עידכונים ושאלות

ממייפל

New member
עידכונים ושאלות

היי לכולן, בהנחיית רופא הנשים שלי (+פוריות) אתמול עברתי בדיקת סיגמואידוסקופיה במרפאת זמנהוף. מדובר בבדיקה גסטרולוגית, למיטב הבנתי עם אותם כלים שמבצעים קונוסקופיה רק שלא מגיעים יותר מ50 סמ' לעומק המעי הגס בניגוד לקולו' שם מגיעים עמוק יותר. את הבדיקה ביצעתי לאחר הכנה של חוקנים בלבד (לא היה צורך במשקאות למיניהם) וללא טשטוש (הבנתי שאפשר עם ובלי ושמומלץ בלי). למרות הפחד מהפרוצדורה הכל עבר יחסית בצורה חלקה, הרופאה הייתה פשוט מקסימה, הסבירה הכל והרגיעה (דר' הרשקוביץ'). לצערי מהבדיקה היא לא הצליחה לאתר מהיכן הדימום הרקטאלי....(שמופיע פעמים רבות במקביל לוגינאלי). היא אמרה שיש טחורים קטנים מאוד ושיכול להיות שהדימום משם (אני בספק- הדימום חזק ואני לא פוצעת את עצמי חיצונית....לא אפרט יותר מזה). בכל מקרה היא אמרה שאם הדימום ממשיך נצטרך לעשות בדיקה עמוקה יותר (גסטרו או קולונוסקופיה- לא הבנתי איזה). העניין הוא שהיא אמרה שגם אם יתגלה שזה אנדו אין מה לעשות בנידון ואת הבדיקה היא תעשה יותר כדי לשלול דברים אחרים. מישהי מכן גם שמעה על העניין הזה שאם זה מוקדים של אנדו במיקומים האלה אין מה לעשות?.... אגב הדימום הספציפי הזה פחות מטריד אותי ולבדיקה הזו נשלחתי רק לאחר שציינתי את הדימום הזה בין יתר התסמינים לרופא הנשים/פוריות שלי. בנוסף קבעתי תור לצילום רחם ב16 לאוגוסט... קיוויתי שיהיה תור מוקדם יותר אבל בשום מרפאה לא היה ולכן את התור אבצע גם בזמנהוף ע"י דר' טונגרייך. אני מקווה שלא יכאב יותר מידי ושלא ימצאו בעיות מכאניות נוספות. אם למישהי יש המלצות בנושא (הכנות מיוחדות) אשמח לשמוע, למרות שאני אבצע גם חיפוש כאן בפורום, אין לי ספק שדובר על הנושא רבות בעבר.
מאחלת לכולנו יום נעים וצונן

מצטערת ממייפל

אבל כל הבדיקות שקשורות בגסטרו לא מומלץ לבצע בקופ"ח
הרופא המומלץ לאנדו' + גסטרו הוא ד"ר מרק ברגבל ממרפאת גסטרו בתה"ש (חושבת שהוא מקבל דרך מכבי גם בר"ג), הוא
ה
מומחה במציאת מוקדי אנדו במעיים, בין הבדיקות שאנדואיות עוברות: US פריאניאלי (או בשמו בפורום US תחת
), חוקן בריום, קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. דימום מפי הטבעת הוא לא צחוק ואם יש טחורים קטנים רוב הסיכויים שהדימומים הם לא מהם. יש מה לעשות עם מוקדים במעי אבל לרוב זה מסתיים בניתוח, ממליצה לך לא להזניח ולקבוע לברגבל בהקדם.

פיצ 50

New member
ד"ר מרק...

היי חייבת לשאול אותך, אני אמורה לעבור גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה בשל אנמיה והקולונו בשל חשד למוקדי אנדו... בשל אויר חזה שהיה לי(וסוף סוף משהו שלא קשור באנדו) אני חייבת לעבור את זה בנוכחות מרדים ובמסגרת בי"ח. היייתי במרפאת גסטרו בתה"ש והדהים אותי הרופא שהיה שם בצנוניותו!! ככ יבש.... איך פונים לד"ר מרק אם אני במאוחדת, היכן מקבל פרטי? אני חושבת שאם כבר לעבור את הגיהנום הזה אז לפחות הלכתי למשהו מקצועי..... אגב הרופא גסטרו שלי בקופח שביקש את הבדיקות אמר לי שכדי למצווא מוקדי אנדו בקולונו(שזה דבר נדיר לדבריו) יש לבצע את הבדיקה בזמן ווסת.. האם שמעת על הדבר הזה

