עזרה

paprika10

New member
זה היה מעניין והוסיף לי ידע ../images/Emo51.gif

לא שמתי לב לזוית המתנדנדת קודם... הרושם הראשוני היה של סדירות בכתב.

אם יצא לך תעיפי מבט בפורום גרפולוגי

של חנה קורן ב "וואלה" העלו שם את הכתב של השחקן דוגמן יהודה לוי, וכפי שהבנתי מהשאלה כתב ידו כנראה כיכב באחת התכניות של אודטה דנין, שחנה מופיעה אצלה. ולמה אני מציין זאת, הכותב עצמו מעניין באופן יוצא דופן ושופך אור על תופעות מאלפות ומוקצנות, אך לנושא שלנו, תוכלי למצוא גם שם את התנועה מחדה לישרה ולהיפך, ולא במחזוריות אחידה וקבועה. גובה האותיות ורוחבן משתנה, ניתן לזהות בנקל תופעות של התגדלות, נפח משתנה, ואם תרצי נוכל לדון בפסיק קטן ממה שיש שם, והשאר עוד יסופר בדברי הכתובים של צינעת הפרט. עד כאן. אגב, אני לא מסוגל לנתח כתב יד בלי מוסיקה ברקע.

paprika10

New member
הצצתי ונפגעתי !

ראיתי בכתב את התופעות שדיברת עליהן, במיוחד משכו את תשומת ליבי ההצפות הרבות: "החיים", "מכה", "בתוכי", "המשחק"... האם אפשר לומר שיש בכתב גם מרכיב של טיפוס ח' ( אודם, איובי זאבי)? נדמה שגם בכתב הזה יש קושי לרשום קווים גמישים ועגולים, ראה למשל את האות ש' במילה " שוב" (זוית במקום קער) מעניין מה אמרה עליו חנה ?

אין לי מושג מה חנה אמרה עליו, המחשב

הנאמן שלי ניאות לשחרר מידע בהקשר זה, והיות שלא התפתח כאן או שם דיון כלשהו, החומר ב אי מייל בדרכו אליך.

paprika10

New member
אני בשוק, אני בהלם, אני המומה ...

קיבלתי את האי מייל, תודה, לא ניתחתי את כתב היד, אבל מדהים מה שהמחשב שלך פלט... האם הפירושים לסימנים מתייחסים לכותב או שהם יותר כללים? כלומר: האם כל המשמעויות מתאימות לו, או שזו פשוט רשימת סימנים והמשמעויות שלהן, אבל לא בהכרח מתאימות כולן לכותב?

shamon51

New member
הניתוח שלי

שלום, אני עוסק בגרפולוגיה כתחביב, קח בחשבון אתה טיפוס מרוחק, מעין זאב בודד, מסתפק במועט, מתרכז בעבודה יש לך גישה מציאותית, תכליתית עם יכולת ריכוז והתמודדות עם קשיים אתה קצת שתלטן ולעיתים מתרגז, שואף להשגיות לעיתים חסר סובלנות ונרגן, בעל ביקורת עצמית התחום הריגשי סובל מחולשה ומוזנח תוך כדי התמכרות לעבודה אולי בגלל פחד ממחויבות ריגשית. אתה טיפוס מוחצן אשר עיקר מעיניו ביחסים עם אחרים ובתגובה שלהם, בעבודה עם קהל אתה בסדר, בקבלת ביקורת הפוך אתה עם התלהבות מבוקרת ושש לאתגר. בעל ראיה מלמעלה אם כי לעיתים בחפזון העשיה אתה נוטה לשכוח פרטים, חושב מהר ומבצע מהר. אינך מפנה מספיק משאבים להנאות החיים אשמח לקבל תגובה, תודה שמעון

איך זה מסתדר ביחד?

"אתה טיפוס מרוחק, מעין זאב בודד" "אתה טיפוס מוחצן אשר עיקר מעיניו ביחסים עם אחרים" עושה רושם שאת הדו"ח כתבו לא גרפולוג חובב, אלא שניים כאלו.

shamon51

New member
מי שחובב ומי שיודע

קודם כל אתה צודק ביחס לחובבנות שלי ואתה בטח יודע יותר, אז אשמח לקרוא את הניתוח שלך. להערתך: לפי הבנתי מופנם הוא אחד שאישיותו מופנת פנימה והוא מסוגל לעבוד לבד ולהיות לבד ללא צורך בחברת אנשים אחרים וללא שדעתם של אחרים תמיד חשובה לו הכותב הוא להפך, כלומר עובד עם אנשים וחשובה לו דעתם זה לא בהכרח בסתירה לזה שהוא שומר את רגשותיו לעצמו אוהב לשלוט להחליט לבד שומר מרחק ודיסטנס ואולי קצת סנוב. יתכן ובניתוח הייתי צריך לנסח אחרת שמעון

יחסי הפנמה והחצנה

אני מבין את הסברך. הפנמה או החצנה כוללת תחומים רבים, ויכולה לבוא לידי ביטוי בצורות שונות בתחומים השונים של האישיות. עם זה, במקרה כזה צריך להסביר, משום ש"מוחצנות" ו"זאב בודד" לא ממש הולכים יחד. בדוגמה שלפנינו, הכותב אכן מוחצן במישור הביצועי, כלומר מחפש את הגשמתו יותר בעולם החיצוני מאשר בעולמו הפנימי, אך מבחינה רגשית הוא מסוגר ודי מופנם. אני דווקא סבור שדייקנות בפרטים היא צד די דומיננטי אצלו. טיפוס אנליטי מאד, אוהב לתכנן מראש את צעדיו, גם כדי לבטח את עצמו. הכתב הרבה פחות מהיר ממה שאולי נדמה, למרות תנופתיות ומתח בקוי הכתיבה. למעשה, הוא עושה שימוש באנליטיות ובתכליתיות הלקונית שלו, גם כדי להתגבר על פחדיו במישור הבין-אישי. הוא רגיש ורחוק מלהיות עם בטחון עצמי שופע, חושש מאד מטעויות ומהתנהגות ספונטנית, לא כל כך יודע איך לזרום עם אנשים. אבל הרציונליות האנליטית שלו והענייניות הטכנית שהוא כל כך מקפיד לשמור עליה מסייעים לו ליצור שריון מקצועי שמחפה על חוסר הבטחון, ושומר על מידה מסויימת של סמכותיות. מקוצר זמן לא ארחיב, למרות שהכתב יותר מורכב ממה שנראה במבט ראשון. ככלל, הוא איש רציני, ויכול להתאים לניהול שהוא אנליטי וטכני באופיו, הרבה פחות לתפקיד שמחייב כריזמה, חוש עסקי מפותח, כושר תמרון, אסרטיביות רבה ויכולת ליצור יחסי ציבור.

למעלה