עז - 2 - רפואה הוליסטית

• פותח הנושא עז
  • פורסם בתאריך

child

New member
בכל זאת עזרה

התגובות לבקשת העזרה לא ברורות לי. חברתי בובה ביקשה ממני לעזור לה למצוא מטפל לבעיית הגב שלה, אחרת לא הייתי עושה את זה. פירסמתי את הבקשה בפורום הזה מכיוון שחלק מאנשיו מוכרים לי והייתי סומכת על המלצתם ולדבריה בובה סומכת עליי. לא ידעתי איך קוראים לסוג המטפל שהיא מתכוונת אליו ולכן תיארתי את בעייתה. אני חושבת שהכוונה היא למטפל הוליסטי, כלומר טיפול יותר מקיף שכולל מגע. אולי פירסמתי את הבקשה בשירשור הלא נכון ועל כך סליחה, אבל אולי בכל זאת אפשר לקבל המלצה? לאו דווקא ממך עז, מכולם ואם אפשר להעביר את הבקשה הראשונית ואת זאת למקום אחר אשמח, אני פשוט לא יודעת איך עושים את זה. שבת שלום וברכה

deep ocean

New member
הי child

את יכולה בבקשה לפתוח הודעה חדשה עם בקשת עזרה לחברתך? פשוט תעשי COPY PASTE להודעות שלך, עם פרטים יותר מפורטים, או איחוד של שתי ההודעות (ניסוח אחר). לא ניתן לשרשר הודעות שאינן ראשיות אחרי שתעשי זאת, אוכל למחוק את ההודעה שלך, ואת התגובות אליה, שנמצאות בשרשור הלא נכון. בסדר? אני מחכה

עז

New member
בהירות

אשמח להסביר כל משפט וכל מילה מהודעתי הקודמת. אם בכל זאת את רוצה המלצה, אני ממליץ על עצמי. נוסף לכך המלצתי לך לכתוב הודעה בפורום של רפואה משלימה.

deep ocean

New member
עז

מכיון שיש לך אוטונומיה מוחלטת בפינה הזאת, כל הודעה שתרצה שתימחק - פנה אלי במייל לגבי זה ואמחק. בסדר? מיכל

עז

New member
טוהר המילה

בשתי ההודעות הקודמות שלי הזכרתי את טוהר המילה, אנא הסבר את עצמך, מה הכוונה כשאתה כותב ""הזכות לבקש עזרה" פחחחחחחח "?

"הזכות לבקש עזרה פחחחח"=

הנה לך מתגובתה של השואלת,שהיא קבלה את ´הרשאת´ בובה ´לבקש עזרה´,כי אתה "הנחת הנחה" שהיא לא קבלה את ´רשותה´. אתה ´מחליט´ שהיא ´צריכה לקבל את אישור חברתה על מנת לנסות ולעזור לה´. אחרי שאתה ´החלטת´ על ´חוקי היקום´ ,אתה מצפה מכולם לפעול לפיהם. ואם לא יפעלו """""""""בדיוק""""""""""" ,אבל """""""""""בדיוק!!!!!!!!!!!"""""" כמו ש´´´´´´´´´אתה´´´´´´´´´´´´ רוצה ומבין,הרי שלא משחקים,שוברים את הכלים!!!!!! אתה שבוי בשרטוטים שאתה עצמך יצרת...שוכח שאלו רק שרטוטים. אתה מחביא את ה´אגו´ הענקי שלך מאחורי ה´טוהר´ שלך. אתה כל כך מלא בחשיבות עצמית. אתה לוקח את אוסף השרטוטים שלך,מנופף בהם לעיני הקהל ומכריז בקול רם אני עז, המשיח!!!!!!!!!!!!!!!!!

עז

New member
אני המשיח ?

אם כן, אני מתפטר! בהרבה מקרים אני מניח הנחות, לא במקרה הזה, אם "בובה" בקשה ממישהי אחרת לכתוב הודעה בשמה, הרי זה לא היה כתוב, ... לא ניחשתי ולא הנחתי, אמרתי 2דברים, 1 שהשרשור הזה זה לא המקום לבקש עזרה, 2 שאלתי:האם יש לך רשות? אני לא החלטתי על חוקי היקום ... בהחלט החלטתי לגבי החוקים בשרשורים שאני כותב בפורום הזה, וכן, מי שלא מוכן "לשחק" לפי החוקים האלו, הוא לא יהיה בשרשורים. זה לא עושה אותי לא אלוהים (שלא קיים) ולא משיח (מה ההגדרה?, לפי ריצרד באך, כולנו יכולים להיות משיחים...) בסך הכל זה עושה אותי "מנהל" של השרשור שלי. ולך יש כמה אופציות: 1) לא להשתתף בשירשור 2) לכתוב בשרשור אחר 3) להתעלם מהכללים של השרשור .... ועדיין, מאחרוי כל המילים המפוצצות שלך לא ענית מה הייתה הכוונה שלך בהודעתך הקודמת ...............

