עזרה

עזרה

עד כמה חשוב שהאצבעות לא יגעו במיתרים שלא פורטים עליהם באקורד? כלומר, יש לי בעיה מאוד קשה עם G . אני פשוט לא מצליחה לעשות אותו כמו שצריך. אם אני לוחצת טוב על מיתר 1 ,האצבעות האחרות נוגעות במיתרים שלידם ככה שהצליל שלהם נשמע לא טוב. אלו מיתרים שלמעשה אני לא אמורה לפרוט עליהם (מיתרים 4 ו 5 )ולכן אני תוהה עד כמה זה חשוב שלא יגעו בהם האצבעות הלוחצות. (הרי בפריטה של G אני פורטת רק על מיתרים 6 ,1,2,3 נניח) אני מקווה שהשאלה שלי מובנת, אני ממש ממש מתוסכלתתתתת כבר מהאקורד המסריח הזה!!!

yotamn9

New member
אימון

אין דרך אחרת. עם הזמן הנגינה תשתפר ויגיעו תוצאות.

ממה שאני מבין את מתחילה

גם אני מתחיל, אני מנגן כמה שבועות. גם לי בהתחלה (בשבוע הראשון) היו בעיות עם האקורד G ובכלל, עם רוב האקורדים שלמדתי. כמובן שחשוב מאד כשאת פורטת אקורד מסויים שהאצבעות שלוחצות על המיתרים ילחצו רק איפה שהן אמורות ללחוץ בהתאם לאקורד בזמן ששאר האצבעות האחרות אינן נוגעות בשום מיתר אחר. מה שאני יכול לומר הוא להתאמן, להתאמן ולהתאמן, זאת הדרך היחידה אם את רוצה לנגן טוב. אצלי הבעיה הזאת ובעיות בסגנון נעלמו אחרי שהתאמנתי מספר שבועות, מקווה שגם אצלך הן יעלמו...

הי,

אני מתחילה אבל אני מנגנת כבר חודשיים בערך. הבעיה שרק עכשיו התחלתי עם פריטות (עד אז הייתי מנגנת בפריטה חופשית) ולכן פתאום אני שמה לב לכל מיני פאקים שלא שמתי לב אליהם קודם. על G אני עובדת כבר כמה ימים ואני מצליחה לעשות אותו רק בתנוחה מאוד ספציפית של האצבעות... ככה שאם אני עוברת מהר בין האקורדים,אני לא תמיד עושה ב-ד-י-ו-ק את התנוחה הזאת וזה מה שגורם לבעיה,מבין?

Caraya

New member
כמה דברים

קודם כל, נהוג למספר את המיתרים מלמעלה למטה. מי גבוה- מיתר ראשון. מי נמוך- מיתר שישי. עכשיו, זה שלא לוחצים על המיתר זה לא הופך אותו לפחות חשוב! גם כשהוא פתוח הוא עדיין מפיק צליל והוא עדיין קשור לאקורד, והאקורד יישמע חסר או שונה בלעדיו. למשל, באקורד E התווים הם מי-סול#-סי. כשמנגנים E בפוזיציה ראשונה (=בלי חסימה), אז מיתר 6 פתוח. מיתר 6 פתוח הוא מי, וזה שורש האקורד! התו הכי חשוב! אם ננגן את האקורד בלי מיתר 6 אז קיבלנו אקורד אחר- היפוך שני של E. בהתחלה, הוא יישמע די דומה, אבל ככל שתצברי נסיון תשימי לב לניואנסים האלה. בקשר לאקורד הספציפי שהבאת, G, אפשר לנגן אותו בלי מיתרים 3 ו-4 והוא עדיין יהיה G, אבל הוא יישמע חסר. שוב, כרגע אולי זה לא מפריע לך, ורוב האנשים שישמעו אותך מנגנת לא ישימו לב, אבל עם הזמן את תוכלי לשמוע את ההבדל גם. בגלל זה צריך להתאמן... יש לי רעיון למה אולי קשה לך לעשות את האקורד, כי לי הייתה אותה בעייה: איזו אצבע את שמה על כל מיתר? האצבוע הנכון הוא: מיתר 1: אצבע 4 מיתר 2: פתוח מיתר 3: פתוח מיתר 4: פתוח מיתר 5: אצבע 2 מיתר 6: אצבע 3 (אם לא השתמשת במספור אצבעות אף פעם, אז: 1= אצבע מורה, 2= אמה, 3= קמיצה, 4=זרת)

הי

קודם כל תודה, אבל אני יודעת את המיספור של האצבעות והמיתרים:) (בהודעה הראשונה ציינתי אותם גם) אני גם מבצעת איצבוע נכון , זאת לא הבעיה... הבעיה היא שזה יוצא טוב רק בתנוחה מאוודדד ספציפית של האצבעות וזה קשה לי לבצע את זה אם אני עוברת במהירות...

