עידכונים שונים

עלה13

New member
אני חושב שמדובר בפרויקט טוב...

למרות הביקורת על הפרויקט ויתכן והוא היה יכול להיות טוב יותר בעיקר בנוגע לפארק הפנימי, היתרונות של פרויקט השוק הסיטונאי, בחזיתות מסחריות, מערכת שבילי אופניים, רחוב חדש עם חזית מסחרית, מבני ציבור, בית ספר, מרכז קניות ופרויקט פורום התערוכות,
השגות, חששות ואכזבות, רחוב פנימי נוסף בלתי מוצלח ומאכזב מזרחית לפרויקט, עדיין לא ברור עיצוב הפארק העילי ובעיקר אופי החיבור שלו אל מערכת הרחובות, אך תהייה ההשפעה של הגשר העילי מבחינה ארכיטקטונית על הפרויקט, הגשר שיחבר את כיכר גיבעון אל הפרויקט ואל מערב קרליבך (פארק ושכונת "קרית ספר)
אלו שאלות רציניות שכנראה תשובה להם תתחיל להתקבל בשטח במהלך שנת 2015.
אני יודע שהכי דברו כאן על המפלס של הפארק וחושב שזה הדבר הכי לא בעייתי ביחס לסוגיות נוספות שהעליתי כאן ושיעלו בהמשך, חיבור איכותי יוכל אפילו ליצור משהו מקורי ויפה, כאופי המדרגות מהרחוב (יש אחד בחשמונאים ואחד בקרליבך, מצד שני יהיה חיבור בגשר להולכי רגל מכיכר גבעון אל הכיכר, המגורים, הפארק ומבני הציבור.
לדעתי יהיה שיפור משמעותי ביחס להיום, בעיקר ביחס לחזיתות המסחריות, הרחובות העירוניים, מערך שבילי האופניים והינוי העירוני ברחובות קרליבך, החשמונאים והרחוב החדש החוצה את הפרויקט, יהיה קשר בין הסינמטק, פיאצה גבעון, הפרויקט וקריית ספר באמצאות גשר להולכי רגל ונראה או נבכה בשנת 2015

עלה13

New member
וכמובן...

שצריך שיהיה דיון ציבורי על הפרויקט ואף מאבק אם צריך בכדי לדעת מה הפרויקט מייצר ובעיקר הקשר של הפארק הפנימי אל הרחוב, מדרגות (בהדמיה הם נראות פרווריות ולא מזמינות, אגב קטע המדרגות אל הרחובות סביב הפרויקט הוא אכזבה שכולם יצערו אליה, תושבי העיר, המבקרים והדיירים, מקווה שבפועל זה יהיה אחרת), לא רק מבחינת העיר, באותה מידה מבחינת הא/נשים שרכשו ומתכוונים לרכוש דירה ולהתגורר.

darkshadow1

New member
לא ברור לי הקשר לפורום התערוכות.

על הקמת מתחם התצוגה הוחלט כבר מזמן- הבעיה היא לא הקמת המבנה עצמו (שהיא ללא ספק דבר חיובי) אלא ששוב הוחלט על הפורמט הדבילי של תחרות סגורה ובסופה עוד בחרו עיצוב שהוא במקרה הטוב משעמם ובלי ספק יזכה ללא מעט ביקורת וכינויי גנאי עם התקדמות הבנייה (בדומה למבנה הבימה המחודש).
לגבי פרוייקט השוק הסיטונאי בכללותו- שוב הפעם, אף אחד לא מפקפק בעובדה שמדובר בפרוייקט חיובי: התחדשות אורבנית, עירוב שימושים ובנייה למגורים בצפיפות גבוהה שאיפשרה השארת שטחים ירוקים. הבעיה היא שהביצוע בעייתי משהו, ויש חשש ממשי שהפארק הציבורי יופרד בכוונה מהמרחב העירוני ע"י היזמים כדי שישאר לשימוש הדיירים בלבד ובכך יקל על השלב השני של הפרוייקט.

עלה13

New member
ציינתי שנושא...

החיבור של הפארק לרחוב הוא נושא שצריך דיון, אגב אותי מדאיג החיבור עצמו פחות מהמפלס, לדעתי בכל מצב לא יהיה מדובר בפארק סגור, אבל בהחלט נראה שהכיוון של היזמים הוא יצירת תחושה כזו בעיקר בעיצוב המדרגות והרחוב המזרחי שהוא זוועה שלא עלתה בשום פורום גיון.
לגבי פורום התערכות, מסכים לגבי צורת הבחירה הסגורה, לא לגבי הבחירה שלדעתי היא טובה.
אני חושב שנושא פרויקט השוק הסיטונאי צריך להעלות לדיון בהשתתפות רוכשי הדירות ותושבי העיר ומקווה שפורום מסוים עירוני או ציבורי בעיר יקח זאת עת עצמו.

ב-ד-י-ו-ק-!

עלה13

New member
כמו שהפרויקט נראה, אין חדש...

