עזרה

p r u d e n s

New member
בן כמה הוא?../images/Emo176.gif

יש לו קרציות? הוא גור? אם כן אז יכול להיות שזה קדחת הקרציות או כלבלבת...איזה כלב מסכן...ממש חבל...
בהצלחה

סמסרה1

New member
התמיכה שלכם עוזרת לי מורלית

ערב טוב היום בצהריים כלבי קיבל עירוי כולל תרופות בעירוי למשך שעה. הוטרינר ביקש שנשאיר את ההכנה לעירוי מכיוון בערב הוא יצטרך לקבל עוד עירוי אך בני שהיה אמור לשמור שהוא לא יגע במחט וכו' כנראה לא שמר כמו שצריך והכלב הוציא הכל כך שבערב הוא לא קיבל את העירוי השני. מה שקורה הוא שהכלב שלי לא נתן לוטרינר לעשות עירוי בצהריים והוא נאלץ לטשטשו וטען שאם בערב הוא היה מטשטש אותו שוב זה מזיק כמו הרעלה. בדיקת הדם הוכיחה שאכן זאת היתה הרעלה. הכבד ועוד קצת נפגעו אך עם הטיפול הנכון הכל יכול להסתדר. בכל אופן לאחר העירוי של הצהריים יש שיפור קל. הוא כבר לא נראה גוסס ממש כמו קודם, אמנם הוא לא לגמרי חזר לעצמו אך ישנה הטבה קלה. במקום העירוי הנוסף שהוא היה אמור לקבל הוא קיבל כדורים למשך חמישה ימים ואני מקווה שאוכל לתת לו, אני צריכה להתחיל טיפול זה ממחר. ובמשך שלושה ימים לתת לו את האוכל שהוטרינר נתן. וביום ששי לבוא לביקורת. ולא להסתובב איתו ברחובות אלא רק ליד הבית לעשיית צרכיו. בינתיים מאז העירוי הוא לא שב להקיא מיצי קיבה. אגב, בינתיים גם אסור לכלב להיפגש בערב עם חבריו בגינה שהוא רגיל להיפגש בה איתם. נקווה שיהיה בסדר כמה שיותר מהר. כלבים מאולפים לא אוכלים דברים מהרחוב והכלב שלי לא מאולף. תודה רבה לכם, ואמשיך לדווח זאת חוויה לא נעימה ומצערת סמסרה

סמסרה1

New member
עוד דבר

כל הטיפול: הכדורים הראשונים והאוכל המיוחד ובדיקת הדם והעירויי עלו לי הרבה כסף, וזאת למרות המנוי שעשיתי אצל הוטרינר ולאחר הנחה כביכול. הכל עלה לי קרוב לשבע מאות שקלים. סמסרה

lilithmm

New member
זה לא קשור לאילוף

תבדקי במחירון כמה עולים הצילומים שהוא עשה והבדיקות והאינפוזיות, ותעשי חשבון. לדעתי הוא לא צריך לקבל שכר טרחה

p r u d e n s

New member
וואו, זה נורא../images/Emo176.gif

אבל איך הוא הורעל? הוא יוצא לרחוב לבד? בכל אופן-החלמה מהירה...זה בטח ממש נורא לראות את הכלב ככה...

be_roo

New member
טוב לשמוע שיש שיפור

למרות ששוב, חלק מהחלטותיו של הוטרינר שלך נשמעות תמוהות. אני אעלה שאלות בזהירות, רק כדי לקבל תשובה מחברי הפורום שמבינים יותר ממני בעניין, חשוב לי שזה לא ישמע כבקורת, מאחר ואין לי את כל התמונה, וכמובן גם לא את כל ההכשרה: עניין הטשטוש נראה לי תמוה, לטשטש כלב כאשר יש חשש להרעלה זה צעד מסוכן. בנוסף לכך, אם הכלב היה כל כך אפאתי וירוד, מוזר שהיה צורך לטשטשו כדי להכניס עירוי. ונשמע מוזר עוד יותר ההחלטה לוותר על העירוי השני רק בגלל שהונפלון הראשון יצא. קורה לעיתים קרובות שההכנה לעירוי לא מחזיקה מעמד, בין שהכלב שלף החוצה ובין שהצינור נסתם או התקמט בפנים. או שאולי השיפור במצבו היה כל כך בולט שהצורך בעירוי נוסף ירד. תרגישו טוב!