זואילי

New member
הי פיצ

אני עשיתי את הקולונו' עם ד"ר בארגבל. בתה"ש. אחרי פגישת ייעוץ איתו (כשקבעתי דרשתי שזה יהיה איתו) והפנייה שלו לבדיקה, קבעתי את התאריך כך שהוא יהיה זה שיבצע את הבדיקה. היום פז עשתה קולונו' בהרדמה, אז נראה לי שהכל אפשרי. תבררי עם פז בנוגע להליך של ההרדמה (יש פגישה עם מרדים) ובזמן קביעת התור צריך לחבר את כל הקצוות. מי היה הרופא איתו נפגשת בגסטרו בתה"ש? יש שם המונים. גם בארגבל הוא די צנון או יותר נכון צנונית, יש לו נטייה לסכם הכל באבחנת מעי רגיז (אבל אולי ככה כל הרופאים שם) ובד"כ הוא לא מנפק הרבה אינפורמציה בקשר לאנדו אלא בעיקר אומר שתחזרי עם תוצאת הבדיקה לרופא האנדו... אבל הוא כנראה היחיד שם שיודע מה זה מעורבות מעיים באנדו, הוא יודע לזהות מוקדים גם במישוש, והרבה אנדואיות עברו "תחת" חחח אצבעותיו. לפני ששמעתי על ד"ר בארגבל הייתה לי היסטוריה עם מרפאת הגסטרו כי שנים לפני האבחנה שלי כבר הייתי שם. רק שבזמנו נפלתי על רופא שעד היום בא לי להעיף עליו את התיק הרפואי עב הכרס שלי. הוא היה בור כזה שבגללו סחבתי 8 שנים של עצירות. (כן, "מעי רגיז"...). לגבי בדיקה בזמן ווסת, לי לא אמרו את זה. מן הסתם במצבי הגרוע בו הייתי לפני הניתוח הראשון ובזמן הבירורים ושלל הבדיקות, גם לא היה סיכוי שאוכל לעשות בדיקות ולא משנה איזה - בזמן ווסת. אבל הכאבים שלי היו נון סטופ ויומיומיים אז גם זה לא היה כבר משנה. מסכימה עם ארץ דמיוני - כל בירור בנושא גסטרו שקשור לנושא האנדו - רק אצל ד"ר בארגבל.

ממייפל

New member
תה"ש

מצטערת אבל אני כנראה ממש "פעורה" בכל נושא ההפניות והטיפולים... האם הבדיקות בתל השומר נחשבות כטיפול פרטי (אצל ד"ר בארגבל)? רופא המשפחה שלי הסכים לתת לי טופס 17 למרפאת האנדו בתל השומר לצורך בירורים נוספים (ד"ר סוריאנו או שיינמן, התור נקבע לעוד חודש לאחר צילום הרחם). במידה ושם יגידו לי שאני צריכה לעבור עוד בדיקות, האם אני צריכה לכל בדיקה ובדיקה לקבל טופס 17 מהרופא שלי בקופה?. כפי שציינתי קודם אני מעוניינת להמשיך את טיפולי הפוריות אצל הרופא שלי בקופה, הן בגלל שכרגע אין לנו יכולת כלכלית לעשות הכל פרטי והן מפני שעד עכשיו הוא התגלה כמאוד מבין בכל נושא האנדו ומאוד ייסודי וקשוב. מצד שני אני רוצה לקבל חוות דעת נוספת ולהיות במעקב גם במסגרת יותר ממוקדת אנדו ולכן אני פונה בהמלצתכן למרפאה בתה"ש.

זואילי

New member
כל מה שבתה"ש הוא ציבורי

ולכן על כל ביקור שם צריך טופס 17. לכל מרפאה בנפרד, לכל בדיקה. אז כן, רופא המשפחה צריך לבקש את הטופס 17. אם תבקשי מכתב ממרפאת האנדו שיסביר את מצבך ואם יש צורך בעוד מיני בדיקות (מה שמבוצע בתה"ש) אז אולי רופא המשפחה לא יחטוף את העצבים... תה"ש כרגע לא קשור לרופא הפרטי שלך. זה במקביל רק לשם האנדו ושלוחותיו. אם את מרוצה מרופא הפריון שלך תישארי אצלו בכל מקרה.