mgabi

New member
תגובה למאמר

מאמר מעניין ,יפה, היה כיף לקרוא אותו. חלק מהדברים לא מובנים בכלל, חלקם מובנים חלקית. אני אתאר לך את הבנתי החלקית לגבי משפטים מסוימים(תתקן אותי אם אני טועה) ובין לבין אני אכניס את שאלותיי לגבי מה שלא מובן בכלל. אז ככה: "מהות המילה הוליסטי זה "שלם"…..הגישה היא גישה של שלמות בין כל חלקי האדם ובין האדם ליקום." משתמע מזה שאדם שאינו מחובר ליקום לא יכול להיות אדם בריא ? אם התשובה כן, למה? "כל המערכות מאוזנות." כוונתך שמספיק נניח שיהיה לי בעיה עם הטחול כדי שזה ישפיע במידה קטנה או גדולה על כל יתר המערכות?(המנטליות והנפשיות גם) האם יכול להיות מצב שכל המערכות מאוזנות(אחד לאחד) אך אין ביניהם תואם מושלם, כלומר הם לא פועלות ביחד בהרמוניה? "chi ,(אנרגיה, אוויר)זורם בחופשיות, החיים הם זרימה…" אנרגיה ואוויר זה אותו דבר? שמעתי על כל מני חסימות רגשיות ופיזיות-אף פעם לא הבנתי ממה בדיוק הם נגרמות ומה בעצם יכול לשחרר חסימות אלו. מהם החסימות השכיחות ביותר? "האיזון לא סטטי..."הגוף משתנה כל הזמן ובהתאם לזה גם נקודת האיזון. מה שנחשב למצב של בריאות לפני שנתיים יכול להיות שיחשב כיום למצב בינוני (בין מצב של חולי לבין בריאות)-במקרה הטוב. " עצירה פירושו מוות"-לא מובן בכלל. יותר נכון נראה לי עד כדי כך מובן מאליו שזה הופך את המשפט למיותר. בגלל זה החשש שלא מובן. "החיים הם זרימה"-פרט, הסבר, הדגם. עבור אדם בריא החיים הם זרימה או בכלל החיים הם זרימה? מטפל הוליסטי רואה את האדם כשלם: לא מטפל בבעיית ברכיים למשל הוא מטפל בכל הגופים. אבל אם יש לי בעיה מרכזית, אשר משפיע במידה כזו או אחר על שאר המערכות למה לא מספיק לטפל בבעיה המרכזית, הרי שיפור תפקודו אוטומטית ישפר את תפקודי שאר המערכות אשר הושפעו ממנו? הרבה יותר קל לי להבין מה זה התחברות ל"מורה האמיתית" שבי, מאשר את ההתחברות ל"מטפלת האמיתית "שבי, שכן המטפלת שבי צריכה להבין קודם את כל ישותי( את כל המערכות פיזיות, מנטליות ונפשיות, אנרגטיות וכו´ ואת אינסוף הקשרים ביניהם). כדי להגיע לזה אני צריכה להיות TIS. מטפל אמיתי חייב להיות TIS ,הקשר ההפוך לא בהכרח נכון ,זה כבר עניין של בחירה. אני צודקת? מה זה רייקי? מטוטלת ,אני יודעת יכול להיות גם סוג איבחון וגם סוג טיפול. ישנם עוד כלים שיכולים לשמש גם ככלי איבחון וגם ככלי טיפול? אם כן מה שמם? "קיימות ישויות( וביניהן בני אדם) שמסוגלות לרפא. חוץ מבני אדם וחיות איזו ישויות עוד מסוגלות לרפא? שאלותיי הנותרות תלויות בתשובותיך.

עז

New member
תגובה רצינית, רואים את הרצון ללמוד.

