עידוד

שירקאן12

New member
עידוד

להקה של צפרדעים טיילו להם ביער, ולפתע נפלו שני צפרדעים לתוך בור עמוק מאוד. כל שאר הצפרדעים התגודדו יחד סביב הבור. כשהם ראו עד כמה הבור עמוק והם צעקו לצפרדעים שנפלו: חבר`ה, אין לכם שום סיכוי שתצאו מכאן בחיים... אתם נחשבים כבר למתים... חבל לכם בכלל להתאמץ! לצפרדעים שנפלו לא היה שום חשק לוותר על חייהם בכזאת קלות. שני הצפרדעים התעלמו מהצעקות והסימנים של חבריהם מלמעלה וניסו לקפוץ החוצה בכל כוחם, בשעה שהצפרדעים שמחוץ לבור ממשיכים לצעוק להם ולסמן להם בכל מיני דרכים עם הידיים שאין להם כל סיכוי... בחיים לא תצאו מכאן... אחד הצפרדעים מהבור שמע בעצתם של הצפרדעים ואז אט אט אפסו כוחותיו, הוא פשוט נכנע ומת בקרקעית הבור. הצפרדע השני, לא ויתר, הוא ניסה והמשיך בכל כוחו בשעה שהצפרדעים מסמנים לו בתנועות וצועקים מפתח הבור, חבל על המאמץ... אין לך שום סיכוי בעולם... הפסק את המאמץ והסבל שלך, ופשוט תמות. בכל זאת הצפרדע המשיך לנסות, הוא קפץ אפילו חזק יותר... ובסופו של דבר, הוא נתן ניתור כזה חזק והצליח לצאת החוצה מהבור. כשהוא יצא החוצה, שאלו אותו חבריו הצפרדעים: איך עשית את זה? הבור היה ממש עמוק... בשפת הסימנים הסביר להם הצפרדע הזה כי הוא חירש... הוא לא שמע מה אומרים לו, ובטעות פירש את קריאותיהם הנרגשות כמילות עידוד... מוסר השכל בלשוננו יש את הכוח לחיים ויש את הכוח להרוג מילים הרסניות למי שנמצא למטה לא יעלו אותו למעלה עידוד זהו כוח

שירקאן12

New member
בעלי תשובה

"בני היקרים", פנה אב אל שלושת בניו קודם שיצא לנסיעה ארוכה אל מעבר לים, "רוצה אני שתשתמשו בכל מה שיש לנו בבית, להנאתכם ולטובתכם. אבל", הוסיף, "כחובב יינות מושבע, יש לי שלושה בקבוקי יין עתיק, שאני שומר לחגיגות נישואיכם. הריני מפקיד ביד כל אחד מכם בקבוק, ודורש מכם לשמור על הבקבוקים בכל הזהירות, לא לנסות לפתוח אותם ובוודאי לא לטעום מהם." מייד כשנסע האב, נטל אחד הבנים את הבקבוק שהופקד בידו, והניחו במקום שאין עין יכולה לראותו. כמעט שכח ממנו הוא עצמו. השני לא עמד בפיתוי, פתח את הבקבוק, טעם את תוכנו; לא התאפק וחיסל את הבקבוק כולו בו ביום. "מה אעשה כשיחזור אבי?" שאל את עצמו. "עד אז אלוקים גדול", ענה ומחה את פיו משאריות היין. השלישי גם הוא לא עמד בפיתוי, פתח את הבקבוק וטעם את תוכנו. אבל כשהגיע לכמחציתו, לפתע התעשת, "מה זאת?! הרי אבא ציווה שלא נטעם מהבקבוקים!" סגר את הבקבוק, והניחו במקום מחבוא. "כשיחזור אבא, כבר אמצא תירוץ לחסרון היין", אמר לעצמו. חזר האב מנסיעתו וביקש להשיב לו את הבקבוקים. הראשון החל מגמגם, "א... א... בא, לא יכול הייתי להתאפק; הבקבוק פשוט קרץ לי". "לך", אמר האב, "לא רק שלא הבאתי מתנה, אלא שעוד תשלם ביוקר על חוסר התאפקותך." השני נזכר היכן הניח את הבקבוק, העמידו לפני אביו כשהוא חתום וסגור כמו לפני שנה. "ראוי אתה לכל פרס", אמר האב, והוציא מכיסו אלף דינרים. השלישי קרב בחיל ורעדה. "אבא", אמר, "לא עמדתי בפיתוי. בתחילה רק פתחתי את הבקבוק, אבל הריח היה משכר! טעמתי קצת, אחר כך עוד קצת. כשכבר לגמתי מחצית מהבקבוק, נזכרתי. אנא, אבא, סלח לי." הוציא האב מכיסו אלפיים דינר, והושיט לו. "מה זה!" התרעם הבן השני, "אני, שלא נגעתי כלל בבקבוק, קיבלתי אלף; וזה שחיסל מחצית ממנו יקבל אלפיים?!" . "אכן כך", ענה האב, "לך לא היה כל ניסיון, הרי לא ידעת כלל מה יש בבקבוק; שמרת עליו, ובשל כך ראוי אתה לכל פרס. אבל אחיך, לאחר שפתח את הבקבוק וטעם ממנו, בכל זאת הצליח להתעשת, לסגור את הבקבוק ולא לטעום ממנו יותר במשך כל השנה - על עמידתו זו בניסיון מגיע לו שכר כפול. במקום שבעלי תשובה עומדים, אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד.'

