עזר, זה בשבילך...

עזר, זה בשבילך...

א77

New member
אני מאמין אני מאמין אני מאמין

באמונה שלימה שזאת התורה לא תהא מוחלפת ולא תהא תורה אחרת מאת הבורא יתברך שמו. (הרמב"ם קבעם באחד מי"ג עיקרי האמונה)

ezer

New member
מצטער, אין לי כרגע וורד במחשב.

אולי תהפוך את הקובץ לקובץ בפורמט HTML זה אוכל לקרוא. מצטער לאכזב

giingiit

New member
הנה - בבקשה

הצילו הצילו!!!! החשוכים הפנאטים ממאה שערים מאיימים על עצם קיומנו!!! הם מערערים את היסודות שלנו, הלא הם הגדולים והצדיקים של מדינתנו הברוכה, מדינת ישראל, והם טוענים שהרבנים הגאונים שליט"א שלנו הם פשרנים ומודרניים, והם אינם רבנים כלל וכלל!!! אההה גיוואלד!!!! איך זה יתכן להגיד כזה דבר על רבני ישראל??!! בכל אופן הפנאטיות הקיצונית שלהם שייכת לימי הבניים ולהונגריה של החת"ם סופר, אבל לא לעכשיו, כי עכשיו הזמנים השתנו, וגם התורה השתנתה, וצריך לשנות את הגישה הפנאטית. אנו קוראים לחשוכי מאה שערים להפסיק ולאיים עלינו עם ה"קנאות" שלהם, ושיניחו לנו להיות מודרנים ופשרנים כאוות נפשנו ותאוותנו. החותמים בצער ובפחד, היהדות החרדית המודרנית

ezer

New member
זה פאשקוויל מאוד מענין

מענין, כנראה כתב אותו אחד ממאה שערים, שלא היה לו מה לעשות. והרי אקשן צריך. ויצא ה"עגל" הזה.

ezer

New member
שכחתי להוסיף, ממש תודה על המחשבה

על תשומת הלב, ועל ההגשה של הדברים בצורה כל כך קריאה. על הכל ועוד. יישר כוח.

ezer

New member
חחחחח אביה, אמרתי לך את דעת הבד"ץ

של העדה החרדית שהיו על מודעות רחוב שאתה קורא להם פאשקווילים. אולי תוכל למצוא ראיות יותר טובות?

מהמממהההההההה????????????!!!!!!!!

על איזה פשקווילים אתה בדיוק מדבר? האם על המודעות השונות נגד מורען הרב שטיינמן שליט"ע? אז אם כן, צר לי להודיעך שגם העדה החרדית יצאה בקריאה אל רבני הגולה בארה"ב כנגד מסלולי הפשרות של "וועדת טל" שמתנהלות בניצוחו של הרב שייטנמן. הרב מקאשוי שליט"א (קאשוי רב) כבר שלח לרב שטיינמן אזהרה בנידון.... שמעת על זה?

ezer

New member
בן ישיבה, תשמע,

לא יצא לי לקרוא את כל המודעות ברחוב. לפי דעתך, איזה מצוה יש לי, חוץ ממילוי הסקרנות , לקרוא כל מודעה היצאת מתחת ידכם? למה שלא אסתמך, על השב"כ שלי. שיודע היטב מה קורה בחוגים שלך?

למה אתה לא עונה לעניין?

אני אמרתי שיש לך מצוה לקרוא את המודעות שלנו? לא ולא. רק מה שכן, אני מנסה קצת לעורר אותך לחשוב, בדיוק כפי שאתה מנסה לעורר את החילונים לחשוב. ואידך זיל וגמור... בברכת שבוע טוב, בן ישיבה

ezer

New member
אני מאוד מודה לך

שאתה מנסה ל"החזיר" אותי בתשובה שלימה. אתה לא חושב שאת הדברים שלך טחנתי עד דק עם אנשים שיודעים את כל התורה כולה?! תמהני עליך.

עזר, אתה ליצן.

אמור נא לי בבקשה, וכי מי הם בדיוק אותם רבנים מופלגים שעמם התייעצת? מי הם בדיוק אותם "גדולי ישראל" שהכשירו לך את השרץ? אז אני אומר לך, לא התייעצת מר עזר הנכבד עם שלומי אמוני ישראל, לא התייעצת אדון עזר הנכבד עם הרבנים האמיתיים, אותם אלה ש"לא שינו", אלא וודאי התייעצת עם כל אותם "נייע רבנים" עם כל אותם רבנים חדשים ורפורמיסטים, עם העניבה וההמבורג והפארק משי... וכבר אמר אמר ר´ אלחנן וואסרמן זצ"ל: התורה אינה קנין הרמי"ם. אבל כבר ידועים הם אותם "בני תורה" בחורי ה"ישיבות" אותם "נושאי עול התורה הלאומי", שכאשר בכל פעם ששואלים אותם שאלות מעין אלו, אזי עונים הם בליצנות של שקר, "דעת תורה" "גדולי ישראל" "לא ססור" וכו´ וכו´.... העיקר שאח"כ הם יתפלפלו מול הגמרא בקושיות אביי ורבא עם הזקנים המגולחים שלהם והבלוריות המגודלות שלהם.... בושו והכלמו לכם, ציונים שקרנים!!!!

ezer

New member
שמע נא בן ישיבה.

