עזרכתכם :)

Khepera

New member
עזרכתכם :)

נתקלתי במשפט שלצערי הרב אני לא מצליח להבין אפילו על מה הכותב חשב לעזעזל כשהוא כתב אותו בצורה הזו The role of cognitions and emotions in the music-approach-avoidance behavior relationship מדובר במאמר שעוסק בהשפעה של מוסיקה על חווית הקנייה של אנשים

ללילילל

New member
ניסיון...

תפקיד המחשבות/הקוגניציות והרגשות/האמוציות בקשר בין מוסיקה, התקרבות והמנעות. לא ממליצה על הניסוח הזה מבחינה אסתטית, אבל אולי זה ייתן לך כיוון לגבי המשמעות? אפשרות נוספת - האם ייתכן שהכוונה להתנהגות של התקרבות או המנעות ביחס למוסיקה? כלומר מה גורם לנו להתעניין או להתרחק ממוסיקה מסוימת?

Khepera

New member
לא ברור

אני חושב שהחלק האחרון של המשפט מתייחס להשפעה של המוזיקה - האם היא גורמת להם להתקרב או להדחות - בעיקרון, המאמר דן בהשפעה של המוזיקה על חווית הקניות של הקונים

Rivendell

New member
נסיון נוסף

המקפים במקור? אם כן, נדמה לי שאולי המשמעות היא אחרת.. *The role of cognitions and emotions in the *music-approach-avoidance behavior relationship אם יש מושג כזה - "בגישת ההמנעות במוזיקה", אז אולי המשמעות היא אחרת. קצת קשה לתרגם את זה בלי להכיר מושגים רלוונטיים. כלומר, אולי מדובר בקשר ההתנהגותי בין קוגניציה ורגשות לגישה הזו.

Khepera

New member
-

המקפים במקור, אבל לא לכל האורך - אם המשפט היה The role of cgnitions and emotions in the "music-approach-avoidance" behavior relationship מישהו מזהה בצורה הזו משמעות כלשהי? אגב - אני היחיד שמרגיש כאילו מישהו התעלם פשוט מכל כלל תחבירי כאן ופשוט זרק מונחים בלי שיהיה אפשר להבין מה מתחבר למה?

ססילי

New member
עוד נסיון, מאד לא בטוח:

יש במשפט 2 חלקים ברורים יחסית: 1. מדובר פה על ההשפענ של קוגניציות ורגשות על "משהו" 2. המושגים המקושרים במקפים, "music-approach-avoidance" מתארים "גורם" אחד. מה בדיוק הם מתארים יחד, אני לא משוכנעת (המנעות מגישה מוסיקלית? גישה מוסיקלתי להמנעות?) אבל החלק המבלבל ביותר במשפט בעיניי, הוא "ה relationship". יחסים בין מה למה? אולי (לפי ההקשר) ברור בין מה למה היחסים, ואולי, עם השליטה המוגבלת שלי באנגלית אני לא מכירה משמעות של relationship שאינה בין גורם למשנהו, אבל אם אין זה כך, הייתי מחפשת את שני הגורמים במשפט. אם כך, אולי - היחסים בין music-approach-avoidance" להתנהגות? כלומר, השפעת הרגשות והקוגניציות על היחסים בין music-approach-avoidance" להתנהגות?

Khepera

New member
יש התקדמות - אלעד, תוכל לסייע?

אני חושב שעלית על משהו נכון - אולי תפקידם של הרגשות והתפיסה ביחסי הקרבה-דחייה המושפעים ממוזיקה - משהו כזה? אגב, לפי דעתי approach כאן הוא לא "גישה" , אלא " התקרבות" - מה את חושבת?

Eldad S

New member
בהנחה ש"אלעד" זה אני, אלדד :)

אז גם אני משתדל לחוות את דעתי בסוגיה: ראשית, אתה מניח ש"approach" זו התקרבות (מה שלא מוכר לי כל כך באנגלית, אני יותר מכיר את זה כגישה [שיכולה להיות או חיובית או שלילית, נגיד] - אבל אולי אתה צודק, וכאן משמעה של זו "התקרבות"); בהתבסס על הנ"ל, אנסה לתרגם את המשפט כך: תפקידם של קונגניציות ורגשות בהתנהגות של הימנעות מהתקרבות למוסיקה... לא, לא נראה לי, כי קיים כאן האלמנט relationship, כלומר, היחס בין... אם כך, התרגום שאני מציע הוא כדלקמן: תפקידם אל קונגניציות ורגשות ביחסים בין שני סוגי התנהגות: "התקרבות למוסיקה" לעומת "התרחקות ממוסיקה".

