עידוד ספקן

עידוד ספקן

להגיד לכם את האמת חבר'ה אני די מטיל ספק בקורסים האלו כי אני אומר לעצמי : הרי פסיכומטרי בודק חשיבה כמותית ומילולית וכמה כבר אפשר לשפר יכולת חשיבה? ואנגלית- שפה לא לומדים ב 3 חודשים וכעובדה אני מכיר אנשים מחוננים שבלי ללמוד קיבלו 750+ ויש אנשים שחרשו ולא הגיעו אפילו ל 600 ברור שהקורסים תמיד ידרבנו אותך ללמוד ... מין הסתם אני צריך כמה שיותר דוגמאות לאנשים שכן שפרו בצורה משמעותית את הציון הפסיכומטרי שלהם שנגיד גם להם בהתחלה היו הרבה קשיים ובסוף הם כן הצליחו בבחינה ואני מבקש- דומאות אישיות- לא "דוד של דודה שלי חרש וקיבל 750..." וכו'

a p p l e m a n

New member
פעמיים

פעם לפני הצבא בקורס של קידום שהוא לא למד ועשה את הספרים ואחרי כיתה יב הוא ניגש עם קורס של גבע ולמד ברצינות ושיפר. שורה תחתונה היא שפשוט צריך לשבת וללמד.

a p p l e m a n

New member
ועוד דבר פסיכומטרי לא מודד כלום

נכון שאנשים מוכשרים יכולים בלי ללמד ממש להצליח בזה. אבל זה שטויות. זה לא מבחן שמודד אינטליגנציה. זה מבחן ככל המבחנים. זה בודק ידע. מזה חשיבה כמותית? זה מודד ידע בנושאים מוגבלים בבעיות אלגברה וגיאומטריה. זה לא באמת בודק אם יש לך חשיבה כמותית. בקיצור, תאמין בעצמך. אל תתרגש ממה שאומרים לך. תלמד ברצינות. וזהו. זה הכל שטויות.

לא מדד מדויק

אבל הוא כן מראה פחות או יותר איפה אתה עומד ככה לפחות אני רואה בשטח

k xoxo

New member
תראה

לפי מה שאתה אומר אתה לא מטיל ספק רק בקורסים אלא בכלל בצורך ללמוד למבחן כי..איך אפשר לשפר שפה? או עברית מי לא יודע עברית אנחנו חיים בישראל הלו.. ופרק כמותי..או שיש לך ראש מתמטי או שלא אז זהו ממממש לא נכון אני לא יודעת למה אני בכלל אומרת את זהאבל ברור שכמה שאתה לומד יותר אתה תדע יותר. ברור שכל אחד מתחיל באיזשהי נקודה מאוד ספציפית כל אחד עם הרמת ידע שלו אבל כל דבר אפשר לשפר עכשיו, פסיכומטרי זה מבחן יחסי, אם כולם לומדים ואם אתה לא אז לא רק שלא שיפרת אלא ממש פגעת בציון שלך (כי כולם לומדים ואתה לא..) נכון תמיד יש את אלה שממש גאונים ומקבלים ציונים מטורפים בלי ללמוד כמעט ויש את אלה שלומדים חורשים תחיים ועדיין לא מקבלים ציון מספיק גבוה, אבל אלה השוליים אתה לא יכול להסתכל על מקרים קיצוניים ולהגיד אני חכם אני לא צריך ללמוד או- אני טיפש גם ככה אין לי סיכוי אם בלי ללמוד אתה יכול נגיד להוציא 670 אז אם היית לומד היית מוציא יותר... אני למשל עושה עכשיו קורס פעם שנייה, כן למדתי המווון גם פעם קודמת וגם בקורס הזה למדתי המוון ואמנם עדיין לא היה המבחן אבל אני כבר כל כך בתוך "הראש הפסיכומטרי" הזה ואני פשוט יודעת שאני הולכת לשפר בהרבה (טפו טפו טפו
) וכן תמיד יש עוד מה ללמוד ולנקודה - קורס זה לא הכרחי בכלל בשביל ללמוד, אפשר גם ללמוד לבד, אבל זה מאוד עוזר
סורי על החפירה

תחפרי בכיף..

