עידוד ספקן

תחשוב על זה כך:

אם הייתי רוצה לפתוח מכון הכנה שיהיה לו הממוצע הגבוה ביותר ושאותו אוכל להציג ( נתון אמיתי ורציני, לא כמו זה המוצג לנו ע"י מכון מסויים ), הייתי פשוט בודק את נתוני המרכז הארצי המפורסמים לציבור ופונה אל האוכלוסיה שיש לה את הממוצע הגבוה ביותר. למשל, הייתי מתחיל ללמד בהרצליה וגובה 7000 ש"ח עבור הקורס. למעשה, יש מישהו שעשה בדיוק את זה דרך אגב, אני מכיר מישהו שסיפר לי שכאשר עשה קורס במכון מסויים, המדריך הורה לתלמידים לא לכתוב במשוב שבסוף הבחינה באיזה מכון עשו את הקורס. זה היה אותו מכון שהזכרתי קודם. יש על זה שאלות בפסיכומטרי. הן נקראות ע"י המכונים "מחזק מחליש","היגיון בריא", הסקה מדעית" וכו'. חלקן עוסקות בדרכים בהן מטים נתוני מחקר ע"י השפעה על בחירת הפרטים הנבדקים או משהו כזה. דרך נחמדה לבדוק את טיב המכונים השונים הייתה יכולה להיות בחינה של המרכז הארצי בתחילת הקורס ובחינה נוספת בסופו ( וכזאת הרי יש ). אין סיכוי שהמרכז הארצי יסכים לזה אין סיכוי שהמכונים יסכימו לזה.

הרשה לי לקחת עמדה חריגה פה

ולהסכים במידה מסוימת עם העמדה שאתה מציג כעמדת המרכז הארצי. מובן שלגשת לבחינה בלי למידה בכלל זו שטות. הבחינה לא בודקת אינטואיציה אלא ידע, אני לא חושבת שיש מישהו שאינטואיטיבית יכול לחשב שטח עיגול. אבל לדעתי, אין שום סיבה לעשות קורס, ואם הייתי צריכה להעריך הייתי אומרת ש 80% מהאנשים יכולים לחלוטין ללמוד לבד ולהגיע לאותן תוצאות. מעטים האנשים שבאמת צריכים קורס ולא יכולים ללמוד לבד את אותם הדברים בדיוק בעזרת ספר שיסביר את אותם הדברים שיסביר המדריך, ייתן דוגמאות כפי שנותן המדריך, ויספק תרגולים כפי שמספק הקורס. הבעיה היא שרוב האנשים מאמינים שהם לא יכולים לבד. אני יכולה להגיד שכשאני הייתי בתיכון אמנם מעטים למדו לבד (אני ביניהם אגב), אבל זה התקבל בסוג של הבנה. כמה שנים לפני שהייתי בתיכון זה היה די מקובל. היום אנשים מתייחסים לאפשרות הזו כבלתי מתקבלת בעליל, לא נשמע הגיוני לא לעשות קורס אף פעם וללמוד הכול לבד. משנה לשנה גדלה כמות האנשים שעברו את מכונות השיווק המשומנות שנקראות קורסים, שמלבד חומר מלמדים את האנשים שההצלחה הגיעה במידה לא מבוטלת בזכות הקורס והכלים שלא היה ניתן להשיג בשום דרך אחרת. והמסר הזה מחלחל ועובר הלאה. במקביל גם קיימים פחות ופחות ספרים ללימוד עצמי (שוב, כשהייתי בתיכון היה מבחר. היום? על הפנים), כי למכונים יש אינטרס למכור לציבור שהוא חייב קורס ולמכור להם קורס, ולא ספר ב 200 שקל. אנשים שמקבלים קורס בואוצ'ר ומוציאים על זה משהו בסביבות 800 שקל - זה הגיוני לחלוטין. למידה עצמית תעלה בערך חצי מזה (לפחות), אז אפשר על הדרך לקבל מסגרת ולהוריד את רמת המאמץ העצמי שצריך להשקיע. (במקום להבין לבד, מסבירים לך, פותרים עבורך תרגיל או שניים וכו'). כל אלה שמשלמים אלפי שקלים עבור קורס - לדעתי ברוב המקרים זה מיותר מאוד.

לפי דעתי

הבחינה הפסיכומטרית לא בודקת רק כמה התכוננת ב 3 חודשים לפני הבחינה אלא כמה למדת והשכלת בכלל כל חייך ניתן לכם דוגמא: בן אדם שמגיל צעיר היה קורא הרבה ספרים/פתר תשחצים/חידות - יש לו הרבה יותר סיכוי להצליח בבחינה בקטע המילולי: א. הוא יודע את מרבית המילים- כבר יש לו חלק אחד בכיס (שביחד עם ביטויים,חלק מהאנלוגיות, החלפת אותיות נותן בערך 20 נקודות בבחינה) ב. יש לו קריאה מהירה יותר- זה עניין של מיומנות בסך הכל- כך שבהבנת הנקרא הוא יצליח יותר ג. בתשבצי הגיון יש הרבה קטע של החלפת אותיות, שימוש במשחקי מילים וכו'- מיומנות נרכשת שבהחלט תסייע בבחינה ד. גם בשאלות ההגיון בבחינה הפסיכומטרית יש הרבה שימוש בביטויים (כמו בשאלות משל ונמשל), שימוש בטכניקות מתמטיות, לוגיקה וכו' בן אדם שמגיל צעיר פתר חידות- יהייה לו הרבה יותר קל ואני יכול להביא לכם כדוגמא את ההורים שלנו- רובם מכירים את רוב המילים לפסיכומטרי אפילו שהם בחיים לא ראו מבחן כי הם גאונים? לא כי הם קראו הרבבבבבבבבבבה יותר ספרים מאיתנו... מה לעשות זה דור אחר.. אנגלית- אם הוא קרא הרבה ספרים באנגלית או שבמקרה ההורים שלו דוברי אנגלית כבר 20 אחוז מהבחינה מונח אצלו בכיס והנה כבר 60 אחוז מהמבחן נמצא בכיסו מתמטיקה- עניין של הרבה תרגול ושוב- זה דבר שמתפתח עם הזמן תרגלת מגיל צעיר חידות מתמטיות?- שחקת אותה יש לך חשיבה מהירה?- תצטרך להשקיע הרבה פחות שוב אני לא אומר שמי שלא עשה את מה שאמרתי לעולם לפני הקורס אין לו סיכוי אבל הוא ייצטרך להשקיע הרבה יותר...

זה היה אמור להיות בתגובה אליי?

כי אני לא ממש מוצאת את הקשר לנושא שעליו דיברתי (קורס מול למידה עצמית).

למעלה