פיצ 50

New member
מייפל יקירה...

נראה לי שאת באמת צריכה סדר בבלאגן.... כעיקרון יש אפשרות ללכת לתה"ש לבדיקת רופא ולפעמים אפשר להתעקש על רופא מסויים כמו במקרה הנ"ל ד"ר בארגבל. אם הקופה מוצאת לנכון כי יש צורך להפנות אותך לבי"ח- היא נותנת טופס 17. שמכסה עלות רופא. אם יש צורך בבדיקה מסויימת יש צורך ללכת לקופה ולבקש טופס 17 עבור הבדיקה כמובן שיש צורך במכתב רפואי מסכם. במקרה שהקופה החליטה לא לאשר טופס 17 אז יש לך אפשרות לשלם. ביקור רופא עולה סביב ה 102 ש"ח זה תלוי....או להשאיר פיקדון למשך חודש ועד אז לשבת לקופה על הראש!!
לגבי בדיקות מורכבות אזי העלות העצמית גבוהה אבל פחות מזו שתעלה לך אם תלכי פרטי.(זה נאמר רק במצב שאין לך טופס 17) לגבי מרפאת אנדו:: בד"כ התור הולך עם US(וזה חייב להיות רשום בטופס 17 אחרת זה רק בדיקת רופא...) לא נורא אם לא יאשרו לך US לא תמיד סוריאנו עושה...אולי כי את חדשה הוא כן ירצה.... אם ישלחו אותך לבדיקות נוספות יש ללכת לרופא בקופה עם המכתב המסכם/ההפניה ולבקש טופס 17.... לי יצא בכל הפעמים להיות אצל סוריאנו. בפעם הראשונה היה לי סיוט איתו כי חוץ מלדבר על ניתוח הוא לא דיבר כלום, ז"א כל הזמן חזר על אין מנוס מניתוח וכו.. ואל תשאלי בבדיקה הפנימית שהוא עשה לי הוא גמר אותי!!! לא ידעתי שאפשר לעשות בדיקה פנימית כ"כ עמוקה שכמעט ו..(לא אמשיך לתאר...) בכל אופן בפעם השניה הוא היה מדהים!! ומאז הוא מקסים בכל פעם.... כנראה כאב לי אימים בגלל הבלאגן שם, הוא גם רשם את זה, לא נורא עבר, קטן עלינו......
בהצלחה ואם תצטרכי משהו....אני כאן

פיצ 50

New member
השם של הרופא

היה קרלוס סימון... נכנסתי אליו והגשתי לו את מכתב ההפניה מקופ"ח הוא לקח את המכתב ויצא איתו לעוד רופא...כשחזר לא אמר מילה פרט ל"טוב צריך לעשות גסטרוסקופיה וקולונו... חכם אחד את זה ידעתי עוד לפני שבאתי אליך!!!! שאלתי אם אין מנוס וצריך את שתי הביקות אמר שכן, ושהם יעשו אותם ביחד באותו יום... לא בדק אותי לא אמר מילה-צנון!!! כאילו שעשה גזור הדבק ממה שהיה רשום לו... הבעיה בתה"ש שהם לא ייתנו לי ככ מהר תור נוסף (הם "שןמרים על הרופאים שלא יעבדו קשה)את התור הזה הייתי צריכה ל"ריב" איתם כי הם אמרו לי אם רופא גסטרו הפנה לבדיקות אין טעם להיפגש עם רופא אלא לקבוע תור לבדיקות. הבנת????!!! בקיצור אולי אם אלך אליו פרטי הוא כן יעשה לי את הקולונו? איך אעשה את זה שדווקא הוא מכל רופאי הגסטרו בתה"ש ישה לי את הבדיקה??? לגבי מעי רגיז מזכיר לי שגם סבלתי נורא מכאבים בבטן הלכתי לגסטרו והוא אמר לי יש לך מעי רגיז. שאלתי יש מה לעשות עם זה? והוא השיב כלום למדי להכיר מה עושה לך טוב ומה לא.... מתסכל לחשוב שיייתכן ויש עכשיו קשר לאנדו... אגב אתמול היה לי שיפור חשבתי הנה נינחתי והיום לא יצאתי מהמיטה!!!!!!!!!!!!!!!! כאבים בלתי נסבלים........ חרא של מצב

