עזרה-

ChilD SouL

New member
עדיין לא ../images/Emo3.gif

אוכל להתעוור בשקט כשאראה אותך.

aviGODFATHER

New member
אם הגבת לי...

אני דיברתי בכלליות. אני לא מכיר את המחלה הזאת ולא בקיא בדברים שהיא גורמת. בכל אופן - אם יש סיכוי שבנאדם יאבד הכרה באמצע הנהיגה אני חושב שזה יהיה נכון להרחיק אותו מהכבישים (ושוב - אין לי מושג מה בדיוק גורמת המחלה ואם היא יכולה לגרום להתעלפויות או לא, אז לא להגיב לי ולהגיד שאני לא יודע כלום. אני מודה בזה לבד
)

B e n 6 2

New member
אם, *ושוב* אין לך מושג.. מדוע

להביע דעתך נחרצות? הרי שמליוני מעשנים כבדים בגיל המתקדם נוהגים יום יום, והם לא מורדים מהכביש או עוברים בדיקות נוקשות.. וידועה השכיחות למחלות לב בעולם המערבי, ולמה שהן יכולות לגרום.. במיוחד בגילאים המתקדמים. אחת הבעיות אגב, זו הקלות שבה אנשים מרשים לעצמם לנקוט עמדה בלי להסתמך על עובדות קונקרטיות או ידע קודם.

MrJacKasS

New member
לדעתי

לתת רישיון לאחד שרואה רק בעין אחת הרבה יותר מסוכן מלתת רישיון לבחור עם אפילפסיה שמעולם לא היה לו התקף. לתת רישיון לבחור בלי ידיים בכלל (כן, יש דבר כזה) הרבה יותר מסוכן מזה. לבחור עיוור צבעים לדעתי הרבה יותר מסוכן. לאישה הרבה יותר מסוכן. אז חלאס להגיד שטויות כי נותנים להרבה רישיון על אף מגבלות רפואיות. הכל תלוי בהחלטת הרופא וכל עוד אתה לא רופא אתה לא יכול להגיד כלום.

Superdror

New member
על אדם הרואה בעין אחת יש הגבלות.

הוא יכול לנהוג על רכב פרטי בלבד, על אופנוע עד 500 סמ"ק ותו לא. מעבר לכך, עם כיוון נכון של מראות ותוספת מראות נוספות - אין שום בעיה של שדה ראיה. אגב, אדם שרואה רק בעין אחת ובעין השנייה ראייתו תקינה לא נדרש בוועדה רפואית. עיוור צבעים - מה הבעיה עם זה ? גם עיוור צבעים רואה את האור ברמזור, רואה מה דלוק, מה כבוי וכו'. מעבר לכך, יש המון דרגות של עיוורון צבעים ואין לך מושג כמה עיוורי צבעים יש במדינה שלנו, תופעה מאוד נפוצה בדרגות השונות שלא אמורה להפריע כלל בנהיגה.

One Echoe

New member
סליחה?

אז האם נשלול עכשיו רישיון מכל האנשים שסובלים מכולסטרול גבוה?(התקפי לב), או האם נשלול רישיון מאנשים עם אסמתא? לא, יש אפילפסים מאוזנים שלא קיבלו התקף כבר שנים, ואין שום סיבה שבעולם לא לתת להם רישיון! הגיוני למשל שהם יהיו חייבים מלווה, אבל לשלול בכלל זה ביזיון.

MrJacKasS

New member
מלווה?

מה מלווה יוכל לעשות ברגע של התקף? אין לו דוושות משלו והוא לא יכול להשתלט על הרכב מהמושב שלצד הנהג.. אז מה הקטע אם צריך מלווה אז כבר שהמלווה ינהג .. כל הקטע ברישיון זה שאתה יכול להיות נייד בחופשיות

One Echoe

New member
נכון, אבל ממש לא רק.

יש גם הנאה בנהיגה, לא רק ניידות. חוץ מזה, גם ליסוע עם מלווה זה להיות "נייד בחופשיות", בחלק מהמקרים. ומלווה יכול לנסות ולמנוע תאונה לדוגמא במצב של התקף. אולי אפשר אפילו לחייב עוד 2 דוושות כמו אצל מורי נהיגה.

ChilD SouL

New member
מורים עוברים הכשרה בשביל...

שיוכלו לשלוט מהצד שלהם עם דוושות בלבד. להעביר ל"מלווים" הכשרה כזאת זה לא אפקטיבי. אי אפשר סתם לשים דוושות ולתת לבנאדם להיות מלווה ולהשתלט על ההגה בזמן של התקף. ומה עם ההגה
חוצמזה, תאמין לי אם אתה נמצא עם בנאדם ברכב בזמן שהוא עובר התקף, אני לא יודעת אישית מה יותר היה מפחיד אותי - ההתקף או זה שאין שליטה לרכב.

aviGODFATHER

New member
זה לא כזה סיפור...

הדוושות הם כמעט בדיוק כמו שהם בצד הנהג (פעם פעמיים לוחצים עליהם וגמרנו) ואת ההגה זה ממש לא בעיה לתפוס. אני לא אומר שאם עכשיו ייתנו לי רכב של מורה לנהיגה אני יוכל לנסוע מהצד של המורה, אבל אני בהחלט יוכל להחנות את הרכב בצד הדרך במקרה של סכנה או משהו כזה...

One Echoe

New member
זה אולי לא כזה פשוט אבל גם לא כזה

מסובך...המטרה היא בסך הכל לעצור את האוטו כמה שיותר מהר מבלי לגרום לתאונה...ועל ההגה זו לא בעיה להשתלט. אגב, אפשר גם להגביל מהירויות לדוגמא... והמלווים כנראה יכירו את הבנאדם וכבר יכירו את ההתקפים, ולא יפחדו.

ChilD SouL

New member
אוי, נו באמת...

כאילו המדינה לא מתעסקת במספיק שטויות בשביל להגביל גם מהירויות לחולי אפליפסיה. זה לא אפקטיבי בעליל. זה גם אפ'עם לא יקרה.

One Echoe

New member
שטויות בשבילך, חוצפן.

לחולי אפילפסיה יש את הזכות הבסיסית ביותר שהיא לנהוג, ואין בעיה להביא להם הגבלות אם יש צורך. אם כבר משרד הרישוי רוצה להיות רציני, שיאסור על כל האנשים עם מחלות לב לנהוג, על כל האסמטיים, על כל הנכים ועל עוד 100 סוגים של מחלות.

One Echoe

New member
תגיד לי משהו,

לנכים לא בונים כל מיני מכשור מיוחד כדי שיוכלו לנהוג? למה כאן זה שונה?

למעלה