עזרה

מיכל264

New member
עזרה

אני רואה שהמצב הולך ומתדרדר אז אני מחפשת עזרה מכל כיוון אפשרי מקווה שתעזרו- הבת שלי בת 15,בשנים הקודמות הייתה תלמידה בינונית עם ממוצא של 70+-וכיום תלמידה מצויינת עם ממוצא של 96 אני מתחילה לגלות אצלה דברים שלא נראלי מתאימים לגילה. גיליתי אצלה קונדום בחדר וכששאלתי מה זה עושה אצלה והאם היא מקיימת יחסים ענתה לי שלא זה סתם אצלה וקיבלה מחברות בצחוק.אוקי לפני כמה חודשים התחלתי לעשות אצלה סדר בחדר וגילתי להפתעתי סיגריות וכלמיני חומרים אחרים (גראס ואבקות למינהם)ישבנו ודיברנו על זה אבל היא אמרה שזה לא שלה ושהיא רק שומרת את זה למישהו אחר ישר אמרתי לה שתוציא את זה ולא תשמור כאלה דברים לאחרים. אני לא יודעת אם להאמין זה נשמע לי ממש חריג וגם בכמות די גדולה וכמו שאני מכירה את הבת שלי בעבר היה לנו סיפור עם סיגריות ואלכוהול וחשבתי שזה נגמר .וכרגע אני לא יודעת מה לעשות ...האם יש עצה למישהו?

לב אם

New member
גיל 15 זה גיל מאד רגיש ומסוכן

צעיר מדי כדי להקלע למקומות לא רצויים, כפי שהדברים שאת מוצאת בחדרה עלולים להעיד, צעיר מספיק כדי לצאת מזה, אם את תופסת את הדברים בזמן חשוב להיעזר באיש מקצוע בדחיפות על מנת לחשוב ביחד איך לנהל מולה את הדברים, כדי להתחיל לטפל אם צריך (ונראה שצריך) בלי לשבור את האמון, במקרה שאולי היא אומרת אמת. בתור עצה מאד שטחית - נהלי אתה שיחה גלויה, שתגידי שקשה לך כאמא למצוא דברים כאלו אצלה בלי להיות מודאגת, ואת צריכה שיתוף יותר גדול שלה במה שקורה לה. אבל אני בעצמי חוששת מהעצה שלי, מכיוון שאם היא כבר מכורה ומסתירה זאת ממך היא עלולה להכחיש למרות שזה קורה. נסי להתקשר לאחד ממוקדי הסיוע כמו ער"ן או אתר סה"ר (בטגליינס של הפורום שלי )

מיכל264

New member
אני לא חושבת ש..

היא מכורה כי אם היא הייתה מכורה אז הייתי רואה זאת גם בלימודים ובבית למרות זאת יש דברים מוזרים כמו יציאות בליליות שישי עד 5 לפנות בוקר אני ניהלתי איתה שיחה היא אומרת לי שהיא לא קשורה לזה אבל בכל זאת היום ראיתי גם מחטים למינהם בתיק שלה וגם על זה אני חושבת שצריך לעשות שיחה רצינית.

לב אם

New member
גם אם זה נכון

שהיא בכלל לא משתמשת , אבל היא הסתבכה בעזרה למישהו שמשתמש ושמירת סמים עבורו, זה כבר חמור מאד ודורש עזרה דחופה שלך. ואם היא משתמשת, אז מדובר במצב חמור - כי מחטים, את יודעת, זה כבר לא חשיש שאפשר להפסיק. דחוף דחוף לפנות לגורם מתאים שעוסק בסיוע לנערים ונערות במצב הזה.