זואילי

New member
אולי גלים יכולה לעזור לך

לגבי ללכת לבארגבל למרפאתו שלא בתה"ש. בכל מקרה, אם בגסטרו הם לא רואים צורך לתאם לך ייעוץ אצל בארגבל אבל עדיין את צריכה לעשות קולונו' אז תבררי איתם מתי הוא זה שעושה ותקבעי ישירות לבדיקה הספציפית. לגבי הכאבים, את כנראה צריכה משהו חזק יותר מאופטלגין. אבל בשביל זה צריך רופא..

galim29

New member
לגבי בארגבל../images/Emo140.gif

אני מכבי והולכת אליו למרפאה במנדס. הוא גם עדה לאמא שלי קולונסקופיה שם לא מזמן והיה מדהים. אני לא יודעת לגבי מאוחדת אבל בטוחה שיש הסדר. שווה מאוד ללכת אליו. הטלפון שם הוא 03-6359875 ובבקרים יש אישה מדהימה בשם תמר שמנהלת את המרפאה. אל תלכי לאף אחד אחר חוץ ממנו. אני הפחדנית עם הטראומות בין הגדולות פה, הוא קיבל ממני כאפה לא רצונית בזמן בדיקה ועדיין המשיך לטפל בי עם חיוך. לא לוותר עליו. איש מקסים וסבלני בכמויות מסחריות.

פיצ 50

New member
../images/Emo51.gif....

אני אצלצל.... מחכים אצלו סביר לתורים או שזה זמן?? ככה אני אדע אם לקבוע כבר מעכשיו ועד שאחזור אנחת ישירות אליו....

galim29

New member
יש תורים ארוכים

אבל תסבירי את הדחיפות אם יש ואני בטוחה שילכו לקראתך.

פז08

New member
שלום לפיצ ולכולן

טוב, אז אני אחרי... אין לי הרבה זמן הבוקר, אז אני אעדכן אותכן בהמשך איך היה (רמז: בבדיקה ישנתי, אז היה סבבה, אין לי מושג מה עשו לי שם
) אבל אחר כך - טוב זה כבר סיפור, אעדכן בהמשך, כנראה שהגבתי לא טוב לחומר ההרדמה, זה קורה לי הרבה, הייתי צריכה לקחת בחשבון מראש..... אבל הערה קטנה לגבי אורך התורים, זה לא בגלל שהם שומרים על הרופאים שלא יעבדו קשה. יש להם פשוט כמות בלתי ניתנת לתיאור של מטופלים. רק שמגיעים בפעם הראשונה לשם, לפני שבכלל הם מתחילים לעבוד, מסתכלים מסביב, לוקחים מספר כדי לגשת לדלפק ומגלים שיש עוד 20-30 מספרים לחכות, אז מבינים את זה.... ולגבי אורך התור, מה שאני מממליצה בחום לעשות: לגשת אליהם (כן, כן, לא בטלפון). להסתכל במשך כעשר דקות מי הפקידה שנראית הכי נחמדה וסבלנית (לצערי זאת שאני בחרתי ילדה לא מזמן ולא שם כעת....) ואז לגשת אליה בחיוך, ולהגיד לה שאת צריכה את עזרתה. ואז לספר בקצרה, אולי גם להזיל דמעה קטנה ואז יש סיכוי לא רע לקבל תור מוקדם יותר. אין ברירה,לפעמים זה מה שצריך לעשות...... טוב, נדבר אחר כך, נשיקות לכולן, פז.

