עזרתכם בבקשה...

לאש"י ולכל מי שלא קרא עדיין:

אם אתם עוסקים בבולי אירלנד, אתם מוזמנים לקרוא מאמר שכתבתי לכתב עת אמריקאי, בנושא בולי רשיונות לכלבים שהונפקו באירלנד החל מסוף המאה התשע עשרה. מדובר בפריט מאוד מיוחד עם סיפור נחמד.
 

Athaclena

New member
שימוש ראשון לסורק החדש

אלה בולי אירלנד שיש לי, אז תוכלי לראות בעצמך. ולא היה לי כח להוציא אותם מהאלבום. הנה הם לפניך במלוא תפארתם:
 

rachelea

New member
PayPal - מהו?

זוהי מעין מסלקה בנקאית המתווכת בין חברת האשראי של הקונה לחשבונו של המוכר אצלה. המסלקה הזו חובקת עולם בשל המסחר הבינלאומי בפריטי אי-ביי ומתברר כי גם סוחרים אחרים משתמשים בשירותיה כגון: פרייסטמפס-קטלוג, פרנס אינטרנשיונל ועוד - כולם סוחרים ותיקים ומוכרים. היתרון לקונה, המשתמש בשירותי פייפאל, הוא: 1. פעם אחת מוסר הקונה את פרטיו ופרטי כרטיס האשראי שלו לפייפאל, שהיא כאמור מסלקה אמינה וגדולה מאוד. לאחר מכן, בעת העברת תשלום למוכר איביי או סוחר אחר, נותנים לפייפאל הוראה להעברת סכום כסף מבלי לחשוף שנית את פרטי כרטיס האשראי. בכך נחסם החשש משימוש לרעה בפרטי הכרטיס ע"י נוכל פונציאלי. 2. התשלום באמצעות פייפאל נוח למדי. אם זכית במכרז אי-ביי הינך יכול בקליק אחד להיכנס לפיי-פאל ולבצע התשלום. 3. פרט למחיר הפריט והוצאותיו, כפי שהופיעו המכרז (או לאחר בירור עם המוכר לגבי עלויות המשלוח) אין לקונה עלויות נוספות. הקונה אינו נדרש לשלם עמלה כלשהי (העמלה מועמסת על המוכר), אין חיוב בגין העברה לחו"ל (כבתשלום ע"י העברה בנקאית) וכו'. 4. בעת ביצוע ההעברה מקבל הקונה מספר לעיסקה שביצע. בנוסף, לאחר הביצוע, מתקבל דוא"ל מפיי-פאל המודיע לקונה על ביצוע ההעברה. 5. כל הודעה המבקשת פרטי כרטיס האשראי, חשיפת מספר הקוד הסודי או כל פרט אחר - אין להתייחס אליה וסביר שאינו בא מפיי-פאל. הם מזהירים חזור והזהר מכך. 6. החיסרון: לאחר העברת התשלום למוכר אין דרך חזרה. לא ניתן לבטל התשלום. מכאן, שאם העיסקה בוצעה עם נוכל, "אכלת אותה". עם זאת, סנקציות כנגד המוכר הרמאי יש באי-ביי המאפשר מתן חוות דעת שליליות למען הקונים האחרים. 7. מכאן שהאתר בטוח ומאובטח עד כמה שניתן לסמוך על אמצעי האבטחה הידועים כיום בעולם (ושאלה: האם טרם התחברת לחשבון הבנק של באמצעות האינטרנט)? מקווה שבכך הפגתי מעט את חשושתיך מהצטרפות לפיי-פאל ונתתי הסבר לגביו. ותודה, שוב, לאריק שהכנסני בשעתו לעולם וירטואלי/מציאותי של אי-ביי ופיי-פאל. בני, אני כבר רואה את החיוך על פניך למקרא תשובתי... (ולשואל אסביר שגם אני הבעתי בעבר חששות והתנגדות להשתתפות במכרזי אי-ביי. לאחר נסיונותי בחודשיים-שלושה האחרונים שיניתי דעתי והפכתי לאוהדת ההשתתפות בהם).
.
 
ואני רק מוסיף מילה אחת: זהירות!

זה ממכר.... תראו את רחל, אברהם אותי ועוד רבים וטובים: מאז שהתחלנו, אנחנו לא מצליחים להפסיק.
 

powo

New member
הכי חשוב

שכחת לציין רחל שאין צורך לשלוח מזומן או צ"ק שגם זאת הוצאה .
 

DeathWing

New member
תודה רבה!