לב אם

New member
והדבר שהכי פחות מפחיד זה היציאה

ביום שישי עד 5 - מכל מה שסיפרת , זה בערך הדבר היחידי שדי "נורמלי" בגיל הזה. כל השאר - קונדומים, כלי עישון, מחטים - ממש סימני אתרעה ממדדרגה ראשונה. דרך אגב, מתי היא עברה בדיקות שגרתיות אצל רופא המשפחה? אפשר אולי להזמין אותה לבדיקות שגרתיות ולדבר עם הרופא קודם בנושא חששותיך, שיסייע לבדוק זה כמובן לא במקום התייעצות עם גורמי מקצוע, אבל יכול לסייע לדעת איפה את נמצאת, ובאיזה רמת חומרה לטפל בדברים

פלגיה

New member
נשמע מאוד מסובך

כי אין כאן ראיות "חריפות" אבל יש מספיק דברים מחשידים (ולפחות העליה בלימודים היא סיבה להירגע מהכיוון הזה) יש במאמרי הפורום כמה מאמרים שאולי יוכלו לעזור לך 1. מאמר כללי על הורות למתבגרים בעידן הפוסט-מודרני: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1316&a=75217&c=7653&sc=0&ssc=0 2. עזרה ראשונה להורים לנער שנחשד בשימוש בסמים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1316&a=75216&c=7653&sc=0&ssc=0 ורק הערה - לא כדאי לחכות לכך שהיא תהיה "מכורה" כדי לטפל. גם שימוש מזדמן בסמים עלול להיות בעייתי, ביחוד כאשר כבר יש ברקע אלכוהול וסיגריות.

מיכל264

New member
אוקי

ניהלתי איתה שיחה ממש ממש רצינית היה כמה איומים והיה כמה תפיסות של שקרים התברר לי שהסמים הם של חבר שלה שאני מכירה אישית ואני אפילו לא מופתעת.היא הודתה שהי שותה בימי שישי והיא גם מעשנת סיגריות. הקונדום היא אמרה שהיא שוכבת איתו. עכשיו עוד שאלה בקשר לזה שהי שוכבת איתו ..האם זה בסדר? אני צריכה לתת לזה לקרות?

פלגיה

New member
בעיני זה לא תקין

וגם בעיני החוק - אם אני לא טועה הוא יכול להיות מואשם בבעילת קטינה.

רק אם יש ביניהם יותר מ3 שנים הפרש

אם הוא בן גילה - למה שתהיה בעיה מבחינת החוק? אין בכך שום הגיון. הם משתמשים בקונדומים - כבר טוב. האם זה טוב שבגיל 15 היא מקיימת יחסי מין? וואלה, לא יודעת, אבל לאסור עליה או להגיב בכעס בטח לא יהיה דבר שיועיל. חשוב לדבר איתה על זה, ושהיא תרגיש שהיא יכולה לדבר בפתיחות על מה שהיא מרגישה.זה בעניין היחסי מין. עניין הסמים זה כבר סיפור שונה.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifזה כ"כ לא נדיר

שבנות מתחילות לקיים יחסי מין בגיל 15.. זה קורה ממש ממש המון. זה עצוב, אבל ככה זה.. :/ לגבי כל השאר, זה נראה לי עניין עדין מאוד.. אבל בכל מקרה חייבים קודם כל לנתק אותה מהחבר ההוא.. לפחות עד שהוא יפסיק עם כל זה. (מי יודע אולי הוא מאיים עליה ומכריח אותה לשמור לו את הדברים ולשכב איתו וכל מיני כאלה..)

3תיתי

New member
אני לא הייתי מאמינה שהיא

איננה משתמשת בסמים. זה לדעתי הרבה יותר חמור מכך שהיא מקיימת יחסי מין (בתנאי שהם מוגנים) ולעומת זאת, הייתי לוקחת את החבר לשיחה ידידותית על קיום יחסים עם קטינה וההשלכות המשפטיות הלא נעימות. אולי ירד לו החשק.

מיכל264

New member
אני לא חושבת ש..

שאני יכולה לעשות לבת שלי משהו כזה כמו ללכת להגיש עליו תלונה כי אני יודעת שהיא תכעס וזה יפגע גם בי וגם בה אני ידבר עם הבחור זה כן ואני יראה איך הכול מתקדם

פלגיה

New member
השאלה אם קיום יחסי מין בגיל הזה

(אפילו מוגנים) לא פוגע בה יותר. אני לא ממליצה לפנות למשטרה כאמצעי ראשון, אבל זה כן יכול "לרחף" מעל השיחה שלכם. בעיני בת 15 היא צעירה מדי לקיום יחסים. ואם כבר נעשה - זה הזמן לעשות היכרות עם הגניקולוג

