עזרו לי לבחור מכונית

dookieee

New member
עזרו לי לבחור מכונית

שלום, יש לי התלבטות גדולה מאוד לגביי איזה רכב לקנות. התקציב שלי הוא כ-130,000 ש"ח ואני מתכוון לקנות מכונית מנהלים. הדברים החשובים שאני מחפש במכונית הם: 1. שמירה על ערך השוק - אני קונה מכונית לשנתיים שלוש מקסימום ולכן אני רוצה רכב שאני אוכל למכור ביד שניה במהירות האפשרית וגם שערכו לא יפול במהירות, בגלל זה אני דוחה את האפשרות למכונית אמריקאית. 2. בטיחות - הרכב מיועד להיות מכונית למשפחה. 3. אמינות - רכב שלא יראה מוסך 4. עיצוב חיצוני יפה 5. עיצוב פנימי נעים ונוח - רצוי עם כמה שיותר "גאג´טים"
6. הנאה בנהיגה צמצמתי לעצמי את האפשרויות העומדות בפני: 1. פולסבווגן פסאט 2.0 2. מאזדה 626 3. פג´ו 406 4. טויוטה אוונסיס אני אשמח אם תגיבו ותייעצו לי איזה מכונית לרכוש. (לא חובה רק מרשימת המכונית הנ"ל)

© DrorZi

New member
למה לצמצם, בוא נרחיב ../images/Emo13.gif

אני מעיף מהרשימה שלך את ה 406 ובאותה נשימה את הפאסט (ישנה מידי, לא "חדשה" מספיק ויש הרבה יותר טובות ממנה בשוק היום) אם הכללת את האונסיס אפשר להעיף את ה 626 היא עדיפה עליה בכל בחינה. א-ב-ל עכשיו באה ההרחבה: מונדאו (נגיד במקום הפאסט) ו C5 במקום ה 406. מכיוון שאמרת עד שלוש שנים אף אחת מהמכוניות לא תעשה לך בעיות אמינות. לגבי בטיחות, לא יודע מה הציון של האוונסיס (אם כי למיטב ידיעתי היום טויוטה די מובים בבטיחות היפניות) אבל ה C5 והמונדאו בטוחות מאוד. לגבי שמירת ערך אני חושב שפה לא תהיה לטויוטה מתחרות א-ב-ל זה לא יהיה בערכים כאלה גבוהים ואני חושב שהפרש של 5% לטווח של שנתיים זה לא נורא, בטח בהתחשב בתמורה. האונסיס תעשה את כל מה שתרצה אבל אני קורא לה פריגידר, כי היא שם בשביל להגיע מA ל B ולא יותר. המונדאו מהנה לנהיגה, מנגד אין תחרות לנוחות שה C5 מספקת (ויש לה הכי הרבה חידושים) עשה נסיעת מבחן על 3 המכוניות שהוזכרו כאן, הן באמת המובילות בקטגוריה שאתה מחפש.
דרור זי, היה בוחר ב C5.

dookieee

New member
דווקא C5?

אני יודע של-C5 יש הכי הרבה טכנולוגיה וחידושים אבל באמת לקנות מכונית מסיטרואן?? (ועוד מלובינסקי??) המחשבה של לקנות סיטרואן (מכונית לכל החיים
) מרתיעה אותי. בקשר למונדיאו אני חושב שאם כבר קונים מכונית אמריקאית אז רק שברולט, ואם שברולט אז אלרו, אבל עדיין אני לא חושב שאני מעוניין במכונית אמריקאית.(בגלל השוק) קיום אני נוסע ב323 אפורה ומשעממת ותמיד אמרו לי שכשאני יעבור לאירופאיות אני ארגיש הבדל עצום. הייתי רוצה שתרחיב בבקשה למה לא כדאי לי לקנות פסאט או 406 משום שהן היו עד עכשיו המועמדות הבכירות שלי.

© DrorZi

New member
כן ../images/Emo13.gif

פורד זה לא רק אמריקאיות, הפורד מונדאו המדוברת הינה אירופאית 100% פאסט היתה מובילת הקטגוריה לפני 3 שנים אבל מאז התבגרו שאר היצרנים והוציאו דגמים חדשים לגמרי (בניגוד לפאסט שהוציאה עדכון) ומה שקרה זה שהם פשוט הצליחו לעקוף את הפאסט מבחינת איכות, גימור, איכות נהיגה. הפאסט אינה נוחה לנהיגה כמו ה C5 ואינה מהנה לנהיגה כמו המונדאו. הדבר היחיד שיש לזכותה זה רמת גימור גבוהה (אבל שוב לא בלי מתחרים) ומוניטין שוק (לא מוצדק עד כדי רמת סגידה לדעתי כמו שיש היום) לגבי 406 כמעט אותו דבר כמו הפאסט רק שפה השיקול הוא שה C5 מאותו אבאמא (וגם אותו לובינסקי ...
) והיא יותר מתקדמת וחדשה. אין סיבה לחשוש מה C5 לגבי אמינות ואני מניח שגם למכור אותה יהיה קל היום. סיטרואן זה כבר מזמן לא BX (וגם היא לא היתה רעה כמו שעשו ממנה
, זה היה יותר באשמת היבואן). עדין חושב VW
דרור זי, מחכה לשי שיצעק "רק מונדאו"

rtwingo

New member
אגב,נתון מענין לגבי סגמנט ה"מנהלים"

(או יותר נכון משפחתיות בגודל מלא). זה אולי לא ממש קשור לת´רד הנוכחי, אבל זה נחמד לדעת (לי לפחות): מובילת הקטגוריה בארופה היא הפאסאט של פולקסוואגן (עם כ14% מסך המכירות), ובמקום השני הלגונה החדשה (כ13% כמדומני), השג מרשים מאוד בהתחשב שהיא הוצגה באותו הזמן בערך כמו הC5 והמונדיאו ועולה אותו הדבר.