שירקאן12

New member
נקודה למחשבה

תארו לעצמכם שיש בנק המזכה אתכם בכל בוקר בסכום של 86,400 ש"ח היתרה אינה עוברת מיום ליום בכל לילה, כל סכום שלא הוצאתם במשך היום, נ מ ח ק. מה הייתם עושים? מוציאים כל שקל כמובן לכל אחד מאתנו בנק שכזה. שם הבנק: ז מ ן בכל בוקר אנו מזוכים 86.400ב - שניות. בכל לילה ממה שלא נוצל לטובה, הולך לאיבוד. היתרה אינה עוברת ליום שלמחרת, אין אוברדרפט, בכל יום נפתח החשבון מחדש. בכל לילה מה שנותר נמחק. אם לא השתמשתם במה שהיה בחשבון ההפסד כולו שלכם. אי אפשר לחזור אחורה, גם אי אפשר למשוך כנגד המחר. מוכרחים לחיות בהווה, על חשבון הזמן שניתן לנו בכל יום השקיעו את זמנכם, על מנת להשיג ממנו את מירב הבריאות, האושר וההצלחה בעתיד. השעון מתקתק, נצלו את הזמן, ה י ו ם ! ! על מנת להבין מהו ערכה של שנה אחת שאלו תלמיד שנשאר כיתה. על מנת להבין מהו ערכו של חודש אחד שאלו אמא שילדה פג. על מנת להבין מהו ערכו של שבוע אחד שאלו עורך של עיתון אחד.על מנת להבין מהו ערכה של שעה אחת שאלו את האוהבים המחכים לפגישה. על מנת להבין מהו ערכה של דקה אחת שאלו את האדם שפספס רכבת. על מנת להבין מהו ערכה של שניה אחת שאלו את האדם שניצל מתאונת דרכים. על מנת להבין מהו ערכה של אלפית השניה שאלו את הספורטאי שזכה במדליית כסף. תבינו מהו ערכו של רגע ותוקירו אותו יותר, אם לקחתם אותו עם אדם מיוחד, אדם יקר, זכרו הזמן אינו ממתין לשום אדם, האתמול הוא היסטוריה, המחר אינו ידוע, היום הוא מתנה, לכן באנגלית קוראים לזמן הווה: PRESENT

שירקאן12

New member
ערגנו האמיתי (אחרון )

מרצה ידוע התחיל את הרצאתו בהחזיקו ביד שטר של 20 דולר. בחדר, בו היו 200 מאזינים הוא שאל "מי מעונין בשטר זה של 20 דולר?" ידים החלו להתרומם. "אני עומד לתת שטר זה לאחד מכם, אולם תחילה הרשו לי לעשות זאת". הוא החל לקמט את השטר. ואז הוא שאל: "מי עדיין רוצה זאת?" עדיין היו ידיים למעלה באוויר. "טוב" הוא ענה, "מה אם אני אעשה זאת?" הוא זרק את השטר על הרצפה והחל למעוך אותו לתוך הרצפה באמצעות נעלו. הוא הרים אותו מהרצפה, כעת כולו מקומט, מעוך ומלוכלך ושאל שוב, "עכשיו, מי עדיין רוצה זאת?" עדיין הידים התרוממו לאויר. "חבריי, כולכם למדתם שעור בעל ערך רב מאוד. לא חשוב מה עשיתי לכסף, אתם עדיין רציתם אותו מכיוון שערכו לא ירד. הוא עדיין היה שווה 20 דולר, פעמים רבות בחיינו, אנחנו מועדים, מתכופפים, ושוקעים בעפר בעקבות החלטות שקיבלנו, או בגלל נסיבות שנקרו בדרכנו. אנו מרגישים אז הסרי ערך. אבל אין חשיבות למה שקרה או למה ושיקרה, אתם לעולם לא תפסידו מערככם. אתם מיוחדים - לעולם אל תישכחו זאת! לעולם אל תתנו לאכזבות של אתמול להאפיל על החלומות של מחר" |סדגש

66Amiram

New member
ועוד בעינייני בורות ומוסר השכל

Horse and Chicken So there was this horse and a chicken that lived on a farm. The horse and the chicken were in fact two very good friends. One day the horse fell into a mud hole that he could not get out of. The chicken saw this and said, "What should I do?","What should I do?". and the horse replies,"Go get the farmers BMW and a rope so that you can pull me out". So, the chicken runs and gets the BMW and a rope. He drives it back, ties the rope to the horse and the other end to the car. The chicken puts the car in gear and pulls the horse out. "Wow", the horse said. "Thanks alot out there". So one day the chicken falls into the hole. "Help, Help" he is saying."Go get the farmers BMW and a rope to pull me out!" The horse said, "No need....I just straddle the hole and you hold onto my dick and pull me out" "OK" said the chicken. So the chicken grabs a hold of his dick and is pulled out. What is the MORAL of the story? You don't need a BMW to pick up chicks, if you are hung like a horse.

../images/Emo24.gif

מאיפה אתה מביא את הסיפורים עם המסר החברתי? למישהוא היה קשה להרדם בלילה ? אז יש לי עצה בשבילך בוא לצט המתקדם חדר 50 פלוס חברי ם אני שם עד השעות המאוחרות , יש שם אנשים תמיד בלילה

שירקאן12

New member
בדרך כלל

בלילה אני
אבל מאחר ביקשו יאכטה ,ומיליון ש"ח..... אז........זהו...

ולי הלילה הוא לרוב לבן , מאור הפלורסנט

למדתי למצוא את הצט הנחמד, ואת ציפורי הלילה כמוני ברדיו או באינטרנט בזמן האחרון משחקי הקלפים בלילה עוזרים לי להתעייף ולכנס למיטה ולישון

למעלה