אז אתה רוצה להעביר חוג...
אני אומנם מדריך חוג מו"ד לשעבר, אבל דעתי על חוגי מו"ד לא השתנתה - אני עדיין חושב שזה קונספט מעוות שמחטיא הרבה מהכוונה. אבל ביקשת עזרה, אז זה מה שאני חושב: א. למה אתה חושב שאתה צריך לעבור דרך המורה/מנהל שלהם? הלקוחות שלך הם הילדים או ההורים שלהם. אם כוונתך היא להעביר את החוג בכיתות הלימוד, אני בטוח שלא אכפת להם בכלל מה אתה מעביר שם כל עוד אתה משלם על הכיתה שאתה תופס. אם כוונתך היא לבקש את רשותם לפרסם את החוג שלך בבי"ס, זה כבר יותר בעייתי ואולי כדאי לשקול נתיבי פרסום אחרים. זה לא שאתה צריך להסביר את החשיבות של החוג כמו שהרבה מנהלים פשוט לא מסכימים שיתרוצצו להם פרסומאים בבי"ס כל השנה. תוכל לנסות תמיד בלי לשאול - בשיטת ה-"אפשר להפריע לשתי דקות?" אבל רוב המורים דורשים את אישור המנהל. בתחילת שנת הלימודים יש יום שמיועד לפרסום חוגים כמעט בכל בי"ס - למעט אולי בתי ספר תיכוניים, מה שמוביל אותי לנקודה הבאה: ב. ילדים בתיכון הם כבר לא ילדים. הם הפסיקו ללכת לחוגים עוד בחטיבה ובודאי שלא ילכו ל-"חוג משחקי תפקידים" כשאלו מהם שמתעניינים בנושא מסוגלים לקיים חבורות בעצמם עם מנחה מניח את הדעת ומבלי לסבול מכל מגבלות החוג: 1. התשלום. אם תצליח לשכנע שחקן תפקידים תיכוניסט לשחק בתשלום, הסיכוי שלך לשכנע עוד אחד יקטן דרמטית. 2. אי אפשר לברור שחקנים - פועל יוצא של מגבלת התשלום, נובע משילוב שני גורמים: A)השחקנים שלך הם לקוחות; B)מאגר השחקנים שלך דל מאוד. לקראת קיום החוג, לא תוכל למצוא חבורת שחקנים איכותית ובמהלך קיום החוג לא תוכל להעיף שחקנים שלא מתאימים. אהם. נראה שסטיתי שוב מהכוונה שלך. אתה רוצה לדעת על יתרונות משחקי התפקידים. ובכן, היתרון של משחקי התפקידים הוא בכך שניתן להפיק מהם הנאה רבה. . . זהו. אולי זה מפתח גם את הדמיון (אם אפשר בכלל לפתח אותו), אולי זה מעניק לשחקנים עולם פנימי רחב יותר, אולי זה מכניס בהם כישורי משחק ואמפתיה, אבל נו באמת... לחוגי משחקי תפקידים יש באמת בעיה להתחרות עם חוגים אחרים כשזה מגיע ל"למה זה טוב". מצד שני, אם קהל היעד שלך הוא תיכוניסטים, ונתעלם מכל הבעיה שזה יוצר, הרי שהתעניינותם במשחק היא כל מה שדרוש לך. אתה צריך לשכנע אותם ולא את ההורים שלהם.