פיצ 50

New member
קודם כל מלא../images/Emo201.gif ונשיקות../images/Emo25.gif

אני ככ שמחה שאת אחרי! ולא משנה כמה גרוע היה...זה מאחוריך!!! אני יודעת שהם עובדים שם קשה. אני הלכתי לשם ישירות!! מסרתי את הניירת ואמרו שיקבעו לי תור. היא אמרה לי שאם אני רוצה לזרז את התור שאחזור לגסטרו שלי ושהוא ירשום מכתב שהעניין דחוף כשחזרתי לגסטרו הוא ראה שהייתי מאושפזת בגלל אויר בחזה אמר לי חייבים מרדים
חזרתי אליהם והפקידה המעצבנת אמרה לי:טוב אם את רוצה מרדים חכי חמישה חודשים בתור!!! אמרתי לה אני לא רוצה אבל זה מה שהרופא רשם
הייתי שם בסוף מאי ועד היום לא שלחו לי מועד לבדיקה!! צלצלתי אמרו שהם לא שכחו.... לכי תלחמי.....
נראה לי שהפיתרון כרגע יהיה ללכת לבארגבל פרטי ואלי הוא יזרז עבורי את הענינים... מחכה לעדכון איך היה....

פיצ 50

New member
זה לא שהם..

לא רואים צורך שאלך לייעוץ אצל בארגבל, פשוט הייתי כבר אצל רופא גסטרו בקופ"ח. הנתונים הם די יבשים: יש לי כאבים ולחץ ברקטום בזמן ווסת, בלאגן בבטן בזמן ווסת אנדו ואנמיה- המוגלובין 10 פריטין- 5. השילוב של כל הנ"ל מחייב אותם לעשות ברור. ולכל גסטרו שאלך התשובה תיהיה אותו דבר- הפניה לקולונו וגסטרו... עכשיו אני צריכה לבקש שבארגבל יעשה לי את הבדיקות ככה אוכל לדעת שאני בידיים מקצועיות.... תודה יקירה
על התמיכה יש לי בעיה עם משכך כאבים משום שאסור לי זריקת וולטרן -אני נוטלת קומדין לדילול הדם... נתנו לי זריקה לפני חודשיים כי לא עמדתי בכאבים אבל זה מצריך השגחה רפואית ואני לא יודעת אם כאן רופא שלא מכיר אותי ייקח ריזיקה....מה עוד אפשר לקחת חוץ מקוקטיל עצמי?? אם את מכירה אשמח....ואז אשאל כאן...

זואילי

New member
פיצ - מרפאת כאב

הרבה פעמים המלצתי כאן על מרפאת הכאב בתה"ש ועל ד"ר דולברג. היא עובדת בשיתוף עם מרפאת האנדו, כך שהיא יודעת מה זה הכאבים שלנו. ובמקרה שלך, בו בהחלט צריך לבנות פרוטוקול תרופות שיסתדר עם מה שאת כבר נוטלת - לדעתי מרפאת הכאב היא כתובת נכונה. (אצלי למשל, היא הורידה אותי מזריקת וולטרן בזמן ווסת ונתנה לי להתנסות בכדורים שונים, עד שמצאנו את הכדור הנכון ובמינון הנכון שהיה תחליף ראוי לזריקה).

פיצ 50

New member
וואו פיתרון../images/Emo62.gif

את צודקת... אני מתחילה לחשוב שאין מנוס מללכת. סוריאנו אמר לי שיש נשים שזה עוזר להן כשפרט בפניי את האופציות.. הוא אמר לי שבתווך הרחוק כטיפול מנעתי (אם לא אתמכר לזריקת הלוקרין ואנסה להשיג בדרכים לא דרכים- לשון סוריאנו) הוא ממליץ על התקן מירנה. מה דעתך? את האמת שאני חייבת ארגון בכל הבלאגן הזה, שולחים אותי לאין ספור בדיקות(זו תקופה כזו..) ונדמה לי שעדיף שאשן בשיבא זה יהיה יותר זול מלהיכנס ולצאת....
משתוקקת להיות א-ח-ר-י כל הבדיקות בתקווה ולהיות חכמה יותר...זה מתיש הא? תודה מתוקונת.....

זואילי

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

"אם לא אתמכר לזריקת הלוקרין ואנסה להשיג בדרכים לא דרכים- לשון סוריאנו" מעניין מאיפה צץ לו הרעיון הקרימינלי הזה
אין לי דעה על מירנה כי מעולם לא ניסיתי. אולי אחרות ידווחו לך מנסיונן.

פיצ 50

New member
את צוחקת......

הוא גם אמר את זה בחיוך ממזרי שכזה..... שנשאר לי רק ל"חפש" ממי לקחת את מנת הסם.... נראה לי שהוא "קלט" אותנו הנשים, והוא גם אמר שברור לו שנעשה הכל כדי לא לסבול..... סוריאנו...

למעלה