Amiram_e

New member
אצבוע לאקורד G

הי רציתי להגיד לך שלא חובה לנגן את האקורד עם האמה על מיתר 5 והזרת על מיתר 1. אפשר בהחלט לנגן עם האצבע במקום האמה. סיפרתי לך שהזרת שלי נישברה ועכשיו היא לא מתקפלת, זו הדרך היחידה שני מצליח. כאשר סיפרתי את זה למרה שלי (יהודה שרייר) להפתעתי הוא אמר שככה הוא מנגן את אקורד G. כמובן ששווה להמשיך להתאמן על האצבוע שאמרת כי זה מחזק את הגמישות של האצבעות. תמשיכי ואל תתייאשי. כמו שאמרתי לך בעבר, את מצפה לתוצאות מהירות. תעבדי קשה. שום דבר לא בא ביום ולא ביומיים. אל תתפסי באובססיה לנקודה אחת, תמשיכי להתאמן על מכלול של דברים וזה יבוא. תאמיני לי שאני מועד להתייאש יותר ממך. אני עם זרת שבורה שלא מתקפלת. אני חייב כל יום לקפל אותה בכוח ולהחזיק עם כאב עד שתתגמש. יקח איזה שנה של פיזיותרפיה עד שתחזור למצבה הקודם.

הי אמירם

מצטערת על הזרת:( לא ידעתי שזה עד כדי כך חמור...אני מציעה להתיעץ עם הרופא כדי שלא תגרום לה חלילה נזק באימון... אגב, גם המורה שלי הראתה לי איצבוע נוסף שהיא משתמשת בו אבל בנוסף לזה שאני חסרת סבלנות אני גם חתיכת עקשנית .אז ישבתי במצטבר כמה שעות טובות על האקורד G ועל המעברים אליו וממנו רק כדי לעשות את זה "כמו שהספר אומר" ורק כי " אני אצליח לעשות את זה כמו כולם"... זה מתסכל ברמות ... חכה שאני אגיע לבארה. גם על זה אני עוד צריכה לשבת חזק... ואני ממשיכה להתאמן על שאר הדברים ,פשוט האקורד הזה מעצבן אותי אז אני חוזרת אליו שוב ושוב כדי לנצח אותו איכשהוא...בינתיים התוצאות לא משהו...

Caraya

New member
יהודה שרייר המורה שלך?

וואו... אפשר לשאול כמה הוא לוקח?

Mr MAG

New member
זה עניין של טכניקה נטו

טכניקה מסתכמת לאו דווקא במהירות. טכניקה היא בכלליות היכולת הפיזית לנגן, ובמקרה שלך היא צריכה פיתוח. מה שחסר לך הוא שליטה באצבעות, וגמישות. יש תרגילים, אמנם מעט משעממים אך מאוד מועילים שיכולים לזרז את תהליך הלמידה ולעזור לך למתוח את האצבעות וללמוד לכופף אותן כך שתקבלי את התוצאה הרצויה, שהיא לחיצה אך ורק על המיתרים שאת מעוניינת בהם. גם ללא התרגילים, אם תקפידי לתקן את עצמך כל פעם שתשימי לב שאת עושה "טעות" ותשתדלי לעבוד על לנגן את האקורד נכון, המצב ישתפר, פשוט לאט יותר. תחפשי את האצבוע שנוח לך, את הזווית והתנוחה שנוחה לך, גם מבחינת נגינה של האקורד הספציפי וגם מבחינת מעבר אל, ומ האקורד, תעבדי על מה שאת מנסה לנגן עם הקפדה ותשומת לב לבעיה הזו של נגיעה במיתרים אחרים, ותתאזרי בהמון סבלנות בעיקר.

The Walrus

New member
ואזהרה קטנה

אל תתרגלי לעשות את האקורד בדרך לא נכונה, כי אחרי זה הרבה יותר קשה לתקן את זה. עדיף ללמוד כמו שצריך בהתחלה, למרות שזה מתסכל קצת.

השאלה מה זה

מה זה איצבוע לא נכון... למשל אמירם ויהודה והמורה שלי מצבעים את G באיצבוע שונה. ובכל זאת אותו צליל מופק... השאלה אם זו טעות...

Caraya

New member
זו טעות.

יש איצבוע אחד שהוא נכון, כי משיקולים של אנרגיה ושל מהירות הוא הכי יעיל.

The Walrus

New member
יש איצבועים שמאוד מקשים בהמשך

לדוגמה יש לי חבר שלא מנגן, לימדתי אותו משהו קטן בגיטרה שלי, קטע איטי יחסית, אך הוא מתעקש לנגן את כולם עם אצבע אחת שרצה על הצוואר (לא אקורדים, זה ליין רגיל). מופק אותו צליל, וזה אפשרי כי הקטע איטי, אבל בשירים אחרים שבהם נדרשת נגינה מהירה יותר, האם אפשר לנגן את כולם עם אותה האצבע?? על אותו עיקרון...

ספר לי על זה...

אני כרגע מתמקדת ב-G וחבריו ולאט לאט אני אעבור הלאה... גם ככה האצבעות כבר כואבות לי... בכל אופן, איזה תרגילי אצבעות אני יכולה לעשות כדי להגמיש אותן קצת?

Danny0

New member
תראי...

אני מסכים עם Mr. MAG (מוטי).... תמצאי את האצבוע המתאים לך, שהכי נוח לך ותתאמני עליו מלא...! בלי להתאמן לא יצא כלום. אקורד G הוא אקורד די בעייתי למתחילים. רק בגלל זה את צריכה לעשות אותו מלא- גם כשזה מעצבן. תנסי לנגן מלא אקורדים אחרים שאת יודעת טוב ואז תעברי מהר ל- G. דברים כאלה יעזרו לך בעקרון. בהצלחה!

צולעע

New member
שמעי מה תעשי..תלמדי כמה אקורדים

ותמצאי שיר שיש שם את כל האקורדים וככה תתאמני על זה..אפילו אם לא יוצא לך משהו לאט לאט זה ישתפר.. ככה אני למדתי את רוב האקורדים

למעלה