וואלה תודה עודדת אותי קצת.. איך משפרים למשל פ.ט.ל? הגיון? הבנת הנקרא? תמיד יש לי טעות לסט וזה משגע אותי

a p p l e m a n

New member
תתחיל מללמוד את כל המילים

הבנת הנקרא מאמרים גלילאו וסיינטיפיק אמריקןץ הגיון הרבה תרגול.

לא שאני מזלזל במה שאמרתם

אבל באתר של מרכז הערכה כתוב שהשיפור הממוצע הוא 30 למי שלמד לבד ו40 למי שלמד בקורס גם לי זה נשמע מאוד מוזר........

mgalili

New member
הנתון הזה, שהמרכז הארצי אוהב לנפנף

בו, מתייחס לשיפור בתוצאותיהם של אלו שנבחנו פעמיים: פעם אחת למדו בעצמם ובפעם השניה עם קורס. די ברור שהשיפור הממוצע יהיה נמוך משמעותית מהשיפור של תלמיד ממוצע בקורס, הרי אנשים כאלו הם בד"כ כאלו שהגיעו ל600-650 בכוחות עצמם; כמה כבר נותר להם לשפר?

iritki

New member
וגם המידע של המרכז הארצי לגבי קורס

מתבסס על השאלון שממליאם אחרי הבחינה, ולא כולם ממלים ולא כולם אומרים אמת. ורצית דוגמא - אז בבקשה: עשיתי פסיכו פעמים, פעם בתיכון עם קורס תיכון קיבלתי 601 בלי להשקיע בקורס ופעם אחת אחרי צבא עם קורס של גבע והציון משקף את ההשקעה : 719. בהצלחה

KINGAR

New member
תאורית הקונספרציה של המרכז הארצי|רמ

למרכז הארצי יש אינטרס מובהק להציג את הבחינה הפסיכומטרית כהוגנת ושאינה מפלה בין מי שהפרוטה מצויה בכיסו לבין מי שלא. מעת לעת עולים רינונים בתקשורת ובציבור שהבחינה אינה הוגנת ושיש לבטלה. מה עושה המרכז הארצי? מפרסם נתונים -אך נתונים חלקיים ובלתי מלאים. למה כונתי. השיפור העודף של תלמידי קורס לעומת לומדים עצמאיים מוצג כ-15 נקודות אך מי שקורא את האותיות הקטנות יכול לראות שהסקר נעשה ב 95- 96 לפני יותר מעשר שנים. מיותר לציין שמאז אותה תקופה חלה מהפכה של ממש בשוק ההכנה לבחינה (מרבית המכונים כיום בשוק לא היו קיימים כלל בסקטור זה),הקורסים התמקצעו וההכנה בקורס כיום רצינית עשרות מונים מאשר אותה תקופה.(בערך כמו ההבדל בין קורס תיכון לקורס מלא). ברור שלמרכז הארצי נתונים עדכניים הרבה יותר שאותם הוא אוסף מאיתנו בתום כל בחינה אך הוא ממאן לפרסמם. שימו לב שבאתר המרכז הארצי יש נתונים עדכניים(2005) על הציונים על פי חתכיים שונים (גיל,מין,יהודים-ערבים,השכלת ההורים וכ').בכל חתך וחתך ישנם פערים שונים שאותם המרכז הארצי יכול להציג כפערים קימים בחברה שהבחינה רק משקפת אותה. למרכז הארצי יש נתונים עדכניים על הלומדים בקורס\ ולא בקורס ואף רזולוציה גבוה יותר על הציון הממוצע בכל מכון ומכון.אני זוכר בברור שבשאלון בסוף הבחינה נשאלתי לשם המכון בו למדתי. הציון הממוצע של כל מכון ומכון יכול להיות נתון מענין ביותר (מה עוד שרצות כל מיני פרסומות עם נתונים שנראים מופרכים על הציון הממוצע במכונים השונים).פערים בין הלומדים לבד לבין הלומדים בקורס,או פערים בין הלומדים בקורס X לעומת הלומדים בקורס Y אינם עומדים בקנה אחד עם מטרת הבחינה ומעמידים באור מגוחך את הבחינה כמדד אוביקטבי לסינון מועמדים להשכלה גבוה. בקיצור מסתרים מאיתנו את האמת המלאה. המרכז הארצי משקר לנו מצד אחד,המכונים משקרים לנו מן הצד השני,וכולם ביחד חוגגים על חשבוננו. נ.ב גם אני שיפרתי 93 נקודות מבחינה ראשונה לבחינה שניה.

