עזרה . .

עזרה . .

אני רוצה להעביר חוג של משחקי תפקידים לחברה תיכוניסטים-כמובן שאני צריך להסביר למורה/מנהל שלהם למה זה טוב - ברור לי שמשחק תפקידים מפתח המון דברים ממש חיובים ! ! ! רק שקשה לי להסביר את זה כלפי חוץ במילים מקצועיות - למישהו יש מושג . . - או חומר בנושא . ( אם אפשר לשלוח לי לאימיל[email protected]ג€ ) תודה

The Ibex

New member
צריכה |המלצהו - תחפושת אלרונד

האם אתם מכירים אתרים בחו"ל שמוכרים את הכתר של אלרונד (לצורכי תחפושת פורים) או כל אתר תחפושות אחר שמתמחה בתחפושות של שר הטבעות? באתר madab-il כבר חיפשתי ואין. תודה מראש

רמץ

New member
אז אתה רוצה להעביר חוג...

אני אומנם מדריך חוג מו"ד לשעבר, אבל דעתי על חוגי מו"ד לא השתנתה - אני עדיין חושב שזה קונספט מעוות שמחטיא הרבה מהכוונה. אבל ביקשת עזרה, אז זה מה שאני חושב: א. למה אתה חושב שאתה צריך לעבור דרך המורה/מנהל שלהם? הלקוחות שלך הם הילדים או ההורים שלהם. אם כוונתך היא להעביר את החוג בכיתות הלימוד, אני בטוח שלא אכפת להם בכלל מה אתה מעביר שם כל עוד אתה משלם על הכיתה שאתה תופס. אם כוונתך היא לבקש את רשותם לפרסם את החוג שלך בבי"ס, זה כבר יותר בעייתי ואולי כדאי לשקול נתיבי פרסום אחרים. זה לא שאתה צריך להסביר את החשיבות של החוג כמו שהרבה מנהלים פשוט לא מסכימים שיתרוצצו להם פרסומאים בבי"ס כל השנה. תוכל לנסות תמיד בלי לשאול - בשיטת ה-"אפשר להפריע לשתי דקות?" אבל רוב המורים דורשים את אישור המנהל. בתחילת שנת הלימודים יש יום שמיועד לפרסום חוגים כמעט בכל בי"ס - למעט אולי בתי ספר תיכוניים, מה שמוביל אותי לנקודה הבאה: ב. ילדים בתיכון הם כבר לא ילדים. הם הפסיקו ללכת לחוגים עוד בחטיבה ובודאי שלא ילכו ל-"חוג משחקי תפקידים" כשאלו מהם שמתעניינים בנושא מסוגלים לקיים חבורות בעצמם עם מנחה מניח את הדעת ומבלי לסבול מכל מגבלות החוג: 1. התשלום. אם תצליח לשכנע שחקן תפקידים תיכוניסט לשחק בתשלום, הסיכוי שלך לשכנע עוד אחד יקטן דרמטית. 2. אי אפשר לברור שחקנים - פועל יוצא של מגבלת התשלום, נובע משילוב שני גורמים: A)השחקנים שלך הם לקוחות; B)מאגר השחקנים שלך דל מאוד. לקראת קיום החוג, לא תוכל למצוא חבורת שחקנים איכותית ובמהלך קיום החוג לא תוכל להעיף שחקנים שלא מתאימים. אהם. נראה שסטיתי שוב מהכוונה שלך. אתה רוצה לדעת על יתרונות משחקי התפקידים. ובכן, היתרון של משחקי התפקידים הוא בכך שניתן להפיק מהם הנאה רבה. . . זהו. אולי זה מפתח גם את הדמיון (אם אפשר בכלל לפתח אותו), אולי זה מעניק לשחקנים עולם פנימי רחב יותר, אולי זה מכניס בהם כישורי משחק ואמפתיה, אבל נו באמת... לחוגי משחקי תפקידים יש באמת בעיה להתחרות עם חוגים אחרים כשזה מגיע ל"למה זה טוב". מצד שני, אם קהל היעד שלך הוא תיכוניסטים, ונתעלם מכל הבעיה שזה יוצר, הרי שהתעניינותם במשחק היא כל מה שדרוש לך. אתה צריך לשכנע אותם ולא את ההורים שלהם.

הקונספט שאני חושב עליו קצת אחר....