© DrorZi

New member
אני חושב שאלו משקעים

מאיזה תקופה לאיזה תקופה מדובר
אל תשכח שהפאסאט נמצאת כבר הרבה זמן בשוק ולוקח זמן למתחרות להוכיח שהן יותר טובות, אני מאמין שתוך חצי שנה הלגונה (או מתחרה אחרת) מעיפה משם את הפאסאט (ד"א למה אין את הדירוג שלהם בהודעה שלך
)
דרור זי, VW73

rtwingo

New member
מדובר בחצי שנה לכל היותר.

לדעתי משהו כמו 4 חודשים לקחו ללגונה-2 (שבשהותי בארופה ראיתי ממנה יותר מכל רכב אחר בסגמנט) להגיע למקום שני, ומי יודע, אולי גם מקום ראשון בקרוב...

red cars

New member
אני דווקא ראיתי המון לנצ´יה ליברה

הדגם החדש שלהם ונראה חמוד וגם די יוקרתי מבפנים .

itzik93

New member
אני לא חושב שכדאי ללכת על ה C5

ישבן אנמי, קווים אנמיים, אכזבה. ה C5 אומנם מציעה נוחות מצויינת, מרווח פנים מעולה וטכנולוגיה מתקדמת - אך השירות של היבואן נורא וסחירות הרכב נמצאת בסימן שאלה גדול. האונסיס, לדעתי, אינה "פריג´ידר" כמו שדרור ציין (דרור, זה נשמע/נראה כאילו אמרת זאת בגלל מוצאה של המכונית ולא מה שהיא באמת) ומהווה בחירה מצויינת לא פחות - גם מבחינת יופי. לדעתי, הבחירה צריכה להתמקד במונדיאו ובאוונסיס - בגלל האיכות הטובה, השירות יותר טוב, המוניטין יותר טוב, התיבות האוטומטיות הרבה יותר טובות ומתקשרות מזו שקיימת ב C5 ולדעתי גם הסחירות אמורה להיות טובה יותר משל ה-C5 - לדעתי, גם האמינות צפויה להיות טובה יותר - אם כי דבר זה משתנה ולא ניתן לקבוע בוודאות (נכון לעכשיו) מי יותר אמינה. מתמודדת נוספת, לא פחות נוחה, לא פחות בטוחה ולא פחות מהנה היא ה B4 - אם לוקחים בחשבון רמת פאר גבוה כמו זו שבאירופאיות, לפי מגאזינים למיניהם (לא נזכיר את שמם
) היא נופלת מבחינת פאר ביחס לאירופאיות אך עדיין מציעה חומרים טובים, איכות הרכבה מצויינת והנדסת אנוש מעולה. כמובן שעל טעם וריח אין מה להתווכח ולכן עדיף לבצע נסיעת מבחן על כל רכב ע"מ להיות בטוחים עם מה עומדים לבלות את השנתיים-שלוש הקרובות. בהצלחה איציק

שי ©

New member
מסכים עם איציק

למעט שני נושאים קטנים: גם אם ל-C5 יהיה ביקוש, עדיין סביר להניח שלוי יצחק יגרום לערכה לרדת באופן חזק יותר מאשר של האחרות. לגבי נוחות ה-C5, נא לקרוא את סיכום נסיעת המבחן שערכתי בה (בדף המאמרים). הלגונה פחות טובה מהמונדיאו, לפחות לפי עיתונות זרה וגם היא עתידה לסבול מירידת ערך חזקה. איני יודע אם ומתי תגיע, אבל הניסאן פרימרה החדשה אמורה להיות מכונית מעולה. למישהו יש פרטים לגבי הגעתה? שי

© DrorZi

New member
אז כולנו מסכימים ש:

מהרשימה שהבחור הציב אפשר להשאיר רק את האוונסיס (איפה עדי שיגיד עליה איזה מילה טובה
, הא הוא במילואים בעצם...) ויש לשקול את המונדאו, אולי לחכות ללגונה, ויש גם מישהו (מעניין מי
) שהיה מעדיף את ה C5
דרור זי, יאללה מכות.

dookieee

New member
תודה חברים

אני יעשה עוד כמה סריקות ועוד נסיעות מבחן ברכבים שהמלצתם בתקווה שאמצא את רכב החלומות שלי
בכל מקרה כאני אחליט אני יודיע לכם. dookieee

itzik93

New member
דרך אגב... (לגבי הלגונה)

בלגונה החדשה אמורה להגיע מערכת הבלמים החדשה של רנו, לא ? איציק

itzik93

New member
רק לבלימת חירום ?

לפי מה שקראתי, מדובר על מערכת יותר "רצינית" וחזקה (גם בבלימות רגילות) עם בלאי נמוך בהרבה מהמקובל במערכות בלימה "רגילות" - שלא לדבר על יתרון נוסף בבלימת חירום (כמו שהזכרת) איציק

B.M.F

New member
אני לא מסכים ב-כ-ל-ל.

מונדאו היא היחידה שמתבלטת משכמה ומעלה מבין כל הרשימה הזו. האוונסיס משעממת מאין כמוה. את זה גם CAR אומר וגם אתם תגידו אחרי ביקור קצר בה. דיעה.

למעלה