עפרה ד

New member
אני בכלל לא נבהלת מיחסי מין בגיל 15

וגם בטוחה שאין בעיה חוקית, בהנחה שהנער קטין אף הוא. הרבה יותר משמעותי בעיני המקום בו נמצאת הנערה בהקשר הזה, שלמה עם עצמה? מרגישה נוח? מוגנת? אבל, המקרה הזה הוא לא מקרה של יחסי מין בגיל 15, זהו מקרה של סמים (ואני לא הייתי מתלבטת בכלל שלה או לא שלה - נמצא אצלה = שלה!), סיגריות, אלכוהול ויחסי מין... אחרת לגמרי מנערה בת 15 שהחליטה לשכב עם החבר שלה, יש כאן מכלול מדאיג למדי, ואני הייתי פונה לאל סם כצעד ראשון, ואולי גם לייעוץ נוסף לאחר מכן. לי (ואני, בעוונותי, מהמתירנים יותר) - הסיטואציה נשמעת מדאיגה!

גיל 15

אני מציע לכל אם לחשוב איך היא הייתה בגיל 15 ולחשוב אם בשלב בגרות כזה היא רוצה שביתה תגיע לשם. הטבע שאיפשר הריון במצב כזה מזכיר לנו את גודח האחריות. סילוק טכני של 'בעיית' ההריון, איננו פותר את הבעיה הרגשית של היחלטה גורלית כזו. ומי שלא מרגיש שזו החלטה משמעותית, לדעתי מנתק את נשמתו מגופו. צר לי עליו.

ואולי

(בלי קשר לנושא הדיון) בדיוק מי שרואה בכך החלטה משמעותית הופך אותה למשמעותית עבורו ועבור ילדיו? אולי מה שגורם לתחושה שזה משמעותי איננו יותר מהדעה הרווחת בסביבה הקרובה? לא אזדעזע ולא ארים גבה לשמע בחורה בת 15 שמקיימת יחסי מין עם החבר שלה לא מאתמול בבוקר, אם הוא גדול ממנה (אם אל אז כן ארים טיפה את הגבה). זה אמנם יחסית מוקדם, אבל בגבול הסביר.

אני מנתק מהדיון

(כי כאן החב בעייתי מעבר לקיימו או לא קימו יחסי מין) יחסי מין הם משמעותיים בעיני כי הם לא סתם עוד הנאה גופנית. הם הנאה גופנית שכרוכה בהכרח בקשר נפשי והם מתאימים רק לאנשים שכבר יצרו ביניהם קשר נפשי חזק ביותר. במקרה של זוג כזה - יחסי המין בונים ומחזקים את הקשר. אבל זה לא יכול לקרות כאשר השותפים אינם בשלים, ואהבת נעורים לעולם אינה בשלה. אולי בעתיד היא תהיה בשלה, אבל לא בגיל הבגרות. זה גיל אגואיסטי, ובו כל אדם חושב על עצמו ולא על זולתו (וצריך לחשוב כך) אני אזדעזע וארים גבה מזוג מתבגרים, וגם מאלה שנכנסים למיטה בשלבים ראשונים של קשר, גם אם הם בני 30.

כמובן שמנותק מהדיון

לגיטימי שלך זה לא התאים, אבל למה להדעזע מאנשים שלא רואים זאת כך או במקרה של מתבגרים מאנשים שפשוט מתנסים? יחסי מין יכולים להיות כרוכים בקשר נפשי עמוק וגם סתם הנאה גופנית.

אור2221

New member
פלגיה, הנער בין 16 וקצת

אין שום עבירה פלילית, היא מעל ל14 והוא פחות משלוש שנים מעליה. החוק מקנה הגנה ליחסים כאלה, שהם בגדר "יחסי רעות" כאשר ההבדל הוא פחות משלוש שנים. מה שמדאיג הם הסמים (מזרקים?!! זה הרבה יותר מעישון ג'וינט פה ושם) ולא יחסי המין, מה שכן - גלולות וקונדומים דחוף. בחור שמשתמש במזרקים א' אי אפשר לדעת מה יש לו, ב' - שני מסטולים לא בהכרח יזכרו לשים קונדום. הסקס כאן הוא הרע במיעוטו.

למעלה