עזרה,

עזרה,

הי לכם, חבר שלי "התקיל" אותי בשאלה,שלמען האמת-אין לי שמץ של מושג כיצד לענות עליה הוא אמר שכדור הארץ בנוי משכבות,שכאשר הן מתנגשות האחת בשניה-נוצרת רעידת אדמה עד כאן-סבבה.... הוא שואל כמה שכבות יש בארץ(אני לא חושבת שניתן להגדיר),ומהיכן להיכן נמשכת כל שכבה.....(הוא גורס שגם כך נותר הר-כאשר שתי שכבות מתנגשות,ו"מתקפלות כלפי מעלה")-?!?!הגיוני ואם תוכלו להסביר על תהליך רעידת האדמה תודה מראש,מהחבר

shagam11

New member
../images/Emo127.gif ראשית כל, אני שמח על הצטרפותך

או שמא נכון יותר לומר, הצטרפותכם, לפורום גיאגרפיה. כעת לעניין. חברך צודק! עם זאת, אוסיף מס' משפטים להבהרת הסוגייה: נתחיל מקרקעית הים - כשהחלו למפות את קרקעית האוקיינוס גילו שהקרקעית איננה שטוחה, אלא מורכבת מרכסים המגיעים לגובה של כ - 2 ק"מ! כמו כן, גילו שרכסים אלה מורכבים מבזלת, בניגוד ליבשות שמורכבות מגרניט. עוד התברר שפסגת הרכס התת-ימי היא בת גילנו וככל שיורדים מטה הסלעים "זקנים" יותר.הרכס התת-ימי "דוחף" את היבשות. בקרקעית הים נוצר סדק שדרכו עולה לבה שמתקשה, ובהתפרצות הבאה, הלבה החדשה מחפשת דרך לצאת, מרחיבה את הסדק ויוצרת רכס חדש. הסיבה לרעידות אדמה - פלטות טקטוניות נסדקות ונדחפות לצדדים ע"י הלבה. הפלטות שנעות נכנסות האחת מתחת לשניה, ורעידת האדמה נוצרת מהחיכוך בין הלוחות, בד"כ באזורים בהם מתרחש התיאור הנ"ל תהיה גם פעילות וולקנית. לדוגמא: הלוח הטקטוני עליו "יושבת" הודו נדחף ונדחס לכיוון טיבט ובכך "מרים" את רכס ההימליה! אשמח לענות על שאלות נוספות...

רואי

New member
לי יש שאלה נוספת

באם נוצר חור בשכבת האוזון, האם החור הזה הוא תמידי? האם הנזק הוא בלתי הפיך??

shagam11

New member
../images/Emo45.gifהחור באוזון ניתן "לתיקון", הדבר

תלוי מאד בהתנהגותם ובפעילותם של בני האדם. צירפתי מאמר מעניין בנושא. מומלץ לקרוא ולהפנים!

למעלה