עזרה-

B e n 6 2

New member
עזרה-

אולי כאן אקבל כמה תשובות. ארצה לדעת.. מכר שלי נצטרך לעבור מבחנים רפואיים ועיוניים במכון הרפואי בכדי לבדוק אם הוא נמצא מתאים להתחיל בלימודי הנהיגה. הוא חולה אפילפסיה. ללא התקפים. במכתב נכתב "לא כשיר אשיותית".. לפני דבריו. מה אתם אומרים? למי פונים כדי לקבל יותר מידע? והאם יש סיכוי שהוא יוכל להתחיל ללמוד נהיגה בקרוב? עורך דין יועיל לו? תודה.

lsd500

New member
לטובתך, לטובתו ולטובת הנהגים האחרים

כדאי שהוא יוותר על הנהיגה. גם התקף אחד בשנה יכול להביא אסון כשהוא בנהיגה. אף עו"ד לא יעזור כאן. משרד התחבורה מציב כללים מאוד נוקשים בעניינים האלה.

incognito1980

New member
לא מסכימה

הרבה פעמים החלטות רפואיות אינן הוגנות ואינן משקפות את מצבו האמיתי של הנבדק. לפעמים אנשים מערערים וההחלטות נהפכות על פיהן, בהחלטת רופאים אחרים (והרי לא תגיד שאותם הרופאים הם חסרי אחריות או לא דואגים לכלל הציבור על הכביש). צריך לבדוק מהן אופציות הערעור, אם קיימות. אולי צריך להמתין פרק זמן כלשהו עד לבדיקה מחודשת. אולי צריך להביא בדיקות מרופא מטפל או רופא מומחה. כולנו רוצים להיות בטוחים על הכביש. כולנו רוצים שכל הנהגים על הכביש יהיו כשירים. עם זאת, חייבים לזכור שלכל אדם יש זכות לנהוג, ולפני שפוגעים בזכות זו לטובת בטחון הציבור, צריך לבחון את הדבר היטב.

רן88

New member
../images/Emo45.gif מי שהגיב מעלייך הוא לא רופא

ולא צריך לאבחן אנשים בצורה כזו. יש לי גם ידידה עם אפילפסיה וגם היא תוכל להתחיל ללמוד נהיגה רק אחרי שתעמוד בתנאים די נוקשים, זה לא אומר שאסור לה לנהוג לעולם. צריך לתת לרופא מומחה להחליט (תאמין לי שגם הוא לא רוצה לשלוח נהג מסוכן לכביש).

אוראל1988

New member
שאלה לי אליך

כמה פעמים שמעת על תאונות דרכים שנגרמו מבעיה רפואית של הנהג? אפשר לספור את זה ביד אחת נכון? וכמה תאונות שמעת שנגרמו מרשלנות/שכרות/השתוללות/נשיות(
) וכו'? המון אז מה המסקנה?

aviGODFATHER

New member
אין פה שום מסקנה...

אפילו שיש הרבה הרבה הרבה יותר תאונות שנגרמו מהסיבות השניות (בעיקר מנשיות. סתם
), כל עוד אפשר למנוע תאונה אחת ויחידה חייבים לעשות את זה. אם יש לבנאדם מחלה שיכולה לגרום לו לאבד שליטה על הרכב (וגם אם זה יכול לקרות אחת לאלף) אסור לתת לו רישיון, עם כל הצער שבדבר.

flutter girl

New member
כמדומני

בכלל לא מאפשרים לחולי אפילפסיה להוציא רשיון. וזאת גם בטח הסיבה שלא נגרמו תאונות מהסיבה הזאת- מעולם לא הייתה האפשרות...

adidas88

New member
ממש לא נכון

ידיד שלי חולה אפילפסיה -לקח לו בערך שנתיים לעבור את הבדיקות הרפואיות שמתאימות ובסוף הוא הוציא רישיון. ממש לא מסכימה שאם הוא חולה אפילפסיה אסור לתת לו לנהוג-ומי שאומר את זה לדעתי זאת מתוך בורות. מה הלאה? אתה אלרגי לפריחה אז אסור לך לנהוג באביב מחשש שתתעטש ותאבד שליטה?? הרי אי אפשר להתעטש בעיניים פקוחות. בולשיט!

adidas88

New member
הגבתי לשניכם

פשוט רשמת שלא נותנים להם אז כתבתי שלידיד שלי נתנו ואז המשכתי בתגובה אליו. למה להתעצבן?

מתן1002

New member
נו באמת

את משווה אלרגיה למחלה רצינית כמו אפילפסיה , נו באמת את כאן היחידה שמדברת בבורות לא אחרים לא נכון ולא צריך לתת לבן אדם שעלול לאבד את ההכרה כול רגע לנהוג בכביש נקודה.

adidas88

New member
לאבד את ההכרה כל רגע?

אתה בכלל מכיר את המחלה?? אויש נו באמת תעשה לי טובה

samata

New member
בוא נסכים

על זה שאתה לא תקבע אם הבנאדם כשיר לנהיגה או לא, אלא הרופאים. סבבה? לא ראיתי שרשום לך איפשהו שאתה רופא מוסמך.

ChilD SouL

New member
עיוורים ונכים כן יכולים../images/Emo35.gif

[ועזבו את זה שיש נכים שיש להם רכב שמותאם להם אישית]

Krishi

New member
עיוורים../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

ChilD SouL

New member
כן, שמעתי על כאלה גם...

נראה לי אצל סאנשיין בתוכנית או משהו. -*

Krishi

New member
מה יש להם?

כלב נחיה שעבר טסט ותיאוריה ונובח כל פעם לפני פניות רמזורים ומכוניות אחרות? חחח

למעלה