אני באמת מאמין בכלי הזה של משתקי תפקידים כמשהו שיכול ללמד ולקדם - אני כרגע מורה +- ואני רואה את עצמי כחלק מהמוסד בוחר את התלמידים שזה שייך\מדבר\מתאים להם ויקדם אותם - אם יש פסיכו דרמה למה לא פסכומישחקי תפקידים או איך שלא ניקרא לזה מה שכן המשחק לא

מה שכן . . .

חוג כזה לא מועיל באופן ישיר כך שעל פי קריטריונים מעריבים התועלת תחשב זניחה - לדעתי זה לא נכון - למשחק השפעה גדולה על הרבה מערכות של נפש ואישיות רק שפעולתו פנימית וקשה מאוד למדידה ,

Painkiller1989

New member
איפה אתה מתכוון להעביר את זה

איפה אתה מתכוון להעביר את השיעורים הללו באיזה אזור של הארץ?

הבעייה היחידה

אתה לא פסיכולוג שמוסמך לטפל באנשים, נכון? אז החוק פשוט אסור עלייך לעשות את זה - בדיוק כמו שהוא אוסר עלייך לעבוד בתור נהג הסעות אם אין לך רשיון מתאים, אפילו אם אתה נורא מוכשר ונהג זהיר. כמו כן, נראה לי שיש יומרה מסויימת בטענה כי אפשר לשנות את המציאות דרך משחק. בשורה התחתונה, זה עדיין רק משחק - אנשים פסיכיים ישחקו בצורה פסיכית, אנשים חסרי דמיון ישחקו בצורה חסרת דמיון, ויותר משהמשחק יעצב את השחקנים, הם יעצבו אותו.

שום חוק לא אוסר להשפיע על אנשים

לחנך למשל - אם זה היה ככה היה אסור לי לדבר עם חברים ...... אני תמיד מדבר עם אנשים לעומק

רמץ

New member
מורה +-?

אולי תוכל לפרט יותר על מסגרת החוג שאתה מתכנן. זה יהיה במוסד שבו אתה מלמד? (מורה?) המשכורת שלך תגיע מהבי"ס או מהמשתתפים?

אני כרגע מורה מחליף

ניכנסתי השנה לבית הספר - לדעתי זה משהו שצריך לבוא מהבית ספר - כמו כל מני סדנאות אחרות שיש לנו בבית ספר - ערך נוסף : בחוג כזה אני יכול לפתח קשר אישי עם ילדים מסוימים - מה ששום מורה אחר לא יוכל . . .

ogmios

New member
הממ....

אישית אני לא מאמין בקבוצות שאינן נמצאות על מישור אחד מבחינה חברתית. במצב שאתה מתאר המנחה (aka - המורה) בהחלט נמצא בסטטוס אחר מהשחקנים (aka תלמידים), מה שיכול להיות הרסני לדינמיקה הקבוצתית.

סנדרין

New member
למה שזה יהיה הרסני? ../images/Emo142.gif

כלומר, אצלנו העניין דווקא פועל לא רע. חדד נא את כוונתך :)

ogmios

New member
כמו שעניתי לניהאו.

(הי, אני מתכנת. I'll be damned אם אני צריך לכתוב אותו דבר פעמיים)

Nihau

New member
דעתי ודעת קבוצת חברים כאן בביתי:

פחות או יותר פה אחד: פטפוטי ביצים. זה כלל לא קשור לסטאטוס השה"מ אלא לכשרון שה"מ, בדיוק כמו בכל קבוצה.

ogmios

New member
לא הנקודה.

הנקודה היא ששחקן מוכשר ככל שיהיה ישחק זוועה אם הוא לא מרגיש בנוח בקבוצה. וזה לא קורה (או קורה הרבה פחות) כשמתעקשים לערב שחקנים מכמה סטטוס דומים (לדוגמה - מורה ותלמידים שלו)

Nihau

New member
כשרון התאמת אנשים לתפקידיהם

הרי מדובר במצב בו המורה לוקח את תפקיד השה"מ- כמעט בצורה טריוויאלית התלמידים הם השחקנים. הרי הסטאטוס של השה"מ גם ככה שונה משל השחקנים. אתה ר מוסיף עוד רובד. לפיכך הדילמה כן מתרכזת עכשיו בכשרון השה"מ=המורה.

ogmios

New member
אם לומר בעדינות - לא מסכים

דווקא ה-GM הוא מי שהשחקנים צריכים להרגיש הכי בנוח איתו. אבל וואטאבר, כל אחד ומה שעושה לו את זה.

למעלה