עידן אלכסנדר

שמלת תחרה1

Well-known member
אזרח אמריקאי, היכן היה ביידן בנושא החזרתו?
מה חשוב מי עמד מאחורי העסקה?
החשוב שהוא יצא מהשבי.

המהלך של טראמפ - וההפתעה בישראל: כך נרקם ההסכם שהחזיר את עידן הביתה​

בישראל לא היו בסוד העניינים של ההסכם הזה שמביא לשחרור של עידן. המגעים התקדמו בימים האחרונים, כשקטר הפעילה לחץ כבד על חמאס לקראת ביקור טראמפ. הפרטים מאחורי הקלעים - וההפתעה בישראל
כפתור שיתוף

משתפרת1

Well-known member
החשוב שהוא יצא מהשבי.

בישראל לא היו בסוד העניינים של ההסכם הזה שמביא לשחרור של עידן. המגעים התקדמו בימים האחרונים, כשקטר הפעילה לחץ כבד על חמאס לקראת ביקור טראמפ. הפרטים מאחורי הקלעים - וההפתעה בישראל
כפתור שיתוף

טראמפ לא סופר את נתניהו. כך עם הפסקת הלחימה נגד החות'ים, כך עם הסכם הגרעין המסתמן עם איראן, כך עם הנורמליזציה עם סוריה, כך עם ההסכמים עם ערב הסעודית שלא כוללים את רכיב הנורמליזציה עם ישראל. אז גם עם חמאס ארה"ב ניהלה מו"מ ישיר והשיגה את עידן אלכסנדר. בעוד כל הנושאים הקודמים מקוממים אותי, על האחרון אני ממש שמחה, רק מצטערת על הלגיטימציה הבינלאומית שהמו"מ הזה נתן לחמאס.
שמעתם את אמסלם היום? געגועים לביידן... הוא בעצם מחבב אותו...

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
טראמפ לא סופר את נתניהו. כך עם הפסקת הלחימה נגד החות'ים, כך עם הסכם הגרעין המסתמן עם איראן, כך עם הנורמליזציה עם סוריה, כך עם ההסכמים עם ערב הסעודית שלא כוללים את רכיב הנורמליזציה עם ישראל. אז גם עם חמאס ארה"ב ניהלה מו"מ ישיר והשיגה את עידן אלכסנדר. בעוד כל הנושאים הקודמים מקוממים אותי, על האחרון אני ממש שמחה, רק מצטערת על הלגיטימציה הבינלאומית שהמו"מ הזה נתן לחמאס.
שמעתם את אמסלם היום? געגועים לביידן... הוא בעצם מחבב אותו...
טראמפ פועל בדיוק כמצופה ממנו, האינטרסים האמריקאים תחילה וזה כלל לא קשור לישראל, כך שאין כל סיבה מיוחדת לדבר איתה על כל דבר ועניין מראש. זה לא עניין של כן או לא סופר את נתניהו. זאת פשוט שיטת עבודה אחרת שמפרידה בין שתי האומות. בדיוק זאת אחת הסיבות לתמיכתי בטראמפ על-פני ביידן&האריס. שכן השיטה עובדת כמובן לשני הכיוונים :). כלומר אם ישראל תרצה לפעול בדרך מסוימת, טראמפ לא ימנע זאת ממנה (כל עוד זה לא סותר אינטרס אמריקאי). זאת מאחר ולשיטתו הגורם המוסמך היחיד לקבל החלטות על כך הוא ממשלת ישראל ולא ממשל ארצות הברית.

עם זאת, אני מאמין (בלי יכולת להוכיח) שעל חצי מהדברים בהם התקשורת הישראלית טוענת שיש קרע בין הממשלים/מנהיגים, או שלא ידעו וכו', האמת מעט שונה. כך למשל בעניין סעודיה וחיבורה, כן או לא, להסכמי אברהם, ברור לי לחלוטין שטראמפ ונתניהו שוחחו על כך. אולם אם ניקח את החות'ים למשל, אני לא רואה כל בעיה עם מה שמתואר כבר כמה ימים בתקשורת שלנו כעדות למשבר וחרטוטים בסגנון. ארה"ב פעלה נגד החות'ים לא כדי לעשות טובה לישראל, אלא כדי להשיג הישגים לארצות הברית (למשל הפסקת התקפות על ספינותיה). היכן הבעיה בזה? היכן הבעיה בהשגת הסכם בין ארה"ב לחות'ים, ככל שאכן הושג, בלי שישראל קשורה לכך? הרי אין כל קשר לישראל בסוגיה הספציפית שעל הפרק :). זה שהחות'ים תוקפים גם את ישראל, מבחינת ארה"ב, שישראל תפעל ותעשה נגד זה את מה שעליה לעשות. היה ויבוא יום בו ישראל תכריז שקשה לה להתמודד ותבקש עזרה מהדוד סם, זאת אופרה אחרת לחלוטין. אבל אין כל ראיה שהגענו לשלב הזה או שהוא התרחש אי-פעם. זאת סתם דוגמה אחת ל'רב מהומה על לא מאומה' שמוכרים לנו כאן. יש עוד.

משתפרת1

Well-known member
טראמפ פועל בדיוק כמצופה ממנו, האינטרסים האמריקאים תחילה וזה כלל לא קשור לישראל, כך שאין כל סיבה מיוחדת לדבר איתה על כל דבר ועניין מראש. זה לא עניין של כן או לא סופר את נתניהו. זאת פשוט שיטת עבודה אחרת שמפרידה בין שתי האומות. בדיוק זאת אחת הסיבות לתמיכתי בטראמפ על-פני ביידן&האריס. שכן השיטה עובדת כמובן לשני הכיוונים :). כלומר אם ישראל תרצה לפעול בדרך מסוימת, טראמפ לא ימנע זאת ממנה (כל עוד זה לא סותר אינטרס אמריקאי). זאת מאחר ולשיטתו הגורם המוסמך היחיד לקבל החלטות על כך הוא ממשלת ישראל ולא ממשל ארצות הברית.

