עז - 2 - רפואה הוליסטית

• פותח הנושא עז
  • פורסם בתאריך

Yin

New member
תגובתי

אני מקבל ומסכים עם הכתוב, במיוחד על המטפל/מורה פנימי. שאלות: 1. איך מתחברים למורה הפנימי? 2. כתבת "קיימות ישויות (וביניהן בני אדם) שמסוגלות לרפא", האם כל אחד יכול לרפא? תודה, Yin

עז

New member
T.I.S

כמעט 24 שעות עד לתגובה הראשונה, מה קרה? אף אחד לא הבין כלום? או שאף אחד לא נכנס לקרוא? ... הרי לא סביר שכולם נכנסו קראו והבינו ... תשובות: 1- איך מתחברים למורה הפנימי? אני מפנה אותך לכמה מקומות, האתר שלי, יש במדור "כדאי לקרוא" מאמר על T.I.S. ועוד כמה מאמרים בנושא, יש גם FAQ בתחילת דרכו ... לאחר מכן יש 2 מקומות שאתה יכול ללמוד (זה מה שאני מכיר, יתכן שיש נוספים אך אני לא יודע עליהם) אצלי, ואצל בן ... 2- האם על אחד יכול לטפל? כן, כתבתי על זה במאמר, תקרא שוב, ואז תשאל שאלות יותר ממוקדות, או ספר לי שלא הבנת ואנסה לנסח את המקטע בצורה אחרת. מאחל לך יום מתוק.

Yin

New member
המאמר הוא מאמר מבוא,

די כללי, נכון ומובן. לגבי TIS, קראתי את המאמר באתר (כבר מזמן), יום אחד... תודה ומחכה להמשך. Yin

עז

New member
המורה כלול בתלמיד

והמרפא כלול במטופל. עכשיו, ניקח אדם שיכול ויודע ללמד את עצמו (TIS) נסכים שהיכולת לטפל בהילינג קיימת אצל כל אדם ... רואה את הכוונה? למה אצל כל אדם טמונה היכולת לטפל? לא יודע, בעיניי זו פשוט עובדה. תראה אמא עם הילד שלה בוכה, היא יודעת בדיוק איפה להניח את היד כדי להרגיע אותו, זה לא הילינג? קח אדם עם בריאות "ממוצעת", הוא נפצע, לא הולך לשום טיפול והעור "מרפא את עצמו".

עז

New member
כתובת האתר שלי

מופיע בכרטיס האישי שלי, אך לנוחיותכם הנה הוא כאן.

רמי ד.

New member
כל אחד יכול להיות מרפא

קראתי את המאמר ואני רוצה לשאול, אם מה שקרה לי היום, נחשב לטיפול, כי אז אם גם אני מסוגל להיות מטפל, אז נראה לי שאכן כל אחד יכול. חבר\שותף שלי לעבודה אבד פנקס צקים שהיה חצי גמור בשקית ניילון פלוס ניירות חשובים. הוא היה מיואש לגמרי וסגר את עצמו. בלי לחשוב הרבה, החלטתי לא לתת סתם עיצה, אלא לשאול שאלות הבהרה, ובמקביל לתת לו להתחבר לבעיה עד תום, כשאני איתו. ואז אמרתי לו שאני מפסיק את הפעילות שלי ואנחנו עולים על אוטו, וחוזרים על כל תנועה שהוא עשה, מהרגע האחרון שהוא זוכר את האבידה. בתחילה הוא העדיף לא לזז ולהשאר מחובר לייאוש, אך לאחר שהתחננתי שלא יתן לי להרגיש, שלא עשיתי מה שאני יכול, הוא אמץ את הגישה הפוזיטיבית שלי. בעוד אנו מתקרבים לאוטו, הוא נזכר שהיה אתמול בחנות סמוכה למקום העבודה שלנו, אבל הוא טען שאם היה שוכח את השקית שם, הם היו מתקשרים לתיאטרון. אך תוך כדי דיבור הוא נכנס לשם ומצא את האבידה עדיין על הדלפק. מזמן לא ראיתי מישהו שנעשה צעיר בעשר שנים תוך שתי שניות. וההרגשה שאם זה היה טיפול, אני אשמח להתקדם בקורס (וגם אם לא) רמי

עז

New member
כמה שאלות הבהרה

1- על איזה חלק של הסיפור אתה מתייחס כאל טיפול? 2- באיזה קורס אתה תשמח להתקדם?

רמי ד.

New member
תשובות

1- על החלק בו אני מקשיב ומצטרף, ולאחר מכן מוביל ליציאה מהיאוש, ולאימוץ גישה חיובית, שבהמשך מביאה את התוצאה המקווה. 2- יתכן ואני טועה בהגדרת מה שאתה מתכוון להעביר. בכל מקרה, קוויתי לקרוא ולנסות להבין את הודעותיך, בעניין רפואה הוליסטית. רמי

עז

New member
תשובות, הבהרות

1) אני לא שופט אותך, אך בחלק הזה יש המון שיפוט מצדך .... א- מטפל לא צריך להזדהות עם המטופל ב- מטפל לא מוביל ליציאה מהיאוש, הוא רק צריך לתת למטופל לראות את הדרך ג- "גישה חיובית" זה שיא השיפוט, חיובית בעיני מי? 2) אני לא מתכוון להעביר קורס בפורום, כי בעיניי זה לא אפשרי, מהמון סיבות, שאני מוכן לפרט אם תבקש. סה"כ אני מנסה לכתוב סדרה של הודעות על שיטות טיפול אלטרנטיבי, וכיוון שהגישה שלי היא הוליסטית, החלטתי להתחיל בהסבר כללי על מה זה בכלל רפואה הוליסטית. אם אתה רוצה ללמוד, אצלי או במקוום אחר, זו החלטה שלך (ושלי במידה ותרצה ללמוד אצלי ...) באתר שלי רשימה של קורסים/סדנאות.

