עזרתכם בבקשה...

1עדיקקל

New member
קבלת תשלום בפיי פל -

אולי באמת אחד המוכרים יסביר כייצד מקבלים תשלום בפיי פל בארץ ? ככל הידוע לי ישראל אינה אחת המדינות המקבלות שירות זה. תודה, עדי

פיי פל בארץ? אז זהו, שלא.

אי אפשר לקבל את הכסף בישראל. יש שתי דרכים: האחת, לאגור אותו בפיי פל, ולהשתמש בו לקניות: או של המוכר עצמו או של אחרים. כמה מחברי שמוכרים פריטם באי-ביי מתחננים שאבצע את הקניות שלי דרכם, כלומר- לנצל את יתרת הזכות שלהם בפייפל, ולשלם להם בשקלים. מסיבות של צנעת הפרט (כלומר - אף אחד לא צריך לדעת מה ובכמה אני קונה), איני מסכים אף פעם. הדרך השניה, היא לפתוח חשבון בנק בחו"ל, להפקיד בו את הכסף, ולבזבז בנסיעה הקרובה לחו"ל. קצת מסובך, אך אפשרי. צריך בכל מקרה לזכור שאם לא מדובר במכירה בודדת וחד פעמית, מדובר בהכנסה שחובה לדווח עליה לשלטונות מס הכנסה, לנהל בגינה ספרי הנהח"ש ולשלם מיסים כחוק. מי צחק כאן??? בוא הנה מיד!

Sanchez

Member
אני חושב שאין אחד בישראל שמוכר ב EBAY ומשלם על כך מסים !!!

DeathWing

New member
אתה צודק אבל...

לאחר חיפוש מעמיק אף יותר מצאתי את המצלמה גם ב250 דולר. בקשר לנושא האחריות ... אני משער שזה המחיר שיש לשם על ההפרש. חוץ מזה האם אפשר לקחת מצלמה של סוני לדוגמא, ובמקרה וקורה למצלמה משהו להביא אותה כאן לישפאר ? לשלם 100-200 שקל !במקרה! שקורה משהו? תוכלו בבקשה להרחיב בנושא של פיי פאל ומכירות באי ביי? הבנתי שלא ניתן לקבל את הכסף דרך פיי פאל לישראל. מה עושים?! אני מרגיש שחלומי לעזור לאימי למכור את הגלויות שהיא שומרת כבר דור שלישי נגוז... תודה

Sanchez

Member
אם מצאת ב $250, זה כבר סיפור אחר ! מחשבון פשוט יוצא שכל העסק יעלה לך כ 1450 ש"ח (אם המשלוח יעלה כ-$30). אתה תעשה את חשבון הכדאיות. אגב בשביל 100-200 ש"ח ישפאר לא ידברו איתך אפילו, אם יקרה משהו למצלמה. ישפאר ידועים כיקרנים לא קטנים ! זה נכון שקשה עד מאוד להעביר את יתרת PAYPAL לארץ. האפשרות שלך היא, לבקש מהקונים שישלמו בעזרת כסף מזומן שישלח אליך בדואר (עדיף רשום). אמנם זו אופצייה פחות נוחה, אך אני מכיר לא מעט מוכרים ישראלים שמשתמשים באפשרות זו בהצלחה רבה !!!

DeathWing

New member
תודה רבה לך סאנצז'

ולכולכם על העזרה והעצות! אתם פורום מאוד חם ומגובש, אך לדעתי אתם צריכים להוסיף קצת יותר עצות ודרכי קנייה/מכירה באי ביי לטאגליינס של הפורום. אני מכיר הרבה אנשים שמתענינים בנושא ומחפשים טיפים ועצות להתחלה ולקח לי יחסית הרבה זמן עד שהגעתי אליכם. אולי מישהו ירים את הכפפה וירשום את ספר האיביי העברי הראשון? :) ההסברים באתר הרשמי נוגעים יותר לאירופה וארה"ב, וישראלים שכמונו בהחלט יכולים ללמוד מאלה שכבר משמתמשים וסחורים באיי ביי, ובכיף הייתי רוצה לקרוא על שיטות מכירה וקנייה שצריך לעבור הישראלי . מין tutorial לישראלי באי ביי. יכול להיות ממש נחמד. תודה לכם . אני בהחלט (אם אורשה כמובן) אשאר כאן בפורום ואתרום בעתיד ממה שאלמד :)

בוא נתרכז בגלויות:

האם תוכל לסרוק כמה מהן ולהעלות תמונות לפורום? רק כדי שנראה במה מדובר, ואולי בכל זאת נמצא דרך לעשות איתן משהו. לגבי מכירה באי-ביי ובקשה לתשלום במזומן - אני אישית נמנע מקניות בהן המוכרים אינם מקבלים תשלום בפייפל או כרטיס אשראי. כבר קרה לי יותר מפעם אחד ששלחתי כסף והוא לא הגיע. ואני מאמין שהמוכרים דוברי אמת - הם באמת לא קיבלו את הכסף ששלחתי. לגבי כתיבת ספר למשתמשי אי-ביי, זה רעיון נחמד, ולו היה לי זמן הייתי אולי מרים את הכפפה. יחד עם זאת, לדעתי זה לא יהיה כלכלי להוציא כזה ספר, כי הישראלי הממוצע או שיודע יותר טוב ממך, או ירוץ לקחת עותק שמישהו אחר קנה, י למה להוציא כסף.