אולי אזכה פעם שתקשיב לי היטב. הרי לא אמרתי לך מעולם את דעתי. אבל דיני תלמיד חכם לא נעלם מהרב אלישיב שליט"א. ומה שהוא לא שמע ונכנס לתוך "היכל שלמה", זה לא טוב, אבל לא מוריד ממנו את דיני תלמיד חכם. ואתה חייב להזהר בכבודו. לפחות כמוך. אינך יודע מה דעתי, אינך יודע כלל. ממילא אינך יודע כלל מה דעתי. את הרב הגאון ר´ אהרון קצלנלנבוגן זצ"ל אני חושב שאני מכיר יותר טוב ממך, סוף סוף הוא קרוב משפחתי. אתה יודע בכלל שהוא השתמש בפחמים בשבת ולא בנפט תקופה מסויימת, ולא רצה להשתמש בנפט? אתה בכלל מכיר את תורה ויראה?נכון לא התיעצתי עם מר משה הירש. ולא עם הבנים של ר´ חיים בנימין.אבל תשאל קצת את ר´ אורי וינברג(ר) נ"י. אם אתה בכלל מכיר אותו.

עזר!!!

שוב הינך חוזר על עצמך, ושוב הטענה הידועה של "תלמיד חכם" "דיני תלמיד חכם" וכו´ וכו´ אשאלה נא ממך, וכי למאי נפקא מינא שהרב אלישיב תלמיד חכם? הלא אתה בעצמך הודת שהוא "עשה לא טוב" כשהלך ל"היכל שלמה" המוחרם, ובאותה נשימה אתה ממשיך לטעון "תלמיד חכם" "תלמיד חכם" הלא אוי ואבוי לנו עם כאלה תלמידי חכמים פורצי גדרות ואיסורים!!!! ולתלמידי חכמים כאלה מחללי שם שמים, אין שום חיוב לתת כבוד וכו´ כי במקום שיש חילול השם אין חולקין כבוד לרב, ואדרבה, צריך להתנגד ולמחות בכל תוקף בתלמידי חכמים שכאלו. דעותיך מר עזר, ידועות ומפורסמות הן גם בלי שתאמר אותן. אין לי מה לשאול אף אחד לגביהם. אני באמת לא זכיתי להכיר את ר´ אהרון קצלנלנבוגן זצ"ל, משום שהוא נפטר כנראה עוד לפני שאני נולדתי, אבל בכל אופן, מעניין אותי מאוד לדעת אם כבודו התייעץ בעניין עם ר´ אברהם יעקב עפשטיין שליט"א, מעניין מאוד מה הוא אומר על הרב אלישיב.....

ezer

New member
בן ישיבה

אם הייתי מבין כיצד מעריכים בני אדם, כיצד מסתכלים על המכלול ולא על נקודה אחת בלבד. היית חושב אחרת. אז האדם הזה עשה עבירה. מול אלפי המצוות שלו, ומול ההתמדה שלו, אתה לא חושב שצריך להתסכל על הכלל? האם הבעיה של "הכיל שלמה" ממש מוחקת את האדם לגמרי? כך יוצא מדבריך? מנין לך זאת? אז לדבריך הוא עשה עבירה של חילול ה´, אבל אתה ודאי למדת שערי תשובה. נכון? שער ראשון סימן מ"ז בסופו:"והנה כאשר האדם משתדל לתמוך ביד האמת ויתעורר בדבריה והופיע אורו לעיני בני עמו ויחזק ידי אנשי אמת ונישא ראשם וכיתות השקר ישפילן...ונסלח לו מעוון חילול עם התשובה." אז אתה יותר טוב מהשערי תשובה? אתה מכיר את הגמרא בסנהדרין לגבי שלמה המלך שרצו חכמים למנותו עם אלו שאין להם חלק?

זאת לא הנקודה.

זאת לא הנקודה שהרב אלישיב טעה ו"חזר בתשובה". הרב אלישיב לא חזר בתשובה מדעותיו הרפורמיסטיות (כן כן, רפורמיסטיות!), הוא עדיין עומד במרדו וממשיך לתמוך בכל הדברים האסורים לנו באיסור חמור, והוא עדיין ממשיך לפרוץ גדרות. בבחירות האחרונות לראשות הממשלה (וזה לא היה מזמן), הרב אלישיב היה הראשון שהלך מוקדם בבוקר לקלפי כדי להעמיד את אותו מופקר ופורק עול לראשות הממשלה הציונית, וכמובן שזו גם הייתה ה"דעת תורה" שיצאה מבית מדרשו... (להזכירך, בעבר אסרו גדולי אגודת ישראל בחירה בראש ממשלה, אבל משום מה בבחירות האחרונות "שכחו" הגדולים החדשים של אגודת ישראל את האיסור הנ"ל, וכולם פה אחד ציוו על "חוב קדוש" (רח"ל) להשתתף בבחירת אריק שרון לראשות הממשלה). בקיצור עזר, אל תספר לי סיפורים על "חזרתו בתשובה" של הרב אלישיב, כי מעולם לא היה כזה דבר. הרב אלישיב לא רק ש"משתדל לתמוך ביד האמת" (כלשון הרבנו יונה), אלא בדיוק ההפך. ועם ברבנו יונה זי"ע עסקינן, אשאלה נא ממך אדון עזר היקר, ומה עם מה שהרבנו יונה כותב אודות כבוד הרשעים? "והמכשולות הנמצאים בכבוד הרשעים... והוא עוון המכלה מנפש ועד בשר" (אין לי כאן את הרבנו יונה). נדמה לי שלא צריך לספר לך אדון עזר הנכבד על הכבוד הרב שלהם זוכים ראשי ממשלות הימין מצד רבניה ואדמוריה של "אגודת ישראל". מה יעשו אותם רבנים וראשי ישיבות עם הרבנו יונה הנ"ל? לעזר פתרונים.

ezer

New member
ולחפץ חיים היה פתרון?

הרי החפץ חיים שאל את השאלה הזאת. ומה הוא ענה??

למעלה