המשך מגמת הפירוור, הדבר היחידי שטוב בו שבעתיד יהיה אפשר לבצע פרויקט פינוי בינוי חדש ולבנות בנייה מירקמית עם אחוזי בניה גבוהים יותר, כזה שבני אדם יוכלו להתגורר, לחוות את העיר, את הרחוב ואת הסביבה ולא להיות עוד "אוטואיש" שמממן את ההון, אין בפרויקט הזה יותר מעוד השקעה בניירות ערך.

עלה13

New member
פרויקט מעניין...

מבחינתי אין בעיה לשלב מגורים בנמל, בתנאי שלא יהיו שינויים או דרישות לשינויים מבחינת שטחי הציבור, הפעילות, האירועים והמסחר, היה מצוין אם התימכור היה משלב דיור בר השגה.
גם נמל תל אביב עם פרויקט זה ונמל יפו שהולכת ונשלמת בניית פרויקט מגורים בקו ראשון, יהיו אתגר לנמלים.

עלה13

New member
אהבתי...

מקווה שהמבנה מאחוריו יפתח לציבור והחומה לפניו תפתח.

עלה13

New member
מעבר למראה, המבנים ההיסטוריים...

לאורך אבן גבירול מכילים חללי מסחר עממיים ומתפקדים מצוין ברחוב, הבעיה עם פרויקטים חדשים של פינוי בינוי כגון הפרויקט הזה ומגדל השופטים שהשטח המסחרי החדש, מאוד יקר, נמכר או מושכר לבנקים, חניות תכשיטים מסעדות יוקרתיות ואין דבר שהורג רחובות יותר מזה, אז עשרה פרויקטים מסוגם לאורך אבן גבירול בכל צד ובמרחק של כמה בלוקים היסטוריים שישופצו כפי שנעשה ברחוב בשנים האחרונות עדיין יאפשרו לרחוב לנשום ולהיות רחוב עם עירוב שימושים.
אילו כל רחוב אבן גבירול בכל השטח המסחרי משני צידיו היו דומים לשטח המסחרי של מגדל השופטים, מדובר בגזר דין מוות לרחוב, הוא יהיה רחוב מת ומשעמם, אומנם מגדל השופטים המשיך את הרצף המסחרי של הרחוב, עם הקולונדות, אבל עם שטחי המסחר שלו בעתיד לא יתפקדו בדומה לשאר השטחים ברחוב, הוא יפגע בו, בכל אופן הרחוב עובד טוב ויתכן שעם השנים האופי של המסחר בחזיתות מגדל השופטים ישתלב בשאר הרחוב, היום הוא מכיל בנק, מסעדה ועוד חנות סטייל כיכר המדינה, בו ונעשה ניסוי, נספור כמה א/נשים נעמדים בקטע זה וצורכים אותו שלא לדבר על מגיעים במיוחד ביחס לבלוק ישן או משופץ קלאסי בשאר הרחוב, תראה שלרוב הוא שומם ומנוכר ביחס לרחוב, אם תוריד את הולכי הרגל ורוכבי האופניים

עלה13

New member
כמה פרויקטים של מגדלי יוקרה בעיר אתה מכיר...

שהשטח הציבורי שלהם מתמודד מבחינת התפקוד בעיר כשטח של מבנה קלאסי באבן גבירול או דיזנגוף, אלנבי טוב ביחס לעיר, לא רק מגדל השופטים, מגדל דיזנגוף פרישמן הולך לתפקד בדיוק אותו הדבר, גם מגדל ציון בשד' רוטשילד הפך להיות כמו מתחם מזון בקניון ולפני זה ישבה בו חנות סטייל כיכר המדינה, תן דוגמה.
זה יכול לקרות רק לאחר שנים ששטח המסחר מתחת למגדל הופך להיות יקר ולא מבוקש, אין בו בנק, חנות תכשיטים ששורדת או חנות בגדים יוקרתית שעוזבות לקניון או לכיכר המדינה, המחירים יורדים ואם הרחוב מתפקד טוב אז מגיעות חנויות סבירות, או חניות שמורידות לגמרי את הערך כבינגו ושות', או חנויות נדל"ן.
שטח המסחר מתחת למגדל מגורים יוקרתי אמור להיות מתומכר כשאר החניות ברחוב, המגדל קיבל את אחוזי הבניה הגבוהים, הדירות נמכרות במחירי שיא, השטח המסחרי צריך לתפקד באותו אופי של שאר הרחוב וכך ההתמודדות והיכולת לשכור תהיה הוגנת ובנק יגיע כי יש צורך ברחוב ולא בגלל המחיר שאני מניח שבנק יקבל מחיר יותר נוח מחנות יוקרה סטייל כיכר המדינה (דרך אגב אני מאוד אוהב את כיכר המדינה, גם את החניות ואין לי בעיה שיהיו חנויות מסוגה לאורך אבן גבירול, אבל שההתמודדות והמחירים יהיו ביחס לרחוב)

למעלה