מייקלס

New member
בהחלט יש בסיס לתהיות של בי רו

למרות שטוב לשמוע שיש שיפור. גם לי נראה מעט תמוה עניין הטישטוש, ובעיקר לאחר שהבדיקות מצביעות על פגיעה בכבד ובכליות. במקרה זה יש לנקוט במשנה זהירות עם חומרי טישטוש או הרדמה. לא ברור גם עניין הויתור על חיבור לעירוי מחדש. אני חייבת לציין, שעדיין לא הבנתי גם את ההתעקשות לתת מזון + תרופות דרך הפה לכלב מקיא. אך כפי שציינה בי רו, כניראה שדברים שרואים מכאן לא רואים משם, ובהחלט ייתכן שההחלטות שמקבל הוטרינר שלכם מבוססות על דברים שהוא רואה בשטח והתמונה שמצטיירת לנו כאן שונה. החשוב הוא, שהכלב יראה שיפור, והכל יבוא על מקומו בשלום.

סמסרה1

New member
תהיות

בוקר טוב גם בעיני לא מצא חן ולא נראה הגיוני הטיפול הראשוני שכלבי קיבל מהוטרינר למרות שהמצב תואר בפניו. ברור שלא הצלחתי לתת כדורים כשהכלב בכלל לא רצה להתקרב לאוכל (חמרות שבמצב רגיל הוא אכלן לא רע). בקשר למזון שהוטרינר נתן זה מזון מיוחד אך הוא לא נגע בו. לאחר האינפוזיה הראשונה הוא טיפה אכל ממזון זה. הוטרינר טוען שהכלב למרות היותו אפטי התנגד נמרצות להתקנת האינפוזיה ועל כן נאלץ לטשטשו. חבל מאוד שהוא לא נתן לו את הטישטוש השני הנוסף כי אז לדעתי המצב היה משתפר יותר. אך חיכו לו עוד בעלי חיים וכנראה לא בא לו להתמודד עם הכלב בהתקנת האינפוזיה. וטשטוש נוסף במצבו היה מזיק לכלב. הבוקר כשירדתי איתו ליד הבית הוא הקיא שוב. כשהגענו הביתה הוא אכל מעט מאוד מהמזון המיוחד ובכוח הצלחתי לתת לו את הכדור. אני תפילה שהוא לא יקיא הכדור. אני בעבודה. הבן שלי איתו. בקשר לשאלה האם אנחנו מסתובבים איתו חופשי אזי בערב כשאנו נפגשים בגינה עם הכלבים של השכונה הם משחקים שם חופשי ללא חגורות. עוד שני כלבים מהחבורה חטפו שלשול ליום אחד וזה חלף אך כלבי כנראה אכל יותר והוא הורעל קשה. אגב, זה כן עניין של אילוף, לראיה, ישנם כמה כלבים מאולפים שהם בשום אופן לא נוגעים באוכל בחוץ ובכלל ללא אישור הבעל בית שלהם. ביום שישי אנחנו מוזמנים לביקורת ובינתיים ממשיכים עם הטיפול התרופתי. אם אראה שאין ממש שיפור אלך לפני כן לוטרינר. בקשר לתשלום, למרות שבטפשותי עשיתי מנוי עלה לי קרוב לשבע מאות שקלים, וזה כלל, בפעם הראשונה כדורים שבכלל לא מתאימים כי הם בכלל טיפול כנגד תולעים ושתי קופסאות מזון. בפגישה השנייה בדיקת דם וערוי. בפעם השלישית עוד כדורים כנגד ההרעלה ועוד שתי קופסאות מזון מיוחד . בלי נדר, אם הכל יחלוף ויהיה בסדר לא אחדש המנוי בשנה הבאה. אגב, הוטרינר אמר שהכלב הוא כלב חזק. תודה לכולם, סמסרה