DeathWing

New member
לא התכוונתי

ספר... כמו ספר. משהו שאפשר לשים בטאגליינס. מין מדריך לישראלי באי ביי בקשר לגלויות אני אעלה כמה דוגמאות בשעות הקרובות

Sanchez

Member
לכן כתבתי במפורש לשלוח מזומן בדואר רשום !!! אני יודע שזה פחות נוח לשמשלם (וגם לוקח יותר זמן), אך אני מכיר לא מעט סוחרים ישראלים שמקבלים אך ורק מזומן ויש להם FEEDBACK של מאות ואף אלפים !!!

Sanchez

Member
ישפאר כן ידברו איתו... במידה וישלם מזומן עבור התיקון. הם אמנם לא מכבדים אחריות מחו"ל (זכותם), אך כן מכבדים מזומנים !!! אני מדבר מנסיון.

broadaxe

New member
לגבי פיי-פאל

היתה לי איתם התכתבות ארוכה בנוגע לסליקה לחשבון עו"ש בארץ (לשלם מפה החוצה אין בעיה כמו שרובכם יודעים). שורה תחתונה- אין אפשרות בעתיד הקרוב מאחר ומבחינתם ישראל היא "איזור סיכון כלכלי" ועד שלא יתייצב אין על מה לדבר. יש אפשרות לשלוח ולקבל תשלום באמצעות Bid-pay (שירות של ווסטרן יוניון) שהוא שירות סליקת כרטיסי אשראי אונליין והמוכר מקבל לביתו המחאה בנקאית. עובד בשני הכיוונים.

Sanchez

Member
BIDPAY הוא כלי מצויין אך נדרש משא ומתן מיגע עם מנהל סניף הבנק שלך, על מנת להוריד עלויות הפקדת צ'קים לרמה של $3. חוץ מזה יש גם עלויות הפרשי שערים בהמרה, שהבנק נהנה מהן על גבנו.

DeathWing

New member
אריק/אבא של נעם

(אני לא יודע אם זה מנומס לפנות בשם או בניק, סליחה במקרה וזו חוצפה) אמרת שישנם אנשים אשר מתחננים לנצל את היתרה שיש להם באי ביי. אולי ניתן לקשר ביניהם לאנשים שרוצים לקנות באי ביי בלי לסבך את עצמם אם כל הבירוקרטיה? הם יכולים לתת את הקרדיט ואני (לדוגמא) יכול לשלם להם את הסכום בשקלים... מה דעתך?

DeathWing

New member
והגלויות...

גלויה זו היא תמונה של סנט-פטרסבורג, לימים סטלינגרד, לנינגרד והיום חזרה לסנט-פטרסבורג. הגלויה נשלחה למישהי בשם קטיה בתאריך 23.04.1910 כפי שניתן לראות בחלקה האחורי. גם הבול המקורי עדיין על הגלויה.

DeathWing

New member
גלויה נוספת -

כך נראתה מוסקבה בשנת 1910 +- בחלק האחורי של הגלויה לא כתוב כלום ואין בול אז אני לא אעלה אותו בנתיים. בכל-אופן, ישנם כ 150-200 גלויות מסוג זה. סרקתי את אלה שכרגע בבית, סבתי שומרת על הגלויות היותר יקרות (אמנים מתחילת 1900 וחתימותהם) לכל גלויה כמו זו שהעלתי אימי אומרת שניתן לבקש מאספן כ 50 דולר. מה דעתכם?

ובכן - הגלויות באמת יפות מאוד, וחלק

מהן בוודאי מעניינות לא רק אספני גלויות אלא גם אספני בולים - צריך לבדוק כל אחת מהן בנפרד. לגבי המחיר, אמך צודקת - אפשר לבקש 50 דולר. לבקש כן - לקבל לא. אני הייתי מוריד ציפיות לאמא שלך לגבי המחירים: מכירה סבלנית, אחת אחת, באי-ביי יכולה להביא, לדעתי, מחיר ממוצע של בין 3-5 דולר לאחת. בוודאי לא חמישים. היכנס לאי-ביי, עבור על postcards ותראה בעצמך את טווח המחירים. דרך אגב: האם יש באוסף רק גלויות מרוסיה, או גם מישראל? ואני מזכיר לך שאת כל השרשור הזה התחלנו מגליוטינה, ולא סיימנו איתה עדיין...

למעלה