חשבתי לפתוח מאה שרשורים חדשים, ובכל אחד מהם להתחיל לענות על הנקודות שהעלית, אך בינתיים הנה לך, ולכם את תגובתי. "משתמע מזה שאדם שאינו מחובר ליקום לא יכול להיות אדם בריא ? אם התשובה כן, למה?" לא, ההסקה אינה נכונה, כל אדם הוא חלק מהיקום, והיקום מורכב בין יתר מכל היצורים שבתוכו. "כוונתך שמספיק נניח שיהיה לי בעיה עם הטחול כדי שזה ישפיע במידה קטנה או גדולה על כל יתר המערכות?(המנטליות והנפשיות גם)". בהחלט כן. בין יתר התפקידים, לפי הרפואה הסינית, כל איבר הוא "מפקח" על איבר אחר, ו"נשלט על ידי איבר נוסף" יש ציור של כוכב עם 5 קודקודים שממחיש את היחסים. לדוגמה, הטחול מפקח על הראות, שמפקחות על הכליות, שמפקחות על הכבד ..... עד שחוזרים לטחול. "האם יכול להיות מצב שכל המערכות מאוזנות(אחד לאחד) אך אין ביניהם תואם מושלם,כלומר הם לא פועלות ביחד בהרמוניה?" לא פגשתי, לא ראיתי ולא שמעתי על מצב כזה, אבל זה לא אומר שזה לא יכול להתקיים. "אנרגיה ואוויר זה אותו דבר?" לא, אך אוויר זה סוג של אנרגיה. "שמעתי על כל מני חסימות רגשיות ופיזיות-אף פעם לא הבנתי ממה בדיוק הם נגרמות ומה בעצם יכול לשחרר חסימות אלו. מהם החסימות השכיחות ביותר?" חסימות נגרמות, למשל, מזרימה לא תקינה, החסימות הכי שכיחות בישראל הם בכבד ובצאקרת הגרון. "" עצירה פירושו מוות"-לא מובן בכלל. יותר נכון נראה לי עד כדי כך מובן מאליו שזה הופך את המשפט למיותר. בגלל זה החשש שלא מובן." תסתכלו סביב, רואים זרימה? סימן שרואים חיים ... רואים חוסר זרימה? סימן שאתם מסתכלים על משהו מת. "עבור אדם בריא החיים הם זרימה או בכלל החיים הם זרימה?" חיים זה זרימה, חולי זה זרימה לא תקינה. "מטפל הוליסטי רואה את האדם כשלם: לא מטפל בבעיית ברכיים למשל הוא מטפל בכל הגופים. אבל אם יש לי בעיה מרכזית, אשר משפיע במידה כזו או אחר על שאר המערכות למה לא מספיק לטפל בבעיה המרכזית, הרי שיפור תפקודו אוטומטית ישפר את תפקודי שאר המערכות אשר הושפעו ממנו?" זו אכן, חלקית, הגישה של הרפואה המערבית, כואב הראש, ניתן כדור נגד כאבי ראש ... ממה זה נגרם? האם זה יחזור? זה בכלל לא חשוב, ..... "הרבה יותר קל לי להבין מה זה התחברות ל"מורה האמיתית" שבי, מאשר את ההתחברות ל"מטפלת האמיתית "שבי, שכן המטפלת שבי צריכה להבין קודם את כל ישותי( את כל המערכות פיזיות, מנטליות ונפשיות, אנרגטיות וכו´ ואת אינסוף הקשרים ביניהם). כדי להגיע לזה אני צריכה להיות TIS. מטפל אמיתי חייב להיות TIS , הקשר ההפוך לא בהכרח נכון , זה כבר עניין של בחירה. אני צודקת?" מטפל "אמיתי", כמו מורה "אמיתי" צריכים להיות TIS, מה זה הקשר ההפוך? האם טיס בהכרח מורה ומרפא? את יודעת שהתשובה היא לא. טיס יכול לבחור מה ברצונו להיות. "מה זה רייקי?" סוג של הילינג באמצעות סמלים. כמובן שאפשר לכתוב הרבה יותר, אך לא כאן, אולי בשרשור אחר. "ישנם עוד כלים שיכולים לשמש גם ככלי איבחון וגם ככלי טיפול? אם כן מה שמם?" הרבה, המון, שמנים אתרים, קינסולוגיה, קריסטלים, פירמידות, ... ורק מיניתי מספר קטן. "קיימות ישויות( וביניהן בני אדם) שמסוגלות לרפא. חוץ מבני אדם וחיות איזו ישויות עוד מסוגלות לרפא?" תנסי לענות לבד, אולי בעתיד אעזור לך למצוא את התשובה .... העתיד ... לא משהו שבאמת קיים, הרי קיים רק הרגע הנוכחי. מקווה לקבל ולקרוא עוד הרבה הודעות,בסגנון של MGABI, התגובות האחרות מראות שלא קראו כלל את המאמר, או שמתביישים לשאול ....