be_roo

New member
../images/Emo41.gif מאיצה בכם לראות וטרינר נוסף

בכל הודעה שלך עולות תמיהות נוספות, שנותנות, לפחות מרחוק, את הרושם שהוטרינר שלכם מתייחס בקלות ראש למצב, בעוד שמהתאור שלך נשמע שהמצב חמור למדי. ביקורת רק ביום שישי
למעלה מ-3 ימים מהיום? לאחר שרק אתמול חל שיפור מסויים אחרי 4 ימי צום והרעלה. צר לי, אך נראה לי שמצב כזה מחייב מעקב צמוד בהרבה. הוא ויתר על עירוי נוסף כי היו לו לקוחות אחרים בהמתנה? עם כל הכבוד להם, הכלב שלך לא פחות חשוב, ואם זה טיפול מחוייב מציאות, לא מוותרים עליו גם אם נשיא ארה"ב ממתין. חברי הפורום האחרים ידעו לספר לך שאני נמנעת בדר"כ מלהעביר ביקורת על וטרינרים אחרים, וגם כאן אני מנסה לסייג את דברי, אבל אני מרגישה מחוייבת להמליץ בחום לקבל חוות דעת שניה.

666 האחד

New member
מצטרף לתהיות של מייקלס ובי רו

כלב אשר פגוע באברים כמו כבד וכליות שהן חלק ממערכת ההפרשה מה הטעם לתת לו חומר הרדמה אשר עובר בכבד ובכליות כאשר היכולת להוצאת הרעלנים מהאברים האלו נמוכה גם ככה עקב פגיעה . אני לא רוצה להעביר ביקורת אבל במקרים כאלו עדיף לנסות לדחות טשטוש על ידי החזקת הכלב כראוי מאשר לתת לו דבר שיכול להזיק כמו טשטוש במיוחד כשהגוף פגוע . לדוגמה עם כלב עבר תאונה והוא צריך ניתוח צריך קודם כל לטפל בסימני ההלם אחרת סימני ההלם יתגברו על הפגיעה עצמה ויהרגו את הכלב ולא ינתנו לאותו כלב לא חומרי הרדמה במצב כזה ולא טשטוש מחשש שהכלב לא יקום מהניתוח בגלל סימני הלם ומדדים המודינמים נמוכים . אני לא מבין את הטעם בלתת תרופות לכלב מקיא זה מעורר את תנועות המעי והקיבה מה שיגרום לבחילות והקאות כך שזה לא חוכמה לתת לכלב טיפול נגד הקאות ואחרי זה לגרום לו להקיא שוב. חוץ מזה אם מדובר ברעל זרחן אורגני שאין לו תופעות המורגיות אז הכלב צריך לקבל יותר נוזלים משעה ולדעתי היה צריך להתעקש ולשים לו קטטר חדש קורה שהקטטר יוצא מהמקום ולכן תמיד יש את הרגל השניה או את אותה קגל במיקום יותר גבוה . החדרת העירוי לא כל כך כואבת ( מניסיון) ואין צורך ממשי בטשוש אלה במחסום וכמה אנשי צוות . אני לא רוצה להתערב בטיפול של הוטרינר שלך אבל אני חושב שאת צריכה לקבל ממנו הסברים מדוע ולמה? ומותר לך לשאול אותו ואני בטוח שהוא ישמח לענות לך . הכי חשוב שכלבך יבריא ויראה באמת שיפור ויחזור להיות כמו שהוא היה . רק בריאות

