עידכונים כביש 11-12

roni1960

New member
עידכונים כביש 11-12

הוועד לעצירת כביש 11-12: עדכון מס' 1 שלום רב, ברצוננו לעדכן אתכם על הפעילות האינטנסיבית שהוועד עשה מאז היבחרו. חברי הוועד הם: נחמיה אדמוני, מני אלקלעי, מיקי ארד, אבי ספקטור נמרוד רן ומתי שניר. עמיקם אורן נוטל חלק פעיל בייעוץ מקצועי. מאז היבחרו של הוועד נעשתה פעילות במישורים שונים – מול עיריית מודיעין. מול עמותת "נאות רעות", בירורים משפטים ועבודה מול ציבור התושבים. להלן עיקרי הפעילות: 1. פגישה עם משפטנים – נפגשנו עם שני משפטנים בלתי תלויים ושניהם הביעו את חוות דעתם המקצועית ששינוי מעמד כביש 11-12 מכביש עירוני פרברי לכביש בין עירוני (דה פאקטו) הוא עילה סבירה משפטית לעצירת הכביש. 2. פגישה עם ראש העיר ומהנדס העיר. הפגישה היתה בעירייה ובעקבות פגישה זו זומנו למועצת העיר להציג את בעיית הכביש. בפגישה זו הובהרו על ידינו בעל פה ובכתב דרישותינו: א. לוודא שתוואי גדר הביטחון יאפשר את סלילת כביש 3 ממערב לגדר ההפרדה. ב. לפעול בתוקף לסלילתו ופתיחתו של כביש 3. ג. לעצור את העבודות בכביש 11-12 לאלתר עד שיתקיימו הדברים הבאים: א. השלמת סלילתו ופתיחתו של כביש 3 ב. השלמת גדר ההפרדה באיזור ג. טיפול בנושא הגדר ההיקפית של מכבים ורעות 3. הופענו בפני מועצת העיר מודיעין ב – 1.12.204 והצגנו את בעיית כביש 11-12 . בעקבות הדיון הוחלט ע"י המועצה לערוץ סקר תחבורתי שיעריך את עומס התנועה הצפוי בכביש 11-12 כאשר כביש 3 לא – קיים. רבים מחברי מועצת העיר גילו הבנה למאבקינו. 4. החתמה על עצומה להפסקת סלילת כביש 11-12 בין התושבים במרכז המסחרי ברעות. תוך מספר שעות חתמו למעלה מ - 300 אזרחים. 5. הצגת בעיית כביש 11-12 להנהלת עמותת "נאות רעות" וקבלת הסכמה עקרונית לתמיכתם במאבק ועזרה במימון תביעה משפטית. פעילות מתוכננת: 1. מפגש של תושבי רעות – מכבים – שכונות מזרחיות של מודיעין ביום שבת 25.12.2004 ב – 11:00 בכניסה לכביש 11-12 (הכניסה לרעות) לצורך עדכון ופעולת מחיאה ציבורית. 2. התרמה של תושבים ע"ס 50 ₪ להמשך מימון המאבק הציבורי והמשפטי. 3. יצירת קשר עם תושבי מודיעין מהשכונות המזרחיות (כדוגמא: מאליבו ומשהב) וצירופם למאבק כיוון שצפוי שיסבלו גם כן מכביש 11-12 במתכונת בין עירונית. 4. התחלת פעילות משפטית לעיכוב סלילת הכביש בסיוע כספי תרומות ועמותת "נאות רעות". 5. עבודה מול מהנדס העיר על מנת לבחון את התכנון הסביבתי של הכביש כדי להפחית את המפגעים האקוסטיים והחזותיים למינימום. תושבים יקרים מאבק זה נוגע לכולנו, ואנו זקוקים למתנדבים רבים ע"מ להמשיך ולפעול בכל המישורים שצוינו. כל תושב שיכול לעזור מבחינה הסברתית, ארגונית או כספית – אנא יפנה ישירות לאחד מחברי הוועד הח"מ. מקווים לראותכם בשבת 25.12.2004 בשעה 11:00 בכניסה לרעות. ב ב ר כ ה נחמיה אדמוני 052-2468349 מני אלקלעי 052-6666431 מיקי ארד 054-5422853 אבי ספקטור 052-3248468 נמרוד רן 052-8890508 מתי שניר 052-2575420

