עזר ויצמן

טומי*

New member
עזר ויצמן ../images/Emo16.gif

הנשיא לשעבר עזר ויצמן הלך לעולמו הערב. יהיה זכרו ברוך!

sabajakov

New member
היה מפקד הבסיס שלי במשך שנתיים

בשרות הסדיר שלי, ידע את שמותיהם של מאות חיילים, הכיר את בעיותיהם, ואהב לדבר עם כל אחד ב"גבה העיניים". אני הערכתי מאוד את גישתו המיוחדת לאנשים. את אשתו ראומה, שהיתה שליחה של הסוכנות בגרמניה לאחר מלחמת העולם, פגשתי שם. אשה נלהבת ומסורה לעבודתה.

ברק 188

New member
היה שכן שלי בהיותי ילד.

בסוף שנות ה50 תחילת 60 בשכונת נוה-מגן ברמת-השרון. היתה להם וילה יפה ובחצר "פוגה מגיסטר" (צופית בעברית :סוג של מטוס) אז היה מפקד חיל האוויר, בנו שאול ז"ל היה משחק עם אחי ז"ל ואנוכי עם מיכל הבת, הינו נוסעים לטיולים וקניות עם ראומה כול זה היה בזמנים אחרים, הרבה מים זרמו מאז בירדן אך עזר היה אחד מיוחד באשיותו ונשאר כזה עד ליומו האחרון, יהי זכרו ברוך.

טומי*

New member
גם אנחנו גרנו כשנתיים...

בנוה מגן בשכנות טובה עם משפחת ויצמן.

דרדרית

New member
מסתבר שלכל אחד היה ה"עזר שלו"...

עזר ויצמן היה עבורי כילדה כבת 13 בצופים מישהו "נורא חשוב" שעל שם הדוד שלו הנשיא חיים ויצמן נקרא "שבט הנשיא" במעוז אביב (לא רחוק מצהלה... ברק...) ובחנוכת הבית לשבט - עזר היה צריך להגיע ולנאום ובכך לייצג את משפחת ויצמן... הימים ימי טרום מלחמת ששת הימים ואנו חיכינו וחיכינו אך לשוא... ו...עזר לא הגיע.. אבל לפני כמה שנים בהיותי באור עקיבא בקולנוע היחיד ששם- הופתענו לראות אולם עם כ-עשרה אנשים והמון שומרי ראש- ישבנו עם עזר ויצמן וראומה באותו בית קולנוע....

עזר

כפי הנראה השנה הזו היא שנת מות הנפילים מכל התחומים כייף לך שהכרת את המשפחה מקרוב ראומה נראת אישה אצילית ועדינה

siofok

New member
עזר ויצמן ז"ל ../images/Emo16.gif

הלך לעולמו אחד המנהיגים הבולטים בישראליותם

agibagi

New member
../images/Emo16.gifדור הולך-עזר ויזצמן ז"ל../images/Emo16.gif

הנשיא לשעבר איש גדול. כמו השם שלו ,עזר וניסה לעזור בחיל האויר ובפוליטיקה. יהי זכרו ברוך

יוליקה

Member
מנהל
לזכרו של עזר ויצמן - מפקדי

אני מניחה שלרבים יש את ה"עזר ויצמן" שלהם. גם לי יש. עזר ויצמן ז"ל היה ר' אג"ם בתקופה שלפני ואחרי מלחמת ששת הימים. בתוקף כך היה ממונה על ממר"ם - המחשב של צה"ל. סגנו היה גנדי רחבעם זאבי הי"ד. אני הייתי מזכירתו של מפקד ממר"ם. לכן היה לי קשר ישיר כמעט יום יומי עם לשכתו של עזר. הוא גם ביקר אצלנו ביחידה בארועים מיוחדים. זכרו לי כי היה ביקור כזה לפני ראש השנה. רבין, עיזר, וגנדי שלושתם הלכו לעולמם. כך חולפת לה תהילת עולם. יהי זכרו ברוך.

נילוס1

New member
עוד...עליו....

אני לא שרתתי בחיל-האוויר,ככה שלא הכרתיו גם לא גרתי בשכנות אליו.... גם לא חיבבתי אותו יותר מידי.... עשה הרבה טוב,אמר ועשה גם הרבה לא טוב שלא כאן הרגע להזכירם..... זו דעתי .

sabajakov

New member
בפה הגדול שלו,

פגש עיתנאים וכעס ששיבשו את שמו וכתבו ווייצמן, לא כפי שאהב והסביר בשביל שכולם יבינו: ויצמן עם וו אחד ויוד אחד, כמו שעזר עם זין אחד!

B T1

New member
איש גדול היה, אילו היה שומר יותר...

על מוצא פיו היה יכול להיות איש דגול.

עב

New member
העזר שלי

שובניסט (מיידלך) גס רוח (זוכרים את ה"הספד" לרבין?) מיושן (כמו שבנים לא סורגים גרביים ככה בנות לא טייסות) שונא את האחר והשונה (פייגעלך) מושחת (פרשת סרוסי) אם כבר מדינת ישראל מוכרחה לבזבז כסף על המשרה המיותרת של נשיא המדינה, אז אני מאחלת לנו נשיאה מוצלחת יותר בעתיד.

ובנוסח ההגדה, למרות שחצנותו אזכור

כמה מעלות טובות לעזר וייצמן ז"ל אילו היה מבוני חיל האויר ולא הכינו למלחמת ששת הימים, דיינו אילו הכיו את החיל שהכריע את גורל המלחמה ולא "הגיש" לבגין ז"ל את השלטון, דיינו אילו "הגיש" לבגין ז"ל את השלטון ולא דחפו "לעשות" שלום עם מצרים, דיינו על אחת כמה וכמה... למרות אופיו ההפכפך ו"פיו הגדול" אזכור את ה"צבר האולטימטיבי" כאיש בעל קסם אישי. יהי זכרו ברוך.

למעלה