותם למטרות אחרות. נ.ב. צריך לזכור שהמוח הוא דבר נורא פיזי. יכול להיות שחלום ייצור לנו תחושה של "גלידה" (או כל מילה אחרת) - אבל לא בשום צורה שאתה כרגע יכול להבין. מספיק שיהיה איזור במוח, שלא עוסק בניתוח מידע חושי שיגורה באופן מסוים, כך שהגירוי או זכרון הגירוי יגרמו לגירוי של חלק אחר במוח, שקשור למילה "גלידה". אני לא חושב שיש דרך לנסות לדמיין תחושה כזו.

gidi ahronovich

New member
בתור עיוור אני חייב להגיד ש

תמיד זה מפליא אותי כל פעם מחדש ההתעסקות בנושא הזה היי שמי גידי ראשית אני מיתנצל על שגיאות הכתיב צג הברייל שלי די מת אז כך אני עיוור כל כמה זמן מיתקשר אלי משהוא שעוסה עבודה על חלומות עיוורים או שאני מקבל מיילים בנושא אז בגדול אני חולם אם כל התחושות אם סאונד בילבד בלי מראות הכל חוץ מראייה אגב אשמח אם תבקרו באתר שלי שם יש מאמר ציני שפורסם בזמנו באייל הקורא שמיתעשק גם בנושא

2_be

New member
ברוך הבא גואנו../images/Emo140.gif

אני זוכרת שפעם קראתי על הנושא, אם אני לא טועה זה היה בספרים של אוליבר סאקס, אני מקווה שאם אגיע הערב הביה בשעה נורמלית אבדוק ואוכל לתת תשובות יותר מפורטות

רוני1

New member
הדרך הנכונה ביותר לברר...

היא לשאול את גידי אהרונוביץ' שהוא בחור מקסים ועיוור מלידה. אתר הביית המרתק שלו נמצא בכתובת: http://www.giditull.com אם הוא יואיל בטובו לשתף אותנו, זה בהחלט יהיה מענין.

למעלה