עזרה..

dark waters

New member
עזרה..

היי! יש לי כמה שאלות ברשותכם: *מאז ומעולם התעניינתי במאגיה וכישוף. הייתי נכנסת לכל מיני אתרים וכולל פורמים בנושא. אך מעולם לא קניתי ספר.אך הייתי רוצה לדעת איזה ספר אתם ממליצים לי לקנות? עשיתי חיפוש בפורום זה. וראיתי שתמכתם בספר "עוצמת האדמה" אך חלקכם הסתייגתם גם.ותתחשבו בכך שמעולם לא ניסיתי שום כישוף ולחש ברצינות.ושאני די חדשה בזה. אז באיזה ספר להתחיל? *אם בכל זאת תמליצו על הספר "עוצמת האדמה"..הייתי רוצה לדעת האם לקנות אותו בתרגום לעיברית או שבאנגלית? כי אני "פוחדת" שהלחשים בעיברית לא יתפסו תוקף וכוח כמו המילים באנגלית. מה דעתכם בנידון? *ראיתי באתר סטימצקי.שספר זה עולה בסביבות ה48 רציתי לדעת אם עניין זה תקף גם כשאני לבדי ארכוש או שהמבצע רק באינטרנט שזה דרך ההזמנות? אני יודעת ששאלתי יותר מידי. אך זה מאוד חשוב לי! לכן תודה רבה מראש לעונים!

RainBird

New member
עוצמת האדמה לבד- עני בידע למתחילים לדעתי, אבל עשיר בפולקלור מאגי מעניין. אם כבר, אני ממליץ על "דרך הקסם" של רינה. המילים לא חשובות במאגיה כמו התחושות שהן מעוררות- לפחות בלחש. המבצע הוא רק באינטרנט לפי מה שאני יודע- בחנות זה בסביבות ה70- 74 שקלים... ארדן.

מצטרפת להמלצה

על "דרך הקסם". ואם בכל זאת תחליטי לרכוש את עוצמת האדמה,ובכן,זה שתרגם אותו,עדיין ממליץ על לקרוא את המקור באנגלית. אני לא חושבת שיש לך סיבה "לפחד".אחרי הכול את לא צריכה לקחת לחשים שכתובים ולשנן אותם אחד לאחד. אם כבר,הם אמורים לתת לך כיוון ולהוות בסיס מכוון ללחשים משלך.

"עוצמת האדמה" וספרים אחרים.

אני מסכים עם ארדן שזה לא הספר האידיאלי עבור מתחילים - מצד שני, אני התחלתי איתו את הדרך שלי במאגיה ואני בהחלט לא מצטער על זה. זאת אומרת - אפשר להתחיל ממנו, אבל קל ופשוט זה לא. מצד שני, מאגיה בכלל היא לא קשה או פשוטה. "דרך הקסם" הוא קודם כל ספר על דת האלה/וויקה/ריקליימינג. הוא ספר מצויין, אבל מי שרוצה ללמוד רק מאגיה וכישוף, כדאי שישמור אותו למאוחר יותר. כמו ש- salvation כתבה, אני מצדד בגרסה האנגלית, משום שאני די פרפקציוניסט ומעדיף בעצמי לקרוא בשפת המקור מאשר תרגום (אפילו שאני תרגמתי את הספר).

ljs

New member
`עצמת האדמה`,

כתוב בסגנון פגאני / דתי, או סגנון מאגי כללי?

נקודת המוצא של הסופר

היא בהחלט פגנית, והמוסר הוויקני/ניאו-פגני מורגש שם מאוד. הלחשים הם עיבודים (ולפעמים ללא עיבוד) של לחשים עממיים שונים (ואני מניח שחלקם של המחבר). ביקורת ספר עוצמת האדמה

dark waters

New member
תודה לעונים! שאלה נוספת.

זה רק אני, או שבאמת אין את הספר Earth Power בחנויות הסטימצקי? ראיתי שיש בעיברית אך למה אין גם באנגלית? *אני חושבת שאתחיל עם הספר שעליו שאלתי שאלות מלכתחילה.בהחלט נראה ספר מרתק! וגם כי "דרך הקסם" של רינה לא נראה די רציני לאור התגובות שקראתי באתרה של כרמית. או שאולי ארכוש אותו מאוחר יותר , נראה כבר. תודה

את מתבלבלת נראה לי.

באתר של כרמית אין ביקורת באתר של כרמית - יש של "כישוף וקסם" שזה ספר אחר לחלוטין. "דרך הקסם" של רינה הוא בהחלט ספר רציני, אך שוב - עיסוקו הוא פחות במאגיה, יותר בדת האלה/וויקה/ריקליימינג. את הספר Earth Power יהיה לך קשה מאוד למצוא באנגלית, מהסיבה הפשוטה שהוא לא מיובא יותר באופן רשמי. היחידים שיבאו אותו ישירות מההוצאה היו "קיטרו" אך הם נסגרו. ייתכן ונותרו עותקים בחנות "דרך אבן" בתל אביב (רחוב בן יהודה תשעים ומשהו אם אני זוכר נכון), אך איני יודע באיזה מחיר. תמיד אפשר להזמין את הספר די בזול מ- Amazon. אם את כבר מזמינה מאמזון (ד"א, כדאי להשוות גם מול Barnes& Noble, לעיתים המחירים שלהם אפילו זולים יותר מאמזון) יש עוד ספרים טובים שאני יכול להמליץ עליהם.