עם זאת, אני מאמין (בלי יכולת להוכיח) שעל חצי מהדברים בהם התקשורת הישראלית טוענת שיש קרע בין הממשלים/מנהיגים, או שלא ידעו וכו', האמת מעט שונה. כך למשל בעניין סעודיה וחיבורה, כן או לא, להסכמי אברהם, ברור לי לחלוטין שטראמפ ונתניהו שוחחו על כך. אולם אם ניקח את החות'ים למשל, אני לא רואה כל בעיה עם מה שמתואר כבר כמה ימים בתקשורת שלנו כעדות למשבר וחרטוטים בסגנון. ארה"ב פעלה נגד החות'ים לא כדי לעשות טובה לישראל, אלא כדי להשיג הישגים לארצות הברית (למשל הפסקת התקפות על ספינותיה). היכן הבעיה בזה? היכן הבעיה בהשגת הסכם בין ארה"ב לחות'ים, ככל שאכן הושג, בלי שישראל קשורה לכך? הרי אין כל קשר לישראל בסוגיה הספציפית שעל הפרק :). זה שהחות'ים תוקפים גם את ישראל, מבחינת ארה"ב, שישראל תפעל ותעשה נגד זה את מה שעליה לעשות. היה ויבוא יום בו ישראל תכריז שקשה לה להתמודד ותבקש עזרה מהדוד סם, זאת אופרה אחרת לחלוטין. אבל אין כל ראיה שהגענו לשלב הזה או שהוא התרחש אי-פעם. זאת סתם דוגמה אחת ל'רב מהומה על לא מאומה' שמוכרים לנו כאן. יש עוד.
1747390802963.jpeg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member

עידן אלכסנדר​

החשוב שהוא יצא מהשבי.

כפתור שיתוף

"אלכסנדר" זה שם יפה :)

ואני מתכוון לצורת ההגייה הזאת ממש.

חבל שהרבה פעמים מקצרים ל"אלכס" במדינות דוברות אנגלית, וברוסיה, מדינות ברית המועצות לשעבר ומדינות סלאביות מכנים לעיתים קרובות אנשים בשם זה, בכינוי "סשה".

Harrington

Well-known member
מנהל
החשוב שהוא יצא מהשבי.

כפתור שיתוף

למי שלא מעודכן, כל מדינות העולם שיש להם אזרחים (בעלי אזרחות כפולה עם ישראל או בלעדית שלהן) שחטופים ברצועת עזה מאירועי שמיני עצרת התשפ"ד, פועלת במישרין מול חמאס בנסיון להביא לשחרורם. לעתים, כשזה רלוונטי, מערבים את ישראל בשיחות אלו. בדרך כלל היא לא מעורבת. אין עם זה כמובן שום בעיה ואין בזה שום פסול. אפשר רק לברך על המדינות שמצליחות לשחרר את יקיריהן ואזרחיהן, גם אם התחושה עבור חלק ממשפחו החופים האחרות מן הסתם לא פשוטה של 'למה הוא כן ושלי לא' וכיו"ב. אך טבעי הדבר, על אף שכולן כמובן שמחות בשחרורו של אלכסנדר.

אז מי שחשוב לו למצוא בעיה, ימצא. מי שחשוב לו למצוא בעיה ולא מצא, ימציא. הכל ידוע מראש וגלוי והרשות נתונה :cool:. כך גם ביחס לנסיונותיו להוציא את ראש הממשלה הנבחר של ישראל רע מהסיפור, כמובן על לא עוול בכפו (ותוך כפיות טובה לא מבוטלת כלפיו, אבל זה כמובן בטל בשישים אם אפשר לייצר אווירה ציבורית לפיה ביבי פויה בכל זאת, על אף שחרור חטוף משבי החמאס.

אלן 5

Active member
טראמפ לא רצה להיות מנודה כמו ישראל
ודבק במשפט, אחרי רבים להטות
האמת לא נדע,כי החישוב שלו ,לאהוב או יותר נכון לגלות אהבה ולהתחבר אליו ,כל מי שיביא לו תועלת ללא קשר להאהבה,

שמלת תחרה1

Well-known member
טרמאפ פשוט דואג לארה"ב ותו לא..
דאג גם לישראל, כנראה שטראפמ התייאש מנתניהו.
טראמפ מבין את מצבו של נתניהו
"נתניהו הוא אדם כועס, והוא צריך להיות, בגלל ה-7 באוקטובר. הוא נפגע מכך מאוד. אני חושב שהוא נלחם באופן קשה ובאומץ".

לדעתי נתניהו רוכב חזק מידי על מקרי ה7 באוקטובר, וגאם לטראמפ לאבד עניין.

טראמפ הסיר את ההגבלה שממשלו של ג'ו ביידן הטיל על שליחת פצצות לישראל. הוא עודד פעולות צבאיות ישראליות "כדי לסיים את העבודה" נגד חמאס ברצועה. הוא הסכים עם נתניהו על עימות עם איראן וקבוצות הפרוקסי שלה באזור, כגון חיזבאללה.
אך בשבועות האחרונים, היחסים בין טראמפ לנתניהו הפכו למתוחים, שכן שני המנהיגים חלוקים יותר ויותר לגבי אסטרטגיה להתמודדות עם אתגרים אלה

נסיך.333

Well-known member
עזבי מה שאת קוראת בערוצי הפירסום, הם תמיד ימצאו רק רע, אסון, דחייה ומה לא..

נערך לאחרונה ב:
למעלה