mgabi

New member
תגובה לתגובה

יהיה מעניין אם תפתח איזה שרשור אחד או שניים על נושאים שונים. (אני יכולה להמליץ אם אתה רוצה) "כל אדם הוא חלק מהיקום, והיקום מורכב בין היתר מכל היצורים בתוכו." למרות נכונות המשפט רובינו ברוב הזמן רואים, חשים את עצמנו מנותקים מהיקום. האם זה משפיע על בריאותינו? אם כן איך ולמה? ישנם הרבה סוגים של אנרגיות: אנרגית האוויר, האדמה, המים, השמש, אנרגית העצים, החיות… האם המודעות שלנו לגבי קיומן של אנרגיות האלו(שבלי קשר להבחנתנו בהן, הן קיימות ומשפיעות) מגביר את השפעתן אלינו? "כל איבר "מפקח" על איבר אחר, ו"נשלט" על ידי איבר נוסף". נניח לצורך דוגמא שהטחול מפקח על הראות ונשלט על ידי הכבד. פירושו של הדבר שהכבד מפקח על הטחול? מה בעצם תפקידו של מפקח האיברים? אם הטחול "יראה" תפקוד לא תקין אצל הראות, האם הוא יתפקד בצורה שונה על מנת לעזור לראות? לפי אילו קשרים, לפי איזה הגיון נבחרו האיברים להיות המפקחים של איברים מסוימים? מה משמעות של המילה צ´י, ומה ההבדל בין הצ´י לבין הג´ינג? האם לזרימת האנרגיה ישנה מסלול מוגדר, קבוע? האם במקרה של חסימות מסלול זה לא משתנה כדי שיגיע אנרגיה גם לאזורים החסומים? האם צ´קרת הגרון הוא מרכז הדיבור(לפי מונחי קסטנדה)? נניח שכואב לי הראש. זה הסימפטום, הבעיה המרכזית היא בעיה בקיבה. לפי הגישה ההוליסטית המטפל צריך לטפל בכל הגופים שלי. למה טיפול בבעיה המרכזית- קיבה (שבעתיד יאפשר את תפקודם התקין של כל המערכות הקשורות) אינו מספיק? מהם סמלי הרייקי? איך שמנים אתרים, פירמידות, קריסטלים יכולים לשמש ככלי איבחון? האם בחירתו של המטופל בסוג מסוים של טיפול באמצעות קינסולוגיה היא חלק מהטיפול? האם ישויות אנורגניות יכולות לרפא בני אנוש?

עז

New member
תשןבה לתגובה לתגובה להודעה ...

על איזה נושאים את ממליצה לפתוח שרשור? " רובינו ברוב הזמן רואים, חשים את עצמנו מנותקים מהיקום." האם זה משפיע על הבריאות? אני מניח שכן, אך לא יכול לתת תשובה חד משמעית. "האם המודעות שלנו לגבי קיומן של אנרגיות האלו(שבלי קשר להבחנתנו בהן, הן קיימות ומשפיעות) מגביר את השפעתן אלינו?" את ההשפעה לא, אך אם אנו מודעים להן אנו יכולים להשתמש בהן. "לפי איזה הגיון נבחרו האיברים להיות המפקחים של איברים מסוימים?" לא "נבחרו לפי שום "הגיון" ... לעניות דעתי הסינים "ראו" את התפקידים האנרגטיים של האברים. "ומה ההבדל בין הצ´י לבין הג´ינג?" צ´י זה אנרגיית החיים, ג´ינג זה החלק מתוכו שאנו נולדים איתו, שלא כמו צ´י שכמותו יכולה לעלות או לרדת, הג´ינג רק יורד... עד שאין מספיק ג´ינג והמוות מגיע. "האם צ´קרת הגרון הוא מרכז הדיבור(לפי מונחי קסטנדה)?" כן, ולא " למה טיפול בבעיה המרכזית- קיבה (שבעתיד יאפשר את תפקודם התקין של כל המערכות הקשורות) אינו מספיק?" מי אמר שלא "מספיק"? טיפול בקיבה ... איזון, ומציאת הגורם שהשפיע על הקיבה, זה בהחלט טיפול הוליסטי נגד כאב ראש. "מהם סמלי הרייקי?" את צריכה לשאול את השאלה הזו לאחד שמתעסק/משתמש/מפעיל רייקי, אני לא יכול לענות על השאלה הזאת. "איך שמנים אתרים, פירמידות, קריסטלים יכולים לשמש ככלי איבחון?" נגיע לזה כשאדבר על טיפולים ספציפיים, ואם אני שוכח, אנא ממך, תזכירי לי. "האם בחירתו של המטופל בסוג מסוים של טיפול באמצעות קינסולוגיה היא חלק מהטיפול?" בחירתו של מטופל "להיוות בריא" זה בהחלט, התחלה של טיפול. "האם ישויות אנורגניות יכולות לרפא בני אנוש?" כן, למה לא?, ....