NimrodKAdim

New member
אני דווקא בעד הכביש הזה

הוא לא מזיק יותר ממה שכביש 431 המתוכנן יכול להזיק והוא יתרום באותה מידה. אני בעד חיבור העיר עם כבישי גישה בין עירוניים מכל הכיוונים. הכביש יהיה בשילוב 443, 443 מאין טבעת שמקיפה את העיר ומאפשרת גישה מכל המקומות מבלי לחצות את העיר. לפי דעתי זה חשוב וטוב לעיר. ואני מקווה שזה יתקדם בקצב יותר נורמאלי מכפי שמתקדמות העבודות בכביש 431.

roni1960

New member
מה זה כביש 431

אני לא בטוח כי אנחנו מדברים על אותו כביש ולא בטוח כי אתה בין את כל המשמעות של כביש זה

NimrodKAdim

New member
431 הוא כביש...

שמתחיל בשדרות יצחק רבין/ שדרות החשמונאים, עובר דרך איזור המלאכה של מודיעין עד לכביש מספר 1 ומשם (דרך מחלף שייקרא מחלף מודיעין) ימשיך כמעט ישר לגמרי עד לצומת עין הקורא הלא היא צומת פלמחים. משם ימשיך ישר עד לחולון לנתיבי איילון (החלק הדרומי ביותר שלהם. בחודשים הקרובים אמור להפתח הקטע ממודיעין עד לכביש מספר אחת, כאשר ייתאפשרו רק פניות ימינה (כלומר ממודיעין לתל אביב ומירושלים למודיעין). זהו כביש רוחב לחוצה ישראל והוא יישרת את כל הבאים מכביש חוצה ישראל ומהדרום ומירושלים להגיע לערי המרכז הבאות: תל אביב, ראשון, נס ציונה, רחובות, חולון. הוא יהווה גם אלטרנטיבה להרבה נהגים המשתמשים בכביש מספר אחת. לדעתי, כבישי הגישה לעיר וממנה יחסכו הרבה פקקים, יהפכו את העיר לנגישה יותר וקרובה למרכז. אני חושב שזה מאוד חשוב ומאוד חיוני לעיר הזו. נוסיף לזה את הכביש שעליו אתה מיצר שיחבר את מזרח העיר לכיוון לטרון עם 443. אני חושב שהמאבק הזה הוא עוד אחד מהמאבקים הלא ברורים של תושבי רעות שפיתחו אלרגיה לכל מה שקשור בעיר עצמה ומפרשים את זה כפגיעה ביוקרתיות של ישובם (או כעת לאחר האחדות, יש לאמור שכונתם
).

roni1960

New member
../images/Emo18.gifתגובה לnimrodkadim

אני מציע לך להסתכל על תכניות הכביש ותבין בעצמך שאתה תהיה עורק התחבורה העיקרי המקשר בין 443 לבין הדרום כביש זה לא ישחרראותך מהפקקים בבוקר ובערב נהפוך הוא הוא יאריך את זמן הפקקים כל בוקר תסתכל על התכניות ותבין בעצמך כי אם לא יסלל כביש מ"ס 3 העיר שלי ושלך תהפוך עיר מעבר למשאיות ציוד מכני והנדסי ואולי ציר מרכזי לרכבים ערביים מכוון שציר בית סירא חסום כל מי שירצה לנסוע מכוון רמאלה לעזה יעבור אצלך ואצלי בעיר עם כל המשמעויות של כך אני חושב כי אין שום קשר לנושא האלרגי של תושבי רעות והמאבק הזה בהחלט אינו מאבק של אנשי רעות בכלל הוא מאבק כלל אזורי

mobzy

New member
תנועת משאיות כבר כאן

התנועה הזאת מצפון י-ם לדרום הארץ כבר היום חוצה את מרכז העיר. רק במקום שהיא תעבור במרכז העיר בשד' החשמונאים ובמע"ר, הכביש החדש ימשוך אותה לפאתי העיר. בעיני זה יותר הגיוני. בקרוב הפקק של העיר יהיה בצומת החשמונאים - רבין, לשם יזרמו תושבי העיר לכיוון כביש 431 לכוון ת"א. הכביש העוקף המזרחי (11-12) ימשוך אליו תנועה שלא צריכה להיות במרכז העיר. ובכך הוא יקל על פקק ביציאה ל- 431.

