שלום קפון.
לאחר שציינת את ההתחברות שלך לכתב, שניבאה קורטוב של סימפטיה, נתת דיאגנוזה מפורטת מרחיקת לכת, עתירת פגמים ובעיות שמובילים אותך למסקנות עגומות, והמלצה, (במלותיך שלך), לגשת הכי מהר לייעוץ, רצוי פסיכיאטר. לו איזנת את הכתיבה עם מעלות שלבטח יש בה, עם קצת יותר יחס לכבודה, רגישות ואמפאתיה, ייתכן שהתגובה היתה שונה. חבל שאתה מתמיד בחוסר כבוד לאישיותה ולא נותן שום קרדיט לתגובתה, וכי אין אפשרות שגם אתה טעית ? מה רצית, שהיא תתחיל לפרט את כל מה שהיא לא מקבלת, לדעתה, ואתה יכול לראות בכך אם תרצה מחסומים. לדעתה כמעט הכל זה בולשיט, שום דבר לא מתחבר אליה, אז אפילו אם צדקת לא הצלחת להעביר נכון את מסריך, ומוטב לך לבדוק עצמך מאשר להתנצח. שכחת לרגע שזה פורום שמטרתו, נכון גם ללמוד, אך גם לסייע ולעודד אנשים ולכן אנו משתדלים לנתח ´את הכל´ אך בפרופורציות ונימה חיובית. אתה לא יכול להתעטף בכך שהמנותח בחר להיחשף כדי לכתוב כל מה שבא לך לכתוב, ראית בכתב. היות שזהית חסימות רבות אתה לבטח יכול לצפות התנגדויות ועוד, לגשת לכך בעדינות או בכלל לא בידיעה שאין סכוי שפרישת יריעה כזו נטולת הגנות תתחבר אל המנותחת. חלק מהדברים שכתבת אינם מובנים לקורא הרגיל שאינו מצוי ברזי הפתלוגיה. אני מאמין שכוונותיך היו כנות, שרצית לתאר בפניה אמת פחות נעימה בתקווה שתוכל להפיק מכך תועלת, אך מאותו רגע שהיא ענתה כפי שענתה, היה עליך לסובב סויץ ולתת לה את מלוא הקרדיט. אל תשכח, ואני כבר נתקלתי בזה בעבר, שלא תמיד ניתן לדון ענינית במימצאים ומשמעותם, ובתגובת מנותח, בפרהסיה, תחת עינו של המאובחן. זה לא דיון הוגן. אחרון, נדמה לי שאתה הוא זה שנקלע כאן לחסימות ומצוקה, ולחוסר יכולת להתמודד עם המציאות. זה בפירוש רגעי משבר, בפרט לכותב כאן לראשונה, שהטיל את כל משקל הידענות והנסיון בניתוח יסודי במיוחד. אכן, קשה לכתוב ברמת יומרה גבוהה כזו, לאבחן ולזהות עד כדי כך במקצועיות, ולספוג לא סתם בקורת אלא קטילה צורבת. אני לא טוען שאתה חייב בעקבות קטילה כזו, שלא נתמכת ענינית או בכתב היד לגנוז מיידית את ההערכות אליהם הגעת על סמך בדיקה, אבל זה כן מחייב אותך ל "בדק בית". עלה לי רעיון, היות שאת הפצצות כבר הטלת ולא ניתן להיפגע יותר, והיות שאנחנו רוצים ללמוד איך רואים בכתב את כל הדברים האלה, וגם לברר אחת ולתמיד מה האמת, אולי תציג אתה הסברים ונמוקים לדברים שכתבת ? יכול להתפתח מכך דיון מאד מעניין ומלמד ואני משוכנע שגם נחמדה תעקוב אחריו בענין. חג שמח. אריק.