רמי ד.

New member
תודה + תובנה

תודה על ההתייחסות המפורטת, וגם על הקישור לאתר. לצערי "קבלתי" תשובה מקבילה, כאשר ניסיתי לעזור בעיצה, שנראתה לי נכונה, והתקבלתי בכעס, כאילו אני דוחף ופוגע. לפיכך הבנתי את הגישה שאנשים, שאני מעריך, נוקטים בתשובות ותגובות באתר, מקשיבים ותומכים, אך נמנעים מלתת "עיצה" או ל"דחוף" מרשם. בנוסף נתבהר לי, שרעיון מסוים יכול להיות "נכון" או "חיובי" או כל מילה אחרת בזמן או לאדם מסוים, ו"שלילי" או אף מסוכן או מעצבן, לאדם אחר או בזמן אחר. רמי

עז

New member
ציטוט קטן מקסטנדה

לא תרגום ת אלא רוח הדברים כפי שאני זוכר ... על מנת לעזור, צריך שלא יהיה לך אכפת מהאנשים.

רמי ד.

New member
רק די לראות אם הבנתי

כאשר, אם כן, מטפל מטפל באדם המוכר לו, בהיותו מקצוען, הוא מסוגל להעביר את מודעותו למצב של "לא אכפת לי מהאדם הזה", ואז הוא יכול לטפל בו. אני מציין זאת, מאחר וקורה שמטפל מטפל אפילו בבני משפחתו. רמי

עז

New member
לא איכפת ...

מטפל הוליסטי, איש ידע, "לא איכפת לו מאנשים" .... לא במובן היום יומי של המילה. בעצמי, כשאני לא מצליח להיות במצב שלא איכפת לי ממטופל, אני לא מטפל בו, אם זה זמני אני קובע טיפול במועד אחר, אם נראה לי קבוע אני מפנה אותו למטפל אחר. אם "אכפת לך" אתה מעורב, אם את מוערב אתה שופט, ואם אתה שופט אתה לא יכול לטפל ... זה נכון גם לגבי החיים בכלל ולאו דווקא למטפלים, אתה יכול לעזור רק אם לא אכפתת לך, אתה לא יכול להועיל אם אתה עוזר כשלא מבקשים עשרה, אתה לא יכול לעזור אם אתה מרחם. "בני משפחה" לעבור למצב שלא איכפת לי מהם, זה אולי אחד מהבמחנים הראשונים שצריך לעבור, אני אוהב את X אך לא איכפת לי ממנו. זה אומר שאני מקבל אותו כמו שהוא, אני לא מנסה לשנות אותו, אני לא שופט אותו לפי הערכים שלי .... זה חוסר איכפתיות. הבהרתי?

child

New member
הבובה חולה

שלום שלו אום! רציתי לכתוב הודעה לבקשת עזרה לחברתי בובה שהיא רקדנית ונגרם לה איזה שהוא נזק בגב ואז ראיתי את המאמר אז אני כותבת את ההודעה כאן. למרות מה שכתוב במאמר שכל אחד יכול לרפא, יש לי הרגשה שבמקרה שלה עדיף שיטפל מישהו עם הרבה ניסיון אז אם תוכל להפנות אותי למישהו כזה, או אולי אליך אני מאוד מאוד אודה לך. אני אתאר קצת את מה שיש לה: כאבים בגב התחתון שמקרינים לרגל. מבנאדם שרוקד 5 שעות ביום היא הפכה לבנאדם שמתקשה לקשור את השרוכים של הנעליים. היא יכולה להתקער (אחורה) אבל מאוד קשה לה להתקמר (קדימה) והיא עצובה כי היא חסרה את התנועה. תודה רבה רבה

ירון-מ

New member
לידיעתך

ישנה ברפואה המודרנית (הקונבנציונלית) רופאי כירופרקטיקה שהם מטפלים בבעיות עמוד שדרה ע"י החזרת חוליות למקום (ולא תמיד ע"י תרופות) אולי כדאי לה לנסות בכיוון זה.

עז

New member
ההודעה שלך לא במקום הנכון.

בשרשור הזה, יש דיון על מאמר שכתבתי. השאלה שלך צריכה להיות בפורום של רפואה משלימה, כמובן שעדיף שהחברה שלך תלך לטיפול, בקופת חולים, רופא פרטי, או מטפל הוליסטי, על פי החלטה שלה. חוץ מזה, מי נתן לך את הזכות "לבקש עזרה" בשם מישהו אחר?

למעלה