עזר, זה בשבילך...

ezer

New member
הרי היה ראש הממשלה הראשון

ביקור אצל החזון איש. ומה הוא עשה אצלו? הוא צעק עליו? האם הוא לא כיבד אותו?

אז...

מי שצריך לתת על כך את הדין הם אך ורק אותם רבנים וראשי ישיבע´ס.... ובאשר למרן החזון איש זצ"ל, הוא לא שש להיפגש עם אותו אחד, ומסופר שהוא הוריד את המשקפיים כדי לא לראות אותו, ובכל אופן ההשוואה בין פגישתו של מרן החזון איש לבין מה שהולך היום, היא לא פרופורציונית משום בחינה, ותסכים איתי על כך. אגב שאלה: למה העץ לא קופץ לראש הדף כמו בכל פורום תפוזי מתוקן? לילה טוב, בן ישיבה

ezer

New member
בן ישיבה. אתה יודע מה פירוש

קח מקל והך על קודקודם, דבר אחד לדור ואין שני דברים לדור?

אני מבין.

אתה אומר שאתה לא הדבר של גדולי הדור ושאני אלך אליהם ואכה אותם על קודקודם... (הבנתי נכון?). אבל מה שאני לא מבין זה, אם הינך מסכים איתי בנקודות הנ"ל, מדוע הינך ממשיך לקורא להם גדולי הדור שליט"א וכו´? על סמך מה אתה ממשיך לראות בהם גדולי הדור? ממה נפשך, אם הם טועים לפי דבריך, אז אינם יכולים להקרא גדולי הדור. ואם לא, אז בכלל לא היינו שואלים עליהם את כל הטענות הללו... אז בקיצור, על סמך מה אתה קורא להם גדולי הדור? מדוע אתה וכל הציבור הזה מתעלמים מטענותיה של נטורי קרתא וכו´? אולי על סמך המשפט שאמרת לי עכשיו? אשמח לקבל תגובה. אגב, אני רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך, כי פשוט מאוד העץ לא קפץ.

אביא

New member
עפר לפיך

ממה נפשך אם הרב אלישיב שליט"א הוא גדול הדור כדבריך מי אתה בכלל שתקבע אם נכון או לא נהג? ואם לא גדול הדור הוא אז מה בכלל אתה רוצה?

freeonly

New member
אני יודע אני יודע אני יודע

שאלה סיפורי התורה כבר עברו גילגולים רבים עם הדורות, ונכתבו במקור מאת מספר אנשים חכמים זיכרונם לברכה (החוקרים והמדענים קבעו באחד ממיליוני תוצאי המחקר)

giingiit

New member
זה מזכיר לי את המשל על העגלון

מתי ניתנה התורה - בקייץ או בחורף? הג"ר צבי הירש לוין זצ"ל אב"ד ברלין, נשאל פעם מאת דוד פרידלנדר ומראשי המשכילים בדורו על כמה מצוות שלדעתו אבד עליהם הכלח ח"ו. האחרון העז פניו לדבר בגלוי על "תיקונים" בדת באומרו ; "אני בטוח שאילו היה משה רבינו חי בתקופה זו, בודאי היה כותב בתורה כפי רוח הזמן". השיבו הרב ואמר לו : אמשול לך משל. סוחר אחד שכר עגלון להובילו עם סחורתו ליום השוק בלייפציג, והתנה עמו בתנאי כפול ובקנין גמור ושלם על פי ההלכה שאם לא יביאהו למחוז חפצו בזמן יפסיד העגלון שכר נסיעתו וגם ישלם לסוחר פיצויים מתאימים עבור נזקיו הכספיים. והנה הימים ימי חורף, חודש טבת. הם לא הרחיקו לצאת מן העיר ומטרות עוז החלו לרדת ולאחר שעות מועטות החל לרדת שלג כבד מאד ויכס את עין הארץ ועקבותה מסילה לא נודעו. תעה העגלון בדרך ורק בדרך נס הגיע ברוב עמל ויגיעה למחוז חפצו. אולם את המועד של יום היריד איחרו והסוחר הפסיד הרבה מדמי סחורתו. העגלון דרש מהסוחר שכר נסיעתו והלה תבע מהעגלון לשלם לו פיצויים על ההפסד שנגרם לו עקב האיחור. הגישו השנים את עצומותיהם לפני הרב אב-בית דין של העיר. לאחר שהציגו את טענותיהם התעמק הרב בסוגיה, פסק לטובתו של הסוחר בכל תביעותיו וחייב את העגלון. רגז העגלון ושאל את הרב : "רבי! מדוע חייבתני בדין? והרי אנוס רחמנא פטריה! שמא דן אתה שוגג כמזיד ואונס כרצון?" השיבו הרב בנחת : "לא אני חייבתיך, בני, אלא תורתנו הקדושה חייבה אותך. כל מה שפסקתי היה על פי דין-תורה, ואני מה כי תלין עלי?" הרהר העגלון קמעה ושאל : "בבקשה ממך, אמור לי רבי מתי נתנה תורתנו הקדושה לישראל! באיזה זמן ובאיזה חודשי" השיבו הרב: "וכי מי אינו יודע שחג מתן תורתנו חל בששי בסיון?" מיד החל העגלון לצעוק : "בששי בסיון הלא אין הדרכים משובשות, אין גשם ושלג ולא רוח סערה! בקיץ הייתי נוסע בביטחה ולא הייתי תועה בדרך ולא הייתי מאחר אף רגע. לא רבי - המשיך העגלון להתלהב - מתורה שניתנה בסיני בירחי הקיץ, אי אפשר לפסוק ולהוציא לאור משפט, בחודש טבת. לדידי ברור הדבר כי אילו היה משה רבינו נותן את התורה בטבת, כי אז היה כותב לפטור אותי. שכן אז היה המשפט שונה לחלוטין, לפי רוח הזמן והדין היה בוודאי לזכותי!" לעגלון זה נמשלת גם אתה, דוד,בעיני - סיים הרב את דבריו בקור רוח. פני דוד פרידלנדר חפו, ויצא מעם פניו בחרי אף

למעלה