עטרה יקרה

kuponkup

New member
איך רואים???

אני די מופתע שדברי הביקורת בשמחה נשמעים אולם לא ממש קראתם מה כתבתי חצי מדברי הם פתח לפתרון מדוע? אחד הדברים הקשים ביותר לפענוח אינם תכונת האופי אלא סוג הטיפוס על פי גישתו של הגרפולוג הדגול ישראל אודם שזה גרפולוגיה ברמה אחרת נקודתית עצם האיבחון של טיפוס הכתב והקשר שלו לסוג הבעיה בהגדרה הפסיכולוגית שלו הינה החלק החשוב ומהותי ביותר בעזרה לאדם אני מוצא בזה מתנה למאובחן מה שבטעות אתם מכנים פתולוגיות הם בסך הכל איבחון הציר האישיותי שממנו ועליו יושבות הבעיות שלה בגרפולוגיה זה התחום היותר עמוק ביחס לאיבחון של תכונות וכישורים והתאמה וכו שייכות לציר אישיותי מסויים כמו דו קוטבי היא אבחנה חשובה (שים לב ליחסי האזורים בכתב) והיכן מתרכזות הבעיות צרוף הנתונים הבעייתים בכתב כזה מביא לאבחנה שיש בה לעשות רק טוב כי רבים מהדו קוטביים לא מזהים את התנודות הקשות שבהם ראיתי בכך רק אבחנה חשובה ולא חס ושלום רצון לפגוע לאור תגובתיה דווקא יש לי המשך חשיבה לגבי מצבה בעיקר נטיית הכתב מהלך המילים על השורה ועוד. תעשה עטרה והמומחים שאיתה טוב אם לא יתחמקו להתייחס למה שרואים זו קהילה לימודית מה את פוחדת? או שזה שגויי או שאת מסתובבת סביב הבעיה "ולא מנתחת" קפון

עטרה ב ט

New member
קפון, כשאתה אומר "דו קוטבי" אתה

מתכוון למונח הפסיכיאטרי ? מה הידע שלך בפסיכולוגיה/פסיכיאטריה?

אריק!

New member
שלום קפון.

אני לא חושב לרגע שהיתה לך כוונה כלשהי לפגוע וכפי שציינתי התכוונת לטוב. לא השבת בקטע של איך הגעת לכל מיני הערכות, וזריקת מושגים סתמית ( הפרשי ארך, שפוע ומהלך שורות ) לא אומרים דבר. אתה מתייחס לטפוסים ולצירים אישיותיים, עומק ורוחב, אך לא מתמודד לרגע עם השאלה הפשוטה שאולי זה לא נכון מה שכתבת. למה שלא תיתן גם לה קרדיט מסויים ? אתה כותב שחצי מדבריך זה פתח לפתרון, פתרון למי ? היא מתנגדת ושוללת ולבטח לא תיגש לייעוץ עם הדיאגנוזה. אז מבחינת מבחן התוצאה, על תקן של יועץ לא קידמת והשגת דבר. אז מה הטעם להתעקש. ההיתכן שהלבשת אותה על טפוס/תבנית של אודם היות שזה הסתדר לך עם כמה מרכיבים, ומאותו הרגע המודל דבר מפיך ולא היא ? ככל שידוע לי אודם הדגיש בכל הזדמנות את שילוב הטפוסים בכל כתב ואדם, והקושי, אם הולכים לשיטתו זה לקבוע אם אותו מרכיב ( נניח מהלך שורה יורד ) מתייחס לטפוס א´ או ב´, ויחסי הכוחות. לכל טפוס, בפוטנציה, יש המון אפשרויות וגם פתולוגיות, והציר האישיותי איננו אחיד ודומה. כמובן שזה בדיקת עומק, שבמדה והיא מדוייקת היא פותחת פתח להבנת רבדים פנימיים וסבות עמוקות שבאמת חשוב להבין אותם. דוקא משום כך יש סכון עצום בניתוח כזה, שכן אם במקום עץ אקליפטוס קבעת שזו כלנית מצויה, שגית והטעית פי כמה מכל אחד אחר שמתייחס רק לתכונות. דוקא משום כך אתה וכל אחד מחוייבים בזהירות, גם בפתיחות לאפשרות של קונספציה. אתה יודע שאדם ששבוי בקונספציה לא יודע זאת, ומבחינתו זה הגיון צרוף וחוש מציאותי נכון. ובהפרזה, הגיון שמחזק את עצמו, שדוקא דברי הבקורת והקטרוג עוד יותר מחזקים אותו במסקנתו, והרי לך חסימות בלתי עבירות. אם אתה רוצה לדעת היכן אתה ממוקם, תשאל את עצמך האם אני לוקח בחשבון אפשרות שטעיתי, הייתכן שהלכתי לאור פנס שהטעה אותי וההיפך הוא הנכון. במקרה כזה תתמיד בדעתך ולא תוכל להפיק לקח בונה מטעויות. שלא תבין אותי לא נכון, אני לא על תקן של פוסק כאן ולא בא לפסוק אם צדקת בכל או חלקית, טעית בכל או חלקית. אני שוב מציע לך, בסס את קביעותיך על מימצאים קונקרטיים שנוכל לדון בהם, ואל תדון בכלליות מתוך חשש שלא נבין בטפוסים ו אודם. יש עוד מנתחים, שגם הם מבינים ושופטים. להשתמע. אריק.