עוד ספר שנזכרתי בו

הוא The Inner Temple of Witchcraft של Penczak. אמנם הכותב הוא פגני והקדמת הספר כולה מוקדשת לדרך הוויקנית שלו, אבל הפרקים השונים, בעיקר התרגילים, הם מאוד אונברסליים ולעיתים רחוקות, אם בכלל, ספציפיים לדרך דתית כלשהי אלא יותר מה שניתן לכנות "מאגיה כללית". עוד ספר טוב, שכבר לא מדפיסים אותו הוא Magic: an occult primer, של David Conway.

gwizard

New member
חוות דעתי

אני אישית לא הכנסתי את עוצמת האדמה לחנות של נטלי כי לדעתי הספר לא כל כך מועיל למי שמבקש ללמוד מאגיה. עברתי עליו בגירסה העברית שלו, אך בגלל שאני מכיר את הפדנטיות של המתרגם לא נראה לי כי המקור יהיה שונה. אם בכל זאת את מעוניינת - צרי איתי קשר בפרטי ואני אזמין לך את הספר. אם אין לך בעיה לקרוא באנגלית, אני אישית ממליץ על Modern Magick של דונלד מייקל קרייג כספר טוב ורציני למתחילים. אותו תוכלי לרכוש דרך החנות של נטלי או ישירות מחו"ל (דורש כ.אשראי מתאים). ספר של רינה, דרך הקסם, הוא דווקא מאוד רציני והושקעה בו הרבה עבודה. כמובן שאם מעניינת אותך מאגיה נטו - אז כמו שנאמר, הוא לא בשבילך כרגע. בכל מקרה, אני מציע קודם כל להחליט מה בדיוק את רוצה ורק אז לפתוח את הארנק.

gwizard

New member
ישראקרד לא נתמך בחו"ל

גם סוגים מסויימים של ויזה, לדוגמה Active.

Modern Magick

הוא ספר טוב, אין ספק, אבל גם הוא מקובע על המאגיה הטקסית של שחר הזהב - אשר שואבת ממקומות שונים - הקבלה הנוצרית, הקבלה היהודית (אם כי במידה פחותה בהרבה), מה שהאמינו שהן המיסתורין המצרי, היווני וכן הלאה. מה ששחר הזהב עשו הוא סירגיה מוצלחת של מקורות מונותאיסטיים ופגניים כאחד. ביקורת ספר Modern Magick אני אישית גם ממליץ על Basic Magic של Cooper. הוא באופן די מוצלח מפשיט את האלמנטים הדתיים הספיציפיים מכל מיני טכניקות (כמו למשל מטקס ה- Middle Pillar של שחר הזהב, העושה שימוש בשמות אל קבליים - קופר משאיר רק את העבודה ה"אנרגטית" של הטקס). קופר הוא בעייתי בצורה אחת - שהוא באיזשהו מקום מניח שהקורא יקבל את כל מה שהוא כותב כ"אמת היחידה" (איני זוכר אם גישה זו קיימת ב"Basic Magic" שלו, אך היא בהחלט קיימת ב"כישוף הנר" שלו שתורגם לעברית).

gwizard

New member
אוי אוי אוי

אני עברתי על הספר Basic Magick של קופר ולאחר זעזוע עמוק זרקתי אותו בגועל. הסיבה היחידה שהוא קיים בחנות זה בגלל ההתעקשות של ידידנו הכחול לפרסמו כספר טוב. אני לא יודע מה איתך, אך כאשר אני קורא "השדים לא קיימים במציאות, אלא רק במוח שלך." אני נוטה להתעצבן על הטמטום של הסופר. אולי זה נעשה בכוונה, אולי לא, אך בפועל הספר קובע יותר מדי "עובדות" מכדי להיות מדריך טוב למתחיל שלא יודע מי זה מי.

הוא לא נכנס לפילוסופיה

שנמצאת מאחורי זה, ולכן הוא די שטחי (ומצד שני לכן הוא "למתחילים", מעין "מבוא"), אבל יש פילוסופיה שלמה מאחורי הגרסה הזו, שגם קרואלי צידד בה בהקדמה שלו לגואטיה. זה גם עקבי עם האקסיומה הראשונית של הסופר You=Belief=Life Energy.

gwizard

New member
הוא לא נכנס לשום דבר

ההתרשמות שלי מספר הייתה: "אני אומר שזה ככה. נקודה. כל מה שאם חושבים שמנוגד למה שאני אומר לא מקובל." האקסיומה בהתחלה היא חמודה, אך הבן אדם כותב ספר לאנשים אחרים, לא לעצמו. אם יש פילוסופיה אז לפחות שיסביר למה ולא יגיד "ככה". בקיצור, אני לא ממליץ.

MetalSinagouge

New member
אהמממ...

הספר בסדר בסה"כ, למרות שלדעתי הוא קצת עדין מדי בדרך המחשבה שלו. אם הוא היה מסודר יותר הייתי שמח. בסה"כ אהבתי את הספר כי זה חידד לי את מה שקראתי בעוד מקומות וגם מה שחשבתי בעצמי, התרגילים גאמור, קצת מבולגנים.

לא ממש מסכימה עם המשפט :

"הספר לא כל כך מועיל למי שמבקש ללמוד מאגיה" נראה לי שקונינגהם היה מתהפך בקברו. זה נכון,גם אני לא הייתי ממליצה על הספר הזה כספרם הראשון של מתחילים משום שהוא חסר את בסיס המאגיה ואין שם די הסברים ותרגולים. אך אדם שכן תירגל וכן יש לו איזשהו בסיס ראשוני בהחלט יוכל להעזר בספר זה. הספר גדוש ברעיונות מוצלחים ושם דגש על הטבע שהוא מקור עוצמה שאין לדלג עליו בקלות שכזו. את הרעיונות והלחשים השונים יכול להתאים ולכוון כל אדם לצרכיו. לא הייתי פוסלת אותו בהינף יד.

למעלה