p e a n u t

New member
לא הבנתי מדוע נתונים על ציוני

הנבחנים רלוונטיים לדעתך. ואם נגלה שבמכון מסויים הציון הממוצע גבוה יותר,מה זה בדיוק אומר? הנתון החשוב הוא השיפור במהלך הקורס. לא שמעתי,למשל,על תלמידים ביואל גבע שהתחילו על 400 ושפרו מעל ל600. כן שמעתי על הרבה כאלו שהתחילו מעל 500 ועלו ל650-700 וזו חוכמה קטנה מאוד, כי אלו תלמידים חזקים גם כך,והיו מוציאים ציון יפה גם ללא קורס. לדעתי מכון המפרסם את ציוניו הסופיים של תלמידיו כפרמטר להצלחה שלו מזלזל באינטליגנציה של לקוחותיו הפוטנציאליים.

גם שיפור

מ 500 ל 700 זה בהחלט הישג ולא כלכך בטוח שהוא היה מושג בלעדי קורס.. ואני יכול להגיד לך שאני מכיר אישית בן אדם שהתחיל מ 350 ושיפר ל 620... והנה עכשיו בדיאגנוסטי הראשוני הוא קיבל 586 ככה שיש לו סיכוי טוב לקבל 650-700 ויותר...

KINGAR

New member
זה דוקא כן רלונטי

ראשית כל לא דיברתי על מכון ספציפי כולשהו. שנית אני לא חושב שניתן באמת לכמת במדויק כמה קורס משפר.מי יודע איזה ציון ההיתי יכול לקבל אם ההיתי לומד לבד או במכון אחר,אולי יותר אולי פחות,בכל מקרה אין כל דרך לקבוע זאת. בכל אופן נתון על ממוצע ציוני פסיכומטרי של מכון מסוים (נתון אשר מצוי בידי המרכז הארצי) הינו נתון מוחלט ומדויק. לדעתי מנתון זה ניתן להסיק המון על טיב ואכות הקורס מתוך הנחה שבממוצע פוטנציאל התלמידים זהה לכל סוגי הקורסים. אולי בניגוד להנחה הסמויה בין השורות בהודעתך כאילו באי קורס מסוים הינם תלמידים חזקים מבאי קורס אחר. אני חושב שבאין נתון מוסמך כזה אכן כל מכון מפרסם "נתונים" על הצלחת תלמידו, נתון אשר אמינותו מוטלת בספק. על כן מענין אותי לדעת ממוצעי התלמידים במכונים השונים כפי שהתקבלו במרכז הארצי.

r0asso

New member
הנתון הזה לא אומר כלום כי זה תלוי

בכל כך הרבה דברים הפסיכומטרי לדוגמה יכול להיות מצב שדווקא מי שלומד לבד הם דווקא אנשים בעלי יכולות יותר גבוהים מה שמעלה את הממוצע של מי שלמד לבד אני דווקא חושב שהנתון הזה נכון אבל ישן מלפני 10 שנים שבהם הקורסים לא היו כל כך מסיבים ועליות היו הרבה יותר נמוכות כיום יש לך הרבה יותר יתרונות על מישהו שלומד בלי קורס אבל בסופו של דבר לא משנה עם תיקח קורס עם מורה פרטי שגם עושים לך מסג' תוך כדי הקורס ושתי דוגמניות עושות לך רוח עם עלי בננה מה שהכי חשוב זה לשבת וללמוד ולחרוש

למעלה