סמסרה1

New member
גם אני תוהה

היי לכולם שוב הכלב לא במצב משהו ושוב היום החל להקיא ופעם אחת שלשל. צלצלתי לוטרינר וקבענו שאביא את כלבי למרפאה בשעה ארבע אחר הצהריים ואז הוא יתק לו ערוי לכמה שעות. כך הוא אמר. הבן שלי הלך לוטרינר עם הכלב ולתדהמתי שב כעבור שעה וחצי. לדבריו הכלב קיבל ערוי למשך כשעה, הוטרינר השאיר לו את המחט עטוף בפלסתר ומחר בעשר בבוקר הוא מוזמן להמשיך בערוי. ודרש ששוב נשמור שהמחט לא תצא, כלומר שנשאיר את הכלב עם מחסום למעלה מעשרים וארבע שעות כשנו מרגיש לא טוב. זה הרתיח את דמי, מכיוון שלדעתי הוא לא המשיך בערוי היות והמרפאה הזו קטנה מאוד והיו עוד כלבים ובעלי חיים שחיכו לטיפולים וכלבי תפס מקום,מיטה. ומי יודע מחר כמה אצטרך לשלם על שני העירויים. אגב, שוב כעבור כמה זמנן אחרי העירוי הוא קצת מרגיש יותר טוב. נראה מה יהיה הלאה. כואב לי הלב. בחיי. סמסרה

כ כ

New member
אני מקווה שלכלב שלום

סמסרה1 עצה קטנה.........תחליפי וטרינר כל הסיפור נראה תמוהה כלב שסובל מהרעלה וצריך מס' עירויים צריך אישפוז- הוצאת המחט וולפום היתה מחייבת הכנסת אחת אחרת ברגל השניה ולבקש מהכלב לשהות עם מחסום 20 שעות מה גם שהכלב מקיא זה כבר גובל בהתעללות טישטוש כלב אפטי? זה בכלל תמוהה מה עם הכלב היה נכנס לטראומה? וחשבון זה חשבון -דווקא המחיר נשמע הוגן אבל היחס והזלזול בכלב ובכם וכל העניין שהוויטרינר פתר אותכם בהתחלה במספר כדורים ואוכל " טעים " כהגדרתו מכעיסה למזלכם הכלב בסדר אבל אם המצב היה מחמיר? הוויטרינר שלי דואג להתקשר בערב ולשאול אם הכל בסדר בנוסף הוא עובר במושב ושואל אם הכלבה בסדר ובודק שוב בחינם!!!! אני לא חושב שהוויטרינר שלכם זכה לאיזשהו אמון מצדכם ויצא מגדרו כדי לעזור לכלב שמצדיק שילשול של שקל נוסף לקופתו מחזיק אצבעות לכלבכם

סמסרה1

New member
כלבי היקר

הי הוטרינר שלינו לא דואג בכלל להתקשר לשאול לשלומו של הכלב. היום בבוקר הכלב קיבל עוד עירוי, בלי טשטוש מכיוון שהמחט נשארה במקום. וגם לקחו לו בדיקת דם נוספת. עכשו ברגע זה בני ובתי בדרך אל הוטרינר כדי לקבל את תוצאת בדיקת הדם השנייה. וטהמחט עדיין במקום מכיוון שכנראה יקבל עוד עירוי. בקיצור, כואב הלב. וגם כואב הכיס. כשילדיי ישובו נראה מה הפעם בפיהם. תודה, סמסרה

סמסרה1

New member
הכלב שלי הבריא

שלום חברים יקרים סוף כל סוף הכל מאחורינו הכלב שלנו הבריא זה היה מאוד קשה ועצוב הוא הגיע למצב שגם כשנכנסנו הביתה הוא לא היה קם ולא היה קופץ וכד' אלא שוכב וזנבו היה קצת מתנענע עכשו הוא בריא וכן זו היתה הרעלה אך הוא לא למד לקח ושוב חזר לסורו ואוכל מהמדרכות ואנו נאלצים לשמור ולגרור אותו אני חושבת לקחתו לאילוף אין לנו ברירה גם בגלל זה ובגלל עוד דברים ושוב, תודה רבה רבה לכולכם על התמיכה הייתם נהדרים סמסרה

למעלה