mgabi

New member
נושאים לשרשור

1)על הרפואה הסינית-יותר נכון על מושגי יסוד ועל עקרונות הבסיסיים(יין ויאנג,צ´,מרידיאנים,תעלות,חמשת היסודות,המשת האיברים המלאים והשפעתם אחד על השני,הקשר בין האיברים לבין ארבע העונות, מצבי רוח,צבעים וכו´,שיטות איבחון,על הקיסר הצהוב וכו´) 2)על תזונה נכונה 3)על ספרי קסטנדה (הסברת מונחים) 4)על הטאו של לאו-טסה 5)על הנושא TIS(מאיזה כיוון שאתה רוצה) 6)על מחשבים 7)על ארבע ההסכמות

עז

New member
השרשורים הבאים

יהיו בתחום הרפואה הוליסטית ... ולא משום תחום אחר, לפחות עש שלא יהיה שינוי מהותי בפורום הזה. לכן בתוך הנושאים שהעלת, אני מקבל 2: רפואה סינית, תזונה נכונה. את כמובן חופשיה לחלוטין, ההחלטות שלך הם רק שלך ... אולי תפתחי את שרשורים בנושאים האחרים שהעלית ... אם לא בשביל להעביר מידע, אולי בשביל לקבל מידע ... תחשבי על כך, נראה לי רעיון טוב.

Talia E

New member
שאלה

במאמר כתוב: "למרות שמדברים על "גוף" - המערכות קשורות. הכוונה היא למערכות הפיזיות, מנטליות, נפשיות וכו´." מה ההבדל בין "מנטליות" ל"נפשיות"? (אני פשוט מכירה את המושגים האלה כ- אותה מילה בשפה שונה)

עז

New member
מנטלי, נפשי

כן הכל אותו דבר, ולא, זה לא אותו הדבר, אלו 2 דברים שונים לחלוטין .... אנו "גוף" אחד, אך אפשר לראות אותו גם כמורכב מחלקים שונים, הגוף הפיזי, שדה הכוונה, המחשבות, הנפש וכו´ וכו´ .... נפשי מהשורש נפש מנטלי מהשורש MENTA, שכל, ... מנטלי שקול לשכלי ולא נפשי. מקווה שהבהרתי, יש לך שאלות נוספות? שאלה לכולם: כולם הבינו את ההבדל, או הניחו שאני "חוזר על עצמי"?

mgabi

New member
תשובה

לגבי שאלתך: "האם כולם הבינו את ההבדל, או הניחו שאני "חוזר על עצמי"? במאמר דיברת על חלוקות ועל קיומן של אינסוף חלוקות אפשריות של דבר מה כתוצאה מנקודות הסתכלויות שונות. כך שהבנת אופן החלוקה שלך לא הייתה רלוונטית מבחינתי. היה לי חשוב להבין את המשפט("למרות שמדברים על גוף המערכות קשורות. הכוונה היא למערכות הפיזיות, מנטליות, נפשיות וכו´ ") לפי החלוקה(השונה) שלי ולפי הבנתי את הקשרים ביניהם. היה ברור שאתה מדבר על חלוקה כך שלא יכול להיות ששני חלקים שונים של החלוקה יהיו חופפים לגמרי. השאלה של טליה עזרה לי להבהיר לעצמי את המושגים בצורה מדויקת יותר.

עז

New member
דיוק

"הבנת אופן החלוקה שלך לא הייתה רלוונטית מבחינתי" מדוע? את לא רוצה ללמוד סוגים שונים של חלוקה? בכמה חלוקות את משתמשת? מיותר להוסיף עוד חלוקות?

mgabi

New member
דיוק-של סאניאנג?

בכמה חלוקות אני משתמשת? באחד,ברוב המקרים. מיותר להוסיף עוד חלוקות? לא,להפיך.תודה שהזכרת לי...

למעלה