עטרה ב ט

New member
קפון, הסיבה שלא שללתי את הניתוח שלך

היא שלא ניתחתי את הכתב בעצמי ואין לי עליו דעה. כי כשאמרתי למרב שהכתב שלה לא מתאים לניתוח באינטרנט, התכוונתי לזה. אין טעם, מבחינתי, לנתח כתב שאי אפשר לנתח. אז אני לא יכולה לא לשלול ולא לחייב את הדיעה שלך, אני פשוט לא יודעת משום שלא בחנתי את הכתב.

astral tal

New member
המשך ניתוח

בתחום הבריאות אני מעדיף לא לומר שום דבר שכן בקטע הזה חשוב שהכתב יהיה במציאות בידיים ככה שיהיה אפשר להסתכל על פרטים שבסריקה נעלמים, אז על האספקט הזה נדלג... דרך אגב, דברים נוספים באופן כללי ששמתי לב אליהם בכתב ידך: יסודיות, פדנטיות, נכונות לסייע, דחף ללמוד ולהשתפר תמידית וכנות רבה. בנוסף אוליי גם תמימות מה בזיהוי כוונות. בתחום הזוגיות: למרות שאת זורמת עם אנשים ומשתקף מכתבך כי חייך החברתיים תקינים - יש לך פחד משהו להישאר לבד, והקטע הוא שאת נשארת פסיבית רוב הזמן ולא יוזמת בעצמך ויוצרת קשר ראשוני. הייתי אומר שזה נובע במידה מהחשש שיש לך קצת מדחיה ו\או כישלון שגורמים לך לרגישות יתר באספקט הזה ולכן נוצרת אצלך הסתייגות מלכחילה. (תחשבי רגע על הדברים ככה בינך לבין עצמך,,,אל תקבלי אותם כתקיפה או משהו, פשוט תחשבי - האם יש אמת בדברים ואפשר לשפר אותם...) אז שאלת אותי מתי כבר ייהיה לך מישהו: התשובה היא ברגע שתתחילי ליזום ולא להישאר פסיבית. עוד משהו, את יכולה לנסות שחברות שלך יארגנו לך איזה פגישה עם מישהו שנראה להן ככה שאתם יכולים להתאים, וכאילו תכל´ס למה לא - יכול להיות נחמד, גם אם בהתחלה זה יכול להיתפש כמרתיע מעט, עוברים את זה חפיף. תחשבי על זה אם יש מצב... באספקט הקרייריסטי: הדברים שעלו לי בראש שיכולים להתאים לך הם בעיקר בכיוון של - כתיבה טכנית, עריכה, תרגום, הוראה וטיפול פסיכולוגי. רואים שיש לך פוטנציאל בכל המישורים (ממש אבל, וזה מעולה), אך עם זאת יש לך במקביל צנזורה עצמית גבוהה, כזאת תחושה שאת לא מספיק ידענית ובשלה - כאשר בתכל´ס זה מהווה לך מעיין כיסוי לפחד שלך לצאת למרחב. מקווה שלא הייתי כבד מידיי עלייך עם זה עכשיו, אבל את כל המחמאות קיבלת ממני כבר בניתוח הקודם, אז חשבתי הפעם לתת לך ניתוח קצת שונה, כזה שיעזור לך לראות את הדברים באור יותר עמוק ושיתן לך לחשוב איך לשפר את עצמך באופן כללי. אז גם אם הדברים שאמרתי היו נוקבים, קחי אותם בקלילות וכחומר להתבוננות עצמית בדרך שלך לשלמות ושיפור
ותהיי כנה עם עצמך... את אחלה, מת עלייך
תני לי פידבק אוקיי ? (אבל הפעם כאן בפורום לשם שינוי ?)

astral tal

New member
את יכולה לתת פידבק יותר מפורט ?

האם את מסכימה עם הדברים שרשמתי ? אעריך זאת מאד אסטראל

למעלה