אפרתש

New member
תנו לי לנחש -

אתם גרים בצד השני של העיר. גם לי נמאס לעמוד בפקקים של נסיונות לצאת מעמק החולה או עמק דותן. ואני רק מדמיינת איך הפקקים האלה ייראו כשזה יהיה כביש בין עירוני.

roni1960

New member
../images/Emo53.gifיציאה בלתי אפשרית

כמו שאת מדמינת לעצמך הכביש הזה יהיה כביש 4-6 מסלולים ולכן זה יהיה בלתי אפשרי לצאת בבוקר או לנסוע באופנים לילדים אנחנו נעביר את העומס של כביש 443 אילנו לתוך הבית

roni1960

New member
../images/Emo31.gifכביש 11-12

כביש זה לא יפתור את בעיית הפקקים החמורה אלא רק יגביר את בעיית הפקקים העומס הבלתי אפשרי כרגע רק יגבר ולא יפתח עורק תחבורתי לניקוז אלא יהיה עומס בלתי נסבל על כביש זה על מודיעין רעות ומכבים אנחנו רק נתגעגע לימים של הפקקים הנוכחים

roni1960

New member
../images/Emo59.gif../images/Emo53.gifאני בעד הכביש

הכביש הזה יצור צואר בקבוק מטורף לחלוטין כל עומס התנועה ב443 יועבר לכוון מודיעין רעות ומכבים

מה אתהההה טיפששון?

אתה בעד הכביש כי אתה ממודיעין!!! או מרעות הצד המודעימניקי!!! אתה גר ברחוב לילך??? אהה??? לא??? אתה היית רוצה שבחצר שלך יבנה כביש של 6 נתיבים?!?!?! סכנת נפשות לכלבים!!!!!!!!!!!!!! כסיל ברחוב!!!!!!!!!!!

robius

New member
כביש 11/12 לא יעזור לאף אחד

לכל מי שבעד ונגד כביש 11/12 . הויכוח מיותר מאחר וכביש 3 מימלא לא יהיה אז הכביש דרך נוף הרים יסלל וכל ההתעסקות בנושא לצערי סתם מיותרת. לזו אשר רוצה לדעת מי נגד מי והיכן עובר כביש y ליד שכונה x', את מוזמנת לשאול ספיציפית ואסביר לך ככל יכולתי.

דעתי היא ש...

אני לא מצליחה לגבש דעה! אולי מישהו, בעיתוני מודיעין על מוספיהם השונים, יואיל בטובו לצרף מפה / תצלום אוויר ולהסביר, איפה עובר מה, איפה אמור להיות, איפה רוצים שיהיה. נמאס לי מניסוחים פתלתלים כמו "כביש X שאמור לעבור דרום-מזרחית לשכונה Y ולחבר בין כביש Y לאזור ט' יזוז 100 מטרים לצפון-מזרח". מה זה, המבחן של המדינה? תמונה אחת שווה אלף מילים! שכנעו אותי מול מפות. שחר

hagite2

New member
איזה כביש זה 11 12???

אתה יכול לפרט יותר לגבי מיקום הכבישהזה, היכן אמור להיסלל, מה התוואי שלו? כי נראה לי שלא ברור ממש על מה מדובר. וכך אנשים יוכלו להחליט אם הם בעד או נגד.

amub

Active member
שאלה...

איך ניתן לפתוח כביש 3 אם הוא עובר דרך בית סירא,וזו הסיבה שהוא סגור כבר שנים,האם שכחתם את האנשים שנפצעו מזריקת אבנים?אולי במזרח תיכון חדש.

mobzy

New member
היבלות של תושבי רעות... ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

למה זה נשמע לי שמישהו עוד פעם דרך על יבלות של תושבי רעות? למה זה נשמע כעוד מאבק שכונתי? למה לתושבי רעות לא מפריע לדהור בעמק החולה בדרכם ללטרון? ולמה כשמישהו יעשה את זה מתחת לחלונ(ות) של עמיקם אורן הוא מיד מזדעק? וממתי טעמות נגד בנית כביש כוללות דרישות לגדר הקפית למכבים ורעות? הכביש הוא מאוד הגיוני. אין שום סיבה שהתנועה הסואנת מרעות ומכבים ללטרון תזרום ברחובות פנימיים של מודיעין. אתם רוצים תמיכת תושבי מודיעין במאבקכם, תדרשו פתיחת כביש 3 (בנוסף!). ותו לא.

למעלה