לכולכם ובמיוחד לרחל! יש לי כמה דברים לקנות ואז גם לנסות למכור באי ביי. זה שהעניין ממכר כבר הבנתי, כיוון שעוד לא קניתי/מכרתי כלום אבל מצאתי את עצמי גולש שעות באתר ומחפש דברים מעניינים ומחשב את סכומי הקנייה ומכירה... תודה רבה!
 

powo

New member
סתם מתוך סקרנות

מה אתה מחפש לקנות ולמכור
 

בּני

New member
יודע צדיק...

או במקרה שלנו - יודעת
החיוך שלי רק גדל כשקראתי שחזית אותו... כמובן שמקום התשובה במאמרים. חסר רק הסבר מנקודת מבטו של המוכר, או שאולי זה לא מתאים לפורום שלנו? מה דעתכם?
 

DeathWing

New member
אני מחפש

כמו הרבה אחרים אני משער, מצלמה דיגיטלית. למכור את אוסף הגלויות (כ-300 400 גלויות משנת 1900 + - של אימי) אבל שמתי לב לבעיה. 95% מהמוכרים (של המצלמות לפחות) לא מוכנים לשלוח מחוץ לארה"ב. מה ניתן לעשות?
 
דווקא מצלמה דיגיטלית לא כדאי באיביי

המחירים הזולים הם של מצלמות מהדור הקודם. מצלמות חדישות (3 מגה פיקסל) עולות כמעט כמו בדיוטי פרי אצלנו. חפש מישהו שנוסע, תן לו כסף ושיביא לך. ועוד טיפ - בדוק את אתר www.zap.co.il - זה אתר שעושה השוואה בין כל החנויות הוירטואליות, משווה מחירים ומאפשר לך לקנות את המוצר במחיר הכי טוב. תתפלא איזה מחירים אפשר למצוא בלי מכרז באיביי. ולא הבנתי מה הקשר לאוסף הגלויות: כדי למכור גלויות באיביי לא צריך מצלמה, צריך סורק.
 

DeathWing

New member
:)

לאחר כחודש חיפושים בזאפ ובכל אתרי הקניות הפומביות, לא מצאתי עדיין מחירים זולים יותר מאשר באי ביי (דוגמא טובה היא מצלמה של canon ixus 400) בישראל מכירה בין 2200 - 3000 + -. באי ביי מצאתי ב 400 דולר באריזה מקורית... אין קשר בין המצלמה לגלויות. מצלמה בשבילי, הגלויות של אמא :)
 
אם כך , המשך לחפש.

תמיד בסוף יש מישהו שמוכן לשלוח לחו"ל. אגב, אתה יכול גם לשלוח למוכר מייל, ולשאול אם באופן יוצא מהכלל יסכים בכל זאת לשלוח לישראל, כמובן במחיר עלות המשלוח. בכל הפעמים שניסיתי, הם היו נחמדים והסכימו.
 

powo

New member
אריק תודה מאישתי

אישתי אהבה את הרעיון .ושולחת לך ד"ש
 

Sanchez

Member
בוא ותראה שהחישוב שלך לא נכון ! אתה אומר שמצאת את המצלמה ב $400 ובארץ הכי זול ראית ב 2200 ש"ח. $400 יוצא כ-1760 ש"ח. משלוח יעלה לך לפחות עוד $30 (מינימום של המינימום)- עוד כ-132 ש"ח. כשתקבל את המצלמה לארץ תתבקש לשלם מע"מ גם על עלות המצלמה וגם על המשלוח ! זה יוסיף לך לחשבון עוד כ-340 ש"ח. בוא נסכם עכשיו את המספרים...1760+132+340=2232 ש"ח !!! שים לב איך הגעת למחיר ההכי נמוך שראית בארץ. תבין, אני לא משכנע אותך לא לקנות ב EBAY, אני עצמי קונה/מוכר שם לא מעט (יש לי כ 200 FEEDBACK). רק שלא כל מוצר שווה לקנות שם !!! אחד הדברים הפחות מומלצים לקנייה שם זה מצלמות ! בהצלחה !!!
 

Sanchez

Member
שכחתי להוסיף עוד משהו לא רק שהוכחתי לך שהמחיר זהה, שכחתי גם לציין שאם תקנה שם, לא תהיה לך אחריות. אני עצמי מוכן לפעמים לוותר על אחריות (כשאני קונה בחו"ל), אך רק אם יש הפרש מחירים גדול.
 

rachelea

New member
בהחלט מסכימה עמך

והרי יש בינינו גם מוכרים (אם כי מעטים). מעניין ההיבט מעברו השני של המיתרס, מצידו של המוכר. באיזה בעיות נתקל ומה יתרון דרך קבלת תשלום בפיי-פאל לעומת אמצעי תשלום אחרים שמקבל המוכר.
 
למעלה