Eldad S

New member
ניסיון נוסף:

בהנחה שמה שכתבתי לעיל ביחס ל-approach הוא אכן נכון, ומדובר בגישה (כלשהי), אז אפשר לתרגם זאת כך: תפקידם של קוגניציות ורגשות בקשר/ביחס בין "נקיטת גישה [כלשהי] כלפי מוסיקה" לבין "הימנעות [מוחלטת] ממוסיקה". ויתרתי כאן על המלה "התנהגות", כי היא אינה נדרשת (המשפט ברור דיו גם בלעדיה).

Khepera

New member
מצטער, אלדד :)

מתור האוטוריטה המקצועית כאן, הניסוח של המשפט הזה (באנגלית) הוא נכון תחבירית? אני פשוט לא מבין למה לקרוא למאמר בשם כזה סתום ולא מובן. (שאלתי גם חבר אמריקאי, והוא אמר שהוא לא מבין בכלל מה מתייחס למה משפט הזה). התרגום שהצעת נראה לי הגיוני - אבל כאן נכנס הקטע של ההקשר - הרעיון הוא ההשפעה של מוזיקה על חווית הקנייה של צרכנים. חסר לי כאן משהו.

Eldad S

New member
אחד המשפטים בהודעתי

(המקורית - אציין) היה שהניסוח של המשפט המקורי באנגלית היה צולע... במחשבה שנייה, מחקתי אותו, כי לא הצלחתי לשים את האצבע בדיוק על מה היה צולע שם. אני מסכים, עם זאת, שהניסוח מאוד מגושם, וניתן היה לפשטו (בעצם - צריך היה לפשטו
). קשה היה לי לקשר בין חווית הקנייה לבין ההשפעה של מוזיקה - אבל לא הצצתי במאמר ולא באבסטרקט שלו, התבססתי רק על השורה שציטטת בהודעתך.

טרודי

New member
approach-avoidance

הוא, כנראה, מונח מקובל בפסיכולוגיה. הוא מדבר על סוג של קונפליקט, שבו יש אלמנט של דחיה ואלמנט של משיכה (לדוגמא: מצאת בגד מאוד יפה, אבל גם מאוד יקר). זאת לעומת קונפליקט של משיכה-משיכה (למשל: לבחור בין שתי מנות מפתות במסעדה) או דחיה-דחיה (למשל: ללכת לרופא שיניים או לסבול מכאבים). אני לגמרי לא בטוחה מה התרגום המקובל למונח הזה. איך בדיוק המוזיקה מתחברת כאן (ועוד עם מקף) לא לגמרי ברור. אבל כנראה שמדובר על זה שבכוחה של המוזיקה למשוך את הקונים לחנות או לדחות אותם. ואולי פשוט לתרגם את זה באופן קריפטי כמו המקור, "משיכה-דחיה-מוזיקלית".

Khepera

New member
אחלה

טרודי תודה רבה, זה מערך מסביר לי איך לפתור את זה ומתחבר לי למאמר כשאני אמצא תרגום נאות אני ארשום אותו לקבל את חוות דעתכם :) תודה רבה לכולם.

unordained

New member
התקרבות-הימנעות

במקום אחד התקרבות הימנעות ומבקום אחר להתקרב ולהתרחק (בפורמט PDF). טיפ למחפשים: מה שעשיתי זה להכניס לגוגל את המחרוזת approach-avoidance ולבקש דפים מישראל בלבד. בתגובה קיבלתי הרבה דפים באנגלית שהדומיין שלהם ישראלי, אך כצפוי גם מעט דפים בעברית. שם ערכתי חיפוש בתוך הדפים עצמם על המושגים הנ"ל ומצאתי אותם, שוב כצפוי, בסוגריים, ולפניהם התרגום העברי. ממש מילון! אגב, בדקתי רק שניים מתוך 30 הדפים הראשונים, אפשר להמשיך לדפדף הלאה, אולי תהיינה עוד תשובות.

Eldad S

New member
יופי של טיפ ../images/Emo70.gif

איך הגבלת לדומיין מישראל? חיפוש il יחד עם המחרוזת approach-avoidance?

unordained

New member
ובכן

כשאתה מחפש בגוגל ישראל www.google.co.il , ממש בדף עצמו, ניתנת לך האפשרות לסמן "דפים מ- ישראל". זה הכול. אגב, זה עובד מצוין בדיוק עם סוג כזה של אינפורמציה, מידע מקצועי, ובדיוק בגלל הנטייה להוסיף את זה בסוגריים בדפים עבריים. ההסתברות שתקבל דפים רלוונטיים עבור שאילתה המכילה הן avoidance הן approach היא מאוד גבוהה, כי המופע של שניהם יחד די "שמור" לדפים העוסקים בפסיכולוגיה.

האיטרת

New member
עוד טיפ לחיפוש - לא בגוגל ישראל אלא

בגוגל בעברית - http://www.google.com/intl/iw - מקלידים את המילה או המונח באנגלית ומסמנים "חפש דפים ב-עברית" במקום "חפש ברשת". שבת שלום לכולם

למעלה